Teprovning och sjuklig hets

Nu så jäklar är det snabba ryck! Fram till någon gång på onsdag i nästa vecka kommer jag att befinna mig i det absoluta bottenskiktet och drabbas av tentaångest så det smäller om det. Den har faktiskt redan börjat, tentaångesten alltså. Det var sista föreläsningen på Juridicum idag, så nu gäller det att det man har lärt sig genom kursens gång faktiskt någonstans har fastnat. Dessutom genomförde jag föreläsningsslutet med flaggan i topp genom att vara en tämligen bedrövlig men högst underhållande syn för mina kursare. Sliten och huvudvärk - ja, det var ett faktum!

Har sedan dess tillbringat dagen som en enda stor kamp mot klockan. Jag har sprungit illa kvickt till Järnåkra och fixat boken till litteraturkursen (ja, boken som ska vara utläst till imorgon och som jag följdaktligen började på idag!), jag har kämpat mot min trötthet med minst tre koppar kaffe på ungefär lika många timmar, jag har pluggat juridik och framåt kvällen blev dagen genast mycket bättre. Lunchade på Ebbas tillsammans med Björn, och sedan blev det en promenad i Stadsparken med en massa skratt och trevligt sällskap.

Klockan 19 (prickprick) stundade det teprovning på JF, och jag och Jessica infann oss självklart på denna muntra tillställning. Var verkligen hur trevligt som helst, och det dracks alltifrån grönt och vitt till rött och svart. Dessutom fanns det teer som både luktade (och smakade?!) som en blandning mellan lappkåta och same, och sen fanns det det som mest luktade stall. Helt klart något som kan tänkas göras om, så en teprovning rekomenderas varmt till er alla!

Nu är det som sagt vidare i 190! Boken ska vara utläst till imorgon då det väntar föreläsning och seminarium om Lena Anderssons Var det bra så?, så här kommer det bunkras upp med kaffe och koffeintabletter. Det sistnämnda skippar vi förresten, men det kommer bli bra tufft ändå. Spa-besöket kommer sitta fint imorgonkväll...

890330

För det är min dag idag, och allting är helt underbart!


Collide

Har haft en riktigt härlig dag idag och ett superbt slut på denna veckan. Tillbringat eftermiddagen tillsammans med Björn, och det har varit en dag som innehöll det mesta.

Började med en promenad i solskenet och vidare för att luncha vid Stortorget, och efter att servitören marcherat runt i korridorerna med baguetterna i högsta hugg och att jag hade lyckats spilla ut kaffe över halva bordet bestämde vi oss för att dra och bowla. Innan vi ens hade lämnat Lund hade jag dessutom lyckats bli av med en smärre förmögenhet då jag vid tankningen inte kunde stoppa bensinflödet, men det är en annan historia!

Väl i Malmö styrde vi stegen mot Big Bowl och förväntningarna och rivaliteten ökade för varje steg vi närmade oss. Med facit i hand var det nog tur att jag gick in stenhårt för att dra ihop en historia om hur dålig jag brukade vara, för väl på bowlingbanan gjorde jag mina bästa serier någonsin och inledde med en säker strike. Det var onekligen en prestigefylld kamp, så tur var det väl att det slutade oavgjort efter 2-2.

Ja, med tanke på de tidigare kaffe- och bensinmacksincidenterna hade man ju klart kunnat tycka att klantighetskvoten var fylld för veckor framöver, men när det var dags att bege oss hemåt var det Björn som tog priset. Hur en människa kan lyckas slå huvudet i biltaket inte mindre än fyra gånger på raken är nästan för mycket för att vara sant, så med ett gott skratt vände vi tillbaka och avrundade en riktigt rolig dag.

Här och nu har jag ungefär 1,5 timme kvar i tonårslivet, för från och med imorgon tar jag ett ordentligt kliv in mot vuxenlivet. Och det kommer firas!

Dan före dan

Godmorgon bloggen! Idag har min morgonrytm totalhavererat. Idag hade jag nämligen ställt alarmet på 08.35, just bara för att jag skulle vara målinriktad och ambitiös för att hinna med allt på dagordningen. Döm av min förvåning då jag ungefär i samma veva som jag intog mitt morgonte, äckligt nöjd med att jag lyckats stiga upp så tidigt, plötsligt insåg att klockan var närmare tio än nio. Sommartid var det ja, och det hade jag självklart missat. Här försöker man verkligen göra ett ärligt handtag, men ändån blir det galet!

Trots det lilla missödet har jag hunnit med rätt mycket. Jag har städat, jag har dammat och jag har strukit gardiner. Vuxenpoäng så det ryker om det, men imorgon måste här va' fint. 20 årsdagen stundar och huset på Lindvägen kommer fyllas till bristningsgränsen med härligt folk. Åh, vad det ska bli roligt - imorgon smäller det!

Var det hade varit coolare att vara...

hade onekligen varit KL ikväll. Tänk att det redan gått närmare 4 månader sen vi var där!
Förstår ni bättre vad jag menar? Harlösa är SÅ i lä.


Earth Hour och pluggångest

Nu är helgen här - och det är härligt!

