Måndagsbestyr

I detta nu ligger jag precis sådär lagom trött under täcket i sängen. Imorse såg jag nämligen till att vara uppe med tuppen för att hinna med allt det där jag tänkte göra.

Det hela började med min sedan igår efterlängtade frukost. Som jag skrev igår serverades det nämligen nybakat bröd, och vilken frukost kan väl vara godare än det? (Dum fråga förresten, alla vet ju att hotellfrukost slår allt. Jag tar tillbaka det).

Efter frukosten fortsatte jag dagen med att putsa fönster. Nu är det ju ingenting man gör av ren vilja och glädje, men nu var det verkligen akut. Jag passade ju på att putsa fönstrena ordentligt i samband med första advent sist, men dagen efter jag hade stått där och putsat och fejjat kom det ju en storm... Sen var inte fönstrena så fina längre.

Dagen fortsatte sen med en löptur i Barnens skog. Var verkligen, bortsett från kylan, en riktigt härlig dag idag med massa solsken. Kändes riktigt gött med lite frisk luft och köldbitna kinder!

Kvällen har sedan inneburit ett par timmars jobb. Med facit i hand har jag ju faktiskt hunnit med en hel del idag, så inte undra på att man är lite trött.
Imorgon kommer Emmi och det ska bli så skoj att jag nog ska somna nu på studs så det blir imorgon jättefort!


Helgen

Sådär ja! Har varit en fin helg som, dessvärre, passerade alldeles för snabbt. Å andra sidan har jag mycket roligt att se fram emot i veckan som kommer, så det vore ju fel att klaga!

Förutom vår hall make over har helgen bjudit på en hel del annat. I fredagskväll kom Kicki över på vin och soffmys framför "På spåret" och "Skavlan". Kände förresten hur vuxenpoängen haglade när jag skrev den meningen, men trevligt var det!

Lördagen fortsatte sedan med en lugn dag där jag passade på att göra mest ingenting. Söndagen idag har däremot varit händelserik med ett pass på gymmet, pluggande av vetenskapsteori, storhandling på Maxi och brödbak här på kvällskvisten. Nu riktigt längtar jag till frukosten imorgon så jag får äta mitt goda, goda bröd. Godnatt!


Extreme hall make over

Igår var mina fina föräldrar här och hjälpte oss att göra om hallen. Det borrades och skruvades, mättes och lodades. Där emellan hann vi även med att dricka kaffe och ta en sväng till Väla och det var riktigt mysigt att ha dem på besök. Efter att jag tipsat mamma om väskrean på Accent (jag gjorde ju ett fynd häromdan i form av en finfin brun väska för under hundringen) kilade vi inom Ikea för att handla grejer till min beryktade hallbänk. Denna bänk snickrades sedan ihop strax innan tolvslaget på kvällen och pryder sin plats i hallen.

Älskar hallen nu!




Hallbänken med ashärliga, gröna kuddar = vårkänslor!


Nya krokarna från Lagerhouse och så väskan, mitt reafynd!


Ursöta postlådan från Bruka Design är nu på plats


Skoförvaringen inne i bänken. Troligtvis kommer det tillkomma ett hyllplan i mitten, vi får se.
Bara att fälla upp luckan, så voila! - Skorna är borta!



Jag är mer än nöjd!


Torsdagsmys

Idag har jag bara gjort roliga grejer! Ja, i alla fall om man bortser från att jag moppat golv, dammsugit och vikt tvätt. Hur som helst, i eftermiddags mötte jag upp Kicki för en fika i stan. Det blev en mysig stund på Waynes med kaffe och resplaner, vilket sedan följdes upp med lite shopping. Vi kärade bland annat ner oss i ett par ringar som bara var tvungna att följa med oss hem, så vi var mycket nöjda med dagen!

Senare på kvällen blev det middag på Koreana med Björn. Eftersom vi blev alldeles frälsta av den supergoda maten sist vi var där var det hög tid för ännu ett besök! Dessutom ville Björn fira sin för dagen bokade resa till Sydkorea i sommar, så vad passade då bättre än en bi bim bap i bästa sällskap?

Mätta och nöjda begav vi oss sedan vidare till Tivoli och företagsrocken för att kolla på Björns gamla arbetskollega som spelade. De var verkligen hur grymma som helst på scenen och det var ett perfekt slut på en toppendag.

Jag låter bilderna tala för resten, godnatt på er!


