Happyhappy

Oj, vad mycket skoj som är på gång just nu! Imorgon är det valborg och vi kommer inta Stadsparken med picnicfilten redan klockan nio, därefter blir det grill hos Nilla framåt kvällen och på tisdag åker jag och Björn till Budapest.

Lycklig tjej!


Friday I'm in love

Igår åkte jag och Edona till Malmö för att hälsa på Sofia och lilla Ella. Så liten och så gudomligt söt! Vi blev alldeles tagna av den lilla prinsessan och det var verkligen en urmysig kväll tillsammans med mina fina tjejer!

Den här fredagen inleddes på bästa sätt imorse genom frukost på Ikea tillsammans med Björn. Efter frukosten blev det en runda på Väla för vårt egentliga mission: att hitta badbrallor till Björn. Vi åker ju till Budapest på tisdag, så vår- och sommargarderoben behövde uppdateras en aning. För egen del blev det ett par urfina sandaler och en oväntad present av Björn. Han överraskade mig nämligen med en jättefin berlock till mitt Thomas Sabo-halsband och jag kunde än en gång konstatera att jag är världens lyckligaste tjej med världens finaste pojkvän.

Tack, mitt hjärta!





Vilken soppa!

Häromdagen lagade vi en ursmarrig broccolisoppa. Björn hävdar i och för sig att det var han som lagade den, men jag tycker nog att min dukning och kokande av buljong kan klassas som medhjälp.

Delikat blev den i vilket fall!


Helgen och dylikt

Nu har det gått en vecka sen jag bloggade sist och det har hunnits med en hel del grejer!

Ullaredstrippen blev en himla trevlig sådan med mycket shopping! Blev mestadels inredning och husgeråd för min del - soppskålar, pajform, bordstabletter, köksgardin, ugnsformar och en massa såna där bra-att-ha-grejer som plastpåsar, aluminiumfolie och sköljmedel. En himla mysig tjejdag, helt enkelt!

Helgen sedan stavades födelsedagsfirande hos Julia i Malmö tillsammans med tjejerna, och det var en urtrevlig fredagkväll med en himla massa galna samtalsämnen, vin och sedan vidare till Möllan efter ett par varv i rulltrapporna vid tåget.

I lördags kom Emelie och Stoffe på middag och vi bjöd på trerättersmeny i form av bruschetta till förrätt, bakad potatis med laxröra till huvudrätt följt av äppelkaka med en himmelskt god hemmagjord vaniljglass till efterrätt. Det var verkligen en urmysig kväll och vi ser fram emot att snart komma och hälsa på i Hörby!

Söndagen tillbringade vi sedan med ett besök hos mormor och morfar och därefter vidare på grillning i Harlösa. Även om det inte var det bästa grillvädret var det i alla fall hur mysigt som helst att vara hemma ett tag och ett bra slut på en allmänt awesome helg och vecka!


Tisdag

Tiden går snabbt just nu! Har ni tänkt på att det redan är mitten av april och det är hur nära som helst till sommaren? Helt underbart!

I fredags träffade jag äntligen min fina Martina som var hemma och hälsade på en runda. Vi kom fram till att vi inte har träffats på två år (!), vilket innebar att vi hade hur mycket som helst att ta igen. Åh, så underbart det var att träffa henne och prata om allt som hänt sen sist och minnas tillbaka till alla härliga minnen från vår backpacking i Sydostasien. Hade jag kunnat hade jag förbjudit henne att resa tillbaka till Schweiz och istället stanna här hemma hos oss, men jag vet att hon har det hur bra som helst med sitt liv där nere. Istället ser jag det som en möjlighet att åka ner och hälsa på henne en dag och bocka av ännu ett land på min lista!

Som om inte fredagen var nog fortsatte måndagen med påfyllnad av glädjeförrådet genom en mysdag med Madde. Vi bakade Leilas kladdkaksmuffins med, för att citera Madde, en himla massa "chokela", vi lirade ishockeyspel och hade det allmänt najs.

Imorgon bär det av till Ullared tillsammans med Mona och Jenny - det ska bli hur skoj som helst! Borde nog gå och lägga mig nu så jag är pigg för storshopping imorgon!


Tre år av kärlek

I torsdags firade jag och Björn tre år tillsammans. Tre helt fantastiska år som varit fyllda av kärlek och underbara minnen. Det firades på bästa sätt med champagne på balkongen och sedan vidare ner till stan för att äta på restaurang Gastro. Helt underbart!

Maten som serverades var helt fantastisk god. Till förrätt blev det spanska och italienska charketurier, till huvudrätt blev det halstrad pilgrimsmussla följt av grillad hälleflundra med sockerärtor, löjromscreme fraîche och kompott på mandelpotatis och lökmarmelad, vilket till slut rundades av med tempererade ostar med tillbehör. Vi var i mathimlen!

Kort sagt var det en helt fantastisk kväll, och jag ser fram emot flera (alla) år tillsammans med mitt hjärta. Jag älskar dig Björn!



Loooooooov!

Tillbaka efter påsken och långledighet! Hade en helt underbar påsk, först tillsammans med Björns familj på påskafton och sen hos mormor och morfar på påskdagen. En helg med massa mys helt enkelt!