Igår vart det tjejkväll i Torp med Chris och Evelina, och innan vi visste ordet av hade vi fastnat framför Sex and the city och var fullt upptagna med att skratta högljutt och att utreda vem av oss som motsvarade vem av karaktärerna. Visst har vi alla varit där vid otaliga tillfällen - djupt försjunkna i diskussioner om vem man är i SATC?
Vi kom genast fram till att Chris var Miranda, att Evve var Samantha och att jag, ja jag var Charlotte... återigen. Tydligen med motiveringen att jag var allmänt pryd och fast vid tanken om att en gång finna den rätta. En trevlig kväll hade vi, och när vi väl vände hemåt hittade vi betydligt bättre än vi gjort på ditvägen.

Idag har det vart heldagsplugg, vilket var så illa tvunget. Var dock ute på en långpromenad på över två timmar i vårsolen mellan varven, och nog behövs det om man ska orka ta sig igenom allt ifrån fastighetsbildning till motsatstolkningar. Ikväll har det dessutom varit Earth Hour, och jag och Sandra satt bänkade i mörkret med värmeljus och kortleken. Hade känts betydligt häftigare om man befunnit sig i en storstad och faktiskt kunnat se hur världen släcktes ner. Här ute i Harlösa var det faktiskt ingen skillnad - här är ändå ganska mörkt!

Nu: Ben & Jerry's och femtioelva juridikböcker. En hyfsat tragisk syn.

Hope and glory - ja, på riktigt!

Oj, vad veckan har gått fort! Imorgon är det fredag och sen så är det helg igen. Mest tycker jag faktiskt att det är skönt att tiden går så fort just nu, men samtidigt innebär det också att tentan kommer närmare och närmare. Det är inte lika najs. Det känns som om man hela tiden kämpar mot klockan för att försöka hinna med allting, men hur man än försöker är det alltid nåt som faller där emellan. Ska bli skönt när man har tentan gjord och slipper oron, då jäklar ska det firas!

Har vart en ganska händelserik dag i Lindas liv idag. Det har hunnits med alltifrån föreläsning till träningspass och pluggande, och framåt eftermiddan/kvällen träffade jag Linn över en fika. Förutom allt detta har jag dessutom hunnit med lite famespotting i form av Måns Zelmerlöw på stan - och han var minst lika het som han är på tv! Nu låter jag ju nästan som ett fanatiskt tonårsfan, och det är ju inte direkt vad jag vill uppnå. Fast trots allt är ju ögongodis aldrig fel...


Från lagboken till pocketform

Enkel slutsats ifrån Bokus: litteraturkursen kommer bli betydligt mycket billigare än juridiken. Det passa' bra för plånkan!

To be someone

Då var man nere i varv efter en händelserik dag. Var uppe med tuppen så tidigt som 05.45 - och då var det inte mycket med mig kan jag lova!
Åkte in med mamma till Lund och hann med en kopp kaffe på hennes jobb innan det var dags att styra stegen mot Juridicum. Föreläsningen gick fort idag, och mycket var väl för att den var en timme kortare än vanligt. En allt mer utbredd tentaångest börjar sprida sig i klassen - tur ändå att man inte är ensam i den båten!

Direkt vidare till Malmö för jobb på Malmö Youth Games. De värmlänska innebandyföreningarna fortsatte betas av, och mitt bland alla samtalen råkade jag ut för ett påtagligt dialektalt dilemma. Jag hade seriösa svårigheter att förstå ett enda ord av vad som sades, och det roliga är att han antagligen tyckte det samma om mitt skånska folkmål. Med lite bokstavering går dock allt att lösa, och varje dag så lär man sig nåt nytt.

För tillfället är jag fylld av en oerhörd lättnad. Domen i rättegångsspelet är äntligen klar, och det känns som om ton har lättat från mina axlar. Jag sätter allt mitt hopp till att den går att skriva ut imorgon, sen är jag redo och klar för inlämning på fredag. Ett rent under att den är klar redan idag, men jag har sagt det förr och jag säger det igen: det gäller att ha framförhållning, kära vänner!

090324

Ännu en dag är lagd till det förgångna. Har ändån vart en effektiv sådan - jag har hunnit med alltifrån en hel del plugg, en promenad i vårsolen (och snöfallet) och sen så har jag tränat. Det sistnämnda gick ganska bra; jag sköt Mackan i huvudet och höll på att utöka lagets tilltagande förråd av blåtiror, och dessutom lyckades jag nästan skada Marinas stackars fot. Ibland känner jag mig som djävulen själv.

Det något dumma med vår träningstid är ju att man är så uppe i varv när man kommer hem och det är dags att sova, det blir liksom svårt att helt stänga av allt det där som träningen har inneburit. Får väl läsa några kapitel i boken fram till det att jag kan somna. Trots allt ska jag ju upp vid kvart i sex imorgon, så jag behöver all den sömn som jag kan få.

Imorgon blir det späckat schema.

