Rosa bandet

Jag antar att det inte kommer som en överraskning vad min dag har innehållit. Just det, livecase. Har gått lite knaggligt idag - tur är det ju att jag hade sånt flow både i måndags och igår och på så sätt "har råd" med lite motstånd. Man kan ju trots allt inte hasta fram ett mästerverk.

Kvällen har i vart fall tillbringats med Rosa bandet-galan på tv. Tårarna rann nerför kinderna under hela programmet och som vanligt passade jag på att skänka en hundring till forskningen. Det finns alldeles för många som har drabbats av denna hemska sjukdom och genom att fler är med och skänker pengar hoppas jag verkligen att forskarna lyckas knäcka cancern.

Var med och stötta du också! Det kan faktiskt göra skillnad.


En tisdag i oktober

Ännu en dag vigd åt författandet av livecaset. Vet inte hur många gånger under dagen som jag slitit mitt hår och förvridit ansiktet i plågade grimaser i ren frustration över hur svårt det är att begränsa sig. Till en början trodde jag att det skulle bli svårt att komma upp i åtta sidor, men precis som så många gånger tidigare har det visat sig vara precis tvärtom. Stycken har fått formuleras om, förflyttas och raderas ett par gånger fram och tillbaka.

Dagens bästa avbrott var en timmes badminton med Björn. Härligt att koppla bort pluggandet en stund och bara fokusera på att jaga den där fjädern (okej, jag envisas ändå alltid med att kalla den "bollen" så vem försöker jag lura?). Återstår att se imorgon om träningsvärken blir lika jäklig som förra veckans!


Kreativt kaos

Jösses, vad mitt skrivbord har sett ut idag! Jag har nämligen haft fullt upp med att börja skriva på livecaset och sedan tidig morgon filade jag på den inledande delen och den externa analysen. Böcker och artiklar har trängts med kaffekoppar och tangentbord så det stått härliga till, och jag känner mig faktiskt riktigt nöjd efter den första riktiga dan.

Att det är allmänt kaotiskt och stökigt får man helt enkelt leva med den här veckan...


Working class hero

Här avslöjas sanningen om min oerhört glamourösa lördagkväll:

Efter en heldag på jobb har kvällen innehållit idogt sökande efter trådar att dra i inför rapporten som ska skrivas till livecaset. Philips Healthcare bjöd som bekant på föreläsningar i både torsdags och fredags, så den kommande veckan är det upp till oss studenter att skriva en djupgående analys av deras strategi och verksamhetsstyrning. Intressant med ett riktigt case taget direkt från verkligheten!

Med andra ord är det inte direkt någon social lördag. Dock stavades ju min fredag födelsedagsmiddag hos Johanna igår - och det var en desto trevligare historia! Kul att träffa tjejerna och skratta högt till alla (mer eller mindre tondöva!) melodier i Johannas musikquiz.

...då kan man faktiskt leva med en lugn kväll för att ladda batterierna för fortsatt jobb imorgon. Natti natti!


Quizkampen

Tipsades tidigare idag om spelet Quizkampen. Såhär ett par ronder senare är jag redan smått beroende. Perfekt hjärngympa och chans att lära sig sån där onödig fakta som ibland kan vara riktigt kul att kunna!

Köra en match? Ladda ner appen och skicka en invite - l.bromee var namnet!


Ajaj, massor av aj

Åh, denna träningsvärk! Jag är fullkomligt ledbruten sedan den rafflande badmintonmatchen i måndags... Det känns ungefär som om det ena benet har krympt och blivit mycket kortare än det andra, och att gå i trappor är ett minst sagt smärtsamt företag. Men, så skönt ändå att känna att träningen vart effektiv!

I övrigt idag då. Sanningen att säga har det inte hänt så mycket. Var nere på skolan i förmiddags för introt till den sista uppgiften på kursen i form av livecaset som börjar imorgon. Den närmaste veckan kommer jag att vara lagom associal och isolerad då ett ganska stort arbete ska skrivas om företaget som kommer att föreläsa imorgon. Därför tyckte jag att det var på sin plats och unna sig lite vardagslyx såhär på onsdagskvällen. "Kastade ihop" en äppelkaka à la Mange Schmidt - är det lillördag så är det!


Lycka i bläddervänligt format

Glädjen som uppstår när denna tidningen dimper ner genom brevinkastet.


