Exotiskt/erotiskt

Idag avverkades sista teorilektionen på körskolan, och från och med nu börjar det på riktigt. Jag och Linda kom fram till att det från och med nu bara blir värre och värre - nu börjar allvaret, men samtidigt ska det bli himla skönt att slippa dötiden varje torsdagseftermiddag. Sen hur det ska gå med själva teoriprovet, och kanske framförallt när det ska inträffa, står däremot skrivet i stjärnorna.

Torsdagar brukar, helt enligt traditionerna, innebära en av de mest utflippade dagarna på hela veckan i skolan, och för att vara traditionen trogen så var inte heller idag något undantag. Skämten fortsatte att dugga tätt om Arzana i solariet, vi blev hastigt och lustigt varse om morgondagens irländska afton, förvirrande baldejter krävde ständigt upprepning och i slutet av eftermiddagen socialiserades det med Emmi nere i källaren framför "Fråga Olle" och under ivriga diskussioner om grönt te och ingefäravatten. Hade det inte varit för IR-lektionen så skulle jag faktiskt kunna vänja mig vid torsdagar.


Dagens roligaste var nog ändå när jag kom hem tidigare ikväll efter att jag korsat land och rike runt med Skånes kollektivtrafik. Då väntade nämligen ett paket med posten, och efter en snabb överblick insåg jag att det var den där gratisskålen jag beställde för några veckor sedan. Paketets egentliga innehåll var min kära mor däremot alldeles ovetandes om, och innan jag hunnit reagera hade hon smugit sig in på mitt rum för ett omisskänligt förnuftig-mor-och-oförstående-dotter-samtal. Plötsligt föll bomben och hon gav uttryck för sina onda aningar.
- Du Linda, vad är det egentligen för paket som du har fått hem?
- Det är en sån gratisskål som man fick från det där Exotic Snacks, nog för att den såg finare ut på bilden, men den var ju i vilket fall gratis...
- Jaha, Exotic snacks! Jag blev alldeles chockad, jag trodde det stod Erotic Snacks!


Stärkande självkänsla

Idag lyckades jag få ett blankt nej till att bli ett bekräftande ja. Inte mindre än två gånger. Det känns jäkligt bra när man kan gå in i en argumentation och framgångsrikt lyckas omsätta E.F.FF i praktiken (erbjudande, fördel och fördelens fördel för er obildade som inte gått Onlines ESEA-utbildning), och då jag under ett av dessa säljsamtalen fick mottaga generöst med beröm och lovord stannade leendet kvar på läpparna trots att Sköna Hem gick som det gick.

Tidigare imorse hade jag dessutom körlektion. Sanningen att säga så är jag riktigt tillfreds med min tillämpade effektivitet, och från och med idag kan jag även stoltsera med att kunna starta i motlut. Faktum är att jag blev så exalterad att jag alldeles glömde bort att stanna vid fyrvägsstoppet, men jag skulle vilja påstå att det är här som körskolebilarna kommer till sin fulla rätt. Fram till det att jag lärt mig ta kontroll över alla nya intryck och grejer man ska hålla reda på så känns det betryggande att veta att min körskolelärare kan kasta sig på bromspedalen om så skulle behövas. Antagligen är det betryggande för både honom och mig.

Flextid är skiten

Sitter just nu i skolans datorsal och förväntas skriva på den vetenskapliga uppsatsen. Det bästa med detta är att vår lärare har en väldigt mogen och flexibel inställning till vår tidsdisposition - känner vi inte för att jobba med det så kan vi helt enkelt strunta i det och göra det en annan dag. Jag gillar tanken.

Och hon är tillbaka...

På sistone har jag vart så effektiv att jag inte ens hunnit blogga, vilket måste vara ett säkert tecken på att jag för varje dag blir lite äldre och lite mognare. I vilket fall som helst så börjar jag längta tillbaka, för hur det än är så finns det ju en liten filur inom mig som skriker efter bekräftelse och om att få sätta tankar och vardagsreflektioner på pränt. Jag är nog lite adhd i alla fall.

