Pre-tenta

Alldeles strax ska jag sticka ner till Campus för en lunch med tjejerna innan det är dags för oss att skriva tentan. Hoppas att den kommer gå vägen! Sista pluggdan igår stavades fika med Sandra och Kicki och det var en utmärkt uppladdning med massvis av positiv energi för dagen D idag.

Ikväll firar jag att tentan är över med en tur till Ikea med min älskade Björn. Bästa belöningen?


Ett nytt försök med helgen

Okej, vi gör ett nytt försök med det där inlägget om helgen. Denna gången ska jag se till att kopiera det minst tre gånger innan jag trycker på publicera-knappen. Bara för att.

I fredags kom Emmi och Månsson hit på middag och det serverades bakad potatis med lax- och skaldjursröra följt av en vit chokladmousse med hallon- och blåbärssås. Desserten var hämtad från den nyinköpta Halv åtta hos mig-kokboken som jag fyndade på bokrean i veckan och den var verkligen helt magisk god! En helt underbar kväll tillsammans med mina fina.

Lördagen sedan stavades tentaplugg på dagen. Nu på onsdag (läs imorgon) är det nämligen dags för tentan i metod och vetenskapsteori, så det var hög tid att se till att få koll på alla begrepp och formler. Kvällen blev däremot desto roligare då det var dags att fira Chris födelsedag. Vi hade en supertrevlig kväll på kinarestaurangen i Eslöv där Julia för övrigt stod för kvällens (och förmodligen århundradets) kommentar. Hon passade nämligen på att vänligt men bestämt informera kyparen om sin nötallergi och att det var ytterst viktigt att det inte kom i närheten av hennes tallrik. Och, för att citera, "helst inte tallriken heller". Hillariöst!

Sedan blev det söndag och jag tillbringade min dag på jobbet. När jag jobbat klart för dagen kände jag mig extremt sugen på att ta en runda och köpa lite kuddar till balkongen. Okej, i helgen som gick såg det i alla fall ut som om våren var på ingång, en önskan som blev förbytt i en smärre snöstorm på måndagen. Inser ironin i att jag tog ut segern i förskott, men nu har balkongen i alla fall piggats upp med lite textil och vårfärger. Och idag är det vår igen!





Nya kuddfodralen "Valborg" och de lila filtarna som inhandlades på Rusta i höstas.
Ignorerar man dörren som för tillfället huserar där i bakgrunden kan man nästan drömma sig bort till härliga vår- och sommardagar med mysigt balkonghäng. Längta, längta, längta!


:(

Vad i helvete. Hade nyss skrivit ett långt och detaljerat inlägg om helgen som har gått. En bortglömd säkerhetskopia senare är allt försvunnet och det enda som publicerats är mina fyra jäkla egobilder.

Det är i stunder som dessa som man inte kan göra något vettigare än att gå och lägga sig, dra täcket över huvudet och hoppas på att allt går bättre imorgon.

Godnatt.


Helgen och en bildkavalkad


En prinsessa!

Imorse när jag slog upp mina bruna möttes jag av nyheten att Victoria och Daniel fått sin efterlängtade prinsessa. Jag trodde inte att jag skulle reagera med en sådan glädje som jag gjorde, men jag fullkomligt studsade upp ur sängen, liksom tog ett par danssteg och skyndade ut för att följa händelsen på Nyhetsmorgon. Därmed drack jag morgonkaffet ackompanjerat av tårar i ögonen vid presskonferensen med Daniel. Inte bara hans känslor som var "all over the place"! 

Just nu är det mest spännande vad den lilla prinsessan kommer få som namn. Jag tippar nog på något av spekulationerna Alice, Kristina eller Lovisa. Hoppas på Alice och kommer naturligtvis följa nyheterna slaviskt imorgonbitti.

Som om inte detta vore nog föddes det även en liten prins inom Bromée-släkten. Oj, så roligt!



