Fondväggsbry

Har länge gått i funderingar om att göra en fondvägg på mitt rum, men har ännu inte kommit underfund med om det ska vara "bara en färg" eller om det ska vara tapet med motiv. Bollade nyss idéer med min käre far, och han föreslog något med ett djup. Nåt i stil med en allé. Jag är däremot påtagligt skeptisk. Jag tror jag ska anlita en sakkunnig.

The curious case of Benjamin Button

Var alltså och såg Benjamin Button igårkväll. Till er som inte sett den - se den! Himla bra och fin film, tänk så hade det verkligen vart så, att man åldrats baklänges? För det är ju så det är; alla vandrar vi samma väg, det är bara det att vi väljer olika stigar längs vägen dit.


Celebración de una fiesta

Då var det fredag och helg...igen! Veckan har gått sinnessjukt fort den här gången. Det kan ju ha att göra med att jag bara haft två föresläsningar och annars mest vart upptagen med sånt som är rätt roligt, men skönt är det i alla fall att helgen kommer nu igen.

Min helg ser därför ut som följer:

Idag är det fredag och jag ska strax dra in till Lund. Funderar på att dra ut en sväng om Nova innan det är dags att träffa Månsson. Sen ska vi nämligen skriva in oss på nation och bli studenter på riktigt. Har ännu inte riktigt kommit underfund med vilken nation vi kommer välja, men det återstår att se. Senare ikväll väntar Benjamin Buttons otroliga liv tillsammans med Månsson, Carro och Emelie - och det ska bli himlans trevligt!

Lördag imorgon då och jag får äntligen träffa min Magnus igen. Ska bli hur underbart som helst, han får mig verkligen att må så bra. Det känns som om jag svävar runt på världens största och fluffigaste rosa moln, och jag vill bara vara hos honom hela tiden. Det lutar mot att vi ska bowla med Sandra och Anders sen på kvällen. Blir nog mys.

Lagom till söndagkväll hoppas jag att min fot har blivit så pass bra att jag kommer kunna spela matchen. Hela denna veckan har jag gjort mitt bästa för att få den att må bättre - den har blivit överöst med liniment, den har fått avlastning och vila och jag har försökt att belasta den så lite som möjligt. Det ska nog kunna funka. Min strategi är att kunna spela, och kommer den sedan bli värre får jag väl söka proffesionell läkarvård. Det tycker jag är en fotogeni(ali)sk plan!

Dagens fynd

När alarmet ringde 05.45 imorse ville jag helst av allt drämma mobilen i väggen, dra täcket över huvudet och sova vidare igen. Det kändes nämligen som om jag inte fått en blund i ögonen på hela natten, och hur som haver kan det inte blivit särskilt många timmar. Klockan åtta var jag dock på jiken, pigg och alert och redo för dagens föreläsning. Nåja, det där med pigg blev ju nog en överdrift. Köprätt idag alltså, vettiga grejer att kunna, det där!

Föreläsningen var slut vid tio och då hade jag dryga två timmar att slå sönder i väntan på att mamma skulle sluta jobba. Det visade sig vara en riktig sån dag, som jag ibland kan ha, då jag verkligen känner att jag kan unna mig nåt extra. Jag kände för en ny väska - och det blev en ny väska! 99 spänn på Indiska, liten och brun och precis vad jag var på jakt efter. Den fick följa med mig hem.


Linda is sömnlös

...ja, sådan är min Facebook-status precis i detta nu. Jag är alldeles klarvaken och kan verkligen inte somna - och ändån vet jag att det är mindre än fem timmar kvar tills jag ska gå upp. Det är en ond cirkel det här med mitt nya kaffedrickande. Så fort jag väl har lärt mig dricka kaffe (efter mycket om och men) så kan jag plötsligt inte somna. Jag blir helt enkelt för pigg.

Min trogna följeslagare och resekompis Martina är också väldigt vaken. Dock så är hon det på sitt boende i Schweiz. Alldeles nyss slängde hon i alla fall iväg ett sms till min mobil, och jag fick mig ett ordentligt asgarv när det damp ner i inkorgen.

