En sockerbagare här bor i staden...

Nu ikväll har det varit ordentligt juligt hemma hos oss. Jag och Björn har bakat pepparkakor och lyssnat på julmusik så det stått härliga till - hur mysigt som helst!

Det gäller att hitta dom rätta sätten för att få Björn lite mer vänligt sinnad till julen...

 








Jäkla brickor.

Jag tror att jag håller på att bli sjuk. Började känna det i eftermiddags och just nu känner jag mig riktigt eländig. Det har brutit ut snabbt alltså!

Mycket därför har min kväll varit extremt lugn... eller inte! Vid närmare eftertanke har det utspelats ett drama utan dess like innanför våra väggar. Björn och jag har nämligen utmanat varandra på ett par rundor Wordfeud, och som de maniska tävlingsmänniskorna som vi är har vi naturligtvis gått in för det med 100%.

Glada tillrop har varvats med ilskna protester och vid ett svagt tillfälle väcktes min vrede till den milda grad att jag nästan blev lite rädd för mig själv. Argsint hasplade jag nämligen ur mig att jag minsann skulle DÖDA stackars Björn om han la alla sina bokstäver samtidigt igen.

Numera en klassisk kommentar som förmodligen kommer citeras världen över.


I efterskott

Ojdå, jag har visst helt glömt bort att blogga! Mycket har hänt sedan jag skrev här sist - alltifrån ett genommysigt julbak på gården hos Rebecka till en helgs jobb och första advent.

Imorgon kommer det en bättre uppdatering, det vågar jag lova. Godnatt på er så länge!


Insikt efter tentan

Så var tentan skriven. Det där som jag trodde att jag aldrig skulle ta mig igenom och som kändes helt omöjligt när kursen började. Under kursens gång har jag svurit högt (och ofta!), jag har slitit mitt hår och mest av allt velat skita i allt och lägga ihop det hela.

Någonting har hänt på vägen. Jag kan inte påstå att det dykt upp glödlampor som i serietidningar då polletten till slut ramlar ner, men kanske någonting som liknar det. Jag har gått från att inte ha den blekaste om vad jag håller på med till att faktiskt få ett och annat hum om vad som är i görningen. Det trodde jag inte när jag började, det kan jag säga.

Därför är jag sjukt nöjd över att jag faktiskt, långt om länge, började förstå saker. Det blir min största triumf under den här kursen - jag förväntar mig inget megaresultat direkt, men det är faktiskt helt okej. Och det är stort för att komma från mig.


Måndag

Denna dagen har vart väldigt blandad. Den började på sämsta sätt imorse på grund av obehagliga överraskningar, men nu har jag i alla fall sett mina favoriter i Ensam mamma söker få sina hjärtan i det sista avsnittet för säsongen.

Imorgon är det tenta i affärsredovisning och jag är grymt nervös. Godnatt.


Julmarknad och penseldrag

Idag har jag inte kunnat hålla mig längre. En styck julgardin och en styck julstjärna (dock inte tänd ännu!) har åkt fram i arbetsrummet. Jag gjorde en kompromiss med mig själv och lyckades rättfärdiga beslutet genom att adventsstäda vart och ett av rummen efter hand. Win-win!

Denna söndag har dessutom inneburit julmarknad i Råå tillsammans med min syster. Tyvärr levde den inte riktigt upp till våra förväntningar, men det blev i alla fall en stunds mysigt strosande bland julskyltningen på Sjöfartsmuseet och bland husen längs stranden. I Råå startar man tydligen julen en vecka före advent och med tanke på att ALLA hade tagit fram ljusstakar och stjärnor låg till och med min tjuvstart i lä! Tack Sandra för en härlig dag!

Kvällen har sedan tillbringats med tentaplugg och målning utav kökspall. Pallens träslag passade nämligen inte alls in med det nya möblemanget som fått flytta in i köket, varför det blev rentav tvunget att måla om den vit. Två lager färg är numera påpenslade, fortsättning följer imorgon då den förväntas att bli klar.


Mysfredag

Idag har jag tillbringat dagen tillsammans med mina fina föräldrar. Efter att jag var klar i skolan stack jag direkt hem med förhoppning om att hinna dit före mamma och pappa hade anlänt. Tji fick jag - och kanske framförallt mina föräldrar, som tålmodigt väntade på parkeringen på att jag skulle komma hem.

När vi väl kommit upp i lägenheten blev det fika och mys. Eftersom vi har en ganska liten frys gällde det att tunna ut lagret av kanelbullarna jag bakade för ett par veckor sedan och som numera upptar typ en tredjedel av frysen. Särskilt viktigt nu när det snart måste göras plats för julens lussekatter!

