Det näst sista utav tjugohundranio

Dagen idag har innehållit det allra mesta. Det började imorse med att jag mer eller mindre försov mig en aning, vartefter Emmi fick leta igenom hela telefonkatalogen och Eniro efter rätt Björn Nilsson. Extremt imponerande hittade fröken Dahlqvist rätt på första försöket, och efter att ha fått adressen fastställd plockades jag upp och vi begav oss bort till Citygross. Inhandling för nyårsmiddan stod nämligen på schemat.

Väl på Citygross insåg vi att vi, precis som alla andra, valt att göra sak av inköpslistan med en dag till godo. Det var vi och flera tusentals kundvagnar åt både höger och vänster, och efter att vi både förväxlat kundvagnar och gått och jämfört pris på pappersdukar kunde vi slutligen bana väg mot kassorna. Det hela kändes typ som Ullared.

Knappt hade vi hunnit ut till parkeringen förrän vi hade lyckats vålla stor trafikkalabalik. Under idel höga svordomar åt alla våra medtrafikanter som, enligt vår mening, genomförde en hel del tvivelaktiga manövrar lade vi pannorna i ilskna veck och hytte med nävarna åt kaoset. Detta var ju självklart innan vi upptäckt att vi körde rakt mot den ilsket röda skylten med det gula horisontella strecket, och med vetskap om våra klavertramp valde vi att lämna Citygross för denna gången.

Dagen följdes upp med flytt av säng och andra tillhörigheter från min numera nästintill uttömda lägenhet på Ulrikedal, och under assistans av världens bästa och mest hjälpsamma föräldrar (och med hjälp av det flexibla iPhone-vattenpasset!) lyckades vi göra stordåd. Det känns riktigt, riktigt bra att byta adress och flytta in till den jag älskar mest. Jag kunde inte vara lyckligare nu.


Det där med årstider

Fastän att det fortfarande är december, vinter och 2009 känns det ändå som om våren kommer komma. Tidigare idag letade sig solen fram genom vintermolnen och bjöd på en riktigt härlig solig eftermiddag - och sen låg HM:s vårkatalog i mitt brevinkast!

Jag blickar framåt mot ljusare dagar.

Mellandagsrea och provrumshysteri

Idag har det varit mellandagsrea så det stått härliga till. Med en hel del erfarenheter av detta ståhejet i bagaget såg jag till att bege mig ut i stan redan vid öppningstid imorse och kunde gå raka vägen in i butiken, fynda i lugnan ro och slippa köer! Annat var det sen på Nova.

Egentligen kan man undra varför man frivilligt utsätter sig för fenomenet mellandagsshopping. Rättare sagt: man kan undra hur jag lyckades få min kära pojkvän att utsätta sig för detta frivilligt. Jag å min sida traskar gärna runt från butik till butik, och jag var riktigt stolt över Björn som hängde med i shoppingstressen minst lika bra som jag. Tillsammans fyndade vi alltifrån tröjor och nattlinnen (okej, det där sista var jag!) till armbandsberlocker och vår första gemensamma "möbel" i form av en skohylla. Ska bli himla roligt - och spännande! - att bli sambos om ungefär precis en vecka, och jag ser fram emot det väldigt mycket.

I detta nu står det tvättider och lugna puckar på agendan på Ulrikedalsvägen. Efter en hel dags shopping gäller det att samla krafter och varva ner så man är någorlunda människa imorgonbitti. Då är det en helt ny dag.

En bloggig julkalender, lucka 24

God jul och gott nytt år! Julafton är över för denna gången och det är ett helt år kvar till nästa. Bloggen kommer alltså övergå till sitt normala tillstånd - befriad ifrån bjällerklang och snötyngda hus.

