Säg det med en blomma

Dagen innan en tenta brukar jag alltid se till att göra sådant som jag får positiv energi ifrån och som kan göra att all den kunskap man har pluggat in liksom får mogna. Den här gången innebar det en tur till Plantagen för att fixa lite vårväxter.

Penseer är planterade i balkonglådan och påskliljor pryder fönsterkarmen. Lovely!



<3

Tentaplugget fortsätter och dagen har passerat i en ilande fart. Förutom kvalitativa forskningsteorier, intervjuguider och metodspråk har det dock funnits riktiga ljusglimtar mellan varven. Idag har jag nämligen blivit bjuden på lunch på stan av min älskade.

Som den underbaring han är bjuder han mig på en hejdundrandes födelsedagsvecka där jag skäms bort med äkta vardagslyx. Det är kärlek det!


Mys

Nu är det påsk här i vårt hus... I alla fall på köksbordet! Eftersom påsken är så kort och det knappt känns lönt att ta fram någonting tyckte jag det var lika bra att fixa riset redan nu. Fint tycker jag!

Nu: fortsatt tentapluggande inför dagen D på fredag. Det är faktiskt inte okej att behöva skriva tenta på sin födelsedag...


Drawsome!

Har efter idel varma rekommendationer fått upp ögonen för det smått fantastiska "Draw something". Så här under den första speldagen har jag gjort ett okänt antal mästerverk, däribland en kreativ illustration av Britney Spears med tappat hår. För att inte tala om nedanstående konstverk!

Sugna på att lira? Lägg till mig - lindabromee


En rolig grej

Följande episod utspelade sig på Willys då det primära syftet var att köpa nytt kaffe. Valet av kaffesort vållade viss huvudbry och jag, i min trångsynthet, kunde bara urskilja två möjliga alternativ: det vi hade sist eller det vi brukade ha annars. Björn kom dock med det vågade förslaget att vi skulle prova något nytt och vips så hade Mollbergs blandning åkt ner i kundkorgen.

Ett par hyllmeter senare redogjorde Björn att han minsann ville ha ärtsoppa på menyn inom det närmaste. Trots min skepsis hamnade även ärtsoppetuben i korgen och jag kunde inte låta bli att pika honom om att han även borde kasta ner en Bridge-blandning när han ändå var i farten.

Pensionärsvarning var det ja.


Tgif

Har haft en riktigt mysig kväll! Det stod hummer på menyn och det var fredagsmys på hög nivå.

Underbart!


Myspys

Som ni kanske läste igår blev det tidig uppstigning imorse för att åka på invigningen av nya Mediamarkt på Väla. Jag måste säga att jag började ifrågasätta mitt omdöme då alarmet ringde 05.10 imorse, men tjugo i sex blev jag upphämtad av Kicki och Jonas. Förväntansfulla och ivriga sällade vi oss till kön utanför det röda varuhuset och då klockan slog sex stormade vi in tillsammans med alla tekniknördar och prisjägare. Ett pistolskott för att liksom markera öppningen var nog det enda vi saknade!

Så vad blev det då för några fynd som skulle väga upp för det tidiga uppvaknandet? Ett styck våffeljärn och en styck stekpanna. Innan jag fortsätter storyn ska det tilläggas att jag blev löjligt glad för min Tefal stekpanna för ynka 29 kronor, bara för att komma hem och inse att det inte funkade för induktionshäll. Så var det med det fyndet!

Med tanke på den tidiga morgonen var det nog inte särskilt konstigt att jag somnade om så fort jag kom hem igen och fullständigt försov mig till föreläsningen. Dagen fortsatte däremot på bästa sätt med att mamma och pappa kom och hälsade på! Efter lite kaffe körde vi ut till Väla där jag agerade smakråd för både jeans och jacka, följt av en tur till Ikea för att köpa vår efterlängtade fåtölj. Sist vi var där och skulle köpa den gick den ju inte in i bilen, så nu såg vi till att utrusta oss med lånesläp och grejer.

En urmysig dag, med andra ord, som alldeles nyss avslutades framför Big Brother i den fantastiskt sköna fåtöljen. Livet är bra fint, alltså!


Tisdag/onsdag

Igårkväll var en mysig kväll! Då dagen varit mindre lyckad blev det en kanonbra avslutning. Kvällen började nämligen med att Kicki och Isabella kom över på middag, sen begav vi oss ner till bion för att kolla när Kvarteret Skatan reste till Laholm. Sjukt rolig film som man skrattade högt och länge åt och en helt fantastisk kväll tillsammans med fina vänner!

Dagen idag var inte mycket sämre. Det började med att tentaresultatet lades ut och jag kunde konstatera ett starkt VG, därefter blev det ett skönt pass på gymmet innan det var dags att sticka ner till skolan och intervjuseminariet. Vädret idag var dessutom alldeles magiskt - man kan inte annat än att bli lycklig!

Här och nu gör jag nog bäst i att sova. Klockan 06.00 ska jag, Kicki och Jonas nämligen på öppningen av Mediamarkt på Väla. Egentligen är det väl lite lagom nördigt att vara där och köa då, men jag tror och hoppas på att kunna göra nåt fynd som kan väga upp att gå upp vid denna okristliga timma. Godnatt på er!


Lyckopiller i bokform

De senaste timmarna har jag tillbringat i solen på balkongen. Två ytterst motstridiga krafter har fajtats om min uppmärksamhet - den ena stavas Ryen och den andra stavas Skäringer. På väg hem från skolan tidigare idag fyndade jag nämligen Mias nya bok på dubbel-bokrea (halva priset på redan billigt = kap och lycka!).

Jag kan inte påstå att det är ett svårt val direkt: hon är fantastisk den där Skäringer!



