Summera ännu mera

Jag har kommit på hur otroligt lätt det är att göra allting annat än just det där man borde. Hur lätt det är att klicka runt på Facebook när man istället borde plugga, hur lätt det är att få för sig att man plötsligt bara måste diska (när man egentligen fortfarande behöver plugga) och hur lätt det är att hellre prioritera cykelreparationer än att faktiskt plugga.

Ingen kan väl undgått att jag har en tenta nu på måndag. Ekonomiska begrepp är det som ska betas av, och för tillfället är jag alldeles överöst av böcker inom kalkylering och redovisning. Det är faktiskt till och med så att jag inom en mycket snar framtid antingen kommer börja drömma mardrömmar om bokslutsdispositioner eller helt enkelt kommer byta ut min DNA-uppsättning mot en resultaträkning.

Men på det hela taget fortsätter jag att intala mig om att det nog kommer gå vägen. Det börjar kännas mycket, mycket bättre än det gjorde i början - men nog vill jag att det ska gå bättre än bara bra. Därför kommer jag att fortsätta att plugga med jämna mellanrum, göra strategiska avbrott för sådant som ju "bara måste göras" och om några timmar susa ner till Campus och summera lite mera. Lite, lite mera.

En helt vanlig kväll i Lund

Hörrni, jag måste få berätta om min gårdag.

Det var nämligen kvällen då jag begav mig in till Lund för att för första gången hälsa på i Månssons nya lya. Det var också kvällen då jag, tillsammans med ovan nämnda Linda, Johanna och Emelie skulle äta en utsökt tacomiddag och ha härlig catch-up-tid, följt av hyrning av film och allmänt söndagsmys. Så långt är alla fakta korrekta och riktiga - men sen så gick det utför!

Under ivriga tillrop vände vi tillbaka hem till Månsson med filmen som vi valt. Det var den romantiska Remember me som följde med oss hem från Hemmakväll, en film som vi alla velat se under gudvethurlångtid och där förväntningarna var riktigt höga. Alltså såg vi till att göra det urmysigt med kuddar och hela köret, och väntade med spänning på att filmen skulle startas upp i datorns dvd-läsare. Vilket den däremot vägrade att göra.

Sorgen var ett faktum. Det tillkallades assistans genom panikslagna telefonsamtal, det felsöktes enheter på datorn, vi slets mellan hopp och förtvivlan och vi började så sakteliga inse att det inte skulle bli nån film. Efter noggranna övervägningar huruvida vi skulle hinna köra hem till Johanna, snabbspola filmen där så behövdes, och sedan panikköra tillbaka för att hinna med tåget ifrån Lund igen kom vi dock fram till att vi skulle bli tvungna att ägna kvällen åt nåt annat. Sällskapsspel brukar ju kunna liva upp även den sorgligaste stund, blev då vår tanke, och glada i hågen började vi botanisera bland Månssons spelutbud.

Vad som sedan hände vet vi inte riktigt hur det gick till. Innan vi visste ordet av låg det 52 nakna män på köksbordet - ja, spritt språngandes! - under höga tillrop och förfärade blickar. Att det enda alternativet efter den uteblivna filmen visade sig vara nude-kortleken kommer vi nog aldrig att glömma!


Äntligen helg!

Veckans bästa dag är här och en hel helg ligger framför mig! För en stund sedan kom jag hem ifrån dagens redovisning i ekonomistyrning, och som jag nämnde för nån dag sen har det varit en rätt knagglig väg igenom vårat arbete. Ett okänt antal timmars slit skulle alltså slutligen dokumenteras, och på det hela taget kändes det ganska bra när vi väl var klara. Då vi började caset i måndags kan jag villigt erkänna att jag stundtals undrade vad jag gett mig in på, och då vi imorse förberedde oss för redovisningen var vi nog alla rätt nervösa. Det kändes i och för sig ganska bra att de flesta - kanske rentav alla? - grupper var mer eller mindre osäkra på sina svar och resultat inom företaget, och att gå från skratch till fullärd på en vecka hade varit att ta i. Alltså tycker jag att det var riktigt bra jobbat av gruppen att vi lärde oss så mycket på så kort tid!