Idag har det varit en ganska bra dag. Det började med att jag försov mig, det fortsatte med att jag hade körlektion (och faktiskt lyckades ganska bra) och det slutade med föreläsning på Medborgarhuset. Kvällens talare var Paolo Roberto, och det var en riktigt bra föreläsning om hur han hade gått från bråkigt problembarn och en av Sveriges farligaste ungdomsbrottslingar till att helt och hållet vända om sitt liv till den han är idag. Tidigare hade jag mest sett honom i rollen som proffsboxare, men efter föreläsningen hade man verkligen fått inblick i så mycket mer. Summan av kardemumman en ganska fascinerande berättelse om hur långt en människa är beredd att gå och vad hon är beredd att dö för.

Just nu är min tanke att runda av kvällen med lite internationella relationer, för känner jag Pelle rätt så kommer det bli 350-sidors läxförhör på torsdag. Haken är bara att det ligger några rykande färska modemagasin här på mitt bord, och förutom att uppslagen är betydligt mer tilltalande än IR-boken så går dom också som segrare i fråga om intresseområden. Helt klart en knivig sits.

Kvällens planer

Lördagkvällen är inledd med tacomiddag på Lindvägen, och snart stavas kvällen melodifestival och Singstar hemma hos Marina. I sista sekund tvingades Evelina lämna återbud, men jag är ändå övertygad om att jag ska kunna strida för att visa mina färdigheter på schlagerhitsen. Jag är faktiskt riktigt säker.
Förutom att varit extremt organiserad och sorterat ut i mejlen har dagens highs bestått av att jag har fått liv i den nya Ikea-lampan. Nu lyser Duderö upp och ger ett behagligt ljus här på rummet, och efter det att jag (förhoppningsvis inom det närmaste) har skaffat ny säng, investerat i en fondvägg och kastat ut det gamla datorbordet så tror jag att rummet kommer att kunna bli riktigt bra.
Som sagt, schlagerfeber står på schemat och ikväll tror och hoppas jag på Patrik Isaksson. Inte för att jag har hört någon av kvällens låtar, men på pappret är det han som lyser starkast. Långt starkare än Dunka-mig-gul-och-blå-Frida.

Fredagsmys

Ibland är det jäkligt skönt att bara vältra sig i självömkan. Ibland är det dessutom fullt befogat, och idag gör jag det rättmätigt med att inleda fredagskvällen med ett långt och härligt skumbad. Faktum är att jag i detta nu trummar ikapp på tangentbordet till vattenkranens taktfasta rytm, och efter badet är planerna att bara fortsätta njuta.
Den vegetariska schnitzeln ligger på upptining, och då systrarna Bromèe har huset för sig själva lutar det mot en lugn hemmakväll med smoothies, Beck-maraton och alternativt OC.
Jag är inte bitter - nog för att du har förstört min kväll, men genom att inte gå in i något med för höga förhoppningar så riskerar man inte heller att bli allt för besviken. Och imorgon kommer det nya problem ändå.

Heal the world

Idag har jag varit hemifrån från sju till klockan sju. Nitton noll noll, alltså. Idag var det nämligen dags för den första "riktiga" jobbedagen, och efter gårdagens succé med Amelia blev jag vidarebefordrad och bokad att sälja för Livsenergi. Mina tidigare farhågor om griniga sjusovare på tidiga morgonkvisten skulle snabbt visa sig vara felaktiga, för jäklar vilken dag det blev!

Prenumeranterna hos Livsenergi visade sig vara ett par riktiga myskunder. Så gott som alla jag pratade med var väldigt harmoniska och följde gärna upp samtalet med ingående och djupa diskussioner, och det var inte utan att man drogs med i det andliga och blev riktigt spirituell. Faktum var att jag drogs med så pass mycket att jag extremt personligt samtalade om såväl lyckobringande amuletter som stärkande energihealing, och när jag satt där som bäst i de new age-inspirerade konversationerna kom jag på mig själv med att mer än gärna vilja dras med i det ockulta. Det kan ha varit min tidigare men påtagligt tillfälliga meditationsfas som bidrog till ett trovärdigt intryck, men när jag började strida för Tao Te Ching började jag själv märka att jag befann mig på djupt vatten.

