En riktig powerdag

Idag har jag känt mig närmast oövervinnelig. Kanske var det energin jag fick från att kunna ta sovmorgon, möjligtvis i kombo med att det är fredag och jag är ledig. Efter frukosten var jag nämligen i full färd med att putsa fönster och hänga upp julgardiner med en beslutsamhet likt en äkta hemmafru. Nu kan jag bara hoppas på att slippa en repris från förra året då den nedrans adventsstormen förstörde rutorna redan dagen efter!

Dagen fortsatte sedan på samma powermaner med ett gympass på arenan. Stärkt efter detta var det sedan dags att bege sig hemåt och börja piffa sig för kvällen, för i detta nu har jag hoppat ombord på tåget med destination Malmö. En kväll på restaurang À mesa Brasil med tjejerna och eventuellt biljard är det som väntar - en helt perfekt fredag!


Dagen då jag blev en Silvia på ICA

I somras åkte jag, min mamma och min syster glada och förväntansfulla över Ölandsbron för att närvara vid kronprinsessans födelsedagspartaj. Uppklädda som sig bör anlände vi till festligheterna på Bornholm och var fullkomligt trollbundna av all kunglig glans. Där och då var det något som nästlade in sig som en igel i våra vokabulär och fördrev oss fullkomligt till vansinne. Drottning Silvias tyska brytning smittade av sig!
 
Sedan den kvällen har vi funnit ett stort nöje i att tyska till meningar lite då och då. Ett distinkt tyskt S och Ü lite här och var, ilskna tillrop såsom leise bitte, Vati Ronny Alf och mer än gärna lite paralleller till "Kleine Madeleine". Döm av min glädje då jag, inspekterandes charkuteridisken på Ica Maxi, haffade tag i [tyschk salami] och hejdlöst började fnittra som en vettvilling. 
 
Jag hade förvandlats till en Silvia, där på Ica, mitt i läggandet av livspusslet. Och Björn ville nog bara sjunka genom jorden. 
 
 

Klimathotet kommer allt närmare

September eller snart december?


Fredagsmys

Idag har vart en fin fredag på många sätt. Resultatet på livecaset, som vi kämpade med för ett par veckor sedan, kom ut idag och jag kan mycket nöjt notera ännu ett VG bland kursbetygen. Bra jobbat, Linda!

Min fredag följdes upp med kvalitetstid och middag med Chris - ett perfekt slut på veckan och början på helgen! Eftersom Björn den fuskisen är på Wallmans julshow med sitt jobb är jag gräsänkling i afton och har sedan tagit det väldigt lugnt framför filmen "Niceville" i soffan. J.Ö.S.S.E.S. Vilken bra film! Har ni inte sett den så se till att se den genast!

Nu kallar sängen så att jag är pigg och utvilad inför jobbet i helgen. Godnatt, mina fina.


Tentan - check!

Wohoo! Tentan är skriven och jag har ett liv igen! Åtminstone fram tills att grupparbetena drar igång i nästa vecka, men det tar vi då!

Efter timmar av tappert kämpande var det dags att fira att tentan var över genom en lunch med Anders. I samband med detta fick jag ett av världshistoriens (förmodligen) roligaste mms av min kära syster som var ganska tydligt avis på detta vardagslyx:

"Njut på ni! De som inte kan äta restaurangmat får hålla tillgodo med en makrillburk... :( "


Tentaplugg

Trodde jag ja... Trots alla Alvedon har huvudvärken inte försvunnit. Sjuk eller inte, imorgon är det tenta och jag har därför strukturerat upp ett litet kontor ifrån sängen. I horisontellt läge har jag därför nötat in alltifrån ledarskapsteoriers utveckling till motivationsteorier och självledarskap.

Mellan varven har jag dessutom lyckats omsätta teorin till praktiken genom en högst medveten tillämpning av självbelöning. Effektivt pluggande har nämligen belönats med ett par avsnitt av 1993 års julkalender "Pettson och tomtemaskinen". Schysst deal tycker jag!


Sjuker

Här råder sängläge för tillfället. Sedan ett par timmar tillbaka har jag haft en rent fruktansvärd huvudvärk som har slagit ut mig fullständigt. Så fort jag reser mig upp tilltar det ytterligare och det känns som om jag har en ilsken trumslagare innanför pannbenet.

Tur är det att man har världens finaste sambo som lagat middag och köpt med sig halva sortimentet från apoteket. En god natts sömn på det så är jag nog på banan igen imorgonbitti.


Och det bara fortsätter

Som sagt var... Jag vet att det är tidigt, men just nu behöver jag verkligen något som piggar upp mig i tentaplugget. Därför drog jag nyss igång lite sköna jullåtar, tog fram saxen, tejpen och några decimeters julklappspapper och slog in några klappar.

