Torsdag

Imorse träffade jag Sofia och Edona för att brainstorma idéer inför uppsatsskrivningen och Estland, men hur vi än försökte blev det mest en massa andra roliga samtalsämnen som kom upp till ytan. Trevligt var det hur som helst, och det ska bli så himla roligt att åka iväg på söndag!

Dagen fortsatte därefter med en tur på stan för lite fönstershopping, följt av att jag sedan vände hemåt och tog tag i projektet med att laga min cykel. Lägg märke till att det tagit mig över en månad att lämna in den stackaren på reparation sedan den minst sagt dramatiska färden utan däcket, och lägg därefter extra märke till det faktum att cykelmakaren faktiskt har sin verkstad i samma hus som det vi bor i. Man kan ju undra hur jag lyckats dra ut på det så länge.

Imorgon är det dags för valborg och vinet och cidern ligger redan på kylning. På morgonen blir det till att möta upp Nina och company och dra bort till Stadsparken, framåt eftermiddagen blir det Block Party och framåt kvällen ansluter Chris mot en än så länge okänd destination. Därför hoppas vi på soligt väder under morgondagen så att våren kan firas in på allra bästa sätt. Vi ses i parken alla glada!

Ullared für alle

Helgen har gått så snabbt att jag knappt hunnit märka att det blivit måndag. Efter det att tentan var skriven i fredags var jag så pass slut - både psykiskt och fysiskt! - att det kändes som om jag blivit påkörd av ett X2000. Det kändes som om tentan gått bra, och när jag efter ett okänt antal timmar äntligen satt punkt begav jag mig hemåt mot Lund, nöjd och belåten med mig själv. Kvällen tillbringade jag och Björn sedan på bio med att kolla komedin The Bountyhunter, en mycket trevlig film med mycket humor.

I tidiga lördagmorgonen ringde så alarmet vid den rentav okristliga tiden 05.30. Dagen D var nämligen kommen och det var dags att dra till Ullared och ett besök på Gekås - någonting som min kära pojkvän hade sett fram emot med stor förväntan!
På den tidiga morgonkvisten hoppade vi alltså in i bilen tillsammans med resterande familjemedlemmar ur den Bromèeiska klanen, och ungefär en tre timmar senare hade vi korsat land och rike runt och hamnat mitt i Halland. Här och nu var det dags att lära min debuterande pojkvän allt det där som är värt att veta om Ullared och hur man för sig bland kundvagnar och plastpåsar för lågpris, och efter ett antal timmars shoppande måste jag säga att jag klassade honom som lite av en naturbegåvning. Jag tror det berodde på att han hade en så grym lärare.

Trötta men nöjda efter den trevliga trippen till Ullared tillbringades söndagen med alltifrån flyttstädning till badmintonmatcher. Jag kan knappt fatta att vi om ungefär precis en vecka kommer vara Helsingborgsbor, men det ska bli så otroligt roligt att jag inte finner ord för det. Först väntar ju dessutom en resa till Estland och Lettland, så med andra ord har jag en alldeles fantastisk vecka att se fram emot. Och det gillas skarpt!

Hur tänkte man här?

Med en annalkande flytt inom en mycket nära framtid bokstavligt talat bor vi i en massa flyttkartonger. Man kan ju undra vilka konsekvenser ett firmanamn som detta får inom den tämligen skandalomsusade katolska kyrkan...


Måndag

Nu är jag där igen. Tenta nu på fredag och jag tillbringar för närvarande mina dagar tillsammans med en skyhög trave böcker. Med tanke på förra tentans magiska resultat känns det som om jag har lite grann att leva upp till, så skulle jag va' onåbar och utom all kontakt så vet ni därför varför.

Naturligtvis är det självklart inte bara plugg som upptar mina vakna timmar. Idag har jag till och med hunnit med en promenad till Gastelyckan för att få reda på resultatet på mitt matteprov, vilket var ett glädjande resultat och precis den energi som jag behövde för den sista slutspurten.

Redan nu märker jag förresten att jag ändå tjatar vidare om plugg och skola (det är bara att inse - denna veckan har jag inget liv!), men såhära framåt kvällen var det ju ändå Hollywoodfruarna som vann kampen om min uppmärksamhet. Via smskorrespondens med Edona fastslog jag dessutom att jag och min kära pojkvän borde placera ett inramat fotografi på någon vägg på väg mot toaletten. Det kommer nämligen, helt enligt Maria Montazamis utsagor, att leda till att folk som frågar vart toaletten ligger kommer se det praktfulla fotot och med avundsjuka blickar kasta kommentarer såsom "oh, you look so gorgeous". Det är helt klart värt att spinna vidare på.