Efter att jag jobbat klart och avrundat en ganska gemytlig förmiddag (förutom den sprudlande livsenergin så lärde jag känna ännu mer folk, jag började känna mig ännu lite mer inne i det hela och jag lyckades dessutom skämta med i fikarummet) så bar det av till Malmö med fröken Dahlqvist. Vi inledde det hela med att göra en storslagen entré genom att vara några mikrometer från att bli rammade av en bil på Ringvägen, och sedan styrde vi helt enkelt kosan bort mot Ikea. Väl där ägnade vi ett okänt antal minuter åt att leta efter en spegel, och efter att vi först hittat en spegel men nästan lika snabbt dissat den igen kunde vi i vilket fall som helst nöjda och belåtna lämna inrdeningsmeckat tillsammans med, för egen vinning, en lampa och klädgalgar. Bara ordet klädgalgar får mig att reagera på den ofrånkomliga färden mot vuxenlivets förpliktelser. Jisses, Amelia.

Facebook-noja

You Have A Green Heart
A person with a Green Heart is a person capable of indulging in self assertion. Such people are usually the envious type. They make aggressive lovers and normally enjoy rash driving. They are possessive, yet positive and a wee bit self centred.

Jaha, och hur kul är det, liksom?

Självgodhet som fan

Hemkommen från jobbet och löjligt exalterad. Kvällens säljpass styrdes upp av att det slängdes in en tävling som skulle ge utdelning i form av extra pengar, och den maniska tävlingsmänniskan inom mig väcktes genast till liv. När jag dryga timmen efteråt hade jag lyckats sälja åtta stycken Amelia-prenumerationer och hoppat in i bilen hemåt (och dessutom varit med om en minst sagt tumultartad upplevelse vid Statoil-macken med tjutande billarm som inte gick att stänga av) droppade det in ett sms från chefen. Summan av kardemumman var nämligen att fröken Bromèe hade gått upp i topp och vunnit kvällens tävling, och förutom den eviga äran (som, om jag ska erkänna, nästan väger tyngre) kommer det alltså även att trilla in lite extra pengar på min lönespecifikation. Jag är jäkligt nöjd.


Tisdag i efterskott, onsdag just nu

Så var andra dagen på jobbet avklarad och jag har blivit ännu lite vassare på det där med försäljningsteknik. Igår var det tidningen Amelia som stod på schemat, och efter att passet var slut och att det hela mer eller mindre övergått till en intern tävling hade jag i alla fall lyckats charma 24 nya prenumeranter.
Det roligaste var nog ändå när en liten kille på fyra år svarade i telefonen, vartefter hans stämband (ja, sin ringa ålder till trots) började sättas i rörelse och uppgå till närmare 100 decibel för att fånga moderns uppmärksamhet. Det var inte utan att kollegerna intill började kasta muntra men förskräckta blickar åt mitt håll där ljudet till och med gick igenom headsetet. Och då ska det tilläggas att det inte blev någon prenumeration.

Idag bär det av på shoppingtur med mormor och morfar, och senare i eftermiddag är det tredje och sista utbildningsdagen innan jag officiellt sett är klar att börja jobba på riktigt. Vilket officiellt sett kommer att ske imorgon förmiddag. Och just nu ska jag officiellt sett se till att bli klar innan mormor och morfar officiellt sett anländer för vidare avfärd. Officiellt, alltså.

En tredjedels utbildning

Debuten på nya jobbet igår gick smärtfritt och önskvärt. Efter den inledande informationen och påbörjade utbildningen var det dags för de nya adepterna att sätta sina färdigheter på prov genom att genomföra de första säljsamtalen. Påtagligt nervösa men med en rejäl portion jävlar anamma satte vi på oss var sitt headset och lät dialern slumpa fram det första numret. Hjärtat pumpade på i 110, och när första samtalet gick igång gick det aningen hackigt och knaggligt. Ungefär 50 minuter och ett okänt antal nummer senare hade vi dock lyckats träda in i den affärsmässiga tonen, och personligen kunde jag stoltsera med att jag lyckats sälja inte mindre än tre prenumerationer av Damernas värld genom att ivrigt strida för den trendiga pashminasjalen. Jag var ganska imponerad.

Idag är det fortsatt utbildning och coachning som står på schemat, imorgon blir det likadant, och redan på torsdag ska jag förhoppningsvis börja jobba på riktigt. Det vill säga om jag förstått portalen rätt och om jag verkligen lyckats med att boka in det passet.
Faktum är att jag börjat bli skrämmande organiserad - två jobbpass och ytterligare tre körlektioner är i detta nu bokade, och allt detta innan klockan ens hade hunnit slå tolv. Framförhållning är en dygd, mina vänner.