Lucka tjugofyra har därmed öppnats här gott folk, om än en dag i efterskott, och nu är det dags att göra sånt som man gör på juldagen. Vilken enligt min mening är en av de absolut långtråkigaste dagarna på hela året (eftersom det liksom inte händer någonting!), så tur är det att planerna inför kvällen är desto mer innehållsrika. Hemmalagad julbordspizza (?!) med Månsson och Emmi, allsång till min nya Abba-box och lite spel och juldagsmys. Som upplagt för en toppenkväll!


Två tomtar besökte oss igårkväll!
Tomte nr 1: Gizmo


Tomte nr 2: morfar
Ännu ett år har passerat då jag varit tillräckligt snäll för att få julklappar.
Tack så jättemycket för julklapparna, allihopa, och god fortsättning!


En bloggig julkalender, lucka 23

Då var det dan före dopparedan och vi är framme vid lille julafton. Imorse väcktes jag av att Björn hade gjort finaste frukosten, och efter en dunderstart på dagen har jag sedan gjort sånt där som man gör när det bara är en dag kvar till julafton. För egen del har det bestått av att tvätta kläder, städa lägenheten - och att skratta högt till roligaste klippet som jag fick skickat på Facebook. Det här kan vara något av det roligaste som jag sett på länge, så kika själva in och beundra våra utklädnader på denna sidan. Hillariöst!

Lille julafton kommer framåt kvällen stavas julfirande hos Björns mormor och morfar, och det ska bli himla trevligt. Tänk att det snart gått ett helt år sedan det var jul förra gången och att det imorgon är dags igen. Jag kan liksom knappt fatta att det därmed har gått ett år och ett par veckor sedan jag kom hem från Asien - det känns som om det var igår som jag vandrade i djungeln, kastade mig handlöst och hoppade bungyjump, käkade gräshoppor i Bangkok, red på struts i Vietnam och höll på att bli attackerad av apor i Kambodja. Ett år har redan gått, och jag var betydligt mera solbränd än jag är idag.

Lucka tjugotre har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning av tjugofyran.


En bloggig julkalender, lucka 22

...och så var alla julklappar fixade! Högen av paketer under min kära julgrupp har utökats med två nya ansikten under dagens gång, och nu är samlingen komplett. Egentligen är presentinslagningen det roligaste av alltihopa, så det är nästan lite sorgligt att alla klapparna är packade och klara. När jag fortfarande bodde hemma fanns det alltid ett paket som behövde hjälp att slås in, men med egen lya och egen julklappshandel är det liksom redan överstökat. Kanske borde man slita upp ett papper för att kunna slå in den sen på nytt?

Dagen idag har, förutom julklappshandel, innehållit en rafflande badmintonmatch med Månsson, en stunds matteräkning och en härlig kväll med Björn. I detta nu är det läggdags och hög tid att slå igen de bruna, för imorgon blir en härlig morgon. Björn har nämligen utlovat att laga en riktig överraskningsfrukost, och jag ser fram emot det så pass mycket att jag tänker somna nu och genast!

Lucka tjugotvå har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning utav tjugotrean.

En bloggig julkalender, lucka 21

Idag har det varit en mysig dag i form av julklappsshopping i Malmö tillsammans med Emmi. De sista julklapparna var planerade att inhandlas, men till en början gick det inte riktigt som vi tänkt oss. När vi ett par butiker senare fick rannsaka oss själva insåg vi att det mesta som fanns i kassarna var inköpt till oss själva (åtminstone för fröken Dahlqvist!), men efter ett par vändor på Triangeln kunde egoboosten brytas. Ytterligare en julklapp fick följa med mig hemåt, och imorgon är det sista rycket för att hitta det absolut sista.

Har man ingen gran att lägga klapparna under får man lägga dom vid enen. Julklappshögen känns genast lite oproportionerlig gentemot julgruppen, men det är åtminstone härligt rött och juligt. Undrar vem som varit snällast nu i år?

Lucka tjugoett har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning utav tjugotvåan.

