Granen står så grön och grann i stugan

Ikväll har vi klätt granen och liksom satt pricken över i:et för julpyntandet i vardagsrummet. Åh, vad mysigt det är nu när granen är på plats - jag ser redan fram emot att tassa upp i mörkret imorgon bitti och se granen lysa där i hörnet. Svårslagen känsla, tycker jag! 






Det stora lussebaket

Häromdagen stundade lussebak hos oss på Sockengatan. Till tonerna från jullistan på Spotify svängde vi (och vår KitchenAid!) ihop världshistoriens, förmodligen, bästa deg och som från ingenstans frammanades en extrem stolthet inom mig. Trodde seriöst inte att det gick att bli så löjligt stolt över något så banalt som en deg, men jag antar att det var minnet från den fruktansvärda kanelbulledegen i höstas som fanns där i bakhuvudet (notera ordvitsen, höhö!).

Hur som haver blev lussekatterna alldeles oförskämt fina och goda. Alldeles lägligt inför morgondagens luciamorgon. 





En nobel tillställning

Ikväll har det firats Nobel här hos Bromee/Nilsson. Middagen dukades fram på självaste finporslinet, ur högtalarna strömmade jazziga toner och efter Nobelmiddagen intogs kaffe i salongen. Slår vad om att vi hade det minst lika trevligt (trevligare!) som kungligheterna och pristagarna på den riktiga tillställningen! 





Hej december!

Äntligen är december kommen och första ljuset är tänt! Vår adventsmorgon började med att jag tassade upp och dukade fram frukost framför tv:n, väckte Björn och tillsammans kurade upp framför första avsnittet av julkalendern. Lagom till det att signaturmelodin drog igång tände vi dessutom - traditionsenligt med ett gemensamt tag om tändstickan! - det första adventsljuset och december var därmed igång. Mysfaktorn var verkligen på topp! 

Första advent följdes därefter upp med julskyltning i stan tillsammans med mamma och pappa, och det var verkligen hur fint och stämningsfullt som helst. En perfekt start på denna fantastiska julmånad som nu ligger framför oss!