Browneyed girl

Det hände en riktigt rolig grej när jag jobbade i måndags. Jag stod som kassavärd vid snabbkassan när en kund plötsligt gick fram mot mig och började råstirra in i mina ögon. Först tänkte jag om det var någon jag kände och som jag borde känna igen, men det gick helt enkelt inte att placera honom. Den intensiva blicken fortsatte, vartefter kunden i fråga bad att få veta var jag köpt mina linser. Något paff klargjorde jag för honom att det minsann var äkta vara - ett faktum som han helt bestred.

Ett par minuter senare då kunden betalat och var klar i kassan kom han återigen fram och krävde att få veta sanningen. Då jag för säkert tionde gången försvarade mina naturliga bruna ögon meddelade han att han minsann skulle lägga mitt namn på minnet. Det kändes lite som om den underförstådda meningen var i stil med att "får jag reda på att du lurat mig så vet jag vem du är".

Jag valde att ta det som en komplimang, slängde lite extra med håret à la Wella-reklamen och log förnöjt. Nog är de där ögonen en effektiv resurs, alltid!


TGIF

Visst är fredagar något alldeles särskilt? Det känns liksom som att någon slags magi ligger i luften och gör en på extra bra humör!

Min fredag har varit en himla bra sådan och inleddes med ett träningspass imorse. Dagens träning blev simning och efter ett antal längder i bassängen var jag redo för nästa punkt på dagordningen - föreläsning om vetenskapsteori.

Föreläsningen visade sig bli precis sådär knepig som titeln hintat om. Mikrofoner som var kopplade till fel sal, förvirrade föreläsare som ständigt tappade tråden och självaste temat -positiv kunskap - som förvreds till endast negativ. En märklig eftermiddag i U202!

Kvällen har sedan tillbringats i Lund tillsammans med Chris. Det blev mat på restaurang Valvet och en himla trevlig afton. Ett perfekt slut på en skön dag!

Nu är det sängen så jag är pigg när klockan ringer imorgon. Det blir nämligen jobb i dagarna tre nu: min schemalagda helg och en extra dag på måndag när jag är ledig från skolan. Cashing!


Dagens boktips

Häromkvällen började jag läsa Mia Skäringers roman "Dyngkåt och hur helig som helst". Från det att jag slog upp sida ett var jag fullständigt fast och jag förstod genast varför den fått så bra recensioner. Faktum är att jag blev så uppslukad av detta skrattpiller att jag alldeles missade Idrottsgalan på tv, och hade det inte varit för att jag till slut var så sömnig i ögonen hade jag läst ut även de där sista fem sidorna. Det första jag gjorde när jag slog upp mina bruna dagen därpå var att plöja igenom även dessa.

Har ni inte läst den? Läs den! Hon är fantastisk, den där Mia!


När Madde kom till stan

Vilken härlig dag! Började förmiddagen med ett pass på gymmet, vartefter jag fulladdad med positiv energi var redo för vad resten av dagen hade att bjuda på. Framåt lunchtid vankades det nämligen fint besök och Madde kom till stan!

Jäklar, vad längesen det var jag träffade denna underbara kvinna! Vi räknade lite på det och kom fram till att det nästan var ett år sen sist, så det var verkligen på tiden! Vi lagade grönsakspaj, catchade-up med allt som hänt sen sist och skrattade högt åt alla tokigheter.

Tänk så underbart det är att ha en så fin vän som man, även om det ibland går långt mellan gångerna man ses, kan ha så roligt med att det känns som om det var igår. Tack för en fin dag, hjärtat!


Ett par ord om helgen

Oj, vad mycket som har hänt denna helgen! Eftersom vi var lediga redan från i torsdags började långhelgen redan då med after work på Utposten tillsammans med Sandra, Daniel, Rebecka, Peo, Evelina och Santi. Det var ett perfekt sätt att fira att projektarbetet var klart och inlämnat och vi hade en himla trevlig kväll med mycket skratt och snack!

Fredagen började sedan med att jag och Björn stack iväg till Olympia för att åka skridsko. Ni som känner mig vet att jag har sjukt lätt för att leva mig in i det mesta jag gör - ibland kanske lite väl mycket. Skridskoåkningen var inget undantag: jag kände mig som en blandning mellan en skridskoprinsessa och en konståkerska, trots att jag i själva verket förmodligen var mer lik Bambi...

