Äntligen!

Hej mitt vinterland, nu är jag här! Åh, vad jag längtat till denna tiden på året! Nog för att sommaren är min favorit bland årstiderna, men det är ändå något visst med julen och alla tillfällen att mota bort mörkret och kylan med lite (läs mycket!) pynt, ljus och mys. Därför är jag fullkomligt överlycklig att det nu är okej - och faktiskt hög tid - att dra fram alla tusen juleljus. 





En tur till Ullis

I måndags var det dags för den årliga trippen till Ullared - winter edition. I tidiga ottan gav vi oss iväg, och efter att ha korsat Hallandsåsen, våra hungriga magar kallade på frukost och pappa muttrade till att vi snart måste vara vid den jävla dalen stannade vi till för det obligatoriska frukoststoppet vid vårt bord i Susedalen. Därifrån betade vi sedan av den sista sträckan innan vi nådde Gekåsland och kunde gå lös bland billiga fryspåsar och annat välbehövligt! 

En trevlig (och lång!) dag blev det, och vi var långt ifrån ensamma i julhandeln. Tror vi stod i kö till kassorna i närmare 20 minuter innan vi kunde styra kosan hemåt igen, vilket även inkluderade uppskattningsvis tre kundvagnar i ryggen av de som köade bakom... 

Jag somnade gott i sängen när jag kom hem igen! 







En dag i Köpenhamn

Igår begav oss jag och Björn på en urmysig tripp till Köpenhamn och Danmark. Knappt hade vi hunnit av tåget förrän vi drogs med av all julstämning i staden - det var pyntat i vart skyltfönster, på Ströget hade man satt upp girlanger längs vägen och på Tivoli hade julmarknaden öppnat. Förmiddagen ägnade vi åt lite shopping och strosande, och framåt lunch drog vi ner till Nyhavn för lite klassiska smörrebröd. Det gäller ju att ta seden dit man kommer och bli (små)dansk på riktigt!
 
I takt med att det började skymma fortsatte kvällen med jul på Tivoli. Det var verkligen hur mysigt som helst att gå omkring bland alla tusen juleljus, och till och med Björn (som annars är ganska...Grinchig om julen) verkade vekna något. Nu är julstämningen ordentligt igång och jag ser fram emot den kommande julmånaden som SNART är här!