I arkivet

Mitt i eländet för de fängslade Etiopien-svenskarna (som de numera kallas) hittade jag en lite komisk grej. Kollade igenom gamla Vagabondtidningar häromkvällen för lite restips och inspiration för sommarens förestående New York-resa då jag plötsligt fastnade för denna bild.

För ett par år sedan frilansade Martin Schibbye nämligen för Vagabond och beskrevs med följande ord:

"...reser gärna långt och planerar alltid för att allt kan gå åt skogen"

Med facit i hand finns det idag en viss tragikomik i detta.


Fredagsmys

Har känt mig allmänt rastlös idag. Gick upp redan vid åtta imorse och fortsatte sedan dagen med ett pass på gymmet, någon timmes plugg, en promenad i vårsolen och lite backgammon med Björn. Tänker jag efter har det ändå varit en ganska händelserik dag!

Kvällen har sedan spenderats med restaurangbesök på fantastiska Koreana. Mätta och trätta har vi just nu intagit soffläge och tar en lugn och mysig fredagkväll. Trevlig helg på er!


Lyckopiller

När jag kom hem möttes jag av världens gulligaste kort i brevinkastet från finaste Emmi. Det gjorde verkligen min dag!




På menyn

Jösses! Idag har vi nog lagat världens godaste pesto. En broccoli- och tomatpasta med en valnötsknaprig vinterpesto. Mmmmmmm!

Vi lär slåss om matlådan imorgon!


Happy Valentine's day

Jag har en bekännelse. Den som letar igenom mina gamla blogginlägg ett par år bakåt i tiden kan säkert utan allt för stora kraftansträngningar hitta väl valda ord om vad jag tyckte om alla hjärtans dag tidigare. Lägg märke till "tyckte" och "tidigare". Det är här bekännelsen kommer in i bilden.

Jag har mognat de senaste åren. Alla hjärtans dag handlar inte, som jag då skrev argt och ilsket, om att butikskedjor ska tjäna pengar och man ska göra sig till en särskild dag för den man tycker om. Nej, för mig är det som vilken dag som helst. Det handlar om att, precis som alla andra dagar, visa uppskattning och omtanke till sina nära och kära.

Idag är egentligen ingen särskild dag, det är en dag som någon annan. Och det har vart en bra dag!
Jag och Björn har lagat utsökt quinoa- och avokadosallad och vi har myst i soffan framför filmen "Crazy stupid love". Det är vardagslyx för mig!

Så passa på att visa omtanke för de som betyder nåt extra - varje dag. Att hävda att alla hjärtans dag skulle vara överskattad och koncentrerar kärlek till en särskild dag är bara korkat, tycker jag.



Helgen i Harlösa med omnejd

En riktig myshelg har jag haft! Det hela började i fredags med att jag och Björn stack bort och lirade badminton. Efter att jag spöat min pojkvän (ja, det var jag som dömde och bestämde poängfördelningen) tog jag tåget till Lund för att åka till min syster. Inledde med en tur till Nova för lite shopping - lyckan är när man hittar örhängen på 70%-s rea som får följa med hem i påsen!

Efter shoppingturen åkte vi hem till Sandra och Anders. Här och nu bekantar jag mig med deras nya familjemedlemmar i form av två utsöta katter, till en början var jag lite skraj med tanke på mina traumatiska barndomsminnen (varje gång jag sprang ut och lekte blev jag fullständigt attackerad av en av grannens katter, drar den fasansfulla historien en annan gång!) men dom var faktiskt hur mysiga som helst. Kvällen fortsatte med att vi lagade god middag och kollade film, riktigt fredagsmys med andra ord!

På lördagen körde jag och Sandra vidare hem till Harlösa och mamma och pappa. Var väl i julas jag var hemma sist nu, så det var skönt att komma hem ett tag och bli ompysslad av familjen! Mesta delen av lördagen ägnade jag och mamma till att kolla på fantastiska "Tre kronor" innan det var dags för mig att göra mig ordning inför kvällen.