Senare på kvällen blev det förfest tillsammans med Kicki, Isabella och Jonas. Vi sjöng högt till diverse 90-tals hits, vi dansade till Dancing Queen (och det mesta andra!) och vi hade så roligt att vi nästan glömde bort att vi skulle ut. Framåt halv två stack vi ner till Lila helvetet, mest bara för att inse att förfesten var tusen gånger roligare än själva utgången. En galet rolig kväll!

Resten av helgen har sedan inneburit feldiagnosticering av diskmaskin, ett pass på gymmet och lite pyssel med kontoret. Helt perfekt helg!


Ordtavlan

Idag har det dykt upp en ny tavla i hallen. Detta rum ska nämligen genomgå en light-makeover inom det närmaste - bland annat har jag fått förtroendet av min älskade att snickra ihop en hallbänk med förvaring. Eller snickra och snickra förresten, genom lite inspiration från Styleroom blir det en variant baserat på ett liggande köksskåp. Spännande!

Men just det, tavlan var det! Jag har, precis som många andra, fått upp ögonen för wordle.net. På denna sida kan man nämligen knåpa ihop ordmoln i alla dess färger och former till helt gratis tavlor - mycket bättre och personligare än sådana som kostar!


Måndag vecka två

Så var vi inne på årets andra vecka. Time flies! Helgen som gick tillbringade jag på jobbet, och det var minst sagt full rulle då det var sista dagarna av rean. Var helt slut när jag kom hem både i lördags och igår, men SÅ roligt det är! Trivs verkligen hur bra som helst - har snart jobbat där ett år och jisses vad mycket jag lärt mig under tiden!

Idag var det skola igen och vi jobbar på för fullt med projektarbetet. Ska ju vara klart för inlämning nu på fredag, men eftersom vi har varit så pass flitiga och effektiva siktar vi på att hinna klart redan på torsdag. Efter det ser vi fram emot after work och en skön avslutning på terminen!


En helt vanlig onsdag

Denna kväll har vart otroligt mysig. Björn bjöd mig på restaurang och vi passade på att testa Koreana nere i stan. Herregud, vad gott det var! Att man inte testat koreansk mat tidigare, det är liksom tjugotvå år som gått förlorade! Vi ger helt klart full pott till Koreana - urtrevlig personal, mysig atmosfär och utsökt mat. Kan varmt rekommenderas!

Planen var att vi skulle följa upp kvällen med att kolla "New years eve" på bio. Då vi tänkte att det ju var mitt i veckan och det helt säkert skulle finnas biljetter kvar så hade vi inte brytt oss om att boka. Tji fick vi då bion var helt utsåld - det blir till att kolla den imorgonkväll istället, och det går ju lika bra.

Istället valde vi att traska bort till Bogarts för att hyra en film, så tillsammans med "The Joneses" vände vi sedan hem till tv-soffan.

Helt okej onsdagslyx!


Tillbaka på Campus

Idag var det tillbaka i skolan igen. Vet knappt vart jullovet tog vägen - även om det var hur härligt som helst att umgås med familj och vänner och att vara ledig gick tiden så jäkla snabbt. Jag hade gärna haft lov ett par veckor till!

Årets första veckor kommer att ägnas åt projektarbete tillsammans med Rebecka och Sandra. Syftet med uppgiften känns just nu ganska luddigt, men jag hoppas att det hela klarnar något efter handledningen imorgon.

Nu är det sängen som kallar. Godnatt, kära ni.


När 2011 blev 2012

Så har 2011 gått mot sitt slut och det är första dagen av år 2012. Det har verkligen varit ett underbart år som passerat med en himla massa minnesvärda stunder. 2011 blev året då

  • jag och Björn firade 2 år tillsammans
  • vi flyttade till vår alldeles fantastiska bostadsrätt
  • jag reste och upplevde tre nya länder i form av Kanada, USA och Irland
  • jag fick ett nytt jobb på den bästa arbetsplatsen jag kan tänka mig
  • jag påbörjade det andra året på utbildningen
  • bloggen tog en paus på ett halvår men till slut kom tillbaka

... listan skulle kunna göras hur lång som helst, men jag nöjer mig med att ge er ett axplock av allt det där som hände. Igår kramades det sista av 2011 ut tillsammans med helt underbara vänner, och det var verkligen ett kanonbra slut på det gamla och en helt fantastisk början på det nya året.

Jag är övertygad om att 2012 kommer att innehålla en himla massa underbara händelser, strapatser och spännande upptåg. Gott nytt år och god fortsättning allihopa!