Sug på den, Carola!

Gårdagens upplaga av melodifestivalen bjöd, minst sagt, på både det ena och det andra. När resultatet skulle offentliggöras framåt 21.30 var det i form av en helt okej Sanna Nielsen och med två mer än okej Rongedalbröder. Jag var euforisk i tv-soffan, inte särskilt mycket för att jag tyckte att det var några större låtar som klarade sig vidare, utan desto mer för att det var rätt att Carola fick sig en ordentlig käftsmäll. Det var riktigt skrattretande hur tydligt hon visade sin besvikelse, och det var med närmast lycka som jag betraktade hur hon brutalt puttades ner från sin piedestal. Ur den synvinkeln var de två rödklädda kostymnissarna det bästa som kunde hända.

Vad som däremot blev en besvikelse var att Lasse Lindh inte kom längre än vad han gjorde. Jag antar att det helt enkelt inte är särskilt många som vet vem killen är, för när min mor å det bestämdaste hävdade att hon aldrig hade hört hans namn var det ett chockerande budskap som adresserades tillbaka till mitt hjärnkontor. Satan, vad ont det gör.

Kvällens bottenskrap var utan tvekan balkanmusikanterna med "Kebabpizzan", och när de gick vidare till andra omgången (framför Lasse Lindh!) så fattade jag faktiskt ingenting. Att Kebabpizzan överhuvudtaget kunde komma med som ett bidrag ter sig helt obegripligt i mina öron, och även om trumslagaren slog så hårt att trumman gick i kras så blev resultatet bara pinsamt och patetiskt. Jag mådde faktiskt riktigt dåligt.

Vad jag däremot kom på mig själv med var att jag fattade tycke för Borka-Borka-låten. Den där öststatsinspirerade slagdängan med Britney-kopian och kosackdansarna i röda trikåer. Den må ha kommit sist i Västerås, men ju mer jag lyssnade desto mer kom jag på mig själv med att sitta och digga med i den dansanta rytmen. I finalen i Serbien hade den kanske varit internationellt gångbar, om inte annat.

Kvällens bästa, näst efter "fiaskot" signerat Carola, var återigen Björn Gustafsson i pausen. Jisses mannen, vart har du varit hela mitt liv?


Whine up

En förmiddag på Nova, en eftermiddags prat med en trevlig ung man och nu är det schlager för hela slanten. Jag och mamma ska pimpla vin och jag hoppas på Lasse Lindh. Punkt slut.

Fredagsmys och schlageryra

Kvällen igår blev mycket trevlig hos ena tvillingen Ekström. Emelie var utflugen på dejt med unge herr P, och vi som för kvällen var utan manligt sällskap barrikaderade oss helt enkelt i soffan framför tvn och njöt av fredagsmys.
Under kvällens gång hann vi beta av alltifrån Let's Dance och Robins till Linas kvällsbok, och när filmen var sedd och det enda som återstod var den evigt upprepande signaturmelodin som surrade från startmenyn, så övergick vi helt sonika till att minnas tillbaka till de vilda högstadieåren då Ölyckes lärarvikarier och tilltagande inavel var mer regel än undantag. Med andra ord var det en högst gemytlig afton, och när Månsson och jag slutligen körde hemåt var det med högljudda tjut och hackande tänder som vi for fram genom den kalla februarinatten.

Planerna för idag såg länge ut att innebära en Köpenhamnstur med Klimpen och Stoffe, men den tidiga timman och de begränsade transportmöjligheterna från Harlösas landsbygd kom snabbt att sätta käppar i hjulen.
Istället lutar det mot kvalitetstid med syster yster, och framåt kvällen står det schlagerkväll på schemat i form av Melodifestivalen. Handen på hjärtat blir jag så exalterad över schlageryran att jag närmast vill strida för en Singstarkväll, så är det någon som är sugen så slå en liten pling. Jag är nämligen en jävel på att dansa i neon.

Det går bra nu

Efter att jag och syrran låtsat vara flytta-hemifrån-objekt på Ikea (vilket inte resulterade i något annat än två nya fotoramar) var dagen D plötsligt kommen. Det var dags för anställningsintervjun, och med facit i hand gick det riktigt bra. Efter samtalet med den supertrevliga biträdande chefen hade jag framgångsrikt lyckats charma ledningen, och det gick till och med så snabbt och bra att jag redan på måndag börjar min karriär med en tre dagars grundutbildning. Jag fick alltså jobbet.