 


En bloggig julkalender, lucka 18-20

Då var jag hemma från en alldeles underbar weekend i vackra Prag. Egentligen kom jag ju hem redan igår morse, men eftersom gårdagen bjöd på en hel del upptåg innan jag överhuvudtaget kommit hem och landat var jag alldeles för trött för att göra något kreativt i bloggen. Eftersom hela den tjeckiska historien redan är dragen på resdagboken blir det inte mycket mera nämnt här inne - bilder sägs ju säga långt mycket mer än tusen ord.
Mitt tjugoförsta land är numera avverkat och besökt, och jag kan lägga en mängd strapatser och upplevelser hos mig i bagaget.

Det bästa av det mesta av vår helg i Prag, se och njut!











En bloggig julkalender, lucka 17

Med en vecka kvar till dopparedagen ligger snön som ett täcke över hela Lund. Kanske är det en vecka för tidigt, men eftersom hoppet är det sista som lämnar människan så är det just detta jag sätter till för att min förhoppning ska bli sann. Jag kan knappt minnas när det var en vit jul senast, och då känns det som det skulle kunna va' på tiden nu i år.

Dagen idag har varit ganska lugn. Den inleddes med en sovmorgon, den fortsatte med ett par avsnitt One Tree Hill, den följdes upp med en tripp till Forex för att växla pengar inför morgondagen, sen så var det mys hos Björn. Efter en stunds tv-spelande i form av Little big planet var det dags att vinka hejdå och bege mig hem och packa. I detta nu är det både packat och klart, och snart kommer Madde hit för att bo här till imorgon så vi kvickt och enkelt kommer iväg till flyget i tidiga ottan. Det ska bli så jäkla kul att ge sig av imorgon, och förmodligen kommer vi ligga vakna halva natten och prata om hur roligt och underbart vi kommer få det i Prag. Jag längtar enormt mycket!

 

Lucka sjutton har därmed öppnats här gott folk, så håll utkik under söndagen för en försenad öppning av såväl den artonde, nittonde och den tjugonde - fram till dess blir det kanske en uppdatering från något sydligare breddgrader på resdagboken. Klicka in där och spana, eller gör det både smidigt och praktiskt genom att lägga till er i den permanenta mejllistan, då får ni serverat en länk direkt i inkorgen så fort jag beger mig ut i världen. 

Tjeckien, here we come! 


En bloggig julkalender, lucka 16

Nu har snön kommit till Ulrikedal och jag håller tummarna för en vit jul. Även om det än så länge inte kommit några stora mängder känns det ändå väldigt stämningsfullt och mysigt, och det är fina grejer att titta ut genom fönstret och se de snötyngda grenarna från träden. En vit julafton och jag hade blivit barnsligt glad!

Min kära lägenhet har under de senaste dagarna kompletterats i utsmyckningen och har numera även en krans på ytterdörren. Det är min kreativa morfar som har bundit ihop den fina skapelsen, och i detta nu hänger den trivsamt på plats för att välkomna mina gäster. Närmast blir det Madde som kommer mötas av underverket då kvällen idag kommer innebära planer inför helgens resa till Prag, vilken nu är ruggigt nära. På fredagmorgon drar vi iväg på vår efterlängtade tripp till den tjeckiska huvudstaden, och det kommer med allra största sannolikhet att bli riktigt, riktigt härligt!

Lucka sexton har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning av den sjuttonde.



En bloggig julkalender, lucka 15

Idag var det dags för dagen D och redovisningen av fördjupningsarbetet skulle äga rum. Det hela inleddes något ironiskt med att det
1) inte fanns nån dator i salen, vilket resulterade i att vi helt resolut fick förflytta hela klassen till en annan sal
2) sedan fanns en dator, men till en början bara en sådan som inte ville kännas vid nån inloggning

Och allt vi ville var att förena vetenskapen och religionen utan att dessa stod i konflikt med varandra. Det gick ju som det gick.

