Torsdagskvällen

Det sägs ju att man lär sig något nytt varje dag. Idag har jag lärt mig så vitt skilda grejer som hur man lagar linssoppa och innebörden av Chicagokonventionen. Inte illa pinkat för att vara en torsdag!

Relativt kort men intensiv vecka i skolan och nu är det mer eller mindre helg på ingång. Morgondagen måste dock ägnas åt att läsa massvis av kurslitteratur inför reflektionspappret som ska skrivas nästa vecka. Helgen stavas sedan jobb för fulla muggar och melodifestivalsmys hos Joppe på lördag. En bra helg, med andra ord!


Underbara värld

"...the world today is so networked that strangers no longer exist, but are simply connections waiting to happen"


WTF

Vissa morgnar blir det bara fel. Nummer ett på den listan var att alarmet skulle ringa redan klockan åtta, nummer två följdes upp med att allt blev kaos. Jag hade börjat ladda hem en iOS-uppdatering igårkväll innan jag somnade, vilken låg på och uppdaterade under natten. Ett jäkligt dumt beslut, såhär i efterhand.

Klockan åtta började alarmet tjuta likt ett flyglarm i sovrummet. Något sömndrucket slog jag ut min arm för att tysta ner det hela, vartefter jag istället slår bort pin-inmatningen som krävdes efter mobilens omstart i natten. Alarmet tilltog med en allt mer intensiv styrka och mitt annars något instabila morgonhumör gick fullkomligt utför. Mobilen hade lyckats fastna i ett omöjligt läge där det inte gick att stänga av alarmet och det inte gick att starta om mobilen förrän jag lyckades minnas mitt lösen till Apple. Godmorgon, världen!

Med mobilen fast i ett tillstånd av limbo och en flickvän förvandlad till en ilsken godzilla tvingades även stackars Björn bevittna infernot. När jag långt om länge lyckats återställa lösenordet, låsa upp pinkoden och till slut stänga av alarmet förstod jag verkligen innebörden av att vakna på fel sida. Då jag sedan stapplade upp, drog upp persiennen och såg att det ösregnade kände jag nästan att det var lika bra att somna om igen.

Morgonstund har inte alltid guld i mun.


En helg i Göteborg

Åh vilken härlig helg vi haft! I fredags körde vi upp till Göteborg för en riktig myshelg hos Emelie, Jimmy och Moa. Det blev genomhärliga dagar med massor av lek, skratt, spelande, lite shopping och alldeles fantastiskt god mat. Därför är mina energiförråd sådär härligt påfyllda till bredden, vilket kan behövas under de närmaste veckorna i skolan. Tack, fina ni! 
 

Testing testing

Okej, nu börjar jag bli riktigt trött på den dära blogg.se-appen. Ger mig på ett tappert försök att blogga från iPaden i alla fall, har jag tur hamnar alltihop i samma inlägg.
 
Har jag otur kan blogg.se bli en lojal skribent mindre...

Bara ett par månader kvar...

Det är något knas med appen för blogg.se. Som den hypermoderna människa jag är surfar jag mest på mobilen eller iPaden (dock vägrar jag slanga till det med "paddan" eller något annat spexigt). Hur som helst, det är därför som bloggfrekvensen är låg för tillfället. Så när jag väl släpar fram min gamla dator gäller det att passa på!
 
I måndags började vår nya och sista inriktningskurs inom hållbar turismutveckling och jag måste säga att jag är riktigt taggad! Det verkar vara en väldigt intressant kurs med spännande och aktuella ämnen, varför förväntningarna är höga på de kommande månaderna. Föreläsningar kommer blandas med gästföreläsningar, exkursioner och ett par studiebesök, vilket rundas av med ett projektarbete inom verksamhetsutveckling.
 
Det märks att vi snart ska ut i arbetslivet - och som jag längtar!

Med två ord till godo

Igår blev ledarskapsdokumentet färdigt och jag är väldigt nöjd med mitt arbete. Nu återstår bara att lämna in två utskrivna ex på plats på Campus, sen är denna kursen över och det är dags att ladda inför nästa. På måndag börjar nämligen vår sista inriktningskurs och fram till dess att det är dags att skriva C-uppsats kommer vi att läsa om hållbar turismutveckling. Ska bli riktigt intressant!
 