Här och nu har det börjat gå upp för mig att man verkligen håller på att bli en sån där vuxen individ. Detta är alltså mitt tredje jobb att införa till mitt CV, och förutom nyttig arbetslivserfarenhet så kommer jag äntligen att få en lite större månadsinkomst än vad CSN så blygsamt har att erbjuda. Hurra, vad jag är bra!

Hjärtats alla dar

Så var det då dags igen. Alla hjärtans dag, dagen då man till Valentins ära ordentligt och med besked ska sprida kärlek till sina kära genom sötsliskiga gelehjärtan, rosdominerande blomsterbuketter, kaloristinna chokladpraliner och romantiska middagar. En ganska överskattad dag om jag får lov att säga min mening - visst att själva konceptet kan låta småtrevligt sådär i vårt hagalna konsumtionssamhälle, men alldeles för mycket ett knep från affärskedjornas sida att kunna sälja mer än massor. Jag må låta bitter, och jag må ha dragit lotten att förbli den eviga singeln, men handen på hjärtat så har alla hjärtans dag spelat ut sin roll.


Visst, jag fattar principen, Valentin var en schysst snubbe som säkert inte skulle klaga över det faktum att han för evigt etsat fast den fjortonde i sina följande medmänniskor. Men ärligt, behöver vi verkligen en särskild och bestämd dag då det blir mer ett tvång än den rena viljan att uppvakta föremålet för sin kärlek?

Jag kan tycka att denna hysteri och detta tvång blir ganska påklistrat och tillgjort, och frågar ni mig så hade jag hellre blivit spontant uppvaktad en "alldeles vanlig dag" än att leva med i uppfattningen om att den 14 februari tvunget ska betyda något. Och om det nu nödvändigtvis måste betyda något, så hade det varit jäkligt schysst om köphysterin och konsumtionshetsen bara kunde ignoreras till förmån för de enkla romantiska visen.

Vad jag däremot kan köpa är att den 14 februari inte bara tillägnas alla hjärtan, utan att det också, som
Hannah Arnhög uttrycker det, är den officiella fittdagen idag. Kärt barn har många namn, men V-Day är ett sjuhelsikes bra initiativ för att uppmärksamma och bekämpa våldet mot kvinnor. 

Kärlek, godkväll


Dagens

Låt: Caligula - Hästpojken

Mat: skaldjursomelett med keso och kidney

Frisyr: plattat och 100% ostylat

Smink: nyinköpt foundation från Kicks på Burlöv

Klädsel: svarta brallor, vinröd skjorta och randig tröja

Händelser: tre timmars filosofiuppsats, shopping på Burlöv och återbesök på ÖNH

Måsten: plugga internationella relationer, anmäla mig till högskoleprovet

Vill ha: HP-datorn och sportlov

Saknad: Crillepille

Drog: musiken
 
Tråkigaste: att internationella relationer inte är det minsta nöjsamt

Finaste: nya tröjan från HM

Dricka: Bluekeld äpple

Kärlek: subjektivt obefintlig, objektivt min iPod

Mående (är det ens ett ord?): trött men lycklig

På min önskelista

Minns ni den fullkomligt utomordentliga danska serien Nikolaj og Julie som gick på tv4 för ett par år sedan?
Serien där ovan nämnda huvudpersoner gav sig i kast med intriger och komplikationer gällande äktenskapet och vårdnaden om dottern Emma (läs Emme), och där parets relation pinnar på i 190 och går från bryllup, drømmehus och ønskebarn innan man ens har hunnit blinka. Dessutom serien med det härliga soundtracket i form av Tim Christensens "Right next to the right one". Nu finns boxen på cdon, och jag är grymt sugen.

image107

En lättnadens suck

Just nu mår jag riktigt bra. Dagens besök på vårdcentralen visade att det inte var någonting farligt och att jag inte behöver oroa mig. Den längre tidens smärta kan bero på en överansträngning som inte fått möjlighet att rehabiliteras, och min mor har till och med gett löfte om att bekosta en massagetid för min räkning.
Det mest positiva är att allting är lugnt - och framförallt att jag kan vara lugn.

