Ett fall för grupptrycket

För jag har skaffat mig en farm!


Universitetet nästa!

Imorgon börjar jag plugga samhällsplanering i urban och regional utveckling vid Lunds universitet. Lite nervigt börjar det faktiskt bli - allra mest av den positiva sorten, för det ska (förhoppningsvis) bli riktigt roligt. Känner att jag är redo att verkligen börja plugga på riktigt nu igen efter ett tags avbrott från allt vad studier heter. Första halvåret efter studenten tillbringade jag nämligen på resande fot med att backpacka i Sydostasien, medan jag under den andra halvan hoppade på ett par kurser i litteratur och juridik. Som ni säkert känner till. Nu är det däremot dags att blicka framåt mot tre års tokpluggande med alltifrån föreläsningar och tentaångest till nationsröj och studentliv. Bring it on!

En kväll på Ankara

Kvällen igår var riktigt trevlig och det hann med att hända en hel del grejer i såväl Lund som Malmö. Det hela började med att Chrissan och jag pimplade vin och hade tjejsnack, och då det var dags att promenixa bort mot centralen och bege oss till Malmö lyckades vi än en gång genomföra bedriften att missa tåget med nån ynka mikrometer. Det har sagts förr och vi säger det igen - det måste vara klackarna!

Framme i Malmö och vi styrde stegen bort mot Ankara. Stället kryllade av folk i alla åldrar och det var en riktigt skön stämning med dansuppvisningar och uppträde. Även vi tjejer var uppe och shejkade loss till både Tarkan och diverse andra orientaliska rytmer, och vårt gäng var verkligen en härlig blandning av nationaliteter med alltifrån svennar, iranier och albaner. Riktigt, riktigt roligt!

Kvällen avrundades med ett spontanbesök på Casino Cosmopol efter att Johan kommit och hämtat oss (och efter vi kört vilse!), och jag blev än en gång påmind om varför jag hyser en sån motvilja för att spela om pengar. Min satsade hundring försvann ur handen på två röda, och det var ungefär precis så lattjo som det låter. Men så är det ju också jag som drar mig för att spela ens en femma på chokladhjulet på tivoli.



Födelsedagsbarnet och Arzana


Lördagen i bokstäver

Dagen idag har tillbringats tillsammans med Nina på Idrottsplatsen här i Lund. Det var supporterskap till hennes rugbylag som stod på schemat, och som sig bör så blev det självfallet även en hel del skratt då vi mindes tillbaka till mitt minst sagt dråpliga försök att prova på den sporten. Jag tror det var nån gång i femman - i vilket fall slutade det med att jag, efter att ha pinnat iväg i en ordentlig satsning mot "krockkudden", for iväg i en sjuhelsikes rekyl och gjorde en tvättäkta bakåtvolt som har gått till historian på Harlösa skola. Det bjöd jag helt klart på!

Just nu är det ljuv musik som dånar ut ur högtalarna. Uppladdningen inför kvällens eskapader är nämligen i full gång. Kvällen kommer inledas med förfest med Chris och sen så bär det av mot Ankara i Malmö. Evves dag ska förevigas med ett hejdundrande partaj, och en detaljerad redogörelse för detta beräknas dyka upp nån gång imorgon. Om vi har riktigt tur, vill säga.


Vin- oliv- och picknickvällen

Igår hade jag och fröken Månsson en alldeles urhärlig kväll som numera är att benämnas som Den Efterlängtade Vin-, Oliv- och Picknickkvällen. Med den skotskrutiga picknickfilten i högsta hugg och med vårt Drostdy-Hof och oliver i alla dess kulörer hade vi en riktigt trevlig sensommarafton, och med blickarna att döma av det förbipasserande folket trodde de nog att vi var ute på en dejt.

Picknickfilten fick hänga med en bra bit in på kvällskvisten, och då vi inte längre kunde urskilja våra silhuetter där i skymningsmörkret flyttade vi in vårt samkväm och fortsatte festligheten inomhus. Olivrännan invigdes, det dracks Blondinbellas te och det pratades om allt mellan himmel och jord. Det känns verkligen som om vi har känt varandra hela livet, och det blev många goda skratt till alla galna upptåg som hänt genom åren.

Det är ett ganska härligt liv man lever, det får man helt klart säga!



Galnaste nånsin

Igår kan jag ha varit med om den sjukaste kvällen på mycket, mycket länge. Hastigt och lustigt blev det bestämt att jag skulle agera moraliskt stöd och stöttepelare till min barndomskompis Nina som skulle ut på en något påtvingad "dejt" med en bekant londonbo. Dejt är kanske fel ordval, förresten, men hur som haver blev det en sjukligt galen kväll som innehöll en massa skratt och galna upptåg. Seriöst så trodde både jag och Nina att vi, utan vår vetskap, blivit föremål för Dolda kameran, men trots en ökande skepsis så valde vi att göra det bästa möjliga av kvällen och hade riktigt, riktigt roligt. Denna kvällen är, utan tvekan, en kväll som vi förmodligen aldrig kommer glömma.