Efter mycket om och men var dock alla komponenter korrekta och fungerande, och när vi väl satte igång gick redovisningen av bara farten. Vi var så nöjda att vi inte riktigt kunde finna ord för det, och det känns riktigt skönt att ha det hela ur världen. Med tanke på en del av de andra redovisningarna (vi nämner inga namn) hade vi inte behövt oroa oss ett dugg. Suveränt.

Jag är därmed även ute ur min stressrelaterade religionsbubbla och kan återgå till att förmedla julstämning och bjällerklang. Från och med imorgon ska det bli bättre liv i rutan!

Lucka femton har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning av den sextonde.

En bloggig julkalender, lucka 14

Just nu är jag så trött på religion att jag skulle kunna kräkas. Hela mitt vakna dygn har jag, på ett eller annat sätt, spenderat med kursens fördjupningsarbete, och det har verkligen varit ett par timmar för mycket. Från tidiga morgonen till sena kvällen har jag och Loella skrivit så tangenterna skallrat, och långt om länge är vi äntligen klara och redo för morgondagens redovisning. Det ska bli så sinnessjukt skönt att få ut det här från skallen, och den person som insisterar på att läsa julevangeliet på julafton kommer jag personligen att strypa. Nu får det liksom räcka här.

Lucka fjorton har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning av den femtonde.

En bloggig julkalender, lucka 13

Idag var vi uppe i tidiga ottan för att inleda luciadagen med lussetåg på tvn. Med sömndrucka ögon gjorde vi allt för att hålla oss vakna, vilket resulterade i en ömsom slummer och en ömsom julstämning. Med andra ord precis som det ska vara!

Dagen har sedan stavats förberedelser inför fördjupningsredovisningen i form av finlir på powerpointen, vilket framåt kvällskvisten ersattes av en betydligt trevligare höjdpunkt i form av en luciafika med mina härliga jikentjejer. Snacket och skratten visste inga gränser, och samtalsämnena varierades till det oändliga med alltifrån underhållande stockholmsdialekter till oförglömliga tentaminnen och diverse livsuppdateringar. Min söndag kunde knappast fått ett mysigare slut - så tack Jeanette, Charlotte och Jessica för en övertrevlig afton!

Så vad är en luciadag utan en lucia? Ungefär precis som en pepparkaka utan peppar (?!), och därför är det inte mer än rätt att vi kastar in en bild ur min barndoms arkiv. Bilden är tagen under det stämningsfulla luciatåget på kyrkans barntimme (ja, där jag kommer ifrån blir traktens ungar uppfostrade i den hårda skolan) då jag mest av allt ville kasta luciakronan all världens väg. Inte vet jag om det var glittret eller kronkanten som kliade, men nog talar bilden för sig själv...

Lucka tretton har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning av den fjortonde.


En bloggig julkalender, lucka 12

Det glädjer mig att min sinnessjuka julstämning sakta men säkert börjat smitta av sig på min pojkvän. Före december månads intåg var han omotiverat anti allt med bjällerklang och juleljus, men med halva julmånaden avverkad börjar jag ana vissa tendenser.

Numera har han en ljusstake i sin bil, tidigare ikväll sjöng han med i både Stilla natt och Julen är här, förra veckan var vi med om ett gediget pepparkaksbak - och till imorgon är alarmet ställt på 07.00. Då är det nämligen luciamorgon som går av stapeln, och hopkrupna under det varma täcker ska vi möta morgonen och ljusets högtid. Jag hade väl på känn att hans julstämning bara var en tidsfråga.

Lucka tolv har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning av den trettonde.

En bloggig julkalender, lucka 11

Vad är väl bättre än en riktigt härlig fredag i goda vänners lag? Kvällen har summerats på ett alldeles ypperligt sätt här på Ulrikedalsvägen, och det har vart alltifrån glöggmys med knapriga biscotti till idolfinal och ett något tidigt julklappsbyte. Hur mysigt som helst!

Lucka elva har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning utav tolvan.



