BFF

Igårkväll duggade skrattsalvorna tätt här i tv-soffan! Tisdag innebär mitt, just nu, absoluta favoritprogram Maria & Mindy BFF och jag kan inte annat än att älska Montazami. Därom råder det väl inga tvivel förresten, med tanke på att Marias bok pryder tavellisten i köket och att jag helt seriöst börjat överväga huruvida vår lägenhet är redo för en tassel eller två. 
 
I vilket fall, de båda väninnorna fortsatte sin Sverigeresa med en tripp till ishotellet i Jukkasjärvi. Dialogen som utspelades på plats hör redan till klassikerna:
 
Först fick vi reda på att vi skulle sova i igloon, sen tog de ifrån oss den enda trygghet vi hade
- vårt smink!
 

Som om inte detta vore nog fortsatte dramatiken med problematiska blixtlås i sovsäckarna. Helt osökt kom jag plötsligt att tänka på djungelvandringen i Chiang Mai då jag och Martina tilldelades ett fallfärdigt myggnät som var mer som ett håligt mjärde än ett motståndskraftigt skyddsnät. Kampen för att svepa nätet om oss där i hyddan kommer jag aldrig att glömma!
 
 
 
Bild lånad från www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article16072537.ab?teaser=true

5, 6, 7, 8!

Helgen som passerade var en fullständigt smashing sådan! Den började som bekant i fredags med tjejkväll hos Carolina med ett gäng härliga tjejer som samlades för middag och samkväm i Malmö. Två av mina äldsta barndomskompisar, Marie och Carolina, hade jag fram till i somras inte träffat på år och dar. Redan i somras var det en hel del minnen som kom upp till ytan, och det fortsatte i fredags med massor av okontrollerade skrattanfall! 
 
Roligaste var när vi mindes tillbaka till låg- och mellanstadiediscona på Valhall där det förekom en hel del linedancing. Danssteg som totalt hade fallit i glömska gjorde sig plötsligt påminda när tonerna till Sommartider och Five, Six, Seven, Eight drogs igång. Hur sjukt är det inte att vartenda steg (nåja, nästan i alla fall) satt kvar där i ryggmärgen, och även om vi hade det lite svårt med synkningen blev det en minnesvärd show på vardagsrumsparketten! För den våghalsade finns videoklipp på Fejjan där man kan bevittna infernot...
 
Lördagen följdes upp med födelsedagsfirande hemma hos Chris och Johan. Som de schlagerfantaster vi är krävde vi vår rätt till de första timmarnas musikaliska utbud, och även om vi inte var överimpade av startfältet blev vi åtminstone överösta med mer eller mindre orubbliga kommentarer om vem som - för att citera - dundrat på vem. Den historian, mina vänner, lämpar sig däremot inte för en blogg som denna!
 
Lördagen blev söndag och tillbringades i Jakriborg hos Emmi. Lunch och en härlig powerwalk i snöyran var vad som stod på vår agenda och det var verkligen en mysig avrundning på en underbar helg. Precis en sådan helg jag behövde för att fylla på energiförrådet inför denna veckans hemtenta!
 
 

TGIF

Denna fredag inleddes med en inspirerande gästföreläsning av First Camp. Innovationer inom camping, alternativa synpunkter på vision
2020 och kreativt varumärkesbyggande var bara några av de teman som betades av - riktigt intressant!

Här och nu är det dags att hålla helg! Alldeles strax ska jag bege mig mot Malmö för tjejkväll hos Carolina och imorgon blir det födelsedagsfirande hos Chris och Johan. En superb helg, med andra ord!


A walk down memory lane

Vilken jäkla tillgång att den här bloggen vart i drift sedan januari 2007. Det är en himla lång tid. Jag var sjutton år när jag började skriva - mycket har hänt sedan dess!

Men att kunna gå tillbaka och återuppliva det jag kände då, det som hände då och hur jag tänkte då, det är rätt så jäkla häftigt!


