Påväg mot bättre dagar

Imorgon är det dags. Stunden jag förtvivlat önskat men aldrig riktigt trodde skulle komma. Inte med en så pass lyckad lösning, inte än på länge. Men imorgon är det faktiskt dags. Jag kan inte riktigt tro det.

Nervositeten och oron börjar komma smygande allt mer för varje timma som vi närmar oss. Min kloka mormor sade en gång att man väl aldrig känner sig så pass utelämnad och ensam som då man är på sjukhus, men att man samtidigt befinner sig i goda händer med den bästa möjliga hjälp som man kan tänka sig. Dom kan helt enkelt sina grejer.

Och så har jag brukat att försöka tänka. Man kan ju tycka att det är ganska orättvist att jag ska behöva gå igenom en operation till, då jag redan gått igenom minst en tio stycken för mina öron, men även om jag har haft otur med just detta har jag haft en väldigt tur med allting annat. Jag lever ett friskt och lyckligt liv, jag har världens bästa pojkvän, jag har världens underbaraste och finaste familj som ställer upp för mig i alla lägen och jag är omringad av en hel drös underbara vänner som är guld värda allihopa.

Jag älskar verkligen mitt liv och är så tacksam för allt jag har i det, och jag har gett mig fanken på att klara av denna uppförsbacken också. Imorgon opereras jag och får ett slut på det jag gått och oroat mig för i två års tid nu, och sedan väntar rehab och en hejdundrandes comeback. För det kan ni lita på!

Kärlek ifrån Colloseum

Jo, vi har kommit hem från Rom. Jo, vi har vart hemma i nära på en vecka. Men nej, jag har inte hunnit blogga. Bilder i massor kommer att dyka upp - håll till godo med en puss så länge!


Kommande helgen

Det är en härlig helg som jag har framför mig! I detta nu är jag i full gång med att göra mig i ordning inför kvällens personalfest, och det kommer med allra största sannolikhet att bli en megarolig kväll! Med tanke på förra årets personalfest i form av kräftskivan hos Tomas kan det sluta hur som helst - folk som dansar på bordet, kraschade partytält och dans till SMK i bara strumplästen till långt in på småtimmarna. Ska bli riktigt roligt!

Trots en personalfest så finns det dock en morgondag. Om jag känner mina kollegor rätt så kommer vi att vara en ganska miserabel syn på jobbet imorgon, men vår förhoppning är att svenska folket stannar hemma för att kolla det kungliga bröllopet och därmed slipper våra bakfyllenunor. På kvällen blir det sedan födelsedagsfirande hos min kära granne Edona, och tur är det ju att vi har nära hem eftersom att vi ska upp rent okristligt tidigt sen på söndag morgon.

För vad händer då på söndag? Rom händer på söndag! I tidiga ottan tar vi båten över till Helsingör för att därifrån ta tåget till Kastrup och flyget till Italien. Därmed blir det här förmodligen det sista inlägget ni läser fram tills dess att vi åter andas svensk luft på torsdag eftermiddag. Fram tills dess följer ni ju självklart oss på resdagboken - knappra in resenären "brumme" på hemsidans sökfält så får ni följa med i blogginläggen. Ciao ciao!

Sköna måndag

Idag har det vart min andra lediga dag på raken - vilket inte är något vanligt förekommande i sommartider som dessa - och jag har hunnit med en hel del grejer. Imorse började jag dagen med klippning på Frisyrmakarna, och jag blev riktigt nöjd med det fina resultatet. Glad och lycklig med den nya frisyren begav jag mig sedan vidare för en tur på stan där jag passade på att uppdatera garderoben inför resan till Rom. Ett linne och en tröja blev det, och tillsammans med klänningen och skorna som fyndades i Göteborg under gårdagen är jag nu redo att möta Italien. Längta, längta, längta!

Framåt kvällen var tanken att jag och Björn skulle lira ett parti kubb nere i parken, och knappt hade vi hunnit sätta upp träbitarna förrän ett helt gäng ungar plötsligt hade gjort oss sällskap. Det är fortfarande ganska oklart vad min lagkamrat egentligen hette, men han var en snäll och duktig medspelare för vårt lag som tog hem segern. Jag och Björn har nu alltså blivit officiella lekledare för kvarterets alla barn, och när en liten kille ställde något komiska frågor om vi två var gifta förstod man att åldern var ett faktum. Uppfattade man verkligen folk i 20-årsåldern som gamla när man själv var liten? Ont-i-magen-roligt, faktiskt!

 

För övrigt har min dag förgyllts med ett paket som kom med posten. Det var min kära beställning ifrån finfina butiken Calimero som kommit fram till Helsingborg, och jag var alldeles lyrisk då jag upprymd och lycklig slet av omslagspappret. Min älskade knäckebrödslåda är äntligen min!