Lördagskvällen innebar schlagerkväll och middag hemma hos Caroline i Eslöv tillsammans med tjejerna. Vi var alla helt eniga om att det var helt rätt bidrag som gick vidare till Globen, även om jag fortfarande sörjer att Di Leva missade andra chansen. Förutom schlagern passade vi på att kolla galna klipp på YouTube, uppdatera varandra om våra liv och ha allmänt mysigt. En urtrevlig kväll som slutade med en smått dramatisk hemfärd över heden i Tvedöra!

Söndagen sedan stavades en heldag i pyjamas och avsnitt efter avsnitt av "Tre kronor". Det har verkligen vart hur mysigt som helst att vara hemma hos familjen och bara haft en lugn helg med inga måsten. Stannade en natt till innan jag i förmiddags åkte hem till Helsingborg och tog tag i det där plugget igen.

Tack för en urmysig helg, alla inblandade!


You've got mail

Igår damp det ner lite post i brevinkastet. Jag kan inte låta bli att tänka vad brevbäraren måste ha tänkt när han hivade in katalogerna.

"Här måste bo en riktig campingfamilj! Det är nog bäst att kasta in två!"

Det räcker med att minnas tillbaka till vår vistelse i glasriket för att bli avskräckt...


Torsdag

Det snöar där ute. Små, vita flingor som dalar ner till marken. Jag som vill ha vår nu! Gärna genast! Ser ut som om man får vänta någon månad till tills man kan börja använda den där nya vårjackan och dra på sig ballerinorna...

I vilket fall, strax ska jag sticka bort till gymmet för ett träningspass. Vi ska inte mötas förrän klockan tre på skolan idag, så innan dess ska en hel del hinnas med. Träna, plugga, diska och fixa.

En helt vanlig dag, med andra ord.


Måndag

Då var man tillbaka på Campus igen. De senaste veckorna har jag bara haft någon enstaka föreläsning eftersom vår nuvarande kurs varvats med föreläsningar från nästkommande kurs. Den kurs som jag läste redan för två år sedan och som kommer innebära att jag denna terminen får sommarlov redan i april. Den kursen! Från och med idag återgår vi till att läsa den kurs som jag faktiskt ska läsa och det kändes nästan konstigt att vara tillbaka...


En underbar vecka

Åh, vilken kanonvecka jag har haft! Fastän det gått riktigt snabbt har jag verkligen hunnit med massvis av roliga grejer - inte konstigt att det vart dåligt med tid till uppdatering här.

I tisdags kom Emmi hit för att bo hos oss i ett par dagar och det var helt klart veckans största höjdpunkt! Tisdagen tillbringade vi med en långlunch på stan, en tur till Väla och ett par glas vin på kvällen. Det var nämligen hög tid att fira fröken Dahlqvists examen då hon numera är klar med sina universitetsstudier i Göteborg. Det är inte klokt vad åren har gått fort!

Onsdagen ägnade vi därefter åt city-sightseeing i vårt fina Helsingborg och jag passade på att visa Emmi allt det där man borde se när man besöker sundets pärla. Rättare sagt, det man får nöja sig med mitt i vintern då de flesta smultronställena är stängda. Det blev en helt underbar fika i hamnen på Espresso Houses uteservering (!) där vi passade på att njuta av solen som tittade fram. Det kändes nästan som vår där ett tag och det var verkligen livet på en pinne att sitta och snacka skit i timmatal med en av sina absolut närmaste vänner!

Emmis vistelse fortsatte sedan med lite shopping, filmmys och tedrickande. På torsdagsmorgonen var det dags att vinka adjö, något som kändes helt okej med tanke på att vi sågs redan dagen därpå igen. På fredagen var vi nämligen hembjudna på middag hos Månsson följt av filmen "En gång i Phuket" på bio. För övrigt en riktigt rolig film som varmt kan rekommenderas!