 

Tulpanens dag

Idag är det mina favoritblommors dag. Så är det faktiskt, precis som kanelbullen och de värnlösa barnen har tulpanen fått en alldeles egen dag. Och hur firar man på bästa sätt, om inte med en finfin bukett på köksbordet? Jag har allt en himla fin pojkvän!
 
 

En kreativ måndag

I fredags anade jag en förkylning på ingång. Den dröjde till i söndags då den bröt ut på allvar men igår blev det sjukanmälan, nässpray och varma drycker. Sjuk eller inte så var jag tvungen att fortsätta skriva på ledarskapsdokumentet idag och efter en hel dags tappert slit börjar det faktiskt arta sig. Kanske var det datorn framför Idrottsgalan som gjorde susen, för kvällen har verkligen bjudit på inspiration och många tecken. High five till dig själv, Linda!
 
 
 
Som så många gånger tidigare får mitt annars så välorganiserade skrivbord stå tillbaka för kreativitetens kaos denna vecka. Någon gång framåt torsdag bör man kunna ana ett träslag där djupt under böckerna...

Finner inte ord

Aldrig förr har någon fått mig att känna mig så värdelös som du har gjort. Det smärtar något enormt att inse att vår relation aldrig kommer att bli den samma igen. Det har hänt så mycket på sistone, saker som jag trodde började ordna upp sig till slut men som i själva verket bara blir värre och värre. Att du kan ljuga folk rakt upp i ansiktet och dessutom fortsätta med det när jag i mitt enfald trodde att saker och ting började klarna är mer än vad jag klarar av just nu. 

Lite guldkant på tillvaron

Mitt i allt det trassliga har det varit skönt att ha en hel del ljusglimtar denna veckan. Häromdan var vi och kollade landskampen mellan Sverige-Island i vår stads nya, fina arena och ikväll blev jag medbjuden på Disney on ice tillsammans med Anders, Johanna och Diana. Jäklar, vilken fin show! Det var som om man blev fem år gammal igen och bara satt med tindrande ögon och beskådade all magi... 
 
Tack för en supertrevlig kväll!
 

Tänkvärt om det där med karriärsval

För det första skulle jag inte tala till dem på det viset. Jag skulle säga: "Tala inte ens om affärer - låt dig inte kontrolleras av språket. Nämn inte ens ordet 'affärer'. Gräv ner det. Prata om en försörjning som du kan skapa åt dig själv, en hedersam försörjning som ger dig frihet.". Så vad har du för färdigheter? Kanske har nu någon färdighet och kanske kan du omforma den till ett intresse som kan försörja dig... Och tänk inte stort, för det är en besatthet i den här jäkla kulturen. Det måste alltid vara det största. Varför inte bara bli den bästa eller den mest kreative eller den roligaste eller någonting annat?
 

Anita Roddick

Tankar

Den senaste tiden har det varit mycket att tänka på. Sedan några veckor tillbaka har det stormat ordentligt på privata plan och just nu ser det ut som om det bara kommer fortsätta. Hela alltet är ganska komplicerat och jag hoppas innerligt att det snart kommer att lösa sig. På ett eller annat sätt. 
 
Av förklarliga skäl känns det hela som en stor börda som tynger mina axlar. Som att jag ständigt befinner mig på helspänn och befarar att något hemskt ska hända. Det är lättare sagt än gjort att försöka tänka på annat för ett tag, när man ständigt påminns om vad som faktiskt sker utan att man har kontroll över det. Jag kollar mobilen med jämna mellanrum - såväl med förhoppning om att saker och ting börjar ljusna, som av rädsla för att det ska ha blivit värre. Det börjar kännas ganska jobbigt. Att nästan börja oroa sig för att somna och på så sätt missa om något hemskt skulle inträffa.
 
Att allting kretsar kring detta. Att hon inte verkar inse att oron går ut över alla och påverkar alla som är inblandade. Och framförallt: smärtan över att hon inte hör av sig och att hon vänder de som älskar henne ryggen. Det. Det är det som är det värsta. 
 
 

När 2012 blev 2013

Nytt år och nya möjligheter! I förrgår kom jag hem från en helt fantastisk resa till Milano. Så mycket upplevelser, skratt och oförglömliga minnen! Precis vad jag behövde just nu. 
 
Massvis av bilder finns förevigade på mitt minneskort. Tills dess att jag får tummen ur och får tid att ladda upp dom får ni hålla tillgodo med en pärla från Månssons kamera. Och den detaljerade reseberättelsen? Den hittar ni här, såklart!