"Jag är bara tvungen. Kom att tänka på det helt plötsligt och jag tror att du kommer skratta lika mycket som jag gör: NATIONALSÅNGEN I DJUNGELN!!!"

Mitt svar skickades iväg kort därefter, ackompanjerat med ett icke-kontrollerbart asgarv.

"Jag DÖR, Martina, fan vad roligt vi hade det! Och framför allt: tänk så kul hela trekkinggruppen hade åt oss och allt vi lyckades med! Som den där hunden som började blöda där i djungeln, eller vårt söndriga myggnät!!"

Ja som sagt, så jäkla kul vi hade det, och visst längtar man tillbaka. Varje dag. Och så saknar jag Martina. Riktigt jäkla mycket.


Back on track

Idag har jag varit riktigt effektiv. Jag har systematiserat min lagbok så att jag från och med nu ska slippa kasta mig mellan balkarna utan att veta vart jag är, jag har läst igenom och vidareutvecklat området om avtalsrätt och fullmakt och dessutom har jag kört igenom gårdagens kapitel om rättshandlingars ogiltighet. Nu är jag mer med på vad det gäller och det känns riktigt bra!

Pratade dessutom nyss med min chef på Skånes Djurpark om vår- och sommarsäsongen som (även om det för tillfället inte känns så när man kollar ut genom fönstret) relativt snart drar igång. Känns bra att man har säkert jobb där nu så man slipper oroa sig för sådant, med tanke på hur arbetsmarknaden ser ut i dagens Sverige.

Nu: liniment till min stackars ömma fot, jag vettefasen vad som hänt, men smärtar - ja, det gör det kan jag lova!

Plugg och träning

Föreläsningen idag var... riktigt rörig! Kanske var det för att schemat hade ändrats och det helt plötsligt inte längre var köprätt, utan rättshandlingarnas ogiltighet som skulle betas av. Stundtals satt vi som en salig blandning frågetecken hela högen. Och under rasten fanns det bara en grej som kunde rädda oss - kaffe i stora mängder!

Vidare och hälsade på kusinen i hennes butik innan jag vände hemåt. Trevligt och skönt att bara prata av sig, och prata har vi ju en förmåga att kunna göra i flera timmar utan att riktigt märka hur tiden springer undan. Trevligt var det i alla fall, och efter Östra Mårtensgatan begav jag mig bort för att hämta upp Marina för vidare färd mot Harlösa. Snabbt hem om för att käka och kolla lite av matchen innan det var dags att vända tillbaks till Lund igen, och jag försökte än en gång utvidga Marinas minst sagt begränsade smaklökar. Dock vägrade hon å det bestämdaste att smaka både ostron och crabfish - den kvinnan vet verkligen inte vad hon går miste om!

Efter att Ekström anslutit på Lindvägen blev det in till Lund för träningen. Riktigt kul denna veckan också, och det känns bara så himla rätt och bra att jag börjat spela nu igen. Jag har nog saknat det mer än jag har vetat om, och det är så jäkla gött att vara tillbaka och bara köra på. På söndag väntar hemmamatch i Idrottshallen i Lund, vilket naturligtvis är en självklar anledning för alla ni Lundabor (och ni som bor i närheten) att bege er bort mot hallen och supporta oss. Nu på söndag, 17.00, missa inte. And that's a fucking order.

Snabbt en tisdag

Då var det ytterligare en ny vecka på ingång och dags att packa böckerna igen. Den här veckan blir en kort en, har föreläsning idag och på torsdag - sen blir det självstudier för hela slanten. Ganska härligt får jag säga.
Det känns som om veckorna passerar sjukligt snabbt just nu. Imorgon är det onsdag och halva veckan gången, och innan man vet ordet av så har det blivit helg igen. Det är sånt som gillas.