Om att säga det med en blomma

Om det inte är vår ute så ska det i alla fall vara det här inne, resonerade jag och köpte en bukett tulpaner. Det måste ha gjort susen, för helt plötsligt kom solskenet och förhoppningen att det äntligen är dags!

Förutom solsken och vårkänslor har dagen innehållit badminton med Björn, en stunds pluggande till hemtentan och en tur till Designoutleten i Höganäs. Mina fina Swedish grace-koppar från Rörstrand såldes nämligen ut för ett riktigt pangpris och samlingen är numera komplett!


High score

Idag har vart en jäkligt bra dag! Förutom en härlig lång powerwalk med Edona längs strandpromenaden, fick jag dessutom tillbaka ledarskapsdokumentet jag skrev för ett par veckor sedan.

Det är utan tvekan det bästa arbetet jag någonsin skrivet och den feedback jag fick gjorde mig helt rörd och grymt stolt över mig själv.

"...tack för att jag fått läsa detta, jag blir mycket inspirerad av din resa och vill gratulera den som får växa ihop med dig som ledare/chef!"

De orden kommer jag verkligen att bära med mig!


Hur tänkte man här?

Det ligger ett ganska roligt hus precis intill gymmet vi tränar på. Det är väl inte huset i sig som är roligt förresten, mer själva läget. Allt sedan gymmet byggdes ut har det vandrat allt närmare husknuten, varför det numera ligger i direkt anslutning i trädgården.

Var ute på en promenad nyss och kunde helt enkelt inte låta bli att skratta lite för mig själv. Låt oss hoppas att där bor en singeltjej som kan glädjas åt direkt access till vältränade bringor och ett och annat sixpack!


Alla hjärtans dag

Egentligen behövs det ingen särskild dag för att fira kärleken lite extra. Vi är väldigt bra på att göra det hela tiden, Björn och jag, så varför inte passa på även igår?

Dagen till ära firade vi med trerätters på Pålsjö krog. Som det Montazami-fan jag är råkar jag veta att det är ett av Marias hak när hon är hemma, så den vetskapen fick helt enkelt agera kvalitetssäkring i valet. Och vi blev inte besvikna!

Till förrätt serverades Pålsjö Skagen, huvudrätten bestod av grillad gödkalvsentrecote med potatis- och västerbottenosts-rösti och rödvinssky, och kvällen avrundades med dessert i form av nougatcheesecake. Hur gott som helst och en helt perfekt kväll med den jag älskar mest av allt!


Trots att det gärna får bli vår...

Trots att jag är fruktansvärt trött på vintern och kylan och varje del av mig längtar tills det blir vår, solsken och plusgrader, var det svårt att inte gilla dagen igår. Snön låg som ett krispigt täcke på marken, solen sipprade igenom molntäcket och trots att jag befann mig vid kusten blåste det nästan inget alls.

Det blev en skön promenix vid stranden vid Viken/Lerberget!


Wonderful Copenhagen

Igår förärades Köpenhamn med ett besök av oss turistare. På tidiga morgonen begav vi oss med färjan till Helsingör och vidare med tåg till den danska huvudstaden. Vädret var det ju sisådär med, någon hade beställt ett ymnigt snöfall och grader på fel sida om termometern.

Dagen till ära hade vi utrustats med en gedigen lista över möjliga besöksmål med fokus på konst, design och upplevelser. Morgonen började med Statens museum for kunst och följdes upp med lite strosande i de nya saluhallarna. Med tanke på vädret försökte vi vara inomhus med jämna mellanrum och löste det hela med besök på Magasin du Nord och lite andra butiker. Man ville ju inte frysa näsan av sig helt och hållet!

Dagens bästa stopp blev på Wonderful Copenhagen där vi fick lyssna till en riktigt intressant föreläsning om intraregional utveckling i Öresundsregionen. Spännande att bo i en region som det händer så mycket i!


En alldeles vanlig dag på Campus

Idag kläddes jag i tjusig skrud i väntan på föreläsningen. Jag fick nämligen äran att testa Jessicas smäckra pälsmössa som jag tycker är alldeles, alldeles underbar.

Fin blev jag och glad var jag - det är stunder som dessa som man kommer att sakna när man tagit sin examen!