Poetry and aeroplanes

Idag tog jag en sovmorgon. Jag vaknade nog inte förrän närmare halv tolv, och med all rätt. Inga föreläsningar idag eller imorgon, och då gäller det att sova ut. Knappt hann jag intaga havregrynsgröten i köket förrän telefonen ringde och Jönne meddelade att jag genast skulle göra mig redo att följa med honom till Lund. Den unge mannen skulle nämligen för första gången bege sig in till Stadsbiblioteket och behövde expertis och hjälp för att genomföra uppdraget. Naturligtvis kände jag mig träffad, och efter att jag snällt hade kastat i mig gröten och hoppat i en betydligt mera acceptabel outfit än pyjamasen satt vi då i bilen in mot Lund. Med Bert-soundtracket dånande ur högtalarna.

Sedan dess har dagen fortsatt effektivt. Jag har frammanat tillräckligt med energi och viljestyrka för att påbörja författandet av domen till rättegångsspelet som ska lämnas in på fredag, och det är i princip runt det som dagen sen har kretsat. Har kommit en bra bit på väg - och det känns härligt - och med tanke på att jag är ledig även imorgon har jag god tid på mig hela morgondagen. Med andra ord är det enkelt att hitta befogade och acceptabla undanflykter för att flytta fram det till förmån för nåt annat. Dessutom är jag fortfarande lite kluven angående hur domen kommer lyda. Jag har avgörandet i handen, och då gäller det ju att utnyttja det till fullo. Föreställ er en respektingivande domare med domarklubban i sin hand - det är där jag är nu! (och säg inte att jag inte varnade er för kassa bildvitsar)



Helg och Lundaderby

Denna veckan har gått äckligt fort. Den andra halvan av veckan har vart betydligt mycket bättre än den första. Det har vart en blandad kompott, så att säga, och det kändes bra med ett härligt slut på helgen.

Kvällen igår var himla trevlig. Blev film- och musikkväll med Björn, och det var längesen jag skrattade så mycket. Naturligtvis såg vi också säsongsstarten av nya Robinson, och redan nu har jag bestämt mig för att heja på den gulliga gubben i svart toppluva. Jag vet inte vad han heter, men han verkade vara hur festlig som helst!

Idag var det lundaderby mot H43, och när slutsignalen löd fick vi tyvärr se oss besegrade med tre bollar. Trots det var vi grymt nöjda med vår insats, både nu idag och under säsongen i stort, så ungefär i samma veva som matchen tog slut for korken iväg och vi firade med champagne! Lite sorgligt att säsongen är över nu, men förhoppningsvis så blir det åtminstone Åhus i sommar. Ett stort tack till den hängivna klacken som kom och hejade idag, det blev jag väldigt glad för!



Confessions of a shopaholic

Idag har våren uteblivit. Det har vart grått och kallt hela dagen, och hade jag inte vetat bättre hade jag trott att det var oktober (antingen en aning tidigt eller kanske ett tag försent). Därför har jag pluggat idag. Det har inte funnits något annat, så då var det skönt att jag kunde få det gjort. Utan undanflykter, helt och hållet.

Som sagt så innebar ju gårdagen en kväll i Lund med mys och bio. Jag och Madde lyckades först och främst att utmärka oss på Ebbas, och sen så blev det bio. En shopaholics bekännelser var en härlig chic-flick som bjöd på många skratt, men i ärlighetens namn är böckerna självklart mycket bättre. Så är det ju dock alltid - alla vet ju att böckerna alltid är bättre än filmerna. Till det påståendet finns det inga undantag. Och på tal om ämnet så kommer ju pocketversionen av den fjärde boken i serien, En shopaholic får en syster, ut i nästa månad. Den är självklart redan bokad, så här har vi en som längtar!

Ikväll blir det middag med familjen och efter detta lutar det mot Lund med Björn. På tal om det har jag ansvaret för utnämnandet av "dagens låt" idag. Spotifys register ska genast kollas upp!


Thank god it's Friday

Stress stress stress, nu är det snabba ryck innan jag åter ska iväg och tillbaka in till Lund. Känns som man nyss kom därifrån - hade fyra timmars föreläsning, vidare plugg och sen en runda på stan innan jag åkte med mamma hem igen. Nu har jag alldeles nyss grattat pappa som från och med idag kan titulera sig som pensionär. Det är ju naturligtvis inte någon titel som jag kommer kalla honom vid, men i alla fall. Jag kan i alla fall hålla mina tummar för att han aldrig kommer ta på sig den där beiga stickade koftan som är synonymt med ordet panschis. Gör han det så är botten väldigt nådd!

Som sagt var, stress var det, för nu är det bråttom att göra sig i ordning. Ska strax ta bussen in till Lund för att restaurangkäka med Madde, och sen blir det bort mot Filmstaden för att möta upp Emelie och Caroline. En shopaholics bekännelser står på dagordningen idag, och med tanke på att jag verkligen har längtat efter att den skulle komma upp på bio (här har vi ett verkligt inbitet fan av alla böckerna!) så är förväntningarna riktigt höga. Recension dyker upp någon gång i framtiden - nu så bär det av. Ciao på er ett tag.

I skuggan av värmen

Det har varit vår idag och riktigt jäkla härligt! Redan då jag vaknade vid sjutiden imorse strålade solen, och stärkt av detta faktum hoppade jag glatt upp ur sängen. Håll i er, för nu är jag alldeles ärlig: jag gick verkligen upp vid sju för att vara vråleffektiv och jobba igenom lite av förberedelserna inför dagens rättegångsspel. Det kostar att ligga på topp, har jag nämligen fått höra.