Debuten och fyndet

Dagen som genom hela min livstid varit synonym med nervositet var plötsligt kommen. Det var dags för första lektionen på körskolan, och darrandes som ett asplöv hoppade jag in i förarsätet och började gasa iväg vid Eslövs industriområde. 40 minuter senare hade jag lyckats med allt det där som jag, tack vare min självinsikt, tidigare hade varnat min körskolelärare för, och det var med en lättnadens suck som jag insåg att vi båda hade klarat oss tillbaka helskinnade och vid liv. Själva körlektionen minns jag, så här i efterhand, mest som ett dimmigt töcken av stopp där jag inte skulle stanna och av generande motorstopp på grund av min bristfälliga kunskap om kopplingens tillämpning. Det ska bli intressant att se hur många lektioner jag kommer behöva ta.

Då jag något lugnare anlände till Lund bar det iväg på datorjakt tillsammans med Sandra och Anders. Vi letade igenom både Mediamarkt, JME, Siba och Elgiganten, och även om min jakt på en laptop inte fick något egentligt resultat så satte jag i alla fall upp kriterier som min blivande måste uppfylla. Jag som fram till nu inte hade den blekaste om innebörden av ram-minne och annat tekniskt blev ytterst bildad och insatt, och med kriterierna i min hand är jag nu redo att börja leta ordentligt.
Turen till Nova kom också att resultera i slutspurtsrea på Gina med mitt fynd för ynka 29 (!) kronor. Jag är helt klart nöjd.

image106

Min pappa är rik, ska vi hångla?

Det var en skrällens afton i Göteborg igårkväll. Nog för att jag, trots min personliga illvilja, kanske hade anat att svenska folket skulle lägga sina röster på Amy av den enkla anledningen att det faktiskt inte fanns något mindre sämre alternativ, men aldrig i min vildaste fantasi hade jag kunnat ana att Christer Sjögren skulle knipa en plats till finalen i Globen. Det känns lite som om Chrille borde ha passerat sitt bäst-före-datum någonstans vid förra decenniet, men det var väl kul för tidningarna om inte annat att kunna införskaffa nyhetsstoff i form av "yngst mötte äldst".

Som sagt var bjöd inledningen av schlager-SM på ett verkligt svagt startfält, i alla fall enligt min åsikt. Det fanns inget av de åtta bidragen som jag skulle vilja skicka ner till Serbien, för hur skulle det gå om vi satte vår tillit till ett gäng pyrotekniska pudelrockare, ett gäng trallande dansbandstjejer, en paljettförsedd och hoppande tjej ifrån Jönköping, en stel guldlock från Färöarna eller, bevare mig väl, en medelålders man i sällskap med fjäderförsedda Europa-flickor. För mig går det i alla fall fetbort, men bäst i Scandinavium (och räddare av showen tillsammans med Luuk) var utan tvekan sköna Björn Gustafsson.

Melodifestivalen nästa

Nu har jag bölat färdigt och insett att situationen inte blir ett dugg bättre av att jag börjar befara det värsta utan någon grund. Därför riktar jag min energi åt den stundande melodifestivalen och gör mitt bästa för att ignorera diverse elände, bedrövelser och vändningar. Någon gång imorgon, då större delar av befolkningen grämer sig över att fel låt vann och att schlageryran har infunnit sig med ännu kortare kjolar, så kan jag återgå till att oroa mig och förhoppningsvis åt att finna en lösning som gör att jag får veta säkert vad det är som händer.
I vilket fall som helst så är melodifestivalen ett årligt återkommande måste, och hur jag än försöker så kan jag inte förstå varför man egentligen inte vill erkänna att man faktiskt sitter bänkad. Jag menar, nästan alla gör ju det, så vad är det för mening med tabun, det lite känsliga ämnet och det lite förbjudna?

Tidigare idag reflekterade jag över att min mamma faktiskt är den bästa i världen. Visst händer det att vi ryker ihop i meningsskiljaktigheter, men hur lätt är det egentligen att alla gånger dra jämnt när det skiljer sisådär en 27 år mellan oss? Jag tror att man visar tacksamhet alldeles för sällan, och jag skulle verkligen vilja visa hur mycket min mamma faktiskt betyder för mig. Hur tacksam jag är för allt hon gjort (och inte gjort) för mig under snart 19 års tid, och framförallt hur hon hjälpt mig igenom både bra och svåra stunder. Tack mamma, för att du är du.