Tillbaka på Lindängen

Då har man dragit på sig den röda Ligu-tröjan för första gången och är hemma igen från matchen mot Malmö. Det kändes skumt att möta det lag som man tidigare spelat med, och detta faktum tillsammans med att det var ett tag sedan man spelade match gjorde att jag minuterna innan match var ganska nervig. Vi spelade riktigt bra och jämnt i första halvlek, men i andra drog HK ifrån och vi hade nog behövt några avbytare extra. Malmö stod som segrare när slutsignalen ljudit, men i vilket fall som helst så var det sinnessjukt kul att vara tillbaka på planen. Dessutom riktigt kul att träffa både dom tidigare Oxie-spelarna och Bamse och Uno.

Nu ikväll stundar det VM-kväll på Lindvägen med handbollen och lite speltajm. Ekströms och Marina kommer hit om någon timme, så jag gör nog bäst i att städa undan lite i huset så här är nåt sånär presentabelt skick. Ska hinna med att dra ihop en fruktsallad också hade jag tänkt, så jag bör nog rusa nu. Blir nog en trevlig kväll!

Fredag hela veckan

Idag har det varit en genommysig fredag. Dagen började med att jag åkte in till Lund för att träffa Emelie, och efter att fröken Hägerklint hade införskaffat nya vantar ifrån HM drog vi vidare till Espresso House för en fika och välbehövligt skitsnack. Vi har ju inte träffats på gud vet hur länge, men nu är allt gammalt gråll lagt åt sidan och vi har börjat om från scratch igen. Det känns riktigt bra att ha dig tillbaka i mitt liv, Emelie, och jag tror vi båda behöver varandras sällskap mer än vi kan ana.

Kvällen har sedan tillbringats i Eslöv hos Evelina. Hon var som vanligt min stylist och fixade hår och smink, och sedan roade vi oss resten av kvällen med att kolla Lipstick Jungle och att lära mig albanska. Rättare sagt så roade jag nog hela familjen Delija med det sistnämnda, men alla var riktigt imponerade av mitt uttal och min snabba lärdom. Nu har vi fixat ihop en liten alban-parlör med användbara ord och fraser som jag kommer att behöva sen i sommar, och för att inte göra det hela ännu svårare än vad det redan är har vi skrivit ner allting med fonetisk skrift. [Naten emir], gott folk!


Torsdag

Tredje föreläsningen är avklarad på Juridicum och idag var huvudtemat avtalsrätt. Faktiskt ett väldigt intressant och brett ämne, och det är inte utan att det börjar gå upp för en att det är en och annan lag som man vid flera tillfällen brutit mot men inte vetat om det. Nu när man väl ska få större inblick i det hela kommer man kanske komma till den makabra slutsatsen att man är skrämmande småkriminell. Ve och fasa.

Igårkväll var jag och Magnus och kollade förhandsvisningen av Lukas Moodyssons nya film Mammut. Huvudrollsinnehavarna bestod av Gael Garcia Bernal och Michelle Williams, och det var en riktigt bra film som gav en stundtals skrämmande bild av hur världen faktiskt funkar. Ända sedan Fucking Åmål och Lilja Forever har jag varit fast vid Lukas Moodysson - han lyckas ständigt förmedla ett budskap som berör en ända in i hjärtat. Sen hade jag ju världens bästa sällskap med mig också, så kvällen kunde inte bli annat än bra.

Veckan börjar gå mot sitt slut och det är redan torsdagkväll. Om nån timme ska jag förhoppningsvis bege mig in till Eslöv och Evelina, men först krävs det att våra mobiler lyckas synka sig så pass att vi faktiskt kan ta emot samtal från varandra. Jag vet inte vad det är som spökar i mobilen, men något galet är det.

Den juridiska debuten

Hemma igen och börjar varva ner efter en tämligen händelserik dag. Började i förmiddags med att jag tog en tur in till Nova med Sandra, och eftersom jag i samband med att jag sålde mitt PS2 igårkväll fick tusen spänn i handen kände jag att det var hög tid att uppdatera i garderoben. Det blev två tröjor från Gina - jag älskar att vårkollektionerna börjar komma fram nu i butikerna, nu börjar det faktiskt kännas som att våren kanske inte är så avlägsen trots allt.

