Friday I'm in love

Idag har varit en helt perfekt fredag! Efter en hektisk vecka på jobb var jag ledig idag och började dagen med frukost på stan tillsammans med Anders. Efter att inte ha träffats på hela sommaren (med undantag för hans spelning på Helsingborgsfestivalen) hade vi en massa att ta igen, så det blev en påtår och ett par timmars snack på Das Backhaus. Hur trevligt som helst!

Fredagen fortsatte med date night med Björn där vi tillbringade kvällen med middag på Thai Corner. En smak av Thailand, en massa resminnen och att bara vara med varandra var en kanonfredag i mina ögon.


Fantastisk jäkla plastaskit

Och så var det det här med alla klubbkorten. Min plånbok töjs ut av hela kortleken som ska få plats i den, och hur man än trixar verkar något kort alltid ha glömts hemma när man väl skulle använt det. Älskar därför butiker som hakat på att ta det på personnumret.

Idag blev jag dock störtförälskad i en traditionell plastbit. Framme i kassan på Lindex när jag skulle köpa strumpor (tyvärr är ju hösten på ingående och jag måste så sakteliga slopa flipflopen och tvinga in fötterna i strumpor) ville kassörskan få med mig i kundklubben. Nåväl, tänkte jag, och gav henne mina uppgifter. Sekunden efteråt fick jag världens minsta - och sötaste! - kort i min hand.

Tyvärr gör inte bilderna kortet rättvisa då det ser ganska stort ut ändå, trots mina försök ur olika kameravinklar. I själva verket är det väl en fjärdedel av ett vanligt kort, men så sött att man nästan får lite ont i hjärtat. Den vänliga kassörskan upplyste dessvärre om att det bara var ett tillfälligt kort, men det ska minsann och dar få ett permanent boende i min plånka. Att en sån liten grej kan göra ens dag!



G-ull-igt

Ikväll sprang jag på det här gänget när jag var ute på en promenad. Mitt hjärta skenade fullständigt iväg över hur söta de var, och mest av allt skulle jag bara velat ta med mig dem hem.

Jag tror de hade trivts på balkongen.



Falkenbergs strandbad

För några dagar sedan var det dags att fira Björns födelsedag - en gång till! Jag gav honom nämligen ett dygn på Falkenbergs strandbad i 25-årspresent, och det var verkligen hur uppskattat som helst av både honom och mig.

Jag hade valt spapaketet Ivory till oss, och det första som väntade vid välkomnandet på Retreat Club var en fluffig morgonrock och ett glas champagne. Därefter var det dags att kliva in i spaet, vilken var uppdelad på sju olika rum där man gjorde behandlingarna på varandra. Alltifrån fotbad, basturitualer och isskrubb till hamam, rasul och oljebehandlingar fick vi ta del av, vilket avrundades med avkoppling framför brasan i relaxavdelningen. Tre timmar senare var vi alldeles lena och fräscha!

Framåt kvällen väntade trerättersmiddag nere i hotellets restaurang, och på menyn stod det confiterad pilgrimsmussla följt av brässerad ibericokarre och en dessert på hallonmousse med kanderade nötter. Verkligen en urmysig avrundning på kvällen!

Efter en god natts sömn började den nya dagen med hotellfrukost. Mätta, nöjda och otroligt bortskämda vände vi sedan hemåt och tog avsked av Falkenberg.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Strandbaden för en fantastisk och annorlunda spaupplevelse där charmen verkligen är att man gör behandlingarna på varandra. Många skratt avfyrades under hamambehandlingen där det svingades handdukar till höger och vänster. Måste upplevas!



Vi drar till Malmö

Suck och pust och stön. Det måste verkligen bli skärpning med mitt bloggskrivande känner jag! Tills dess att jag blivit lite bättre på det där bjussar jag på bilder från torsdagens Malmöfestival med Emmi. En kanonbra kväll med Mikael Wiehe, Familjen och smakprov på en hjortkebab.

Sån där mysig sensommarkväll!



Badjävlar

Första dagen på denna vecka avrundades på bästa sätt med en urmysig grillkväll i Harlösa. Jag och Björn körde ut efter jobbet, och väl på plats överraskades vi av att mormor och morfar också dök upp. Hur trevligt som helst!

Vi kan nästan kalla det för tropisk värme, för kvällen var verkligen hur varm och skön som helst och vi satt ute i trädgården till mitt i natten. Pratade, tittade på stjärnorna och bara var. En riktigt fin kväll, alltså.


Uppsnärjd i det blå

Tiden bara springer iväg just nu! Tänk att vi redan är inne i augusti och den sista egentliga "sommarmånaden". Helt otroligt tycker jag, även om den här sommaren har varit helt fantastisk på alla sätt och vis!

Veckan som gick bjöd på så vitt skilda saker som jobb, Håkan Hellström-konsert och en tripp till Zlatans hus. Höjdpunkten var naturligtvis Håkan, och vi hade en urmysig kväll på Sofiero. Kvällar som denna kommer jag med glädje minnas tillbaka till i vinter när snön ligger tung och sommaren känns på tok för långt borta...