Iförd Converse och nya vårjackan blev det bussen in till Lund framåt nio. En 47 minuter senare befann jag mig på Juridicum för att jobba lite med caset, för står det rättegångsspel på schemat gäller det minsann att vara redo. Lite roligt var det att jag steg upp i tidiga ottan för att leta igenom hela lagboken efter rätt lagrum till brotten i fråga, bara för att i samma stund som jag var klar inse att paragraferna redan fanns angivna i häftet. I vilket fall som helst blev det faktiskt ett himla bra rollspel av vår grupp, så det kändes riktigt najs!

I skrivandets stund har jag alldeles nyss kommit hem från Lund och en väldigt trevlig kväll. En snäll dotter som jag är så bestämde jag mig nämligen för att bjuda mamma på bio, och det var förhandsvisningen av den svenska filmen I skuggan av värmen som stod på schemat. Med facit i hand kan jag verkligen rekomendera er att se den - det var en riktigt gripande film om kärlekens kraft att övervinna även de svåraste hinder. Sen är ju Joel Kinnaman, som spelar huvudrollen Erik, inte direkt ful att se på heller. Filmen har "riktig" premiär imorgon - gå och se den då, gott folk!


Annelie

Idag har det varit en tung dag av förklarliga skäl, men trots allt så blev begravningen precis så som Annelie själv ville ha den. Det var vackert, det var sol, det var mycket folk och mycket blommor. Det var ingen dyster orgelmusik, utan livfulla vackra sånger med kärlek och värme. Lars höll ett underbart vackert tal och vi var samlade allihop för ett sista farväl. Det var precis så som Annelie skulle viljat att det var. Du finns alltid i våra tankar, älskade moster Annelie.


En shopaholics bekännelser

Det blev inget besked idag. Att gå och vänta gör det hela ännu mer nervöst, så jag hoppas jag får rätsida på det inom det närmaste. Annars har det varit en himla trevlig dag idag. Det har varit vår i luften, och det gör en hel del!

Morgonen inleddes med rättegångsbesök med klassen på Lunds tingsrätt, och vi måste vart en bedrövlig syn där inne. Halva klassen satt mer eller mindre och sov, och de sega förhandlingarna fick en snabbt att nicka till både en och två gånger. Lite roligt ändå, vad stimulerade vi är! Vi får väl helt enkelt skylla på att casen var ganska lama - lite mer action hade gjort det hela mycket intressantare!

Efter rätten blev det en tur på stan i det fina vårvädret. Mitt i alltihop sprang jag på Nina (som jag inte har träffat på gud vet hur länge - säkert mer än fem år!), och det var himla trevligt att ses igen. Vi drog runt lite i affärer fram tills det att hennes föreläsning skulle börja, och sedan bar det av till Nova. Tidigare under dagen hade jag fällt åtskilliga uppgivna kommentarer om att jag aldrig skulle hitta något, men så fort jag satte min fot på Nova såg det till att ändras! Jag antar att den positiva energin och vårkänslorna gjorde sitt idag, för framåt eftermiddagen vände jag hemåt med två välfyllda kassar med alltifrån byxor till nya solbrillor. Och nog fasen kan man köpa lycka!

Framtidsplaner

Idag är en viktig dag. Det är nämligen dagen då jag ska strukturera och planera mitt framtida liv. Vi kan också kalla det att jag ska skicka in min anmälan på Studera. Det är nämligen samma sak, båda grejerna.
Jag är lite nervös faktiskt, och det har jag varit ett tag nu, men efter en del funderingar både fram och tillbaka, upp och ner och kors och tvärs tror jag nog att jag har fattat mitt beslut. Och jag är beredd att gå in för det med 110%, för detta är så j-a-g. Nu hoppas jag att jag kommer komma in. Jag ska i alla fall göra vad jag kan!


Godnatt, vänner

Nu släcks ljuset för idag. Helgen har vart toppen och allt har gått min väg.
Jag är jäkligt nöjd.


Schlageryran inledd

Jäääklar, vad bra vi spelade igår! Det var en riktig kämparmatch som helt klart är vår bästa för säsongen, och efter 60 minuters avverkat spel stod vi som segrare mot EIK. Vi satte dit Eslöv!!!!!!!
Vilket jubel det blev alltså, den här segertriumfen kommer man leva på länge!

Som ni säkert förstår kunde inte min helg ha inletts på nåt bättre sätt, så nu hoppas vi på att det fortsätter i samma positiva anda. Idag är det ju dagen D - lördagen den 14 mars, och dags för finalen i Melodifestivalen. Uppladdningen har självklart redan börjat; Spotify matar fram slagdänga efter slagdänga och jag kommer på mig själv med att bli alldeles löjligt lycklig inombords. Ja, jag är en schlagernörd. En tvättäkta sådan. Och jag erkänner det.

Ikväll blir det spel- och schlagerkväll i Malmö, men först är planerna att ge mig ut i det fina vårvädret. För idag känns det verkligen som om det är vår på riktigt, i alla fall i Harlösa.

