...

Jaha, vad ska man säga. Minnen som legat dolda i tryggt förvar verkar öppnas upp på nytt igen. Skrämmande, hotfulla och med en hastighet av 190. Trots alla försök går det inte att nå fram. Hör du? Ser du? Förstår du?

Kan du inte bara inse att vi alla bryr oss om dig?


Såhär i efterhand

God fortsättning! Mitt i allt julfirande har det inte riktigt funnits tid till att blogga... Min mobilkamera är överöst med bilder från de senaste dagarna - från julbord, julafton och annat firande.

Tills dess att jag har tid att lägga upp resten av julaftonsbilderna får ni hålla till godo med ett par bilder från i fredags då jag och Björn var på julbord på Margretetorp. Himla mysigt, god mat och härlig julstämning!


Granen står så grön och grann i stugan

Igårkväll blev vi långt om länge klara med det sista grupparbetet innan jul. Nu väntar ett väldigt efterlängtat jullov fyllt med mys med familj och vänner, en nyår i Milano och tid att njuta av lite ledighet. Underbart!

Jullovet firades in med att klä julgranen här hemma igår. Nu står den här i all sin prakt och bara skriker julstämning - nu är det inte långt kvar till dopparedan!


"Ska det likna ett hjärta eller livmoder?"

I lördags stundade det stora julgodisbaket hemma hos Emmi i Jakriborg. En hel drös med tjejer samlades och gjorde alltifrån rocky road och julkolor till marsipanfigurer, snickersgodis och brända mandlar. Mellan varven hann vi även med ett besök på ortens julmarknad och framåt kvällen gjordes det upp i en minst sagt vild omgång av julklappsspelet. Supermysigt!


Lusse lelle

Tidigt imorse ringde klockan och jag stapplade ytterst yrvaket ut i köket för att fixa frukost. Med en ljuv stämma skred jag in och väckte Björn med självaste luciasången. Tja, det fanns ju lyckligtvis ett helt tåg på tv som gjorde jobbet bra mycket bättre än jag kunde göra. Sagt och gjort: luciamorgon var kommen!

Nog för att jag vanligtvis anser mig vara ganska openminded, men döm av min bestörtning när stämningssången avbröts av en rappare i kyrkan... Nej, nej! Tacka vet jag traditioner nu i juletid och passade även på att våga vägra bannlysningen av pepparkaksgubben. Han fick helt klart vara med i tåget på vårt köksbord!


Elfte december

Hela stan har piffats till nu inför julen och till och med Kärnan har fått en tomteluva. Finfint tycker jag!


Andra adventshelgen

Har verkligen vart en superb helg som innehållit det allra mesta! För att göra en lång historia kort har jag
  • haft en mysfredag på Emporia med Emelie
  • pratat barndomsminnen över en middag med Sandra och Marie
  • varit på julmarknad på Fredriksdal och blivit mer eller mindre stelfrusen
  • blivit jagad av en greyhound (!) men räddad av min Björn
  • jobbat och stått i och vänt hemåt i en snöstorm
Nu låter jag bilderna tala!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En ledig torsdag

Bland det bästa med att vara student är att man, om man är riktigt duktig och effektiv, kan jobba undan veckans arbete och ta helg redan en onsdag! Så var fallet den här veckan, så igår hade jag en härlig dag utan skolans förpliktelser!

Dagen tillbringade jag i Lund hos Sandra där vi svängde ihop nybakade scones till brunch. Vi hann även med lite julklappsplanerande, så kort och gott kan man säga att det byggdes upp en liten tomteverkstad där i lägenheten. Myspys!

Min kväll följdes upp med att Sofia och Edona kom på middag. Så härligt att äntligen träffa dessa fina tjejer igen och vi hade en urtrevlig kväll med MYCKET skratt och snack! Nu är mitt energiförråd påfyllt till bredden av all glädje - tack för en mysig kväll tjejer!


Det stora pepparkaksbaket

Ikväll har vårt hem förvandlats till ett tvättäkta pepparkakeland. Med mjöl halvvägs upp till armbågarna kavlades det deg så det stod härliga till, så nu har vi gott om peppisar att bjuda på för alla som vill hälsa på!


Trötter...

Godmorgon! Inte särskilt pigg men vaken gör jag mig redo för en ny dag. Morgonens juldos är julkalendern tillsammans med Zoegas julkaffe - kan behövas då det kommer bli en lååång dag på skolan!


En riktig måndag

Igår strulade det ordentligt med bloggen. Bilderna dök upp (vilket brukar vara det större problemet), men texten vet jag inte vart den tog vägen. Den försvann i marginalen på nåt sätt och typsnittet ändrades det med. Ytterst märkligt!

Idag har varit en lång dag på skolan. Hade föreläsning om att leda med mångfald, vilket är temat för veckans grupparbete och rollspel. Dagen skulle egentligen följts upp med en gästföreläsning från branschen, men då den blev inställd hade vi tre timmar att slå sönder i väntan på kickoffen inför c-uppsatsen. En långlunch, tappra försök till plugg och en successiv lutning i takt med att vi blev allt tröttare var vad vi fördrev vår väntan med. Tröttheten och tristessen fick oss rentav att börja skela.

Långt om länge var det sedan dags för kickoff inför vårens c-uppsats. Lite matnyttig info och inspiration var vad som stod på agendan - nu märker man verkligen att vi befinner oss på sluttampen av utbildningen. Tänk när vi står där med examensbeviset i vår hand...


Adventsmys

Dagen i bilder på grund av strul med textuppladdningen. Tur att bilder säger mer än tusen ord!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första december

Imorse var det magi i luften då jag slog upp mina bruna. Där ute hade snön lagt sig under natten och hela jag fylldes med världens julstämning! December var äntligen här!

Med en riktig mysfrukost kurade vi upp oss i soffan framför det efterlängtade första avsnittet av julkalendern. Jag tror att alla i min generation som växte upp med Greveholm var lika förväntansfulla inför denna premiär, och när signaturmelodin drog igång var nostalgin på hög nivå! När sedan Harlösa omnämndes och äntligen fick den mediala uppmärksamhet som orten förtjänar, blev jag fullständigt lokalpatriotisk och jublade HÖGT i soffan! Äntligen finns det en anledning att vara stolt över min hembygd!

Denna första dag i julmånaden följdes upp med tåget till Hjärup för en riktig mysdag med Emmi och Månsson. Det bakades lussekatter i alla dess former, det dracks glögg och lyssnades på julmusik, och ett och annat asgarv brändes av framför "Sunes jul". En riktig toppendag med andra ord!

Även kvällen följdes upp på bästa sätt i Lund tillsammans med Björn, Rebecka, Sandra och Anders. Det blev lite vin och snack till "Så mycket bättre" och kort sagt en kanonbra avrundning på en riktigt härlig dag.