Från Flyinge till Göteborg

Just nu är jag just så härligt trött som man bara kan vara efter en alldeles underbar helg! Det hela började redan i fredags då det var dags för grillkväll hos Emmi i Flyinge, och ska man vara riktigt exakt började det redan då jag förlorade mobilbatteriet och var utan kontakter mitt emellan Eslöv och Höör. Efter mycket om och men lyckades jag få låna telefon i en butik (valet föll på en butik med barnkläder, eftersom jag trodde att det var där det skulle vara störst chans att det jobbade vänliga, förstående och hjälpsamma personer), och när jag äntligen lyckats få tag i Emilia kunde vi utan problem köra vidare mot Emmi. En himla trevlig kväll tillsammans med åtta tjejer, somrigt och grillat och en övertygande vinst i Pop och rock. Tack för en härlig fredag, tjejer!

 

Igår lördag var det exakt 14 månader sedan jag och Björn blev tillsammans, och detta skulle vi självklart fira så det stod härliga till. När jag hade jobbat klart för dagen och återvänt till Helsingborg skulle vi fira med att gå ut och äta, och det hela blev en långt mycket dyrare (men godare!) historia än vi någonsin hade anat. Lotten föll på Helsing Bar, en urmysig lounge restaurang med förträfflig mat och utsökt vin. Ja, vi kan väl låta notan vara osagd, men tur är det ju att vi båda är hårt arbetande ungdomar. Det kostar helt enkelt att ligga på topp.

Igårkväll kom vi också på den briljanta idén att ägna söndagen åt en något spontan roadtrip upp till Göteborg. Jag hade ju fått oväntat ledigt från jobbet en söndag som denna, och istället för att riskera dåligt väder på vår löst inplanerade Österlenstripp blev det istället västkusten som bjöds på ett besök. Det blev verkligen en alldeles underbar dag med schlager i bilen (tro det eller ej, men Björn sjöng högst!), käk på Slimfood, ett varv på Nordstan med en stunds shopping och en tur på Liseberg. Min kära pojkvän lyckades vinna både 2 kilo schweizernöt och en hund med boxningshandskar, så nog måste man säga att vi gjorde succé bland folket.
En alldeles underbar helg!


Tummen upp för Björn efter en lyckad snurr på chokladhjulet!

Efter segern i chokladhjulet gjorde Björn sig snabbt redo för nästa kraftmätning...

...vilket slutade med att vi fick den nya familjemedlemmen Buster på halsen
(han är mycket snällare än han ser ut att vara!)

Sånt här händer nog bara i Göteborg...

...tur är det att vi blev normala igen.
Jag älskar dig Björn!


Det är en ganska härlig stad vi bor i...







Alla vägar bär mot Rom

Efter en riktig kanonhelg med sommarvärme och solsken har vi nu återgått till den normala svenska sommaren med moln och ösregn. Helgen som har gått har verkligen bjudit på sommar på hög nivå - fredagskvällen bjöd på en mysig grillkväll i Harlösa hos mamma och pappa, medan lördagen och söndagen tillbringades på jobbet på en stekhet Sodexoservering.

Hann dessutom med en biokväll med Chris där Sex and the City 2 stod på agendan, och det kändes verkligen som om man återsåg ett gäng av sina vänner. Åh, vad jag älskar Carrie, Miranda, Samantha och Charlotte - fattar inte varför den dåliga kritiken har haglat så tätt i recensionerna. Se den!

Sa jag förresten att vi bokat resa till Italien? Den 20 juni åker jag och Björn äntligen iväg på vår efterlängtade resa till den eviga staden Rom, och det ska bli så jäkla roligt! Jag längtar som en tokig och vill mest av allt att det ska vara dags att boarda flyget, kasta på sig sandalerna och den blommiga klänningen, flanera runt på piazzorna och se stadens alla underverk. Längta, längta, längta!


Här ska jag kasta mynt som bara den - turistigt eller ej!


Sista dan i skolan

Nu är sommaren verkligen här! Idag träffades jag, Edona och Sofia redan klockan tio - alltså ganska precis fem timmar innan vår redovisning och opponering skulle gå av stapeln - och naturligtvis var vi klara med förberedelserna långt innan klockan ens hade slagit elva. Därefter hade vi alltså en himla massa timmar att spendera, och därför satt vi ute i solen och njöt av sommaren och värmen. Mycket därför är jag nu en tvättäkta kopia av en polkagris: ena sidan av armen är nästintill kräftröd, medan sidan som var i skuggan är vit som ett spöke. Jag har försökt att fånga det hela på bild, men jag antar att det hör till sådant som helt enkelt ter sig bättre i verkligheten.

Hur som haver gick vår redovisning och opponering riktigt, riktigt bra. Nu återstår bara några mindre korrigeringar, och sen så är det sommarlov. Denna terminen har varit riktigt rolig, intressant och lärorik, och samtidigt som jag har blivit ännu säkrare på mitt val för vad jag vill plugga vidare till, så har jag även träffat alldeles underbara människor. Det hade inte kunnat varit bättre!

Kvällen har sedan tillbringats med min älskling med en tur på Väla. Vi drogs båda med av sommarvärmen och investerade i vars ett par flipflop, så nog ska det tillbringas en och annan solig dag på stranden med en massa sand emellan tårna. Hoppas verkligen på en finfin sommar!