Dan före dopparedan

Har haft en urmysig uppesittarkväll tillsammans med Björn och Kicki. Bingolotto, uteblivna vinster, vin och glögg, julgodis och mycket skratt. En bättre dan före dopparedan kunde jag knappast haft!


Jullov nästa!

Alldeles strax ska jag bege mig ner till Campus för årets sista föreläsning. Denna termin har vi brottats med alltifrån organisationsteori, ledarskap och marknadsföring till affärsredovisning och ekonomistyrning - vem som helst kan ju förstå att man är värd lite vila och ledighet nu!

Men först en heldag kvar i skolan. Ikväll firar jag och Björn jullovet med bio!


En-alldeles-för-nära-julen-tenta

Idag har jag tillbringat fyra och en halv timme på Sundspärlan med att skriva tenta. Lagom kul sådär en fyra dagar innan julafton och man egentligen bara vill ha jullov, men det är bara att bita ihop. Måste säga att jag tyckte den var riktigt svår dock... Kändes lite som att jag hade pluggat på fel grejer, men efter att ha gjort mitt bästa kan jag bara hoppas på att jag har klarat den.

Resultatet är ju utlovat till innan jul (!), så jag lär få reda på det vilken dag som helst nu. Tycker faktiskt ganska synd om våra stackars lärare som måste sitta och rätta närmare 300 tentor mitt i all julstress - hur ska det gå med deras paketinslagning, uppesittarkväll och klädsel av granen? Mer än en gång har scenariot där jag iklär mig rollen som den som räddar julen, spelats upp i mitt huvud. Typ som Grinchen, fast tvärtom liksom!

...och förresten! Jag bara måste visa min helt ljuvliga julstrumpa som (långt om länge!) blev klar igår. Vet inte hur många timmar jag lagt ner på den, så nu är det upp till bevis hur mycket det har uppskattats. Björns gåva i strumpan på julaftonsmorgon får väl utvisa det hela!



Plötsligt i Hässleholm

En händelserik helg har passerat sen jag skrev här sist... så det är väl lika bra att dra detaljerna nu på momangen!

I fredags var det dags för glöggmys hemma hos Carro. Efter att ha mött upp Månsson på centralen i Lund hoppade vi snabbt ombord på tåget som vi innerligt trodde skulle ta oss till Eslöv. Innan jag fortsätter ska det tilläggas att jag åkt otaliga gånger längs denna sträcka, varför jag borde ha full koll på vilka stopp som gäller. När vi börjar närma oss välbekanta miljöer och tåget fortsätter dåna på i raketfart börjar vi därför ana oråd. Jag hasplar fundersamt ur mig att det "minsann borde vara Eslöv nästa", vartefter Medborgarhuset, Ica Kvantum och Carros lägenhet passerar vårt kupéfönster i en skrämmande fart. Det var Eslöv!

Här och nu utbryter ett okontrollerat asgarv blandat med panikslagna tillrop. Vilket tåg har vi egentligen hamnat på och vart är vi på väg? För att bringa klarhet i det hela påbörjar jag och Månsson en dramatisk språngmarsch genom tågset efter tågset. Långt om länge får vi tag i herr konduktören som informerar oss om att vi är på väg mot Kristianstad (!), men att nästa stopp kommer bli Hässleholm (!!). Det återstår inget annat för oss än att segla ner på var sitt tågsäte, fortsätta skrattfesten och åka och vända i Hässleholm. Drygt två timmar efter utsatt tid når vi slutligen Eslöv och ansluter till glöggmyset. Summa summarum en genomtrevlig och oförglömlig kväll!

Så vad mer, förutom en tripp på spåret, har helgen bjudit på? Jo, en gran som numera pryder vårt vardagsrum. Med bara ett par dagar till dopparedan fullkomligt dignar våra kvadratmeter av julstämning, och som jag älskar det!


Älsklingen i pyntartagen!

Sätter stämningen...

...taadaa!


Jul i Göteborg

Igår kom jag hem efter ett par urhärliga dagar hos Emmi i Göteborg! Åkte upp efter föreläsningen i tisdags och under min vistelse hann vi bland annat med att kolla utomhusjulfilm, en shoppingtur på stan och det stora dragplåstret: Jul på Liseberg. Verkligen toppen med kvalitetstid, mycket skratt och en massa skitsnack! Ett par bilder får illustrera det hela...


Vi träffade på självaste Arne Weise som projicerades på väggen under julfilmen - ingen jul utan Arne!


Vi hann även med att spana in hjältarna i fantastiska Musikhjälpen och skänkte ett par slantar


Sen blev det jul på Liseberg!