Nu är det alltså helg och en himla massa roligheter ligger framför oss. Alldeles strax ska jag och Björn bege oss till Väla för en stunds shopping - det ska jag verkligen unna mig efter mina första veckor av utbildningen (hörde ni förresten vem som, tillsammans med två andra, uppnådde bästa resultat på tentan av alla 320 nya studenter på programmen? Ja, det stämmer!) - och framåt kvällen blir det fortsatt fredagsmys.

Lördagen kommer sedan innebära fest i Lund hos en från våran nollningsgrupp, och sen på söndag blir det till att träffa tjejerna för att fira att Johanna kommer ner från Dalarna. En urmysig helg, med andra ord, och nu kickar vi igång den på direkten! Fredag, fredag, fredag!

Då börjar man landa...

Då var det ett tag sedan det skrevs och det är dags igen!

Mina första veckor som service management-student har flutit på väldigt snabbt och väldigt bra. Så pass väldigt bra och väldigt snabbt att det inte riktigt har funnits tid till sånt som blogg och annat skrivande. Jag trivs verkligen som fisken i vattnet, och jag är så glad att jag lyssnade till mig själv och förstod vad som var det enda rätta förra hösten. Nu har jag påbörjat en utbildning som jag känner är Linda till 110%, och det känns helt grymt!

Så vad har då hänt sedan nollningen och fram tills att jag numera kan kalla mig en "etta"? Jo, nollningen avslutades på bästa sätt med en fantastisk Oscarsgala-sittning med glitter och glamour, och sedan var det inte många dagar förrän den första kraftmätningen skulle komma. Vår första vecka innehöll nämligen - förutom nollningens aktiviteter och upptåg! - en ordentlig rivstart med en bok på närmare femhundra sidor. I torsdags var det därmed dags för den första tentan i form av en 1-X-2-dugga, och därefter var man så pass slutkörd att det kändes som om luften helt gått ur en. Ett pyjamasparty med Kollektivet var precis vad som hjälpte framåt kvällen!

Efter att ha lärt oss massor om servicemöten och relationsmarknadsföring har vi därefter gått vidare till ekonomiska begrepp. För mig som aldrig läst ekonomi i hela mitt liv kan jag säga att det är en ordentlig utmaning - under dagens case satt vi åtskilliga timmar och slet vårt hår i ren frustration! - men förhoppningsvis ska det klarna allt eftersom. Att mitt Visa-kort blev spärrat och itu-slitet framför mina ögon så fort jag lämnat skolans byggnad gjorde mig dock inte särskilt mycket mera motiverad att studera räkenskaperna, men det kan vi låta vara osagt.

På det hela taget har jag kommit på mig själv med att, efter ett par månader och en något skeptisk start, äntligen börjat känna någon form av hemmahörande i staden Helsingborg. Det kan nog bli riktigt bra.

Det bästa utav nollningen

Den senaste veckan har varit så extremt rolig och händelserik och intensiv att jag inte finner ord för det. Det har varit en riktig hejdundrandes nollningsvecka för mig som alldeles grön student på service management-programmet på Campus Helsingborg. Herrejävlar vad mycket roligt jag har varit med om, och inte är det slut på tokigheterna heller!

Jag har lärt känna en hel drös med härliga människor, jag har tuperat mitt hår och börjat förfesta en måndag klockan tre, jag har dansat på både bord och stolar till David Guetta, jag har gjort kullerbyttor på Kullagatan och fått ett gäng socialdemokrater att sjunga Främling, jag har turat bort till Danmark och promenerat skrattandes genom staden, jag har stämt in i skönsång och spelat upp sketcher under höga skrattanfall, jag har fått ett tak i huvudet och min mobil har blivit stulen.

Förutom det där sista har det varit riktigt, riktigt roligt. På tisdag blir det nollningens final i form av Oscarsgalan, och det kommer med allra största sannolikhet att bli en kväll att minnas. Jag känner på mig att detta kommer bli en riktigt härlig höst med en massa nya intryck, lärdomar och nya bekantskaper - och det känns riktigt underbart!

Jag tror jag hittat hem!