Däremot är jag fortfarande kluven om vilket bidrag som jag helst skickar till Ryssland. Eller vänta, jag hejar ju på Malena Ernman med
La Voix, fast å andra sidan skulle jag ju inte må dåligt om någon av Sofia, Måns eller Emilia tog hem det. Usch, vad svårt det blev! 20.00, svenska folket. Missa inte!

En bokslukerskas bekännelser, del II

Har alldeles nyss klickat hem ett par böcker från Adlibris. Pocketform, såklart! Så till er i bokcirkeln: nästa bok (efter den smått märkliga Falling Man) kan gärna bli någon av dessa ;)


Dagens filmtips

Hemkommen från föreläsningen sen cirka två timmar tillbaka, och för första gången (på vad som i alla fall känns som evigheter) ska jag unna mig själv en riktigt slapp eftermiddag och bara ta det lugnt och krypa upp med en filt framför en riktigt bra film. Och eftersom La vita é bella enligt min åsikt är en av världens absolut bästa filmer kommer det bli den som blir eftermiddans huvudperson.

Ikväll blir det jobb - men först: buongiorno,principessa!


Heja Malmö Youth Games!

Jävlar alltså. Ikväll kan jag, om jag nu har tur, ha tjänat 9000 kronor på bara nån minut. Beroende på hur styrelsemötet fortlöper för föreningen i fråga, så nu jäklar är det spännande. Beskedet kommer på tisdag nästa vecka, jag är så nervös att jag blir tokig! Hoppas, hoppas, HOPPAS!

Nu vart det godnatt

Känner mig lagom seg i kroppen efter träningen och har planer på att inom de närmaste minuterna dra täcket över huvudet. Tidigare idag var jag så trött att jag tog mig en ofrivillig powernap, så jag tror jag gör bäst i att sova riktigt länge. Lyckligtvis är jag ju ledig imorgon, i alla fall i den bemärkelsen att det inte är nån föreläsning. Istället blir det hemmaplugg (men dock en sovmorgon!) och sen på kvällen blir det jobb för Malmö Youth Games. Veckorna går snabbt just nu, och skönt är ju det!

Saknad

Kom nyss över några bilder från resan i höstas. Oj, vad man längtar tillbaka.


På bloggfronten intet nytt

Hemma från Lund och klar med dagens föreläsning. Straffrätten börjar gå mot sitt slut nu och vi drar snart igång med straffprocessrätt. Alltså är det nytt område och nya grejer som ska nötas in i huvudet. Ibland undrar man hur mycket överflödig kunskap man faktiskt har där i skallen - ibland känns det ju som om den ligger väl dold för allt och alla, men ibland så...

Äh va fan, hur kul blev det att läsa? Bloggtorkan får råda.

MYG

Nyss hemkommen från jobbet i Malmö, och för den som undrar har jag tillbringat min kväll i telefon tillsammans med ett okänt antal innebandyföreningar runt om i Göteborg. Det har varit väldigt trevligt. Riktigt kul att så många var intresserade och positivt inställda till Malmö Youth Games, så nu hoppas vi på att det blir ett kanonarrangemang till sommaren.

Kvällens roligaste var nog ändå när Stefan, för att försäkra sig om att jag hade allt klart för mig i huvudet, bad mig nämna skillnaden mellan innebandyn och de andra sporterna i turneringen, vartefter jag tvärsäkert hävdade att distinktionen i fråga inte kunde vara något annat än att denna sporten, till skillnad från de andra, spelades med klubba. Det förflöt därefter någon sekund av tystnad, vartefter Stefan försiktigt inflikade att skillnaden i fråga handlade om åldersklasser, och inte alls nånting om hjälpmedel. Därefter utbröt ett massivt asgarv i lokalen. Linda hade gjort det igen!


Jag måste erkänna

...att jag är betydligt mera sugen på att bläddra igenom nya numret av Vagabond som väntade i postlådan idag. Praktisk juridisk metod eller extra tjockt nummer med Kina-special, utsagor om framtidens turism för år 2050 och massa storstadstips. Svårt val, Linda, svårt val där ja. Snart så ger jag efter! 


Men va faaan

Jag har precis insett att jag har begått ett jäkla misstag. Idag var jag övertygad om att det inte fanns någonting på Juridicum som kunde sammankopplas med oss på Jiken, och med min principövertygelse i ryggen har jag nöjt och glatt vandrat runt (ja, ända sedan förra veckans onsdag) och varit tvärsäker på att det inte var någon föreläsning förrän nu på tisdag. En snabb koll i kalendern gjorde mig däremot minst lika snabbt medveten om att så inte var fallet. Jag var inte alls ledig idag, där var en jätteviktig föreläsning mellan kl 8-12. Och den har jag missat!

Ingen bra inledning på denna dagen alltså. Eller, fram till nu har jag ju trott att den vart bra, men jäklars skit vad fel jag hade. Vad jag däremot kan ursäkta mig själv med är att jag trots allt varit väldigt effektiv och pluggat här hemma, men det känns ändå som om jag hade haft större behållning av att höra vad föreläsaren hade att säga. Hoppas att Jeanette inte gjorde samma misstag som mig.