En bloggig julkalender, lucka 10

Då var vi framme vid Nobeldagen och den tionde december, och mycket därför är det dags att öppna lucka nummer tio. För att göra detta är det av största vikt att bena ut vad som hänt under dagen gång - från det att jag sömndrucket slog upp mina bruna till att jag alldeles nyss skrattade högt åt Bollywooddansen vi spelade in i Göteborg - och en redogörelse av detta kan ju inte längre vänta.

Större delen av dagen har tillbringats hos Loella i form av skrivning av fördjupningsarbetet, och även om vi till en början slets fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan så lyckades vi långt om länge mötas vid ett önskat resultat. Jag kan avslöja att svordomarna duggade både tätt och skyhögt (och på såväl skånska som på gotländska!), men förhoppningsvis ska vi bli klara och nöjda under morgondagen. Scientologerna står oss numera så högt upp i halsen att hälften kunde räcka, och det ska bli skönt att ha arbetet sammanställt och färdigt. Även om vi, om man bortser från själva arbetet, haft ruggigt skoj under tiden.

Kvällen har sedan stavats middag i Bjärred och en himla mysig afton. Verkligen jättekul att träffa lilla (och gudomligt söta!) Moa igen, och vi fick oss många goda skratt under kvällens gång.

Lucka tio har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning utav elvan.

En bloggig julkalender, lucka 9

Så var jag hemma från mitt besök i Göteborg, och det är med idel glada miner som vi ser tillbaka på mina dagar hos Emmi.

Efter att vi en efter en somnat ifrån Twilight vaknade vi upp imorse för en frukost med Sunes jul. Eftersom denna, tillsammans med mästerliga Greveholm, är en av de bästa julkalendrarna (inkorrekt pluralis?!) någonsin, så hade vi ytterst svårt att slita oss från avsnitten. Efter ett par tre stycken var vi i alla fall redo att bege oss ut på stan och påbörja vår dagordning.

Dagens första stora dragplåster bestod av Världskulturmuséets bollywoodutställning, och så fort vi äntrade lokalen sveptes vi med nåt kollosalt av de österländska rytmerna. Innan vi visste ordet av hade vi blivit bollywoodartister och dansat in en musikvideo, vi hade sjungit Singstar med ett par ordentliga språkförbistringar och vi hade bekantat oss närmare med den stora industrin i öst. Det blev dessutom ett besök på Earthlings-utställningen och vi blev varse om det där dem kallar jordborna. Konstigt släkte det, minsann.

Nästa stora attraktion för dagen var naturligtvis det efterlängtade Jul på Liseberg. I samma stund som kvällen börjat skymma trädde vi in i en magisk värld fylld med tomtar, troll och lampor, och det var en riktigt härlig mysfaktor. Det dracks värmande glögg , vi träffade på tomten (och tänkte skicka önskelistor), vi gjorde en visit i Änglahuset och vi lyssnade på stämningsfull musik. Till slut var vi så fulla av julstämning att vi rycktes med i melodierna och körde en egenkomponerad version av Musselåten, och det var minst lika stämningsfullt (om inte mer!) som nissarna som spelade.

Min tid i Göteborg började alltså lida mot sitt slut, och efter att vi än en gång käkat på det favoriserade Slim Food var det dags för mig att ta adjö och boarda tåget söderut. Det var verkligen hur roligt som helst att komma upp och hälsa på dig, Emmi, och jag längtar redan tills du kommer ner på jullovet. Himlans, himlans trevligt!

Lucka nio har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning utav tian.



Fotoskoj på Världskulturmuséet - jag fick en megalång överkropp och Emmi gick bananas


 


En bloggig julkalender, lucka 8

Idag har jag lämnat Skåne för en tripp till Göteborg och min fina Emmi. Min morgon inleddes därför med SJ, tågmys och Pretty woman, och efter att jag bevittnat hur morgonen väcktes till liv utanför kupéfönstret var jag äntligen framme i Götet.