24/7

Nu går det riktigt utför. Ibland, då känslorna tränger sig på, så går det bara inte att slå bort det. Jag är jätteorolig, det gör ont inom mig och jag vet inte alls vad det handlar om.
Dessvärre är man ju sin egen detektiv, och när man väl börjat få för sig grejer så är det lätt att man börjar befara det värsta. Ungefär som nu - jag googlar och håller på och börjar oroa mig allt mer för att det kan vara nåt riktigt allvarligt. Just nu orkar jag bara ingenting.

Dagens fynd

För en stund sedan surfade jag runt lite på nätet och föll offer för konsumtionssamhället. Den här gången utan att det kommer att kosta mig en krona, och inom några veckor kommer jag att få hemskickat en gratis skål från Exotic Snacks och ett gratis plåtetui från Strepsils. Kanske inte grejer att förlita sig på i en eventuell nödsituation, men jag tyckte i alla fall att dom var söta. Och gratis är ju alltid gott.

                                                    image104

Fredag hela veckan

Tillbaka på snabbvisit i skolan och sedan var det fredag igen. Det känns bra att man börjar komma tillbaka igen och att cholesteatom-problematiken är på väg att gå över. Nog för att min hörsel för närvarande är på gränsen till obefintlig, men jag antar att bandaget gör sitt för att bidra till en isolerande blockad.
Det var i alla fall kul att träffa los compañeros igen, och även om Tozz förskräckt förstod att "det redan gått två veckor" måste jag säga att veckorna varit segare än segast. De första dagarna var väl okey, men efter första veckan började jag nästan att klättra på väggarna.

Som sagt var är det fredag idag, och det har blivit omkastade planer av många anledningar. Något frustrerat har jag alltså upptäckt att min fredagsunderhållning kommer att vara... absolut ingenting.
Tony Richardssons trikåer, Dermots svengelska och da Silvas mascara - är det någon som har tips om nåt roligare så snabbt: hojta till!

The new beginning

Stora delar av dagens vakna tid har ägnats åt att feng shuia min blogg. Ibland krävs det liksom förändring, och när jag väl tar mig tid och lägger ner tillräckligt med tålamod så brukar det faktiskt funka ganska bra.
Från bloggen och vidare till rummet - energin ska flyttas vidare!


And my face wasn't made to wait

just a year ago I would have danced so crazy
and now I think I wanna get back on that track
if I only could relax in this confusion
if I could dance with you the way we used to
and shake my hips to the revolution
if I could be naive again

Morgonstund har guld (?) i mun

Idag ägnade jag mig åt skönhetssömn fram till klockan 11. I alla fall om man bortser från ett tidigare hastigt uppvaknande vid 8-snåret då min militanta moder beordrade mig att stiga upp och svälja penicillin, och efter att jag frustrerat insett att de där tablettkapslarna helt och hållet kommer att styra mitt liv under de tio närmaste dagarna valde jag att snabbt krypa tillbaka under täcket då sväljmekanismen var utförd. Det kan hända att min dygnsrytm kommer att bli ordentligt messed up, men i vilket fall som helst så höll jag mig kvar vid 11-tiden.

Då jag iförd morgonrock väl var vaken och satt och sörplade på mitt te ringde det kort därefter på dörren, och Marina och Evelina förärade mig med en visit. Det var en trevlig start på dagen, men det innebar också överlämning av läxor och skolarbete som snabbt gjorde mig smärtsamt medveten om att det pågår ett liv även utanför denna sjukskrivningsbubbla. Väldigt mycket ett liv som pinnar på i ett rasande tempo, och därmed blir kontentan och den bistra sanningen att jag från och med nu måste lägga in en ytterligare växel för att hålla mig a jour med verkligheten. Faktum är att jag gärna hade stannat kvar i illusionen ett litet tag till.