Fortsättningen på helgen

När ens vänner börjar köpa hus, då vet man att man håller på att bli vuxen på riktigt! Igårkväll var jag, Nadja och Tozz hembjudna till Chris i hennes och Johans fina hus i Eslöv - en mycket mysig kväll med mycket skratt och snack!

Idag, å andra sidan, har det mest varit en väldigt lugn dag. Jag passade på att ta en riktig sovmorgon och inledde dagen med en romantisk komedi på tv:n och gick sedan raskt över till att sortera i Björns garderob. Kanske var det det dåliga samvetet sedan igår som talade - jag betedde mig som en riktig bitch och var allmänt bråkig utan anledning - så jag antar att det var mitt sätt att be om ursäkt på riktigt. Agerade därför exemplarisk flickvän och strök alla hans skjortor riktigt noggrant. Skönt att vara lite snäll igen!


Syskonmys

Igårkväll kom Sandra hit för en riktig myshelg. Kvällen började med att vi käkade middag i form av fläskfilé med hasselbackspotatis, vilket följdes upp med X-Factor, filmen "Friends with benefits" och ett par avsnitt SATC innan vi somnade. Riktigt fredagsmys med andra ord!

Efter en natts sömn var vi ordentligt taggade för en riktig shoppingdag. Första anhalt blev Höganäs Design Outlet och Lager 157. På designoutleten blev jag alldeles störtförälskad i en helt underbar tomte som fick följa med mig hem... Åh, vad jag vill att det ska bli jul nu så att jag kan ha honom framme! Förutom tomten blev det dessutom en Kastehelmi ljuslykta från Iittala och en finfin mössa ifrån Bondelid. Jag var en nöjd tjej på vägen hem!


Julkalendermaraton

Med en sisådär en och en halv månad kvar till december börjar min längtan efter julen tillta något enormt. Häromdan beställde jag därför hem ett gäng gamla julkalendrar för att uppleva lite nostalgi och för att ladda upp lite så smått redan nu.

Först ut har Pelle Svanslös från 1997 fått dyka upp i rutan. Även om den inte är riktigt så bra som man minns den (eller rättare sagt tyckte när man var åtta) är den faktiskt riktigt rolig på sina ställen! Bill och Bulls kommentarer är ju bara för härliga och får mig att skratta både högt och ofta här i tv-soffan. Perfekt mys såhär i höstmörkret!


En helg på Ystad Saltsjöbad

Såhär en tisdag med veckans grupparbete hängande över sig känns det härligt att kunna blicka tillbaka på en helt otrolig helg. I fredags styrde vi nämligen kosan till Ystad Saltsjöbad och tog del av deras fredagslyx-paket - en helt fantastisk vistelse som varmt kan rekommenderas!
 
Fredagkvällen började med att vi checkade in i vår superfina svit och att vi därefter tillbringade ett par timmar på spaavdelningen. Efter lite bad i jaccuzzin var det sedan hög tid att göra sig ordning för en 4-rätters meny i hotellets restaurang... För att fatta mig kort (och med risk för att överanvända superlativ i ett och samma inlägg!) var det helt fantastiskt god mat i form av
  • sockersaltad röding med blomkålscréme och smörstekta kantareller
  • brynt torskrygg med buerre bruni på skogssvamp, sidfläsk, hasselnötter och mandelpotatispuré 
  • Vilhemsdalsostar med spisbröd och hemkokt marmelad och
  • Ljummen 60% choklad med björnbärsmaräng och vaniljglass
Svårslaget!
 
Mätta och belåtna fortsatte sedan kvällen med exklusivt nattspa där vi hade hela spaavdelningen för oss själva. Hur mysigt som helst med tända ljus, mousserat vin och bara varandra. Superromantiskt!
 
Efter en god natts sömn i vår svit inledde vi lördagsmorgonen med den bästa frukosten av alla - hotellfrukosten! Detta är enligt mig en av de bästa sakerna med att bo på hotell, så jag njöt verkligen i fulla drag. Framåt förmiddagen fick vi var sin behandling: Björn fick en ansiktsbehandling och jag fick en djupgående hot stone-massage. Jösses, vad skönt och avslappnande! 
 
Summa summarum var det två helt otroliga dagar och ett helt fantastiskt sätt att fira 3,5 år tillsammans. All kärlek till dig, Björn. 
 
 
Utsikten från hotellrumsfönstret
 
 
 
 
 
Trött, Björn?
 

