Jordgubbar i Filippa K

Förra veckan drog "Sommar med Ernst" igång och ikväll var det Allsångspremiär och jordgubbar. Minst sagt säkra sommartecken som får alla tummar upp!



Jag lever!

Kände att ett snabbt livstecken var på sin plats efter de senaste veckornas frånvaro. Det har helt enkelt varit mycket på gång på sistone och alldeles för lite tid över till att hänga här på bloggen. Examen, Serbien, Göteborg, "nytt" jobb, 60-årspartaj, midsommar... Har haft det skitbra kort sagt.

Trots detta utlovas skärpning i skrivandet här framöver. Tills nästa gång bjussar jag på en bild från fredagens midsommarfirande hos Johanna, en himla trevlig kväll vars bild får säga mer än tusen ord. Hoppas ni hade en mysig midsommar ni med!



En roadtrip till Halland

I fredags var det dags för en av de årliga turerna till varuhuset i Ullared. I tidiga ottan begav vi oss iväg - mamma, pappa och jag - och efter någon timme i bilen tog vi traditionellt ett stopp för frukost i Susedalen. Betydligt skönare att sitta ute i solen än sist vi var där i november!

De närmaste timmarna avverkades sedan med shopping på Gekås. Framåt eftermiddagen hade jag fyllt på mitt förråd av såväl schampo, duschcreme och diskmedel som plastpåsar, strumpor och filmer. Mest nöjd var väl ändå mamma som, för att citera, "äntligen hittade ett par hela skor". Såna kap kan man ju bara inte strunta i!

Vår mysiga utflykt fick ett, minst sagt, dramatiskt avslut när vi började närma oss Helsingborg på hemvägen. Solskenet tog nämligen en abrupt vändning och ersattes av ett hällregn utan dess like. Regnet stod som spön i backen, åskan dundrade och det kom så mycket vatten att det började läcka in i bilen. Åter på Sockengatan var vi helt genomblöta - men glada - efter dagens strapatser. Tack för en härlig dag!