Senare ikväll blir det i varje fall jobb i Malmö för SkHFs räkning. Telefonbearbetning för
Malmö Youth Games står på schemat, och vi ska ringa runt till föreningar som tidigare fått ta del av utskick och laginbjudan och försöka få dom ännu mer säkra på att MYG är ett självklart val. 7 000 deltagare inom fem olika sporter i ett somrigt Malmö. Kan det bli bättre än så, liksom?

Känn ingen sorg för mig, Göteborg

Ja då så, Beck är över och så är också helgen. Med undantag för den mentala dippen igårkväll har helgen varit fab, men jag har ju alldeles glömt bort att uppdatera er om vår sejour i Göteborg. Och det får vi ju göra något åt.

Som ni säkert redan vet steg jag och Joppe på vår GoBy-buss i torsdags eftermiddags för att bege oss upp mot västkusten. Jag tror inte jag behöver påpeka att vi självklart tog bussen med storm. Från det att vi steg ombord och fram till det att vi hoppade av vid Centralstationen såg vi till att hålla låda (och det ordentligt!) och ett tag tyckte jag nästan synd om våra stackars medpassagerare som var tvungna att stå ut med oss. Det fanns nog en hel del som drog en lättnadens suck då vi lämnade sällskapet.

Väl uppe hos Emmi såg vi till att leva Gbg-liv så mycket som vi kunde. Vi införskaffade spårvagnskort, det shoppades på Nordstan, vi blev introducerade för gayklubben Gretas, det lunchades salladsbord på Slimfood och det lirades biljard och pimplades vin fram till sena natten. Jag tror inte jag har skrattat så mycket på väldigt länge som jag gjorde under dessa dagar, så ett stort tack Emmi för att vi fick förära dig med vårt besök - låt det snart bli dags igen!




Trots allt

...så vann vi ju mot Dalhem nu idag. Storvinst med 34-10. Jäkligt bra, Ligu!

()

Jag orkar inte. Ena stunden är det bra, men precis lika fort raseras allt igen. Det känns som om jag har en stor klump i halsen som bara växer sig allt större för var minut som går. Jag mår så jävla illa, och hela tiden känns det som om jag ska spy. Det är något där inne som vill komma ut, men det gör det fan inte. Jag försöker hålla mig sysselsatt så mycket som möjligt för att allt ska kännas lättare, men så fort jag inte gör det - ja, då blir det inte bra.

Jag känner mig nästan inte närvarande. Jag känner mig mer som om jag har fastnat nånstans långt ut i periferin, som om jag varken syns eller kan se. Som om alla har någon, och jag ingen alls. Alla dom andra grupperar sig som par. Den som blir över, den är det lättast att bara ignorera. Då löser vi det enkelt, då stänger vi mig ute.

Sleeping to dream

A little a lullaby to keep myself
My eyes are always cryin', I said, just a little lullaby
Once I dry my eyes, I'll come on, now

Sleeping to dream about you
I'm so damn tired of having to live without you

Länkat från Götet

Nu har vi hittat världens bästa sida. Allt för Maddes skull. Skulle det vara så att fler vill läsa om detta så hänvisar vi till denna sida. Copyright by Brumme and Joppe. Slå det, ni!

Emmis dag idag

Mel. "Per Gessle - Födelsedag"
Emmi: idag är det din födelsedag
- HURRA!

Mel. "Alice ?!"
Emmi, Emmi - who the fuck is Emmi?

Mel. "Kramsången"
Hon är vår största skatt
Hon gör vårt hjärta glatt
Och när vi kramas är hon vår
Vår kramis, vår kanin

Du är så söt jag blir så glad
Vi kan kramas varje dag
Du är så söt och det jag vill
Är att få en kram-kram till

Mel. Tommy Nilsson - Öppna din dörr

Känn ingen sorg, för vi kom till Göteborg
Där du kom och öppna' din dörr
Och allt blev som förr

Mel. Morgan och Lasse - Tippen

Emmi, här vill vi stanna kvar
För att, vi gillar dig så bra
Emmi - hurra, hurra, hurra!
För det är din dag idag!

Det här är allt ifrån Göööteboorg. Jag och Joppe är nog fasen värst. Men nån får ju vara det. Nån får dra lotten. Och SOM vi drar!  OCH: JAG VANN BILJARDEN!!! Nån ska ju göra det.

Göteborg nästa

Snart så bär det av. Klockan 14.40 hoppar vi på bussen vid Svävarterminalen i Malmö, och sen så har vi ungefär en 3,5 timme innan vi är framme i Göteborg. Väl där kommer Emmi stå och möta oss - i alla fall är det så hon utlovat, så vi får hoppas att hon håller det!

Ska bli himla kul med en liten minisemester! Göteborg är aldrig fel. Hoppas dock att det bjuder på lite mer solsken än Skåne gör för tillfället, för här är det ju bara grått. Solsken eller ej, så kommer vi nog att kunna roa oss i alla fall. Hoppas dessutom på en hel del shopping på fredag, och när Emmi väl har slutat skolan sen för dagen blir det klackarna i taket. Men nu: packning - och sen drar jag!


Imorgon bär det av...