Idag var också dagen för min första föreläsning på Juridicum, tillika den första riktiga dagen på universitetet. Kändes faktiskt himla bra allting. Till en början kände man sig förstås lite ringrostig med tanke på att det faktiskt var ett tag sedan man pluggade, men efter ett tag började man komma in i det hela lite bättre. Snackade en del med några av dom jag går med i nya klassen också, och dom verkade himla trevliga och schyssta. Imorgon är det dags igen och då är det föreläsning med tema personrätt.

Efter timmarna i Telaris mötte jag upp Madde för att käka och snacka skit på Ebbas, och senare på kvällen gjorde jag en snabb visit hos Månsson där vi satt bänkade framför det stora dragplåstret Vem vet mest?. Jag är ju som bekant en sucker för frågesportsprogram, och efter Månssons introduktion i förra veckan är jag alldeles fast. Rickard Olsson heter förrresten programledaren, Emelie. Nu har frågetecknen redats ut!

Iväg till Arenan och träningen. Betydligt mer folk idag än förra veckan, och redan på lördag är det dags för match på Lindängen. Ligu ställs mot mitt gamla klubblag HK Malmö (som i forna tider gick under täckmanteln Oxie IF), och det ska bli riktigt roligt att möta dom igen och se vem som drar längsta strået. Min infiltratör har talat och jag har fått reda på att HK mer eller mindre har drabbats av hybris och intalar sig själva att dom kommer (läs vill) köra över oss totalt. Vi får väl se hur det blir med det, för här är flera som är laddade!

Roligaste nånsin

Spanade nyss in handbollslandslagets videos på Aftonbladet och det är verkligen längesen jag skrattade så mycket. Dalibor Doder och Jonas Karlsson som transvestiter. Palicka, Jakobsson, Larholm och Tobias Karlsson som maffioser och gangstrar. Alltihopa till The Killers.

Vart är landslaget påväg?!
PANG
Till Kroatien är landslaget påväg!

Hillariöst! Kolla klippen
här!

Ville bara inflika

Jag har förresten gjort en ny musikalisk upptäckt, och denna stavas Melissa Horn. Jag ville bara säga det. Är det någon som känner för att ge mig en spontanpresent med motiveringen att jag är en fantastisk jäkla medmänniska så kan ni köpa mig plattan Långa nätter. Den innehåller bland annat än magisk och fantastisk duett med Lars Winnerbäck. Det är så man får gåshud.

Bokcirkelns födelse

Imorse var vi hembjudna till Månsson på pannkaksfrukost och söndagsmys. Var en himla trevlig stund med, kanske eventuellt lite för mycket mjöl i smeten, och efter vårt mysiga samkväm bestämde vi oss för att dra ut en stund till Nova. Det blev inget fyndat för egen del, men en hel del fönstershopping hanns det med åtminstone. Jag berikas ju trots allt med tusen riksdaler imorgonbitti, så framåt tisdag eller onsdag kanske man kan unna sig nåt plagg. Och det är ju alltid en fördel att ha spanat in utbudet.

Mitt i pannkaksfrukosten kom vi också på den alldeles geniala idéen om att starta en bokcirkel. Jag tror det hela började med att vi diskuterade Månssons framtida bibliotekariekurs och litteraturkursen jag ska läsa nu i vår, och innan vi visste ordet av hade alltså bokcirkeln bildats. Det kan nog bli ganska trevligt - läsa lite böcker, dricka nån kopp te, diskutera bokens innehåll, utbyta åsikter och göra lite recensioner. Bokcirkelns första verk ska bestämmas inom kort, sen så jävlar drar vi igång!

Musik non stop

Fick alldeles nyss ett ryck och drog på mig mina Billabong-shorts. Nu sitter jag alltså här vid datorn, iklädd mina shorts och drömmer mig tillbaka bort till värmen. Jag vill ha sommar nu igen, nu på direkten, och inte först om flera månader. Jag vill ha sol, jag vill ha värme, jag vill ha bad, jag vill ha båt, jag vill ha beachhandboll, jag vill ha sommarkväll, jag vill ha strand och jag vill ha det nu.