Mellon och Solsidan

Dagen igår var en riktigt mysig sådan. Dagen började med en tripp till Harlösa för att hälsa på mamma och pappa, och fortsatte på kvällen med schlagermys med Chris och Johan. Efter att mina förhandstippade favoriter "bara" gick till andra chansen följdes kvällen upp med premiärrundan av Solsidan-spelet. Ett himla roligt spel där det både förfasades och skrattades åt alla påståenden!
 
Det är något osäkert huruvida utfallet blev representativt eller ej eftersom vi missade detaljen att korthögarna borde blandas inför första rundan. Åtminstone om man vill undvika frågor med uteslutande Ove/Mickan-alternativ. Hur som helst - jag blev Fredde och Chris blev Ove (!)... Jag lär ju ta segwayen till skolan imorgon!
 
 

Att resa eller inte resa?

Den här veckan ägnar jag åt att lösa världsproblem med 2000 ord. Det är nämligen dags att skriva reflektionspapper om sambandet mellan samhällsförändringar, mobilitet och klimatförändringar och det ligger därmed på min lott att reflektera kring hur vårt ökade resande påverkar miljön. Riktigt intressant måste jag säga!
 
Precis som man kan ana är det ingen enkel uppgift. Flyget har fått något av en särställning i fråga om att komprimera avstånd och att kunna resa obehindrat är något som vi mer eller mindre vant oss vid att ta för givet. Lägg dessutom till det paradoxala i att en del flygbolag hävdar att det inte alls är så farligt för miljön att flyga, så kan resandet motiveras och resenärernas ångest lättas. Jag skulle kunna fortsätta detta inlägget hur långt som helst, men jag har ingen större lust att råka spilla över tips till någon kursare. Jag nöjer mig med att säga att jag börjar närma mig åtgärdsförslag som jag känner mig nöjd med. Med workshopen imorgon hoppas jag få bra feedback som kan utveckla mitt papper ytterligare. På fredag lämnas det in!

En lördagskväll i Eslöv

Tja, det där med vädret slog ju helt fel. Det dröjde inte många timmar efter mitt optimistiska blogginlägg i fredags förrän marken återigen färgats vit av snön... Fast vem kan väl hänga läpp över vädret när det vart så många andra ljusglimtar i helgen?
 
I lördags var det nämligen dags för årets omgång av melodifestivalen att gå av stapeln. Direkt efter jobb begav jag mig i raketfart ner till Knutpunkten för att ta tåget till Eslöv. Där väntade nämligen mellomys hos Joppe tillsammans med Månsson, Johanna, Elin och Sara. Vi var väl inte jätteimpade av startfältet direkt, men efter att ha tippat mer eller mindre rätt på utfallet var David Lindgren och Yohio klara för finalen. Och vi, vi var klara för högljutt skratt åt diverse dråpligheter, underhållande historier om försäljare som knackat dörr och spekulationer kring både bröllopssång och begravningsmusik. En blandad kompott, minst sagt!
 
En höjdpunkt för kvällen var för övrigt vetskapen om den beryktade Knivbaren som onekligen satt Eslöv på kartan. Då jag och Månsson blev strandade på hemvägen på grund av dryga förseningar med tågen var vi riktigt taggade på att spana in vad den där Knivbaren var för tillhåll. Tack vare vår goda självinsikt insåg vi dock att vi varken var klädda tufft nog eller var utrustade med lämpliga tillhyggen för besöket i fråga. Det närmaste vi vågat oss hade nog varit att låtsas-checka-in på Facebook, så det hela fick helt enkelt vara. Knivbar och Eslöv i en och samma mening är faktiskt tillräckliga skäl att vara lite skeptisk.

På rätt sida om termometern

Härliga fredag! Var ute och gick en lång runda innan idag och det var verkligen som om våren låg i luften. Solen strålade, det var alldeles vindstilla och (nästan) inte det minsta kallt.

Hoppas verkligen det här vädret är här för att stanna. Första februari och det får GÄRNA fortsätta så här framöver!