Dagen har sedan dess bjudit på en hel del skojigheter. Det har käkats på mitt älskade Slim Food (som jag för övrigt tänker skaffa en frivillig franchisetagare till som kan öppna någonstans i Skåne!), det har fönstershoppats på Nordstan, det har givits en inblick i stans studentliv genom ett toppmöte med P6, det har gjorts ett besök i en chokladhandel (vilket resulterade i att vi fick bekanta oss med alltifrån kalla-det-vad-du-vill-bollar till boll-in-box och bimbobollar) och det har gjorts storslagna planer inför morgondagen. Vi har satt en agenda som innehåller såväl bollywoodutställningar som ett besök på Liseberg, och det kommer absolut bli väldigt trevligt.

Lucka åtta har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning utav nian.

En bloggig julkalender, lucka 7

I dessa tider lyssnar jag väldigt mycket på juliga slingor. Medan jag kämpat med fördjupningsarbetet under dagens gång har det gjorts till tonerna från såväl Stilla natt som Jul i gamla stan, och det har fyllt mitt sinne med glädje och lycka. Tidigare var det Spotify som stod för värdskapet för det musikaliska, men sedan jag upptäckte julradio.se har jag varit alldeles såld. Skön julmusik dygnet runt
- g e n i a l i s k t!

Lucka sju har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning utav åttan.


En bloggig julkalender, lucka 6

Idag har det varit pepparkaksbak så det stått härliga till, och till tonerna från diverse julmusik och stämningsfulla melodier förvandlades mitt pentry till ett riktigt bageri. Egentligen behövs det ingen närmare beskrivning - en styck pepparkaksdeg, ett par nypor vetemjöl, en hemlånad kavel, fem par pepparkaksformar och ett par turturduvor. Mysigt värre!

Lucka sex har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning utav sjuan.

Det var inte alla pepparkakor som blev nöjda med glasyren...


En bloggig julkalender, lucka 5

I detta nu befinner vi oss mitt uppe i festligheterna i Harlösa. Min syster firar en något förskjuten studentskiva, och jag är verkligen stolt över henne att hon lyckats så bra med sina studier. Jag tycker det är hur strongt som helst att ha gjort en sådan comeback som hon gjort, och jag unnar henne allt gott jag kan tänka mig.

Mitt i dessa festligheter har jag dessutom lyckats bli ägare till en riktigt läcker julgrupp. Min syster är inte bara nybakad student, hon har även ett par gröna fingrar och talanger inom blomsterriket. Denna kommer att stå fint på Ulrikedalsvägen!

Jag passar redan nu på att be om ursäkt för den smått miserabla bildkvaliten (julgruppen är betydligt finare i verkligheten!) och återgår till kvällens festligheter. Lucka fem har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning utav sexan.


En bloggig julkalender, lucka 4

Och så blev det en fredag denna veckan också (och snabbt har det gått!) och vi är redan framme vid den fjärde december. En snabb huvudräkning gör mig på det klara med att det är ganska precis tjugo dar till dopparedan - och huvudräkning, ja, det har det ägnats mången vaken stund åt denna fredag.

Imorse begav jag mig iväg på handledning i matte, och efter att jag fått utrett ett par frågetecken trampade jag tappert hemåt och fortsatte med alltifrån faktorisering till pq-form och andra trevligheter. Bättre blev det framåt eftermiddagen då härliga
Cecilia kom på besök, och tillsammans med Blondinbellas te och Time-inköpta lussebullar hade vi en himla trevlig pratstund. Faktum var att jag nära på fick börja stretcha mina skrattmuskler efter alla tokigheter och underhållande samtalsämnen, och nog är det så som man bör inleda en fredag!

