Helgen

Vilken härlig helg! Solen har skinit, det har varit ordentligt med vår i luften och det har hänt en massa trevliga saker. Igår hade vi en riktigt kulturell förmiddag med inte mindre än två utställningar på Dunkers. Först ut var Nick Brandts fantastiska fotoutställning med djur i Afrika, tätt följt av fotona från A day in the world. Riktigt grymma var dem och nu har vi berikat vårt kulturella kapital så det räcker för hela 2013!
 
Idag blev det tidig uppstigning för att åka iväg på vandring vid Kullaberg. Det gällde ju att visa Skåne från sin bästa sida för den hitreste göteborgaren och vi kunde inte prickat in en bättre dag! Personligen kunde jag ju inte låta bli att fälla citat och scener från den, i min barndom, omåttligt populära Kullamannen, och minst lika svårt var det ju att inte leva sig in i filmen för mycket... Det var nästan så att jag tyckte mig se herr Miller, farbror Ludvig och fru Werner där bland klipporna och jag kan nästan svära på att jag hörde något om "två vita och två blå, Victoria med C"Två och en halv timmes vandring senare var vi alla ganska trötta men nöjda, varför eftermiddagen och kvällen har innehållit ytterst få knop.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagsmys

Kan inte nog beskriva hur glad jag är att våren äntligen har kommit! Den här veckan har verkligen varit riktigt härlig vädermässigt (om man bortser från stormen som dragit in när man minst anat det), och det har varit vårjacka, solglasögon och kaffe på uteservering. Dagen till ära slog jag dessutom till med ballerinorna på fötterna - och passade på att göra en liten svängom av glädje på parketten - då vet man att det är vår på riktigt!

Dagens dos av uppsatsarbete har utspelats i Lund med ett par turer på biblioteken och skrivande på AF-borgen. Hann dessutom med en liten tur på stan mellan varven och berikades med en finfin sjal som fick följa med mig hem. Ett helt okej avslut på en produktiv vecka, med andra ord!

Kvällen har sedan tillbringats med Björn och Ekan med middag på Koreana. Här och nu kallar dock kudden på min uppmärksamhet. Godnatt på er, mina vänner.


Fyra år och sex dagar

Dåligt med bloggandet nuförtiden, jag ber om ursäkt för det. Kan ju skylla på att uppsatsen just nu tar det mesta av min vakna tid, men det är så det ska vara nu på sluttampen!

I fredags firade jag och Björn fyra år tillsammans. Tänk att det redan gått fyra (!) år, och samtidigt känns det som om vi har känt varandra hela livet! Vi hade en urmysig kväll med middag på Sillen & Makrillen där vi avnjöt toast Skagen följt av halstrad makrill medan vi blickade ut mot havet och Danmark. En helt perfekt kväll med den jag älskar mest av allt på hela jorden. Jag ser fram emot många (läs alla) fler år tillsammans!


Någon som sa uppsats?

Ingen har väl missat att vi just nu är mitt uppe i arbetet med c-uppsatsen och det absolut sista vi gör innan vi belönas med vår fil. kand. i service management. Även om vi än så länge "bara" varit igång och skrivit i två veckor har vi redan samlat på oss en hel drös med böcker - och det är inga lätta väskor som vi kånkar runt på under dagarna!

För att bespara våra stackars ryggar har vi valt att angöra ett strategiskt bibliotek i mitt kontor för att bara behöva ta med de nödvändigaste för dagen. Det ska tilläggas att bildbeviset endast är en bråkdel av allt vi samlat på oss...


An apple a day...

Igår hittade jag en smått finurlig bild på Kungahusets facebooksida. Som den sanna royalist jag är gäller det ju att hålla sig uppdaterad om vart de kungliga håller hus någonstans, och igår befann sig Prins Daniel på iZettle.
 
Personligen tycker jag nog att han snarare befann sig i Äppelriket... 
 
 
Bilden hämtad från kungahuset.se
 
 
 

April, april!

Någon som har blivit lurad idag? För ovanlighetens skull har jag lyckats genomskåda alla försök det här året. Istället för att luras har jag tillbringat dagen med uppsatsarbete med Anders, och det blev en väldigt produktiv dag! Inledning, problemformulering, syfte och frågeställning har nu avklarats och det är skönt att verkligen vara igång på riktigt!

Med april verkar även våren (äntligen!) ha kommit. Man gör väl klokt i att inte ta ut något i förskott i och för sig, i år får man nog vara lite ödmjuk och nöja sig med att det kanske bara blir två årstider. Därför gäller det att passa på när man kan, så Björn och jag tog en promenad i Råå framåt kvällskvisten. Skönt att andas lite havsluft och kika på båtarna i solskenet!