En alldeles vanlig tisdagförmiddag

Hemkommen från en tur på stan och mina ärenden är fixade. Det mest primära åtagandet bestod egentligen av att fixa en del kurslitteratur från Andrahandsbokhandeln, men när jag väl var igång (och innan jag visste ordet av) hade jag vänt hemåt med ett par dojjor, dvdn med Män som hatar kvinnor, en påfyllning av mitt C-vitaminsförråd och ja, en hel del av allt möjligt, plus mina böcker. Med min förkärlek till skor i alla former är jag därför väldigt lycklig nu!


En försändelse från Stockholm

Häromdagen kan jag ha skickat mitt livs mest fjortisaktiga sms till min kära syster. Eftersom Sandra och Anders för närvarande befinner sig i huvudstaden tänkte jag skicka lite önskemål på sånt hon gärna kan få köpa hem. Sagt och gjort knappade jag in följande rader med min T9-sats och skickade över via det mobila nätet:

Hej! Hoppas ni får det kanon i sthlm! Skulle du vilja göra mig en tjänst? Om ni är och shoppar och du passerar NK, skulle du då vilja köpa sånt te som Blondinbella brukar snacka om på sin blogg? Haha! Du får pengar av mig sen!

Naturligtvis såg syrran till att tillgodose mina ivriga önskemål, och efter en del försök till lite mera diskreta förfrågningar om handelns sortiment skred Anders till verket och bad expediten att visa vilka teer som "den där Blondinbella brukade köpa". Sagt och gjort - teerna är köpta och jag inväntar med spänning på leveransen framåt tisdagen. Sen så blir det tepartaj!


Nu är det fredagsmys

Så var vi framme vid fredag igen och helgen står redan inför dörren. Denna vecka har gått ruggigt fort, verkligen ruggigt fort, och det har hunnits med en hel del roligt. Jag har festivalat i Malmö och kollat Ternheim, Bob Hund, The Sounds och Thåström, jag har gjort en yrkesmässig reträtt i den avskydda poolen (vilket har visat sig vara väldigt okej när det inte är högsäsong), det har bjudits in till kräftskiva i Selarp och Hanna har blitt inlåst i en butik i Malmö. Bara för att nämna något, liksom.

Alldeles strax är det jobbet som gäller och senare ikväll ryktas det om festivalpartaj i Malmö. Avslutningsdan på festivalen och programmet borde rimligtvis va' lockande... åtminstone ryktas det om att det stavas Emil Jensen, Tingsek, Familjen och Fibes, oh Fibes! Kanske hade man dock önskat något större.

Laundry service

Imorse försov jag mig rätt fett rejält och lyckades missa inte mindre än tre tvättider. Bokar man en tid i tidiga gryningen får man väl skylla sig själv kan jag känna nu i efterhand, men imorgon ger jag det ett nytt försök. Tider är bokade till sju imorgonbitti och planen är att masa sig upp ur sängen, springa ner med tvätten och sedan somna om igen. Därför har jag röjt undan och gjort fri passage i hallen, färgsorterat tvätten i högar och placerat mina skor strategiskt där vid dörren. Det ska liksom bara gå att hoppa i skorna och bege sig bort mot tvättstugan, sömndrucken och yrvaken. Jag gillar själva upplägget.


På fyra ben går den...

I lördags övervann jag en av mina värsta rädslor. På tidiga morgonkvisten, iklädd oömma kläder och en skyddande regnjacka, stuvade vi in oss i bilen och styrde kosan bort mot skogarna kring Österlen. Framme vid vårt mål hade min ordentligt tilltagna nervositet ökat än värre, och innan jag visste ordet av hade jag tilldelats en partner vid namn Askúr och dragit en hjälm över mitt huvud. Vi skulle alltså rida islandshäst.

Jag tror inte det krävs någon närmare förklaring om att jag ända sedan barnsben, då jag inledde en stapplande karriär inom Revinge ridklubb, utvecklat en sund men nästan överdriven respekt för dessa fyrbenta varelser. Mycket därför var jag minst sagt livrädd då jag satte upp i sadeln och begav mig av på ritten. Med livet som insats höll jag ett krampaktigt grepp i tyglarna för att inte ramla av, och två timmar senare hade jag satt av i både tölt och galopp! Ärligt och sant så blev min rädsla faktiskt botad, och då vi var tillbaka på gården hade jag och Askúr blivit riktigt goda vänner. Riktigt, riktigt roligt var det, och det kändes verkligen rejält i både ända och i rygg efter den äventyrliga ritten. Jag behöver väl heller knappast tillägga att jag med min hejdundrande inlevelseförmåga kände mig som en roll direkt hämtad från, typ, Arn eller Bröderna Lejonhjärta. Fem av fem toast och tummen upp för det, gott folk!




