Helgen i efterskott

Oj, vad dålig jag är på att uppdatera! När jag väl tar mig tid att skriva om helgen har halva nästa vecka redan passerat, men nu struntar vi i det! Helgen som gick var nämligen hur bra som helst och väl värd att nämnas!

I fredagskväll åkte jag till min syster i Lund för en riktig myskväll. Vi tog en sväng på Nova för lite shopping, vi beställde hämtmat från Ulrikedal och sen såg vi på Idol och blåste upp ett okänt antal ballonger. Sandra var nämligen i full gång med att fixa en överraskningsfest för sin pojkvän Anders till på lördagen, och som den snälla syster jag är gjorde jag naturligtvis allt jag kunde för att hjälpa henne!

Mitt i natten vaknade vi av vad som lät som ett pistolskott som avlossades inifrån vardagsrummet. Fullkomligt vettskrämda insåg vi att det var en av ballongerna som gått i kras, så därefter var det ungefär med ett öga öppet som jag somnade om igen.

Lördagen sedan innebar fullt med förberedelser för den stora överraskningsfesten! Vi lagade massvis med pajer, vi plockade dekorativa höstlöv, vi hämtade en gigantisk födelsedagstårta och pyntade lägenheten för kvällens födelsedagsgris. När sedan gästerna var på plats var det en mycket överraskad (och något chockad!) Anders som klev över tröskeln och möttes av all uppståndelse!

Typiskt nog hade jag ingen kamera med som kunde föreviga allt det roliga. Skärpning på den fronten gäller till nästa fest!


Pizzan som kom av sig

Igår var det en himla mysig dag som jag bara måste berätta om! Efter att vi hade blivit klar för dagen med projektarbetet i skolan hoppade jag på både tåg och buss för att bege mig till Emelie i Hörby. Det var verkligen på tiden - när vi räknade på det kom vi fram till att vi inte setts sedan förra julen (!), så nu var det helt klart dags!

Vi drack kaffe och snackade skit, vi busade med världens sötaste Minnah och sen så skulle vi göra hemmalagad pizza. Med pizzakitet i högsta hugg påbörjades vårt projekt och med gemensamma krafter gjorde vi allt som stod i vår makt för att kavla ut den högst oregerliga pizzadegen. Efter ett okänt antal minuter var både jag och Emelie alldeles slutkörda i våra stackars armar av allt kavlande, medans pizzadegen... Ja, den drog sig mest ihop till sin ursprungliga skepnad. Med assistans från Stoffe försökte vi febrilt få ordning på bestyren och på något vänster var pizzan sedan redo att åka in i ugnen.

Nu var det frid och fröjd tänkte vi, vartefter ett plötsligt tillrop gjorde oss varse om att pizzan numera hade börjat utsöndra någon suspekt vätska som inte riktigt gick att identifiera. Vi turades om att inflika tappra kommentarer om att det nog skulle gå att äta i alla fall, men när hela pizzabottnen till slut hade börjat flyta som en båt på ugnsplåten förstod vi nog alla att det inte gick att rädda.

Hämtpizza fick det bli istället, och vi berikades med en minnesvärd historia värd att berätta om och om igen. En helt perfekt tisdagkväll tillsammans med goda vänner!


Måndag

På allmän begäran kommer här ett nytt inlägg. Har inte haft lust att skriva på ett tag - kanske för att de senaste kvällarna har inneburit läggdags vid nio då jag varit helt slut efter jobbet i helgen.

Nåväl, ny vecka nya tag! Idag har jag tillbringat hela dagen på Campus tillsammans med Rebecka och Sandra. Projektarbete har stått på schemat och vi har verkligen skrivit så tangentborden glödde! En intervju med vd:n för företaget vi skriver om har också hunnits med, så med andra ord har det vart en produktiv dag där vi varit längre tid på skolan än någon annan dag hittills. Härligt jobbat tjejer!

I detta nu inväntar jag att mitt absoluta favvoprogram ska börja. Måndagskväll, klockan åtta, "Ensam mamma söker". Lovely!!!


110

Jäklar, vad snabbt denna veckan har gått! I och för sig har jag levt i ett töcken av förkylning större delen av veckan, men ändå. Snabbt alltså!


Woops...

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering - min app har strulat. Jag kände mig faktiskt ganska modern när jag skrev sådär! Jag antar att det är mitt stolta ägarskap till iPaden som gjort mig väldigt trendig.