Idag vaknade Magnus och jag tidigt för att gå en runda ut till Revinge och P7. Magnus gav mig en gedigen guidning om hans tid i lumpen, och när vi väl kom hem var vi så stelfrusna att det tog ett bra tag innan man tinades upp igen. Senare på dagen bar det in till Lund med pappa för att kolla skivor, och även om det inte blev några fynd för egen del var det i alla fall trevligt att komma iväg. Ibland undrar jag om man hade klarat sig utan musik som förgyller ens vardag här i världen, men eftersom musiken är som en drog för mig tror jag åtminstone inte att jag klarat mig utan den. Därför blir det P3 Guld ikväll, såklart.

Äntligen fredag

Thank God it's Friday. Middagsbestyren är i full gång och jag har tagit på mig ansvaret att laga vegetarisk lasagne till Magnus kommer. Egentligen skulle det blitt bowling ikväll, men det verkade som om Sandra och Anders drog sig ur. Istället blir det, ja, lasagne och fredagsmys. Jag är jäkligt nöjd.

Ont i hela kroppen

Godmiddag bloggen, här kommer en uppdatering tyngd av en riktig jäkla träningsvärk. 1,5 timmes tuff badminton blandad med handboll på kvällen blev mer än vad mina numera obefintliga muskler klarade av. Jag har verkligen tappat hur mycket som helst nu när jag inte har gjort ett ärligt handtag (mer än djungelvandringen och något enstaka gympass) på hela hösten, men en upplyftande tanke är ju ändå att musklerna faktiskt måste finnas där någonstans eftersom dom smärtar nåt helvetiskt.

Handbollen igår då - det var riktigt roligt! Även om vi verkligen inte var sådär jättemånga på träningen igårkväll var det ändå himla skoj att vara tillbaka på planen igen, och förhoppningsvis blir vi fler i nästa vecka. Det känns sjukt kul att kunna ta upp handbollen nu igen, och jag hoppas verkligen det kommer funka. Folket verkade i alla fall hur trevliga som helst, så här ser vi redan fram emot nästa tisdag. Bra att du drog med mig, Marina!

Ikväll blir det middag och filmmys hemma hos Månsson. Eftersom hennes pojkväns filmer bara verkar bestå av actionfyllda pangpang-rullar har jag fått i uppdrag att ta med mig någon film som är mera lättsmält. Har en hel del filmer som jag köpte hem från Thailand som jag inte sett än, så lutar mot att det blir någon av dom.
Hur tillbringar DU din kväll?

Tisdag

Hemkommen från Malmö efter att ha lirat badminton med H. Härligt pass vi körde, och efter en stund hade vi åter kommit in i rätta servknycken. På tok för längesedan jag spelade, det ska det bli ändring på!
Kände däremot av knäet som inte riktigt har varit som det ska sedan Twister-spelandet hos Månsson, men ont eller inte - ikväll blir det handboll igen, och jag är pepp som satan!

Albanisering på en måndag

Kom alldeles nyss hem från Evelina efter en trevlig kväll med provsmakning av albanskt kaffe och te, premiären av Lipstick Jungle, lite sminkning och en himla massa skratt. Albaniseringen inför sommarens resa har börjat  - redan nu har jag blivit inskolad i ett par av dryckerna och dessutom håller jag på att utöka mitt albanska ordförråd. Det kommer bli en riktigt rolig sommar!


Veckoslutet

Då var det åter söndag och jag har haft en riktig myshelg.
Det började i fredags med att jag begav mig in till Lund för att hälsa på Linn och även bekanta mig med dennes nya lägenhet. Rättare sagt har hon ju bott där några månader nu, men eftersom jag har vart borta när alla stora grejer hänt här hemma så vart det bättre sent än aldrig. Hade en himla trevlig dag med alltifrån fyllehistorier och lägesuppdatering till tedrickande och skidskytte-tv.