Personalfesten som spårade

Sakta men säkert börjar jag komma tillbaka från min dvala. Gårdagens (läs kvällens, nattens och tidiga morgonens) personalfest blev en riktig jäkla fest, alltså. Kräftskiva var temat för aftonen i fråga, och med hattarna på sne och snapsglasen i skytteltrafik höll vi samtliga ett himla tempo och var ordentligt på lyran redan innan det blitt mörkt. Festligheterna varvades med tipsrundor, högljutt skrålande och en spårlöst försvunnen arbetsledare, och innan vi visste ordet av hade vi, under ackompanjemang ifrån tonerna från Håkan Hellström, gjort en smärre missräkning av balansen och rivit hela partytältet. Lärdom av detta: en Tomas, en Johannis och en Linda (ståendes på en och samma stol?!) är ungefär tre personer för mycket.

Kräftskivan följdes upp med efterfest på Kaninstigen, och ända fram till närmare halv fyra befann vi oss i en skrattfylld dimma med en massa galna upptåg. Det arrangerades ett popcornregn, det fortsatte blandas GT och det tokdansades till SMK i strumplästen i trädgården. Då vi ungefär en fyra timmar senare vaknade upp och begav oss bort till jobbet var det med tunga steg och dunkande skallar, och med allra största sannolikhet var vi en bedrövlig syn för allas ögon.
Galet är nog rätta ordet. Galet men sjukt roligt!









Elfte i åttonde

Ledig dag idag och jag är hemma och hälsar på i Harlösa. Alldeles nyss klev jag och Sandra upp ur vattnet efter, åtminstone för egen del, premiärdoppet i poolen, så även om inte sommarvädret är det bästa passar jag på att njuta fullt ut av min tisdag.

Ikväll har jag förmodligen tagit mig vatten över huvudet genom att, sådär i förbifarten, bjuda över Björn på middag. Eftersom min något skrala ekonomi inte kommer tillåta något särskilt exklusivt så känns det som om jag kommer ligga ordentligt i lä jämfört med min pojkväns storslagna trerättersmiddag som han bjöd på häromveckan. Ordentligt fint och gott hade han gjort det, och fram tills att min efterlängtade julilön har ramlat in på kontot så känns det som att jag får vänta med att toppa det. Med lite stämningsljus och påföljande massage tror jag ändån jag kan lyckas.

Hello, good morning, how you do?

Uppe med tuppen och jag är riktigt pigg och vaken. Annat var det igårmorse då vi, efter en mycket trevlig strandfest följd av nattbad och en strejkande bastu, vaknade upp på soffan hemma hos Julia. Då var man nära på mer död än levande, men en himla rolig kväll var det i goda vänners lag. Idag, som sagt, är jag utvilad och energisk (?) och redo att återvända till jobbet. Det måste vara havregröten, alltså.

Göteborgsresan

Då var vi hemma efter en alldeles underbar tripp i Göteborg. Som ni säkert redan känner till så levde vi tvättäkta campingliv, hälsade på syrran Emelie, Jimmy och söta lilla Moa, spenderade en genomhärlig dag på Liseberg och njöt i fulla drag av den svenska sommarvärmen. Dessutom hann vi med att käka frukost med Lisebergskaniner och cowboys, agera grillmästare med engångsgrill, kasta imponerade (och lite avundsjuka) blickar mot intilliggande Stjärnbyn och vinna högsta vinsten i form av gröna Frispy (genom att just kasta frisbee). Alldeles, alldeles underbart. Bilderna får tala lite för sig själva - det är nämligen svårt att göra trippen rättvisa med ord. Jag älskar dig, min Björn.





Tältblogg

Rapport från Göteborg och jag bloggar...ifrån tältet! Här har ni receptet på det moderna campandet - borta är primusköket, de samstämda träningsoverallerna och de stormsäkra tältlinorna, nu är det vårat race som gäller! Redan nu har resan börjat ypperligt och vi har hunnit åka en gammeldags spårvagn och nästan hamnat vilse. Nästa: en tur på stan och sedan hem till Björns syrra med familj. Ha det gott!

Semester nästa

Imorrn är dagen D kommen och jag och min älskling drar upp till Göteborg. Alldeles nyss blev packningen färdig (jag har fått stränga order om att, för en gångs skull, inte ta för mycket med mig) och vi har fått med oss alltifrån ficklampa och liggunderlag till sovsäck och mitt tält. Vi ska alltså leva campingliv, och det kommer - med allra största sannolikhet! - att bli en minnesvärd tripp! Tidigare idag fick jag en inre syn i mitt huvud om hur vi kommer vakna upp framåt tidiga morgonkvisten ungefär i samma anda som pappa Rudolf gjorde i "Sunes sommar" efter natten han spenderade i förtältet. Hejdå Lund - hej, hej Göteborg!


Kär i en ängel

Min pojkvän är inte bara underbar - han innehar dessutom en konstnärlig förmåga och kan rita kärleksfulla lappar som värmer ända in i hjärtat. 
Han är helt enkelt den bästa man kan tänka sig.
 


Hajjfajjv

Här och nu har jag ägnat de senaste minuterna till att telefonera med Lunds stadsnät, klart och tydligt erkänt min otekniska sida (jag visste inte om jag hade en router eller "bara en vanlig dosa") och långt om länge fått mitt internet tillbaka. Därmed kan jag be om ursäkt för bloggtorkan som fått råda - nu, på stört, blir det ändring på det hela!