En hejdundrandes förförfest

Igår utspelade sig den sista och avslutande festen på Blekingevägen innan flytten leder oss mot Helsingborg. Det var en himla rolig kväll med trevliga människor, och med taklampan numera hängandes på trekvart och kapsyler lite halvt suspekt och lite varstans liggandes i lägenheten lämnar vi med flaggan högt i topp. Tack för en superhärlig kväll!

 






SCORE!

Hej, jag heter Linda och jag satte 74/75 (!!) på tentan!

12 april 2010

Idag är det en härlig dag! Dels beror det på att solen skiner och vädret är helt underbart, dels beror det på att jag, Sofia och Edona varit supereffektiva och påbörjat vår stadsbyggnads- och platskonfliktsuppgift med en analys av Lundagård (vilket resulterade i ett besök på Stadsbyggnadskontoret, lite intervjuande och en himla massa kamerablixtrar) och framförallt för att jag och Björn firar ett år idag.

För varje dag som går växer kärleken sig starkare för denna underbaraste människa, och jag älskar min Björn över allting annat. Låt oss alltid vara tillsammans.

Efter dagar utan rapportering...

Här i bloggen blir det inte många knop gjorda för tillfället. Vilket är en indikation på att mitt faktiska liv (alltså det utanför bloggbubblan) pinnar på i 190 knyck just nu - och jag måste säga att jag gillar det!

I helgen som passerade var det åter dags för mig att packa min väska och portionera ut havregryn i min plastburk. Man skulle kunna tro att jag var påväg på scoutläger, men det var inget annat än en ny säsong på djurparken som tog sin början nu för året. Det är fjärde året jag är tillbaka på serveringen, och jag ser fram emot en ny och underhållande säsong tillsammans med världens skönaste kollegor. Att min första jobbdag för säsongen var en dag med Sydsveriges förhoppningsvis sista snöfall (ja, det är sånt som bara händer i en stad som Höör) gjorde att det blev en välbehövlig mjukstart.

För övrigt är det många bollar i luften dessa dagar. Knappt hann vi avverka första tentan innan det var dags att förbereda sig för nästa, och just nu är det platsutveckling som är temat för kursen. Igår var vi ute på en arkitektonisk stadsvandring i Helsingborg för att beskåda stans kvarter och byggnader, och fram till den tjugotredje kommer det vara fullspäckat med tentaplugg och föreläsningar. Man skulle kunna säga att jag för en kamp mot klockan för att hinna med alla böcker, artiklar och avhandlingar, så något direkt överflöd av tid är ingenting jag känner till. Det är lika bra att återgå till pluggandet på direkten, och senare i eftermiddag blir det badminton med Månsson. Hur är eran torsdag?

Rektangulära gapskrattspiller

Har alldeles precis läst ut Sophie Kinsellas En shopaholic får en syster som är den fjärde boken i underbara Shopaholicserien, och det är inte utan att jag så här i efterhand får stretcha ut skrattmusklerna ordentligt. Jag verkligen älskar hennes böcker, och det är verkligen min absoluta favoritförfattare i chiclit-genren. En genomhärlig bokserie (tidigare utgivna på svenska är En shopaholics bekännelser, En shopaholic i New York och En shopaholic säger ja) som varmt kan rekommenderas!

Nu bär det alldeles strax ut till Harlösa för släktfest och påskmiddag. Glad påsk på er alla!


Egoboost som bara den

Idag fick vi tillbaka våra PBL-uppsatser om kulturarvsturism som vi skrev för ett par veckor sedan, och jag är oförskämt jäkla nöjd med högsta betyg och bra feedback:

"Du har skrivit jättebra kring detta! Tydliga och bra resonemang, bra språk och många olika källor som du sammanfört till ett resonemang. Tycker nästan detta är ett skolexempel på hur en sådan här uppgift ska skrivas. Riktigt bra gjort!"

Det känns nästan som om jag har gått ut och satt ett världsrekord, och denna karamellen kommer jag suga på ett bra tag nu framöver. Nu går jag på påsklov!