I alla fall, en hel del har hunnit hända sen jag skrev här sist. Det har bland annat varit helg och den spenderades med restaurangbesök på fredagkvällen tillsammans med Chris, Nadja och Tozz, 55-årsfest hos morbror Lars på lördagkvällen och sedan sista-minuten-plugg inför tentan på söndagen. Och tentan då, ja, den skrevs i måndags. Så här i efterhand känner jag mig lite orolig för hur den egentligen gick - den var ganska svår och jag förväntar mig inget megaresultat, direkt. Jag antar att man inte kan leverera 100% varje gång, och skulle det gå sämre denna gång kan jag alltid trösta mig med att den förra gick skitbra!

Och just det, emellan allt det här har jag gått och blivit sjuk. De senaste dagarna har jag legat förkyld och snörvlig och inte riktigt orkat göra något produktivt. Idag börjar jag dock känna mig bättre och i detta nu är jag i full gång med research inför vårt kommande projektarbete. Artikelsök, applicering av teorier och en massa pedagogiska färgpennor - här ska kreativiteten flöda!

En dags shopping

Idag har jag tillbringat dagen på Burlöv Center tillsammans med mamma och pappa. Till en början hittade jag ingenting, men sedan gick det av bara farten och jag hittade en hel rad med grejer som fick följa med mig hem.

En alldeles underbar kofta som antagligen kommer bli min favvotröja i höst och i vinter, en urmysig halsduk, två filtar till balkongen (lila, såklart!), ett fodral till min iPad, ett par ljus och en present till min morbror som fyller år nu i helgen. Helt perfekt tycker jag!

Imorgon blir det upp tidigt för tentaplugg tillsammans med tjejerna. Ett par timmar på Campus, sen hoppas jag att vi börjar få koll på alla teorier och begrepp.

God natt!


Motivation = 0

Herregud. Jag borde verkligen plugga, men jag har ingen motivation. Så fort jag ska öppna böckerna eller anteckningarna är det som om allting annat blir så himla mycket viktigare. Hittills idag har jag hunnit med att ta ett bad, varit en sväng på Ikea för att luncha, samt att tvättat kläder i flera timmar. Och själva pluggandet? Imorse läste jag åtminstone ut boken, men sedan dess har det gått väldigt, väldigt trögt...

En powerwalk med mina Easytones får bli lösningen på problemet!

Höstmys

Imorse var jag uppe med tuppen för att utnyttja dagen maximalt. Planen var nämligen att hinna plugga ett tag innan jag skulle bege mig till seminariet, men efter drygt ett kapitel och sammanfattning var det som om luften helt gått ur mig. Istället stack jag ner till skolan för att möta upp de andra och gemensamt beklaga oss över arbetsbördan vi har över oss. En rad svordomar, uppgivna suckar och höga skratt senare var jag fylld med energi igen!

Efter seminariet i form av CSR-analysen hade det plötsligt blivit kväll och dags att bege sig hemåt. Kvällen tillbringades därefter med en lång skogspromenad bland alla vackra, färgglada höstlöv - riktigt, riktigt härligt! Sedan dess har jag vart effektiv nog att skriva ihop ett reflektionspapper, läsa klart en bok och se Ensam mamma söker. Måndagen fulländad. Godnatt!


Helgen

Ännu en helg har passerat och det har vart en mysig sådan. Eftersom vi var lediga i fredags började min helg redan i torsdags i form av middag och en alldeles underbar kväll med Sofia och Edona. Vi var hembjudna till Sofia i deras hisnande fina lägenhet, och det bjöds på så god mat att vi alla tre blev lite skengravida på köpet. Även om det i verkligheten bara var en av oss som var det på riktigt. Stort grattis till dig Sofia och tack för en fantastisk kväll!

I fredags begav jag och Björn oss till Ängelholm för middag och fotboll hemma hos Evelina och Santi. Innan vi visste ordet av hade Ängelholm åkt på storstryk i matchen, vilket avgjort gjorde att vi lämnade tv-soffan. Kvällen bjöd istället på utsökt carbonara, vin och mycket skratt - en helt perfekt fredagkväll tillsammans med goda vänner!

Resten av helgen har jag därefter tillbringat på jobb. Jag har dessutom fått glädjande besked om att jag fått tjänsten som jag sökte, så just nu har jag fått en egoboost som heter duga. Är hur glad som helst! Denna karamellen ska jag suga på länge!