Modeveckan, here I am

Efter återbesöket på sjukhuset fastställdes följande

  • från och med idag och en vecka framåt är jag ordinerad en penicillinkur som innebär att jag tre gånger om dagen ska svälja flera centimeterlånga kapslar, lite av ett impossible mission med tanke på att jag knappt kan svälja alvedon
  • med undantag för min beviljade despans att åka inom filosofin på fredag kommer min sjukskrivning att vara längre än beräknat. Hade det inte varit för att jag börjar bli sinnessjukt rastlös och att jag riskerar att halka efter ordentligt i skolan så hade jag mer än gärna hållt med om att det faktiskt är rätt skönt att bara vara hemma och ja, liksom bara vara
  • med tanke på ovan nämnda faktor så kommer jag ha ännu en vecka framöver då jag helhjärtat kan gå in för att läsa allt som står att finnas om kändisskvaller och annat lättvindigt. Faktum är att jag redan nu börjar känna mig psykiskt närvarande vid modeveckan i New York (är det skäl nog att uppdatera min Where-I've-been på Facebook?)

Om att vägra våldet

Jag hittade förresten en gammal länk till mina 15 seconds of fame. Platsen var Gustav i Malmö, det utspelade sig i oktober och det handlade om manifestationen mot gatuvåldet. Kolla in det här.

Planer inför framtiden

Precis i detta nu är det 122 dagar kvar till studenten. Det känns nästan surrealistiskt att tänka att man snart har tagit sig igenom alla åren i skolbänken, och att man som nybakad student snart ska ta steget ut i det verkliga livet där arbetslöshet och platsbanken.se kommer att vara ens trogna följeslagare. Det går inte att beskriva hur mycket jag längtar.

Med drygt fyra månader kvar till studenten känns det bra att ha någorlunda koll på allt det där praktiska. Balklänningen är sedan några månader tillbaka kirrad och sänd till skräddaren, tid för håruppsättningen är fastställd och bokad och till och med studentåket är fixat och planerat. Ibland är det tur med killkompisar som bestämmer sig för att köpa Merca, och som om inte det vore nog så kommer gänget att inleda med kollektivt lastbilsflak i Eslövs innerstad innan vi slutligen hoppar in i stiliga vrålåk för att åka hem och mottagas av släkt och vänner. Som jag har längtat efter det här så länge jag kan minnas - hur den vita studentmössan pryder den kortvuxna lantortstjejen som under otaliga år offrat såväl blod, svett och tårar för att nå det mål som fungerat som morot under tolv års tid. Det kommer att bli stunden av lycka.

Även om framtidens planer har fått sig en ordentlig törn på sistone verkar det på nåt vänster som om det kommer reda ut sig ändå. De närmsta dagarna efter studenten är vikta åt London, och även om destinationen för närvarande är relativt suddig så kommer hösten att tillbringas på resande fot någonstans i världen. Riktlinjerna finns där, och det hänger egentligen bara på att backpackssambon ska börja att verkligen agera. Bollen är hos dig nu - tärningen är kastad.

12.21 och redan toppat

Det här ska bli en riktig mys-lördag. En sån som man har rätt att verkligen unna sig någon gång då och då, utan förpliktelser och utan några krav.
Redan nu har jag tjuvstartat med en latte tillsammans med kändisbloggar och härligt skvaller, och jag tror till och med att jag ska spä på det hela ytterligare ihop med Elle och den varma filten. Redan efter tolv är det Saturday night fever hemma på Lindvägen, och det är helt okey för mig.

Some say love...

Det är nog precis som du säger - livet behöver inte vara mer komplicerat än att vi andas varje dag.
Jag tror jag vågar påstå att du gör mig varm inombords, och inte minst att du får mig att våga hoppas. Jag tror att jag vågar dras med, att jag vågar känna och att jag vågar tro. Jag tror att jag ska våga denna gången, verkligen våga på riktigt.

Insomnia

Hade jag fått önska hade det varit att all smärta från örat bara kunde försvinna. Inatt gjorde det mer ont än någonsin, och mycket därför låg jag och plågades fram till halv fem-tiden innan jag långt om länge kunde få en blund i ögonen. Faktiskt så såg jag för min inre syn hur jag skulle bli tvungen att åka in till akuten genom den stormiga ovädersnatten, för faktum var att jag kände det som om jag inte själv klarade av att stå ut med smärtan. Det kändes seriöst som om sjukhusets professionella kunskap var det enda som skulle kunna få mig att känna trygghet, för emellanåt kändes det precis som om örat höll på att explodera av ökande sprängmedel.
Nästa natt är inget jag ser fram emot, så låt dygnets ljusa timmar passera med en snigels hastighet. Amen.