Efter besöket hos Linn tog jag jag tåg mot Ystad hem till Magnus där jag sedan varit fram till i förmiddags. Vi har haft det hur mysigt som helst. I fredags hyrde vi film som vi sedan inte kunde kolla på, dagen igår var en riktigt lugn mysdag framför tvn och sen på kvällen var vi på middag hos Dennis och Catta. När vi sen kom hem igen på kvällen började jag känna mig lite halvkrasslig med ont i halsen och huvudvärk, och Magnus var hur gullig som helst och lagade varmt te för att det skulle bli bättre med min hals. Tänk att en människa kan få en att bli så glad!

Alldeles nyss var Marina här för att spana in mitt nymöblerade rum (tidigare idag fick jag ett plötsligt ryck och kände för att vara lite kreativ) och att snacka lite skit. Fröken Andersson lyckades dessutom få med mig på att återuppta min handbollskarriär genom att hänka på och lira med Ligu nu på tisdag. Jag har insett att jag saknar handbollen på tok för mycket för att kunna lägga av med det, och det ska bli hur kul som helst att spela nu igen. Som sagt, träning på tisdag - så får vi se hur det går!

Almost there

Man skulle kunna säga att mitt liv som fattig student tog sin början nu idag. Ännu är det någon vecka kvar tills jag ska infinna mig på Juridicum för att påbörja min bildning, men redan idag var det dags att ge sig in till Andrahandsbokhandeln för att hämta ut böckerna jag lagt undan. Dessutom träffade jag på Måns och Jonte där bland bokhyllorna, alltid lika trevligt att träffa på gamla klasskamrater och få reda på hur livet ter sig nu utanför Bergas portar.  När det väl var dags att lämna stället gjorde jag det i sällskap med två svintunga kassar fyllda med böcker och en svidande plånbok. Närmare tvåtusen spänn slutade kalaset på, och nu kan jag bara hoppas på att CSN är snabba med sin utbetalning. Tills dess får jag leva på nudlar, för det är ju studentigt!

Grammisreferat

Besvikelsen från gårdagens Grammisgala börjar lägga sig. Hur gick det till liksom, hur kunde EMD knipa platsen för årets låt?! Alldeles obegripligt.
I varje fall lyckades jag pricka två rätt i mina gissningar om vart priserna skulle hamna. Rättare sagt vart jag tyckte att priserna skulle hamna, och det var då till Kleerup och det var till Håkan Hellström. För övrigt brutalt roligt då en, enligt en del spekulationer, överförfriskad Håkan ragglade upp på scenen för att mottaga statyetten från Carolina Gynning. 

"Jag trodde Kleerup skulle få det här eftersom du och Kleerup hade...ja...Jag har suttit och groggat här borta"

Håkan - klapp, klapp, klapp!


Grattis och grammis

Idag fyller min reskamrat och vapendragare Martina 20 år. När vi var iväg på resan räknade hon ner månaderna och veckorna fram till denna stora dag, så jag vet hur länge hon har längtat efter detta. Därför var jag ju bara tvungen att ringa till henne i Schweiz och gratta henne på bemärkelsedagen. Man fyller ju trots allt bara 20 en gång i livet.
Det var roligt att höra hennes röst igen, för det känns riktigt konstigt att ha vart så nära inpå varandra 24/7 för att sedan befinna sig i vars ett land som (ialla fall känns som att dom är) ganska långt ifrån varandra. Som jag sa Martina: ha en riktig toppendag, fira ordentligt och skit i alla dom som gör dig ont. Vilket inkluderar att du definitivt bör hälla den där drinken över honom så fort han dyker upp!

Ikväll kollar jag, självfallet, på Grammisgalan. Vem tar hem priserna bland Sveriges musikelit? Jag hoppas på

  • Årets album till Håkan Hellström
  • Årets grupp till kent
  • Årets liveakt till Lars Winnerbäck
  • Årets låt till Markus Krunegård
  • Årets manliga artist till Håkan Hellström
  • Årets nykomling till Kleerup, samt
  • Årets låtskrivare till Håkan Hellström

Det är min lista, hur den kommer se ut på riktigt återstår att se strax efter tjugotvå. Men trippelt till Håkan hade varit sjukt befogat.