Idag har det vart föreläsning mellan åtta och tolv, därefter har jag fått en sjuklig förseningsbot på 94 riksdaler och sedan dess har jag bestämt mig för att aldrig mer sätta min fot på biblioteket. Och ja, det är Stadsbiblioteket i Lund vi pratar om. Jag skaffade lånekortet efter principen att jag skulle spara pengar, och det hela slutar med att jag blir i stort sett ruinerad. Det hade fan vart billigare att köpa bokhelvetet.

Imorgon är en dag vi längtat efter och jag och Joppe åker upp till Emmi i Göteborg. För bara några minuter sedan hade jag och Joppe en högst givande konversation på msn, och redan nu står det klart att det kommer bli en bussfärd att minnas. Själva biljettutskriften är numera (efter mycket om och men) avklarad, och även om biljetternas streckkod har lyckats dela upp sig på en mängd olika papper som gott och väl täcker utrymme för ett helt kompendium, så hoppas vi det ska gå vägen. Alternativa teorier (om något, mot förmodan, skulle gå i stöpet) har för säkerhetsskull ändå utformats:

Om du vänder till sidan tjugofyra, så ska Brumme göra en lyra, men om du kommer till trettiofem så får vi vända hem!

Dessutom har jag utlovat experthjälp som konsult i historia (efter att ha läst upp till historia c förväntar jag mig ha kvar en del i huvudet), och med inlärning genom underhållning och glada ramsor kommer det nog inte bli några större problem att slå sönder restiden.

När bönderna led, Gustav Vasa dit red,
Genom historien fick Gustav skida och Nils Dacke fick i skogen lida

Det är nog tur att ingen mer åker med oss. Med erfarenhet kan vi nämligen fastställa att en förenlig kombination av våra fantastiska förmågor kan bli för mycket för en del att tåla. Det är nog bäst att börja stretcha skrattmuskulaturen redan nu idag.


Mys.

Snodde en bild sen i lördags från Arzanas blogg, mest för att den är så jäkla klockren. En typisk sådan bild som man blir glad av - I löööööööv!


Jättejättesjukt

Åh, vad jag är trött på detta. Min förkylning verkar mest bli värre och värre och inget har blivit till det bättre. Jag känner mig så eländig, men med all rätt! Det är ganska oroväckande, för det verkar som om jag kan ha dragit på mig influensan. I varje fall är jag snuvig, jävlig, dras med en rejäl släng av ont i halsen och har allmänt ont i hela kroppen.

Alldeles nyss var mormor och morfar här och skämde bort mig lite, och det var himla mysigt. Vi käkade majsfrallor, drack kaffe och pratade om livet i stort. Mormor utbrast också, väldigt imponerad, att det minsann var det godaste kaffet hon någonsin druckit. Och det för att det var jag som bryggde det, förstås! Dom är för härliga.

Annars idag blir det lugna puckar och spridda skurar te och plugg. Tänkte att det är bäst att börja repetera så smått om allt det där som vi har gått igenom i kursen hittills eftersom tentan närmar sig och det är en himla massa som ska nötas in. Måste säga att det där med förvaltar- och godmansskap är bland det segaste som finns, men som min kära vän A så vackert uttryckte det häromdagen så "är det ju jag själv som valt det, och därmed självförvållat". Det är ju faktiskt så, men nu längtar jag faktiskt till litteraturen istället. Läsa lite böcker, analysera filmer & låttexter och diskutera etnicitet- och genusperspektiv. Jag hoppas att jag inte har för höga förväntningar, men det känns som om det kommer bli riktigt najs. Men till dess: j-u-r-i-d-i-k-e-n. Suck och pust och stön.


Morgonstund har guld i mun

Shit, vilken morgon! Jag hade seriösa problem med att somna inatt, och när klockan började närma sig 04.18 hade jag fortfarande inte lyckats somna. Bara tanken på att alarmet skulle ringa inte mindre än två timmar senare gjorde dessutom det hela ännu värre, eftersom man mycket väl visste att man bara måste somna. Jag kan däremot säga er att jag fick en smärre chock då jag vaknade. På något vänster hade jag både lyckats somna - och försova mig rejält!

En snabb koll på klockan gjorde mig genast införstådd med att jag skulle befinna mig på föreläsningen i Lund en tjugo minuter senare. Hur jag lyckades storma upp ur sängen och kasta på mig kläder har jag inte längre någon aning om, men med en macka i handen rusade jag ut mot bilen och kastade mig in framför ratten. Jag hade till och med ett par naiva tankar om att jag faktiskt skulle hinna, och jag kan lova att det gick undan när jag med gasen i botten brände på in till Lund. Resultatet: ja, jag hann ju självklart inte, men eftersom det var en lång föreläsning a la fyra timmar kunde jag ju i alla fall medverka under dom där tre sista. Sen hade ju Jeanette tagit anteckningar, så det blev min räddning!

Nu är jag i alla fall hemma igen efter föreläsningen och en snabb runda i stan. Här och nu är planerna att plugga, och även om det inte är det absolut roligaste så är det ju trots allt ett nödvändigt ont. Tidigare idag kom vi fram till att det ju bara är ungefär en månad kvar till den gigantiska tentan, och min ångest börjar redan knacka på.

