En tripp till Tomatens hus

Idag upptäckte vi ett riktigt smultronställe mitt ute på vischan. Efter rekommendationer från några på jobbet begav vi oss nämligen på en tripp till Tomatens hus utanför Vallåkra/Glumslöv, och det var verkligen hur mysigt och genuint som helst! Först tog vi en kik och köpte med oss lite blandade sorters tomater ifrån gårdsbutiken och den egna odlingen och sen käkade vi lunch i växthuset på restaurangen. Som sagt, det var verkligen supermysigt att sitta och kika ut över åkrarna och landskapet och vi var verkligen hur nöjda som helst med precis allting. 
 
Inte för att jag ser sådär jätteglad ut på bilden nedan, men ha i åtanke att jag hade strålande höstsol rakt i ögonen när bilden togs. Vädergudarna var nämligen på sitt bästa humör idag och fick det nästan att kännas som sensommar i luften. Såna dagar gillar vi!
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Denna helg tillbringade jag hemma i Harlösa med ett besök hos mamma och pappa. Otroligt mysigt att komma hem emellanåt och bli ompysslad och liksom bara vara. Den här gången var det väl jag som fick pyssla om mamma som var lite krasslig, förvisso, men som den snälla dottern jag är så gör jag det så gärna! 

Lördagen innehöll därför en tripp till Vollsjö och mormor och morfar, filmkväll med fantastiska The Great Gatsby och en massa mys med hundarna. Av bilden att döma förmodligen en av världens gladaste vovvar! 




TGIF

I fredags bjöd jag hem tjejerna på en italiensk afton med skånsk touch. För att skapa den där halv-åtta-hos-mig-känslan, liksom. Sagt och gjort - lagom till halv åtta dök Chris, Ida och Tozz upp och det serverades en grön risotto med seranoskinka följt av en äppelkaka med vaniljsås. En riktigt mysig kväll! 

Efter middagen blev det nåt parti Pratmakarna och det hördes höga skratt och minst sagt minnesvärda kommentarer. Allt ifrån "djur i frack" till hur man "bonar golvet" - världsklass, tjejer! 






Äppel päppel

Ja men här är den ju! Mitt livs första äppelmos, himmalagad och kvalitetssäkrad utan okända tillsatser. Kan inte undgå att känna en viss (läs enorm!) stolthet över detta verk, även om det inte var särskilt avancerat. Men lagad med kärlek - det är den i alla fall!
 
 
 
 
 

I fixartagen

Idag har jag haft en riktig fixardag och farit fram i lägenheten som en plikttrogen officer, typ. Det har lagats müsli i köket och planterats höstblommor på loftgången, och däremellan hade jag tänkt försöka mig på att laga äppelmos för första gången. Men där sprang dagen helt ifrån mig. Tror jag får skjuta fram det där projektet till imorgon!

Det märks verkligen att det börjar bli höst på riktigt, även om vi vart bortskämda med riktigt bra väder emellanåt. Hur som haver så fick vårt olivträd (vilket jag insisterat på att döpa till Oliver) flytta in på balkongen och ge plats för lite ljung och silverek. Fint med höstfärger tycker jag!


Freaky Friday

Idag har varit en något... surrealistisk dag. Imorse när jag vaknade hade den nedrans förkylningen återigen tagit ett ordentligt grepp - ja, faktiskt så pass mycket att hela halsen kändes igenmurad och min ljuva stämma hade ersatts av en dov basröst. Sjuk eller inte så finns det inte tid att vara hemma, så när jag väl kom till jobbet hade jag besök från ett av företagets andra bolag. Besöket var jag beredd på sedan tidigare, vad jag däremot inte visste var att allting var på engelska. Blev lide ställd i början över hur jag skulle kunna förklara rutiner och arbetssätt (som är nya sedan i juni för mig också) på ett lättbegripligt sätt. Och på engelska. Med nasal och raspig whiskeyröst. Hur som haver gick det faktiskt mycket bättre än vad jag från början hade trott, och bara en sån sak fick mig att växa minst 3 centimeter där i den höj-och-sänkbara kontorsstolen. 
 
High five, Linda!
 

Bokslukerskans comeback

Sedan jag blev klar med plugget i somras har jag äntligen fått tid att re-connecta med bokmalen i mig. Jag älskar ju att läsa och bli alldeles uppslukad av en riktigt bra bok, men sanningen att säga fick det dära stå tillbaka när kurslitteratur och tentaångest stod i fokus i perioder. Något av det bästa med att vara färdigutbildad är utan tvekan att vara ledig när man väl kommer hem från jobbet!

Denna sommar har jag alltså plöjt igenom en hel drös litterära pärlor. Mina böcker och jag har vart tillsammans långa stunder på balkongen, vi har slått följe på tåget och vi har rest land och rike runt. Vi har kopplat av på spa i Belgrad, vi har slappat i hamnen i Dubrovnik och vi har somnat ifrån varandra under trötta nätter.

Sommar har blivit höst och numera kurar vi upp i fåtöljen tillsammans med en filt och en kopp kaffe. Min nyaste följeslagare heter Ove och är skriven av Fredrik Backman, och den dära Ove får mig att skratta högt och ofta här på Sockengatan. Ett fint sällskap, må jag säga!



Kräftskivan i Jakriborg

Slutet av augusti firades på bästa sätt genom kräftskiva hos Emmi. Det sörplades kräftor så det stod härliga till, och till slut var vi så mätta att vi nästan somnade på soffan. En urmysig kväll på alla sätt och vis!