Alldeles nyss är jag hemkommen från ett hejdundrandes biobesök med min kära Månsson. Efter mycket om och men var det den svenska filmen Så olika vi enats om att kolla, och efter att vi äntrat den nästintill folktomma biosalongen (det var vi och typ, fem andra) hade vi både skrattat hjärtligt och gråtit ett par känslosamma tårar. Även om vi med vår blotta närvaro sannerligen drog ner filmens statistiska medelålder med ett par tre snäpp, så var vi ändå mycket nöjda och gav den ett par välförtjänta tummar uppåt. Lucka fyra har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning utav femman.

 


En bloggig julkalender, lucka 3

Då var vi framme vid den tredje december och lucka nummer tre har härmed öppnats. Efter en dag som har innehållit föreläsning med tema buddhism och vidare fördjupningsarbete där det benats ut begrepp som religionsfrihetslagsstiftning (vem hade kunnat ana att min kära lagbok skulle komma väl till pass inom den religiösa sfären?) har jag återvänt hemåt och tänt mitt kära datumsljus.

Vad som är värt att tillägga i fråga om det ljuset är väl att jag, dumt och oklokt nog, prioriterade design framför funktionalitet och diverse praktiska aspekter. Istället för att köpa ett normaltjockt datumljus insisterade jag nämligen på att välja ett tjockare blockljus, och det är inte förrän nu som jag överhuvudtaget börjar närma mig markeringen för första december. Märk väl att jag började tända det där ljuset redan dagarna innan december månads ingång, och sedan dess har jag låtit ljuset brinna varje vaken sekund då jag befunnit mig i lägenheten. Därför är jag också lite kluven, för mitt i allt det mysiga och smått fantastiska känner jag ju också av en smärre stressfaktor. Mitt sken från ljuset är en kamp mot klockan, och ska jag hinna ner i rätta ordningen till självaste dopparedan så gäller det att tända ljuset. Lucka tre har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning utav fyran.

 


En bloggig julkalender, lucka 2

Tacka vet jag dåtidens julkalendrar i form av Sunes jul och mästerliga Mysteriet på Greveholm. Sedan dessa glansdagar har julkalendern mest gått utför. De senaste åren har de, enligt min mening, vart julbefriade och värdelösa, så gillar man inte dagens julkalendrar får man väl skaffa sig en egen. Därför tänker jag, ända fram till dopparedan, att presentera en lucka varje dag. Direkt här i bloggen för att vara it-åldern trogen. Faktiskt har ju min julkalender redan börjat - igår innehöll den första luckan berättelsen då jag och Loella drack oss smått berusade på vinglögg (även om syftet i första hand var att skriva ett religionsarbete), och idag så har det varit pyssel som stått på min julagenda.

Tillsammans med mina Malmborgsinhandlade nejlikor och apelsiner har min kära lägenhet förvandlats till en julverkstad. En doft av jul sprider sig nu från kökspentryt och genom alla mina 25 kvadrat, och är det inte stämningsfullt så säg. Lucka två har därmed öppnats här, gott folk, så håll utkik under morgondagen för en öppning utav trean.
 


Årets första glöggstund nästa!

Hemma från jobbet och årets sista dag på djurparken. Det var kaoset sen i lördags som skulle återställas till sin ordning, och innan dagen var fullbordad hade vi hunnit med alltifrån nedmontering av kaffemaskiner till inlämning av bilen på reparation. Innan klockan ens slått fjorton.

I detta nu är jag hemma om och vänder och ska alldeles strax bege mig bort mot Malmö. Sammanställning och fördjupningsarbetande står på dagordningen idag, och tillsammans med detta blir det glöggstund hos Loella. Om min julstämning var hög för ett par dagar sedan är det ingenting emot vad den är just nu - tidigare på Malmborgs kom jag på mig själv med att jag hade lagt ner både apelsiner och nejlikor i min lilla kundkorg (allt som två steg mot morgondagens pysselstund!) - så tillsammans med glögg, lite scientologiarbete och mina medhavda russin ska det nog bli arbete gjort ska ni se.