Plugg eller inte - klockan 14.25 är det reprisen av melodifestivalen (som i lördags gick alldeles i stöpet till förmån för utgång), och eftersom deltävlingen gick från Malmö och Arenan är jag bara tvungen att kolla. Ja, som det schlagerfreak jag är så hade jag ju självklart kollat i vilket fall som helst, men nu ska det bli lite extra kul att se hur dom löst arrangemangsbiten där i Arenan. Lite störd har man blivit efter den där arrangemangsutbildningen inom SkHF - men skojjigt är det ju!

Slutet på veckan

Söndagkväll och imorgon är det nya tag. Den här veckan har varit jobbig. Jag är glad att den är över, för den har varit väldigt tung. Idag var Annelies dödsannons i tidningen, och det kändes helt overkligt hela grejen. Jag kan fortfarande inte fatta att hon inte längre finns här bland oss, man väntar nästan på att telefonen ska ringa och att Annelies glada röst ska vara där i andra sidan luren. Egentligen kan jag inte förstå hur livet ska gå vidare utan henne, men på något sätt så måste det ju göra det.

Är glad för alla vänner som har ställt upp för mig under den gångna veckan. Just nu behöver jag er mer än någonsin, och jag är väldigt tacksam att jag har er vid min sida. Jag kommer inte vara mig själv på ett tag framöver, det kan jag nästan säkert säga, men ni ska verkligen veta att jag uppskattar alla varma ord och vänliga gester. Annars vet jag inte hur det hade gått.

Enorma fynd på bokrean, del I

Idag har jag varit en ansvarsfull student. Jag har faktiskt, precis som jag lovade, gjort ett jäkla ryck och vart i stort sett supereffektiv. Jag har hållt på att utreda om culpa, dolus och brottsrekvisit, och sen så hanns det med en hel del ansvarsfrihetsgrunder och brott med territorial begränsning. Dessutom har jag varit påtagligt studieekonomisk och sett till att planera mina framtida förplikteliga inköp. En snabb koll på Adlibris gjorde mig nämligen på det klara med att en av böckerna som jag kommer behöva till litteraturkursen jag ska läsa vid Malmö Högskola figurerade på bokrean, och efter att snabbt ha räknat ut att jag skulle tjäna väsentligt på att köpa den nu och inte sen (ja, över 50%!) så var jag snabbt i färd med att klicka hem den. Det gäller att ha framförhållning, kära vänner.

För övrigt kan jag inte fatta att jag missade Vasaloppet. Det kan ju klart ha med att göra att jag sov till närmare halv två idag, men är man sjuk så är man. Seriöst så är det längesen jag kände mig såhär eländig, så riktigt bra var det väl inte att man var ute och rände igårkväll. Dock så känner jag verkligen att det är smällar man får ta, och hellre dras jag då med lite sjukdom än att leva med faktumet att jag skulle suttit hemma och vart isolerad och associal. Sen så finns det ju Strepsils och Nezeril, och tur är väl det!

La dolce vita

Kvällen igår var f-a-b-u-l-o-u-s! Efter matchen (där vi kammade hem vinsten!) stack jag direkt hem till Evelina där vi gjorde oss i ordning och fixade till oss, och sen var det snabba ryck för att införskaffa nykter dricka på Statoil (ja, jag körde) och hämta upp Arzana. Därefter hundra knyck bort till förfesten hos Chris, och OJ vad roligt det var att se henne igen! Brun som en pepparkaka var hon också, och det var svinkul att höra om alla resebravader som sträckte sig från alltifrån pingpongshows till thaiboxning med ladyboys.

Ja, och sen urartade hela vår sammankomst till en riktig tjejkväll a la Sex and the City! Hah, ett tag var det det enda förekommande temat där inne i huset, och vi kom snabbt fram till att det var Nadja som, utan tvekan, var Samantha och det nog var jag som var den pryda Charlotte. Men så kul vi hade det! Blev en himla massa kamerablixtrar, tokhöga asgarv och så roligt att man nästan började gråta.

När vi väl skulle bege oss in till stan och Gästgivaren/B2 insåg vi illa kvickt att något inte var som det skulle. Efter att någon, lite halvt oroligt, ställt frågan till Julia om "den där svarta bilen" var hennes skjuts, vilket naturligtvis inte var fallet, såg jag till min fasa hur en okänd bil hade parkerat sig bakom min så att jag inte kunde köra ut. Ungefär lika snabbt insåg jag även att jag hade haft alldeles fel i mina tidigare spekuleringar, och att jag helt enkelt parkerat i grannens carport (!). Inte konstigt att han hade parkerat sin bil bakom min för att jag inte skulle kunna köra ut obemärkt, och efter att Chris hade slagit en signal till hennes bror hade denne fått tag i ägaren till bilen. Vi skrattade ungefär lika mycket som jag våndades, och ett tag var jag riktigt nojjig att carportens ägare skulle vara en vresig gammal gubbe som skulle skälla ut mig efter noter. Lyckligtvis var det en hyfsat ung grabb, och efter att jag fått fram ett litet nervöst "förlåt" kunde parkeringsproblematiken ordnas upp. Sen körde vi fort som attan därifrån!