I den här takten lär jag ju ha en antydan till tomteskägg innan dopparedan är kommen.


Dagens insikt

15 november och många julklappar är redan klara. Det är nästan så jag känner mig som tomten själv...


Ullared: winter edition

I lördags morse var det återigen dags att styra kosan upp till den halländska landsbygden. Klockan ringde vid en rent okristlig timma, sms skickades med något kryptiska vägbeskrivningar och sen var vi plötsligt på väg över åsen. Det var dags att fara till Ullared!

Efter att ha beskådat Che Guevaras look-a-like i Susedalen (bildbevis är bifogat längre ner i inlägget!) anlände vi slutligen till Gekås. Väl där visade det sig att halva Sveriges befolkning hade tänkt ut samma utflyktsmål i helgen, så det var minst sagt trängsel bland alla kundvagnar och billiga hushållsartiklar! För egen del fyndades mest inredning och julgrejer, och hör och häpna: inte en endaste tomte! Bästa köpet gjordes dock i en av kringbutikerna utanför det gula varuhuset - en klocka som numera pryder vårt vardagsrum. Love it!

Efter att ha trasslat in oss i varandras kundvagnar och slått huvudet i bildörren var det till slut dags att vända hemåt men en mängd kassar i bagaget. Som alltid en genommysig dag med fina familjen - tack för en superrolig dag!


TGIF

Fredagsmyset har varit högt denna afton! Vi åkte nämligen ut och käkade middag på Råå Wärdshus och kunde avnjuta en "nyfångad" helstekt rödspätta med nötbrynta champinjoner och potatis. Fint var det!

Måste dessutom ge en eloge till den megatrevliga personalen... För att citera vår servitör:
"ni är lika söta som Lady och Lufsen. Fast utan spagetti!"



Insikt en onsdag

Ibland hade jag önskat att dygnet hade haft fler timmar. Som när man skyndar och skyndar men ändå inte riktigt hinner med allt det där man borde göra. Just nu är det ett sånt tillfälle. Igår började nämligen vår nya kurs och stressen över att hinna plöja igenom all litteratur inför tentan har redan infunnit sig...

Förutom ett idogt pluggande har dagens bästa stavats lunch med Kicki. Vi passade på att snacka livet i allmänhet över en gulaschsoppa på Olssons Skafferi i stan - ett himla mysigt avbrott mitt i all hetsen. Sånt behövs också prioriteras!


En liten tjuvstart

Så har det hänt. Abstinensen tog överhanden, längtan blev för stor och till slut gav jag bara vika. Julmusiklistan på Spotify är premiärspelad!

Över lag har det varit en ganska julig dag idag. Mitt emellan allt pluggande tog jag en tur till Ikea för att handla lite julklappspapper, adventsljus och en skrivbordslampa. På vägen hem spelades dessutom jullåtar på radion, så då kändes det plötsligt legitimt att göra det hemma också. Som om startskottet hade gått, liksom!

Jag vet att det är ganska lång tid kvar och att det egentligen är på tok för tidigt att hamna i julstämning redan... Men nu är det nog så att jag kan göra mig förtjänt av epitetet nordvästra Skånes okrönta juldrottning, så vad kan jag göra? Det är bara att ge efter!


Får jag lov att presentera...

...Reinar!

Denna undersköna skapelse fick följa med oss hem från Illums Bolighus igår. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Han stod där så ståtlig på butikshyllan och kastade längtansfulla blickar med sina pepparkornsögon. Att han skulle hem till oss, det visste jag redan när jag såg honom!


En emporisk fredag

Åh, vad härligt det är med fredag! Jag brukar tycka att fredagar infriar en alldeles särskild känsla i kroppen och idag fanns det ännu lite extra av den varan. Det var nämligen dags att lämna in livecaset som det kämpats tappert med i veckan, så när rapporten väl lämnats in kändes det som om en tung börda lättade från mina axlar. Det kändes som om jag svävade på moln när jag glatt yrde förbi och lämnade skolan!

För att fira ordentligt styrde Björn och jag sedan kosan mot Malmö och Emporia. Jösses vad många butiker, snygg inredning och häftiga ytor! Som service management-student är man ju lite skadad och börjar osökt att tänka på utformningen av service scape... Bra jobbat kan jag bara konstatera och vi strosade runt i flera timmar!

Både jag och Björn passade på att uppdatera garderoben med lite tröjor och dessutom fick en alldeles sagolik ren följa med oss hem. Denna kommer smycka vår lägenhet så fort advent är kommen och det faktiskt är okej att börja julpynta - jag tror faktiskt att jag får lägga upp en bild imorgon så ni får se hur tjusig den är!


"Ingen kan vara elak klädd i en OnePiece"

Såg en ganska rolig grej tidigare som jag kände att jag bara måste sprida. Kim Jong Un ska tydligen få en smäcker OnePiece...