En dag i Råå

Idag har det varit en sån där fin dag! I eftermiddags åkte jag och Björn ut till Råå för årets första promenad på stranden - hur härligt som helst! Vårjacka, solbrillor och inte det minsta kallt. Det har man verkligen längtat efter!

image description
image description
image description
Lägg särskilt märke till den lilla blå båten. Söt så det nästan gör ont!
Och ja, Björn med förstås!
image description

Come on and dance

Puh. Nu kallar sängen! Hade gått och lagt mig för flera timmar sedan om jag bara kunnat, men så går det när man har en observationsrapport som ska in till seminariet imorgon och man inte riktigt har haft tid att skriva den tidigare... Nu är den klar i alla fall och jag känner mig ganska nöjd!

Som tidigare utlovat kommer det helt hillariösa klippet med Rysslands bidrag till ESC. Godnatt på er!



Mellomys

Åh! Helt rätt låt som vann melodifestivalen - Loreens låt är alldeles fantastisk och jag tror och hoppas att hon kommer klara sig bra i Baku.

Jag och Kicki hejade fram bidragen över ett par glas vin och passade dessutom på att reka konkurrenterna från resten av Europa inför den stora Eurovision-finalen. Av de bidragen vi lyckades hitta på YouTube känns det som om Loreen borde ligga bra till... Fast visst skulle de ryska (och vansinnigt roliga!) Buranovskiye Babushki kunna skrälla rejält. Eftersom jag bloggar från appen kan jag tyvärr inte länka till klippet här, lägger upp det så fort jag sitter vid en dator istället. Hejdlöst roligt i vilket fall, googla på det!


TAW

Igår var vi och såg den helt fantastiska Tomas Andersson Wijs konsert på Tivoli. Åh, så bra det var! Har sett honom en gång tidigare och det är verkligen en otrolig myskänsla med tända ljus, vackra låttexter och en otrolig närvaro. Jag, Björn och Tobbe satt dessutom på bästa parkett bara ett par meter från honom, bättre kunde det inte bli!

Det enda som var synd var att han inte spelade den helt otroligt vackra låten Evighet. Okej, det är ju inte hans låt egentligen, men han gör den minst tusen gånger bättre än Carola. Totalt brädad blir hon. För övrigt har jag bestämt att den låten, Evighet, ska framföras av Anders på mitt och Björns framtida bröllop. Det ni, det blir nåt att se fram emot!





Protesterar

Om jag trodde (vilket jag faktiskt gjorde) att våren var kommen så trodde jag fel. Häromdan debuterade jag i min vårjacka men idag gör man nog bäst i att pälsa på sig vinterkängor, mössa, halsduk och vinterjacka.

Jävla snö.


In love my dymo

Igår traskade jag in på Clas Ohlson och investerade i en Dymo. Innan jag fortsätter den historien bör det tilläggas att jag alltid känner mig lite desorienterad i den butiken, ja det känns nästan komiskt att irra runt bland hyllorna och representera lite kvinnofolk på den annars klart maskulina platsen. Nog om det, nu var det dymon det handlade om!

Denna fantastiska maskin har sedan den kommit innanför hemmets väggar piffat upp en hel del grejer. Jag bara älskar den grafiska och stilrena touchen, vars klisterband ska placeras ut i mina nyfyllda fotoalbum. Bland mycket annat! Jag känner rent spontant att man skulle kunna gå lös med maskinen lite överallt och märka grejer, så den kommer med all säkerhet fylla en rad flera syften.

Helnöjd tjej!


Blandad kompott

Just nu mår jag inte helt hundra. Det började i fredags då jag fick extrem huvudvärk och fick tillbringa kvällen sängliggandes för att försöka må bättre. När lördagen kom var det tyvärr inte mycket bättre och jag tvingades sjuka mig från jobb. Liksom fredagen innebar lördagen sängläge och Panodil, med ett avbrott för "Andra chansen" på tv på kvällen.

På söndagen kändes det i alla fall bättre och jag var tillbaka på jobbet igen. På kvällen var det sedan dags att fira pappas födelsedag och det var hur mysigt som helst att komma hem och träffa släkten. Jag och Björn stannade och sov över, så imorse blev det mysig långfrukost tillsammans med mamma och pappa. Uppskattades verkligen!

Då både jag och Björn var lediga idag fortsatte vi dagen med en tur till Nova på hemvägen. Björn hittade en ursnygg vårjacka och jag hittade ingenting... förrän vi stack bort till Skopunkten och jag slog till på tre par skor. Sen var det en nöjd tjej i bilen hem igen!




Dagens insikt

Idag var en motig dag. Som jag skrev igår var vi på skolan redan klockan åtta imorse för att ta tag i den där enkätanalysen. Vi hade nog alla trott att det hela skulle gå ganska fort att göra - vi hade inte kunnat ha mer fel!

Mitt i all skrivkramp och idétorka insåg vi plötsligt ett viktigt tips till nästa års studenter:

- vänta INTE med enkätanalysen till sista dagen!


Onsdagsmys

Tentan är skriven och jag har ett liv igen! Åtminstone fram till imorgon då vi redan klockan åtta ska träffas för att sammanställa och analysera våra utskickade enkäter. Varför ta det lugnt liksom, så vi planerar för en riktig heldag innanför Campus tjocka väggar.

Kvällen idag har jag och Björn som bekant spenderat på Ikea. Vårt egentliga mission var att köpa en fåtölj, så döm av besvikelsen då paketet visade sig vara en kub och på tok för stor för att gå in i bilen. Vi fick helt enkelt nöja oss med att köpa fotpallen så länge - ett synnerligen smart drag då även denna vållade viss problematik vid bilens baklucka!