Knappt hann jag komma tillbaka från påsklovet förrän det var dags att gå på sommarlov. Igår var nämligen den sista dagen i skolan för den här terminen (!) eftersom jag har tillgodoräknat mig kursen som jag läste redan för två år sedan. Helt fantastiskt skönt!

Nu har jag ju min distanskurs på halvfart som back-up, och så hoppas jag på att jobba så mycket som möjligt. Idag har vart en fullspäckad dag på jobbet med både upplärning på en ny funktion och utrymning. Imorgonbitti blir det jobb igen, däremellan är fredagen ledig och sedan blir det jobb i helgen igen.

Det går bra nu!


En dag på Österlen

Oj, vad trött man kan bli av en hel dag av utflykt och konstrunda! Redan klockan tio imorse styrde jag och Chris kosan från Eslöv mot sydöstligare breddgrader och efter ett par mils omväg efter en kartmiss i höjd med Tomelilla blev vår första anhalt Kåseberga och Ales stenar.

Uppe bland stenarna blåste det rejält (tur var det att jag lånade Chris gympadojjor efter min missbedömning i valet av ballerinor) men väl nere i hamnen kunde vi njuta av härlig vårsol och medhavd matsäck. Livskvalité på hög nivå var det!

Efter besöket hos Ale och ett par lokala konstutställare körde vi vidare mot Ystad Saltsjöbad för att kolla grymma Carolina Gynnings utställning. Vi hade oturen att komma när hon var iväg på ett break, men kompenserade det hela med att hallucinera kopior av henne lite överallt i folksamlingen. En av hennes tavlor hade man knappast tackat nej till!


Fyndat

Höganäs Design Outlet får alla tummar upp! Vår första stopp var Lager 157 där Björn såg till att fixa sommargarderoben och jag hittade en riktig Linda-tröja. Gick sedan vidare till Iittala Outlet och ville nästan köpa med mig hela butiken... Hit kommer vi garanterat åka igen!

Två stycken Kivi-lyktor och två stycken koppar och fat från Rörstrands Swedish Grace fick följa med mig hem. I min familj har det alltid vart tradition att samla "finporslin", och då jag hittills inte kunnat välja kaffekoppar är jag glad att jag väntat! Swedish Grace känns väldigt elegant, tidlöst och snyggt. Extra roligt att den designades redan inför Stockholmsutställningen 1930 och känns minst lika rätt idag. Tror jag kommer att gilla den alltid!





Höjdpunkter

Skärtorsdagen idag och strålande solsken! Jag ber till vädergudarna att det fina vädret håller i sig nu - allra helst till imorgon då det blir utflykt och konstrundan med Chris!

Även idag blir det utflykt. Jag och Björn ska åka ut till Höganäs Design Outlet och jag är riktigt nyfiken på sortimentet. Lager 157, outlet för Kosta Boda, Iittala, Rörstrand och en himla massa annat. Pengarna jag fick i födelsedagspresent kan nog komma väl till pass!


Påsklovsmys

Det är en fin dag idag! Inte bara för att jag har påsklov och är ledig, det är dessutom strålande sol och bara lite kallt.

Hittills har dagen inneburit ett pass på gymmet och städning av köksskåp. I detta nu ska jag nog ta min Karin och cykla ner till stan för en promenad längs stranden. Älskar verkligen våren!


Budget vs lyx

Idag har vart en produktiv dag! Jag har hunnit med att skriva en metoddekonstruktion med tjejerna på Campus, jag har gått på bröllop (sett reprisen av Familjen Annorlunda, alltså) och nyss köpte vi en matta. Inte illa för en tisdag, det!


Har gått och suktat efter en Pappelina-matta en längre tid men inte riktigt kunnat motivera inköpet med tanke på det smått hutlösa priset... Efter diverse research har jag dock funnit en bättre lösning för en betydligt billigare peng. Hallen kommer nämligen få sällskap av en stjärnmatta från Jotex för det betydligt mer humana priset 279 kronor. Dessutom gillade jag faktiskt denna mattan bättre - win!

 


Nätat och klart!

Så har min distanskurs börjat "på riktigt" och jag kan nu stoltsera med att ha pluggat/pluggar vid inte mindre än tre olika universitet och högskolor. 7,5 högskolepoäng framåt kommer jag att läsa stadsliv och hållbar utveckling via Högskolan på Gotland. Ganska nimt, tycker jag!

Första uppgiften är inlämnad i form av reflektioner kring en debattartikel om en eventuell förtätning av Husby. I detta nu ska jag nog inta position i solen på balkongen och njuta av denna måndag.

Solong!


Damn you autocorrect

Hoppsan. Det skulle naturligtvis stå "har jag" i stället för "garage" i förra inlägget. Man måste gilla autocorrect!


23

Har hänt en hel del sen sist jag skrev. Tentan är skriven, i helgen har jag jobbat och mellan allt det här garage dessutom hunnit bli ett helt år äldre. I fredags firades nämligen min 23-årsdag - tack så hemskt mycket till alla er som grattade!