På andra sidan 24

Ett tag sedan jag skrev sist, så vad har hänt? Tja, den senaste veckan har innehållit så vitt skilda grejer som medverkande i en harlem shake-video, startskottet för c-uppsatsen och att jag har hunnit bli ett helt år äldre. Igår firade vi nämligen min 24:e födelsedag och det var en urmysig dag tillsammans med nära och kära.

Jag kan inte direkt påstå att jag känner mig särskilt mycket äldre, den där åldersnojjan tror jag bestämt att jag skjuter fram ett par år. Så länge varken rynkor eller gråa hår har gjort entré kan man hålla sig lugn!


13 mars

Döm av min förvåning då jag vaknade av (o)ljudet från snöplogen imorse. Senast igår var det ju vår och solsken, men idag hade verkligheten förvandlats till ett vinterland med rejäl snöstorm. Jag hade inget annat val än att missnöjt hänga tillbaka vårjackan och solbrillorna i garderoben och istället pälsa på mig både mössa, halsduk och vantar. Varken snöstorm eller en brand i Glumslöv som skapade kaos i tågtrafiken kunde hindra mig - idag stundade paneldebatt om det digitala samhället!
 
Efter omdirigering via Teckomatorp och Kävlinge anlände jag långt om länge till Lund för att möta upp Anders. Alert som han är hade han nämligen uppmärksammat en notis i gårdagens tidning om paneldebatten på Pufendorfinstitutet. Med anledning av vår kommande c-uppsats var vi väldigt intresserade av vad forskarna hade kommit fram till gällande det digitala samhällets hot och möjligheter och det blev väldigt intressanta seminarium som gav oss många användbara infallsvinklar på vårt kommande problemområde. Det kliar i fingrarna att dra igång med uppsatsarbetet nu, och med dryga veckan kvar av nuvarande kursens affärsutveckling är det verkligen nära! 
 
 

Sötnosar

Hur söta är de inte, mina favoritkillar?!


Vårkänslor

De senaste dagarna har man verkligen fått försmak på våren! Långpromenader i solen, första kaffet på balkongen och vantarna lämnade där hemma. Hur härligt?!


Glamorous Indie Rock & Roll

Igår var helgen kommen då Björns julklapp skulle utspelas. I julas gav jag nämligen honom biljetter till konserten med The Killers, tillsammans med en hotellnatt på Radisson Blu. Helgen var minst sagt efterlängtad av oss båda och de senaste dagarna hade vi värmt upp ordentligt med låtar från bandets senaste plattor. Äntligen var lördagen här!
 
Vår lilla weekend i Malmö inleddes med en tur till Emporia. Både jag och Björn hittade var sin jättesnygg vårjacka (som man nästan ville börja använda direkt). En av oss var klok nog att ta förnuftet till fånga och inse att det kanske fortfarande är lite för kallt ute, den andre insisterade prompt på att trotsa vädrets makter. En aning om vem, någon? Självklart. Björn är rätt svar!
 
Framåt eftermiddagen checkade vi in på hotellet och tog ett härligt bad. En powernap senare var det hög tid att göra oss i ordning inför kvällen och styra stegen bort mot Lilla Torg. Kvällen inleddes med middag på Piccolo Mondo, och mätta och belåtna tog vi därefter tåget till arenan. Nu var det dags för The Killers!
 
J ä k l a r ! Vad bra konserten var! Jag har varit ett fan av The Killers i flera år nu och det var riktigt kul att höra klassiker som Smile like you mean itMr Brightside och Somebody told me varvat med de nyare Dustland FairytaleFlesh and boneFrom here on out och Battle Born. Onekligen en av mina bättre konsertupplevelser någonsin - får ni chansen att se dem live så gör det!
 
Utvilade efter en härlig konsertkväll vaknade vi upp på hotellrummet imorse. Nu väntade den minst sagt efterlängtade hotellfrukosten - en av de bästa sakerna med att bo på hotell! Vistelsen rundades av med lite Vasaloppet på tvn innan vi vände hemåt mot Helsingborg igen. En helt perfekt helg, på alla sätt och vis!