Helgen står för dörren

Idag blev vi klara med vårt grupparbete med god marginal innan deadline. Förra veckan var det ju sådär stressigt att få ihop det hela, men sen gick det ju himla bra också! Hoppas på att veckans arbete går lika bra som förra veckan, hade vart gött att fortsätta på samma bana!

Imorgon kommer äntligen dagen som jag väntat på så länge. Jag och Björn firar 3,5 år tillsammans och kommer fira ordentligt genom att checka in på Ystad Saltsjöbad. Väl där väntar äkta fredagslyx med fyrarättersmiddag och kvällsspa, vilket följs upp med spabehandlingar på lördag förmiddag... H.e.r.r.e.g.u.d. Som vi ska njuta!


Studentlivet på en pinne?

När köksbordet ser ut som följer och är ett enda virrvarr av böcker, artiklar, kaffe och överstrykningspennor - och klockan dessutom börjar närma sig halv tio! - då kan man vara ganska säker på att man borde lägga ihop. Just nu är jag så trött i huvudet att ingenting jag läser vill stanna därinne...

Hur mycket det än tar emot får det bli ett tidigt alarm imorgon bitti för att hinna igenom det andra caset. Kan inte nog beskriva hur otroligt skönt det ska bli att åka på spa i helgen!


Fångad av en stormvind

Ibland regnar det horisontellt i Helsingborg. Just idag har det varit en sådan dag - det har ösregnat på snedden, det har stormat med närmast orkanstyrka och det har vart allmänt grått och ruggigt. Själv fick jag utmana vädrets makter i en ganska ojämn duell: det blåste så pass mycket att jag knappt fick styrfart över bron till Campus och när jag långt om länge kämpat mig över kunde jag knappt få upp dörrarna för vinddraget. Min frisyr var fångad av en stormvind när jag väl gjorde entré!

Innanför skolans väggar har dagen sedan stavats grupparbete med Evelina. Veckans mission är en analys av Emerson Electrics strategiska planering och budgetprocess, vilket fick en rejäl kickstart genom dagens arbete. Framåt kvällen fick vi dessutom reda på resultatet från förra veckans praktikfall... Full pott med fem poäng - så jäkla bra jobbat, tjejer!


Monkey business

Åh. Denna hjärtskärande bild i tidningen upptar all min energi denna tidiga morgon. Aporna är så söta att jag nästan börjar gråta. Jag skulle liksom kunna börja snörvla bara jag tänker på apan Ola...

Dessvärre har jag inte tid att lösa apornas livssituation så här just nu. Ska nämligen alldeles strax cykla ner till skolan för föreläsning om budgetering. Men känner för dem, ja, det gör jag.


En dag i det blåa huset

Jobb, jobb, jobb är historien om min dag. Har vart en väldigt bra dag med full rulle hela tiden - precis såna dagar som jag gillar!

Här på hemmaplan har vi nyss kollat den efterlängtade säsongspremiären av Solsidan. Kan tänka mig att nästan hela Sverige satt bänkade för att kolla det nya avsnittet! Riktigt roligt att det är tillbaka i rutan igen.

I detta nu är jag så sakteliga på väg mot sängen. Har verkligen lovat mig själv att gå och lägga mig tidigt idag. Jag säger det allt för ofta, men det är väldigt sällan som jag verkligen kommer till ro och kan somna i tid. Ikväll är dock kvällen det händer, känner jag. Godnatt fina ni.


Lördagsmys

Idag har inte många knop blivit gjorda. Jag har passat på att sova länge, gått en långpromenad i höstsolen, tagit det lugnt efter en hektisk vecka och liksom passat på att hinna ikapp. Välbehövligt emellanåt!

Tänkte passa på att ge er en lägesuppdatering sedan lamporna i vardagsrummet åkte upp tidigare i veckan. Perfekt nu när det blir mörkt allt tidigare på kvällarna - mysfaktorn är hög!


TGIF

Idag har vart en kreativ dag! Min dag började redan tidigt imorse med Frukostklubben och mingel med Helsingborgs näringsliv. Morgonens föreläsning gjordes av Visit Sweden som pratade om hur Sverige som varumärke marknadsförs utomlands, däribland genom fiktionsturism med kopplingar till film och litteratur. Verkligen en intressant och inspirerande start på dagen!

Dunkers ersattes sedan av Campus och det var dags för diskussioner kring veckans praktikfall. Betydligt lugnare sådana den här veckan, ska tilläggas. Till skillnad från de tidigare veckorna skrivs dessa arbeten i grupp och redovisas i form av skriftligt inlämnade case. Därför var det en ganska smärtfri redovisning idag och efter att vi slutat hoppade jag snabbt på tåget med Lund som destination.