Åter i hetluften

Rapport från Staffan Holmqvist Memorial i Malmö Arena igårkväll. Vi var grymma. Det blev ett lyckat arrangemang med många kära återseenden med gamla Fightare och SkHFare. Trots att vi inledningsvis oroade oss för att vi skulle vara ringrostiga med tanke på att det gått ett tag sedan de förra arrangemangen så fixade vi det hela galant. Jag blev blixtinsatt pressvärd och hade hand om alla journalister och fotografer som kom till Arenan, och efter bara ett litet tag hade jag snabbt lärt mig att lokalisera mig bland alla gångar och dörrar. Arenan var helt sagolikt snygg och vi var alldeles saliga när vi klev in genom entrén. Det är riktigt kul att saker och ting drar igång på allvar nu igen, och både 2009 och 2011 kommer att bli spännande år inom handbollen. Malmö Youth Games i sommar kommer nog att bli en höjdare!

Var egentligen meningen att jag skulle in till Malmö ikväll också, men eftersom det klöddat till sig med bil och grejer får jag stå över denna gången. Hoppas på att arrangemangsbiten sitter som en smäck till kvällen i alla fall, och att bäste lag må vinna i finalen. Lite tråkigt att det är Sverige 1 mot Sverige 2 som möts i denna - både för spelare, publik och pressen. Hade ju vart bra mycket roligare om det var någon av de andra nationerna som knipit platsen istället, men hur som haver så kommer det åtminstone bli svenskt guld i Malmö. Det är ett som är säkert.


Trettonafton

Idag har jag än en gång insett att jag borde ta och göra nånting åt min störda dygnsrytm. Ända sedan jag kom hem från resan har jag varit uppe på tok för länge på kvällarna och sovit på tok för länge om morgnarna. Nu ska det bli ändring på den saken - att jag sov till halv ett idag var bara ett undantag och ska inte upprepas. Undantaget är om det är helg, om man vart ute kvällen innan och om huvudet bankar oavbrutet. Annars inte alls.

Har varit in om Lund och träffat Madde tidigare ikväll. Hade inte träffat henne sedan slutet av augusti, så det var verkligen på tiden att vi tog igen allt som vi missat och gav varandra en djupare inblick och uppdatering om vad som händer i våra liv. Det slutade med att vi tog en chai på Emmas, snackade en himla massa skit och kollade sedan efter skivor. Madde investerade i kent-boxen, men jag som redan är lycklig innehavare av alla deras skivor kunde låta dagens räkning bestå på 29 kronor. Som sagt, jäkligt trevligt att träffas igen, det var det verkligen!

I övrigt så är det Malmö imorgon för att arrangera 6-nationsturneringen Staffan Holmqvist Memorial med SkHF. Sverige möter Tunisien och Egypten möter Island. Kan nog bli en livlig match om Tunisien har en lika energisk hejarklack som dom hade under World Cup 2006, så vi hoppas alla på ett härligt arrangemang i Arenan imorgon. Ska bli kul att återigen stå för arrangemang, hoppas kunskaperna sedan EM fortfarande sitter i!

Förresten.

Jag har fjärilar i magen.

Inflytt på Sofiavägen

Kom ganska nyligen hem från inflyttningsmiddan i Månssons nya lya i Lund. Det var en himla trevlig kväll med allt ifrån Twister och Singstar till Kvarteret Skatan och Johanna som fick en överförfriskad kille i sitt knä på bussen hem mot Sandby. Dessutom resulterade mina bedrifter i Twister i att jag numera har sträckt mitt knä och plågas med smärtor. Det ska bli spännande att se om det är i fungerande skick imorgon bitti!



Gott nytt år

Ut med nollåtta in med nollnio. Nytt år, nya möjligheter. Tack för en hejdundrandes nyårsfest, Johanna!