Efter fikat blev det en tur till ett blåsigt och kallt Råå. Pappa insisterade nämligen på att spatsera längs strandkanten för att leta stenar till sin samling, allt medan jag, mamma och Gizmo stod och skulade från duggregnet bland sjöbodarna. Lycklig över sina nya stenar gick pappa till slut med på att lämna kylan och styra kosan mot en varmare tillvaro. Väla, here we come!

Tack för en himla mysig fredag, mamma och pappa. Jag älskar er!


Effektiva torsdagen

Idag har varit en effektiv dag. Jag gick upp tidigt imorse för att plugga på typtentorna inför tentan på tisdag, dagen fortsatte med ett gympass framåt eftermiddagen och nu ikväll har jag varit hos Sandra och Anders i Lund för Bingolottos storslagna 20-års jubileum. Åh, vad nostalgiskt att återse Loket, Bingoberra och de gamla lyckotavlorna! Med vinsten var det sämre - jag var ett nummer ifrån att bli miljonär, men bättre än så blev det aldrig. Tack för en himla mysig kväll!

Och ja just det, jag har även passat på att besöka premiäröppningen för kvarterets "nya" renoverade Willys Hemma-butik. Samma idé slog ungefär alla andra invånare i vår del av stan, och jag skojar inte om jag säger att jag stod i kö i säkert 15 minuter. Ett paket Zoegas julkaffe letade sig ner i min kundkorg och jag kan pricka av ännu en dag med avverkade förberedelser för julen. Summa summarum har det varit en riktig medelsvensson-dag med både Bingolotto och plikttroget vallfärdande till snabbköpet. Heja mig!


Gårdagens shopping

Igårkväll passade jag på att klicka runt lite på Jotex hemsida för att stilla min allt mer tilltagande julabstinens. Fastnade snabbt för nya påslakanset som just nu är påväg hem till mig i ett paket. Väldigt tjusigt och väldigt prisvärt - nu är jag verkligen redo för julen!



Bild hämtad
här

 

 


Plugg, plugg, plugg

Idag har vart en effektiv dag! Inga föreläsningar innebar plugg hemma från tidiga morgonkvisten och efter mycket om och men hoppas jag att bitarna börjat falla på plats i mitt huvud. Efter ett par timmar var det helt tvunget att göra något annat för att skingra tankarna, så jag och Björn traskade iväg till Filborna Arena för att teckna nya träningskort. Dagens insats blev simning och sen var vi tankade med ny energi för att fortsätta dagen. Härligt värre!

Sedan dess har jag fortsatt att flytta siffror från och till hela dagen. Det ska bli så skönt när den här kursen är över - jag tycker verkligen att det har vart den svåraste kursen hittills och det har krävts ett helt annat sätt att tänka än jag tidigare varit van vid. Något som snabbt gav mig motivation att fortsätta kämpa var att vi idag fick reda på betyget på projektarbetet vi författade under förra kursen. Smickrande kommentarer och ett VG i betyg, jäklar vad bra jobbat tjejer!

Måndag

Ny vecka, nya tag och ännu lite närmare julen! Känns som om allt jag kan tänka på just nu är hur mycket jag längtar efter december och att jag ska få börja julpynta. Eller okej, jag har ju faktiskt inte kunnat hålla mig. Min älskade nyinköpta "Ullaredstomte" pryder ju redan vårt hem där den står i all sin prakt på byrån. Lite halvt undangömd för att inte väcka förargelse på grund av att det egentligen är för tidigt, men väldigt älskad!

I helgen som gick var det mycket jobb. Jobbar ju som jag berättat tidigare varannan helg, vilket är helt perfekt att kombinera med plugget. Dessutom är det en välkommen inkomstkälla som kan dryga ut min studentplånbok en bit! Nu i helgen var det riktigt mycket folk i varuhuset, och det var så kul att se att så många passade på att inhandla julgrejer och pynt. Passa förresten på att uppdatera ert jullager medan det fortfarande finns chans - det är begränsad upplaga!

Nu ska jag återgå till pluggandet och alla siffror. Idag är det ganska ungefär precis en vecka kvar till tentan, så nu gäller det att få koll på alla uträkningar, regler och kontonummer. Kan åtminstone se fram emot att det är "Ensam mamma söker" på tv ikväll, vilket ska ses tillsammans med Kicki och Isabella. Myspys!


Jakten på Karin

Sedan en tid tillbaka har jag varit på jakt efter en cykel. Inte vilken cykel som helst, utan en Monark Karin. Ni vet, en riktig klassisk "mormorscykel". Har därför letat flitigt på Blocket efter vettiga annonser och fastnade idag för en som var till salu här i Helsingborg.