Eftermiddagen tillbringade jag därefter med Sandra. Vi passade på att kombinera så pass skilda aktiviteter som att färga mitt hår och att åka på en riktig nostalgitripp i form av "Bert" på tv. En perfekt fredag som dock byttes ut till ett smärre helvete i takt med att jag nådde Helsingborg igen...

Inte nog med att det redan ösregnade så fick jag även, typ, 250 liter vatten nerstänkt över hela mig från två bilister som dundrade förbi i en farlig fart vid vägkanten. Jag skrek ett riktigt avgrundsvrål i ren aggression, jag hytte med näven och ville nästan bara börja gråta. Med en sån avslutning var det tur att dagen varit awesome annars...


Kanelbullens dag

Ännu en dag har spenderats innanför Campus väggar. Det har varit hårt jobb från tidig morgon till sen eftermiddag och med 19 minuter tillgodo innan deadline var arbetet klart och inskickat. Grymt bra jobbat tjejer!

Ikväll blir det sängen tidigt... Klockan 06.45 imorgonbitti ska jag nämligen möta upp Evelina och Sandra för att gå på Frukostklubben och föreläsning om fiktionsturism. Ska bli riktigt intressant och en perfekt start på fredagen.


Storfix och småfix

Större delen av min dag har tillbringats i ett av Campus många (men oftast upptagna) grupprum. Grupparbete med veckans praktikfall har stått på schemat och vi har kämpat järnet med företaget Kranworth Chair Corporation's väg från funktions- till divisionsstruktur. Ganska tunga grejer, med andra ord!

Hemkommen från skolan väntade sedan finbesök av mamma och pappa. Som det icke-händiga par vi är behövde vi en hel del hjälp med diverse snickeri och montering, så numera har vi både en vägghängd, grym, slimmad smart-TV och fungerande belysning i vardagsrumsfönstren. Innerligt tacksamma var vi för all hjälp och passade på att bjuda på både middag och efterrätt som kompensation. Tack så jättemycket för en dundermysig kväll!


En high five till mig själv

Jag har haft en helt fantastisk start på den nya månaden och nya veckan! Det började redan imorse då jag och Björn hade en riktig mysfrukost med nybakta frallor, tända ljus och bara varandra. Det är verkligen de små guldkornen i vardagen som gör det!

På tal om guldkorn hörde väl inte direkt dagens föreläsningar till den skaran. Däremot följdes kvällen upp med en fika med Anders och ett gyllene tillfälle att fira då resultatet från fredagens praktikfall dök upp. Jag blev alldeles överlycklig när jag fick reda på att jag fått en femma - högsta möjliga betyg! - och trillade nästan av stolen av ren glädje.

Jag är verkligen sjukt stolt över mig själv då jag utvecklats något enormt under kursens gång. Mitt mål med praktikfallen har varit att känna mig mer säker och bekväm i att prata inför en större grupp och att verkligen ta chansen att bli bättre på att argumentera och prata. Med facit i hand har jag gått från klarhet till klarhet för varje vecka och det har verkligen varit en enorm egoboost för mig.

Med tanke på det känns det helt okej att skryta lite för sig själv. Du är riktigt jäkla grym, Linda!


Första i tionde

Jag kan knappt fatta att det redan är oktober! Tiden går så otroligt fort just nu och man åker liksom med av bara farten. Som helgen till exempel, vart tog den vägen? Snabbt som attan gick den, men tiden går ju fort när man har roligt!

I fredags var Sandra och Anders här på middag, därefter fortsatte helgen med jobb för hela slanten både lördag och söndag. Riktigt intensivt och roligt var det - verkligen hur mycket kunder som helst!

Lördagskvällen innebar sedan "Hypnotisören" på bio tillsammans med Björn och Peter. Ända sedan jag läste boken har jag längtat efter att den skulle bli film, så den var faktiskt riktigt bra och sevärd. Kan varmt rekommenderas!

Summa summarum en riktigt bra och fullspäckad helg. Ska bli skönt att ha en relativt lugn kväll nu och ladda om batterierna efter dagens långa föreläsningar. Imorgon blir det nämligen massa plugg inför veckans grupparbete i kursens andra delmoment. Lika bra att riva igång veckan ordentligt!