On fire

Nu är det inte lång tid alls tills jag och Kicki åker till New York. På fredag - alltså i övermorgon! - är det dags och resfebern har smugit på mig så smått... Ska verkligen bli så himla roligt!

Dagen idag har jag ägnat åt att släcka inte mindre än tre bränder. Vi hade nämligen brandsläckarutbildning på jobbet och vi fick mata på med både kolsyre- och skumsläckare. Plus ett insvepande av dockan Otto i en brandfilt. Senaste gången jag gick en brandutbildning var nog någon gång på gymnasiet, så det var hur bra som helst att fräscha upp minnet lite grann!

Förutom eldflammor har dagen stavats debattanalys och den sista inlämningsuppgiften för distanskursen jag läser. Imorgon lär jag få viga större delen av dagen åt att hinna klart med den, och nånstans däremellan ska jag hinna med att packa inför resan.

Fullspäckat schema in i det sista, sen drar jag!


Fredagsmys

Såhär härligt hade vi det i kvällssolen på balkongen. Det vore fel att klaga!

Nu är det dock dags att sova så att jag är pigg för jobb imorgon, följt av den stora finalen i ESC. Go Loreen!


Den där vovven

Nu har snart den söte bott hos oss i två veckor. Gizmo, alltså. Till en början var Björn något skeptisk till honom, men bara efter någon dag hade han fallit pladask.

Vi funderar seriöst på att gömma honom när mina föräldrar kommer och ska hämta hem honom. Alternativt strunta i att släppa in dem när de kommer och ringer på. Han har liksom charmat oss båda och det kommer bli ganska tomt när han väl lämnar.

Nej, ett undangömmande får det bestämt bli!



Score!

Häromdagen begicks det minigolfspremiär för året nere vid stranden i Råå. Taggade till tusen slöt jag och Björn upp vid banorna och gjorde oss redo för en rafflande kamp. 18 hål senare stod jag som slutgiltig (och extremt kaxig!) segrare och var precis hur nöjd som helst.

1-0 alltså i sommarens serie. Jag anar redan ett mentalt försprång inför nästa runda!



Bästa tisdagen

Idag har vart en toppendag på många sätt. Det började redan imorse då det var dags för kungligt dop med prinsessan Estelle, och därefter åkte vi ut till Cervera och förverkligade min dröm om min älskade Kitchenaid.

Jag och Sandra fick nämligen pengar av mormor och morfar, varför jag såg till att lägga delar av dessa på att investera i en röd pärla. Det var verkligen med världens största leende på läpparna som jag bad butikspersonalen att ta ner ett exemplar till mig - jag har gått och suktat efter en Kitchenaid i flera år nu och sett fram emot den dag då den skulle bli min. Tänk att det blev idag!

Väl där hemma invigde jag min pärla med att baka ett utsökt ört- och olivbröd som sedan avnjöts på balkongen i den ljumma sommarkvällen. Lägg dessutom till att det var första semifinalen i ESC ikväll och ni förstår vilken underbar dag jag haft.

Lycka i dess renaste form!


<3

Den här fina buketten överraskade Björn mig med idag. Tack, my love!


Hundvakt: check

Under de två kommande veckorna kommer vår lilla familj att utökas med en tillfälligt inneboende. Igårkväll anlände han - och det med besked! - och har så sakteliga börjat göra sig hemmastadd hos oss.

Det är tur han är så söt, man kan ju inte annat än att smälta!


Dagens boktips

Idag har vart en sån dag när det regnat hela dagen och man bara vill sitta inne och mysa under en filt. Så det har jag gjort idag - suttit under min filt och läst Sophie Kinsellas senaste i shopaholicserien.

Kinsella är min personliga favorit inom chiclit och har en helt fantastisk förmåga att skriva träffsäkert och underhållande. Jäklar vad bra hon är och jösses så många skratt det blivit, sida efter sida!

Det blir ännu ett par sidor innan det blir sängen för min del. Godnatt!


Älska mig igen

För en stund sedan kom jag hem från bion med Kicki. Efter att jag slutat jobba för dagen mötte jag nämligen upp fröken Björ för att kolla den smått fantastiska filmen "Älska mig igen".

Tillsammans satt vi och snyftade ikapp till filmen och kunde lugnt konstatera att den var otroligt fin. Jag kunde inte låta bli att hela tiden tänka på att det måste vart ungefär det här som Chris Medina går igenom och att det måste vara otroligt tungt. I detta nu ska jag nog krypa ner till mitt hjärta och vara innerligt tacksam för att vi har varandra.

Har ni inte sett den? Se den!


Lite fix

Idag har vart en fixardag. Förutom såna där alldagliga grejer som man måste göra från och till under en dag har jag dessutom passat på att ta en tur till Plantagen för att köpa örter, strukit en himlans massa skjortor och bakat ett bröd.

Nu är balkongen sommarfin och redo för många timmars mys och häng. Inte illa för en måndag!



Budapest i bilder

Åh, vilken härlig resa det blev till Budapest! Eftersom en bild säger mer än tusen ord kastar vi upp en hel drös här i bloggen - enjoy!