Tillsammans med Edona som mitt mentala stöd begav jag mig iväg för att spana in hojen. Utifall att säljaren skulle vara en skummis med onda avsikter bestämde vi på förväg ett kodord att använda om en snabb reträtt skulle bli tvungen. Väl på plats visade det sig att säljaren inte var hemma, vartefter vi ombads vänta i tio minuter på att han skulle sticka dit. De tio minuterna blev till slut drygt en halvtimme innan han ringde och av någon oförklarlig anledning stod och väntade i en gränd lite längre bort. Redan där blev vi ganska konfunderade.

Här och nu följde en grundlig inspektion av cykeln följt av en provtur. Medan jag trampade bort en runda passade Edona på att korsförhöra säljaren om saker vi borde känna till. Då jag slutligen hoppade av sadeln visade det sig att Edona luskat fram att han inte hade något kvitto - vilket han påstått att han hade när jag ringde på annonsen. Dessa dubbla budskap vållade viss huvudbry för min del, varför det blev nödvändigt att ta reda på hur det egentligen låg till. Inte för att jag blev mycket klarare på om han hade något kvitto eller inte; han menade på att han hade ett, men att han antagligen inte skulle hitta det. Inte mycket till köpmaterial, direkt! 

Vi hade inte mycket annat val än att lämna både cykel och säljare kvar i gränden. Väl där hemma fortsatte jakten bland ett okänt antal Blocket-annonser, bara för att råka i kontakt med ett helt gäng liknande säljare. Det sjukaste var när jag ringde på en från Malmö och säljaren i fråga lät skrämmande lik den jag lämnade i gränden. Samma namn, samma bakgrundsmusik i mobilen, men olika städer och nummer. Herregud, jag tror jag råkat ut för en maffia!


Ha en härlig fredag! /Linda, som fortsätter jakten på sin Karin
Bild hämtad
här


Reprisen av Ullared

Det gick sådär med vad jag lovade i förra inlägget. Fel nummer ett: jag skulle bloggat igår. Fel nummer två: jag skulle visat hejdlöst roliga bilder på familjen Bromée i vintermössor. Nu blev det ingetdera. Igår hann jag liksom inte med att blogga och idag, när jag väl tog mig tid att uppdatera, funkade inte bildöverföringen från mobilen. Liiiide tråkigt.

Istället blir det till att improvisera. Ni får själva visualisera det där med vintermössorna, men en och annan bild på de bästa Ullaredsfynden ska vi väl kunna bjussa på. Det jag köpte var nog till 98% julgrejer - fullkomligt underbart! Alltifrån julgransbelysning, presentsnöre, ljusstakar och kökshanddukar till julklappssäck, glöggmuggar och adventsljus fick följa med mig hem. Mitt absoluta favoritfynd blev utan tvekan världens sötaste tomte - som jag inte har hjärta att ställa undan, den står redan framme!

Nu vill jag bara att det blir advent och faktiskt okej att börja pynta. Längta, längta!


Älska tomten! Mest för att han hade så fina kläder...

 


Zzzzzzz...

De senaste dagarna har jag varit helt sinnessjukt trött. Igår gick jag och la mig redan klockan åtta, och hade det inte varit för att mitt absoluta favoritprogram, Ensam mamma söker, var idag hade jag nog gjort det igen.

Vad beror denna trötthet på? Den nya kursen skulle jag vilja säga. Affärsredovisning står på schemat och det är ungefär precis så komplicerat som det låter. Jag för en kamp mot klockan för att hinna flytta alla siffror i övningsboken - och för att hinna få in allting i huvudet innan tentan. Svårt kan jag säga.

För att inte deppa ner för mycket i ekonomins värld utlovar jag ett betydligt muntrare inlägg imorgon. I fredags var vi nämligen i Ullared, en tripp där hela familjen Bromee spökade ut sig i käcka mössor och vände hemåt med en fullastad bil. Imorgon kommer den ocensurerade versionen - häng på låset!


En kväll i Ängelholm

I förra inlägget lovade jag dyrt och heligt att jag skulle bli bättre på att ta bilder när det händer roliga grejer. Sagt och gjort: i helgen som gick var både vi och min kamera på Evelinas och Santis inflyttningsfest!

Kvällen kan summeras enligt följande: en supertrevlig och spanskinfluerad afton med ett grymt musikquiz (där jag och Rebecka stod som otroligt malliga vinnare i slutändan!), en mycket spännande vinprovning med sommelier, gäster som först hamnade på fest hos fel Evelina (ja, där fanns tydligen en namne i samma hus som också passade på att ha fest samtidigt!) och två poliskonstaplar som slutligen knackade på dörren efter klagomål om höga ljudnivåer. En kväll som innehöll det allra mesta, med andra ord!

Efter ett argt brev i inkastet dagen efter är Evelina och Santi dessutom hjärtligt välkomnade av sina grannar. Tack för en jättetrevlig kväll!