Världens bästa Emmi passade på att värma sig vid brasan!


Jul på Liseberg


...och avslutningsvis ett par suddiga Lisebergskaniner. Tack för ett par superhärliga dagar Emmi!


Då i vårt mörka hus...

Det har vart en himla härlig morgon! Jag och Björn har kurat ihop oss i soffan under täcket och ätit mysfrukost framför luciamorgon på tv. Redan innan programmet börjat hade jag stämt in i lussesång och väckt min slumrande pojkvän, och som den omtänksamma flickvän jag är hade jag dukat fram frukost och tänt ljus och gjort det riktigt mysigt.

Så varför inte fortsätta denna sköna dag på allra bästa sätt?! I eftermiddag åker jag till Göteborg för att hälsa på Emmi ett par dagar - bättre kan det inte bli!





I'm dreaming of a white christmas

Igår kom årets första snö till oss i Helsingborg! Det hela var över bara ett par minuter senare, men det kändes ändå väldigt mysigt på nåt sätt. Det är okej att vänta med snön ett par veckor till, men jag vill gärna ha ett fint snötäcke lagom till julafton. Hoppas, hoppas!



Andra adventshelgen

Helgen som gått har vart helt underbar! I fredags bjöd vi in till glöggkväll och en härlig afton tillsammans med Rebecka, Peo, Sandra och Daniel. Det blev provsmakning av några olika glöggsorter, tävlande i ett spännande julquiz och vilda gissningar för vilken julvärd som gömde sig bakom skägget. Verkligen en genomtrevlig kväll tillsammans med goda vänner!

När lördagen kom passade jag på att kurera min förkylning som spökat de senaste dagarna. Medicinen stavades en shoppingtur på Väla tillsammans med Björn, med det egentliga uppdraget att hitta julklappar. Naturligtvis slutade det hela med att vi bara hittade en massa grejer till oss själva - men det är mycket roligare! Jag var mycket nöjd när jag vände hemåt med en ny kofta, en tröja, ett halsband och mascara.

Idag firades den andra advent med julmarknad på Fredriksdal. Det var verkligen hur mysigt som helst, men nog hade det varit snäppet bättre om det hade varit snö! Dagens bästa var helt klart besöket i stallet för att hälsa på djuren och se hur dem firar jul, och jag blev alldeles kär i alla söta getter och får! Helst av allt skulle jag velat ta med mig sötnosarna hem och gosa med... Mycket kärlek fick dom i alla fall! Förutom stallet passade vi även på att se hur man firade jul i gamla dar (till Björns stora förtjusning och min tristess), samt en julfika på caféet. En väldigt mysig dag och ett alldeles perfekt slut på en kanonhelg!

 
En riktig lortgris!


Bortse från den dåliga bildkvalitén, men GUD vad dom var söta!



1:a december

Första december och vi har nu äntligen klivit in i julmånaden. Sanningen att säga har jag nog befunnit mig i denna månad rent mentalt nu ett bra tag, men nu kan man säga det utan att skämmas!

Imorse kände jag mig lite sorgsen över att jag inte har någon julkalender att öppna. Inte ens en sån där rolig en från Ica, ni vet den där med rimmen. Dock fick jag en helt annan överraskning idag då tentaresultatet meddelades i skolan idag. Jag var verkligen riktigt nervös över hur det hade gått eftersom jag tyckt att kursen varit det svåraste jag gjort hittills. Därför blev jag mäkta överraskad (och överlycklig!) då jag fick ut tentan undertecknad med ett VG! Jag blev verkligen sjukt stolt över mig själv att jag lyckades ta mig hela vägen fram, så det var lätt bättre än alla andra kalendrar tillsammans!

På tal om julkalendrar så började ju årets julkalender på tv imorse. Eftersom den gick på tok för tidigt för att passa min sovmorgon och på en på tok för dum tid ikväll som krockade med vår storhandling, har jag ännu inte sett den. Tänkte kika på den på playen nu innan jag går och lägger mig - håller tummarna för att den är något att hänga i julgranen! Om så inte är fallet så såg jag ju trots allt på julkalendern från -94, Håll huvet kallt, häromdan efter att jag helt överlycklig hittat den på dvd på Åhlens. Även om jag bara var 5 år när den visades kommer jag ändå ihåg små, små fragment från denna fantastiska historia, så det var riktigt nostalgiskt att se den igen! Det absolut bästa var nog när den vresige karaktären Gränsemyr, spelad av fantastiske Per Oscarsson, iklädd hela tomtemunderingen paddlar iväg i en kajak. ÅH, vad mitt hjärta smälte där ett tag!

Visst minns ni?!