En paus ifrån straffrättsintrot

Nämnde jag att jag var förkyld? Så (jävla) in i norden. Halsen känns som en igenmurad upplaga som inte går att reparera, och trots att jag försökt råkurera med inte mindre än två olika tesorter har det inte blitt nåt framsteg. Trist sånt där ju, och inte har jag direkt tid med det heller. Ikväll är det match - och jag tror på oss!

Det man inte har här hemma får man ha på flygplatsen i München

Nu är det bevisat att jag och min ryggsäck är alldeles för lika. Pratade alldeles nyss med Chris som äntligen är hemma efter månaderna i Thailand, och det stod snabbt klart att det var ett rent under att hon överhuvudtaget kommit hem. Flyget hade vart försenat, vid mellanlandningen hade dom illa kvickt fått rusa igenom hela flygplanskomplexet och i sista minuten hade dom hunnit checka in och kastat sig ombord på flyget. Nu kan man ju undra vart min rygga kommer in i bilden, och det ska jag berätta för er. Den är kvar i München!

Själv tycker jag att det är jäkligt komiskt hela grejen, jag skrattar fortfarande som besatt. Tänk er själva hur min väska kommer att rulla fram där på bagageutlämningsbandet, alldeles ensam och ingen som kan hämta honom (henne?).

Så vart är då symboliken? Jo, min ryggsäck har äntligen börjat adaptera en livsstil och är numera lika resgalen som jag. Hade jag fått chansen att förlänga min utlandsvistelse, så hade jag självklart också tagit den. Sen kan man ju tycka att den kunde valt en destination som jag inte varit på, men vid närmare eftertanke är jag nog glad att ryggan valde München framför något ännu mera avlägset. Det hade nog blitt värre att få hem honom från Yemen eller Kabul.

Förresten...

gud, vad vackert vädret är! För att snabbkurera min förkylning tror jag att jag ska ut i solen. Det gör bra för själen, har jag hört. Dessutom är det ju match mot Lödde nu imorgon, så då gäller det att vara taggad. Det är nämligen ett prestigefyllt möte utan dess like, och psykningen har redan inletts nu på Facebook. Det gäller att känna sina fiender, gott folk.



Mina dagssyndrom

Kära vänner, jag har gått och blivit sjuk. Sjuk så in i norden, och jag har ont i såväl halsen, örat, huvudet och näsan. Det är inte utan att man känner sig smått ynklig, och till råga på allt så sov jag fram till tretton. Då ringde nämligen min chef och summerade lite om eventuppdraget, och tur är det i alla fall att det är något som kunde powerstarta morgonen. Läs förresten förmidagen!

Idag är i alla fall dagen då Chrissan, Johan och min ryggsäck kommer hem från Thailand. Ska bli roligt att få hem dom, och jag ser fram emot att höra ALLT om hur dom haft det där i Asien. Har varit väldigt kul att följa deras strapatser genom resdagboken, och det var en hel del platser man kände igen från sina egna äventyr i höstas. Imorgonkväll blir det tid för välkomnande och firande, och det ska bli så jäkla trevligt!

På grund av min sjukdom (som lyckligtvis bara sträcker sig till min förkylning och inte mycket mera psykiskt än sådär) så blir det dessvärre ingen utgång nu ikväll. Jag och Nina skulle egentligen kört KB i Malmö, men det får skjutas fram till nästa vecka. Synd att det inte blev ikväll, för jag har verkligen sett fram emot att ses igen. Var en himla massa år sedan, och det känns verkligen som att det finns en hel del att ta igen. Som sagt, ett nytt försök i nästa vecka, och då ska det väl funka.

En bättre dag

Idag har vart en bättre dag. Jag har varit våldsamt effektiv och lyckats vara social med inte mindre än en hel hop människor, och det har varit mycket trevligt.

Efter föreläsningen i förmiddags blev det en sväng in till Linda i hennes butik, och när sedan Eslövs ungdomsombud hade jobbat klart för dagen såg jag till att stämma träff med denne i Eslöv. Mycket trevligt att träffas, Arzana, jag behövde verkligen vår kvalitetstid nu. Underbart vilka djupa samtalsämnen vi kan få till där på Grappa (ja, och på alla andra ställen!) och jag ser fram emot att spinna vidare på våra reseplaner.

Nu ikväll stundade det handbollsderby i form av matchen mellan EIK och Lugi, och jag och Marina såg självklart till att vara på plats i Arenan. Lite sorgligt var det att det inte var nån vidare spännande match, men i vilket fall som helst så slogs det i alla fall publikrekord för skånsk damhandboll (i Skåne, som speakern särskilt uttryckte det). Bara det är ju värt en applåd!


En dag på Nova

Idag har jag haft en ledig dag från juridikens förpliktelser och måsten. Det var ganska skönt att äntligen kunna sova ut och ta igen de timmars sömn som på sistone gått förlorade. Har haft väldigt svårt att sova nu de senaste dagarna, tankarna har bara malt fram och tillbaka och jag har inte fått nån ro. Ibland undrar jag om det någonsin kommer kännas lättare, om man någonsin kommer acceptera det som hänt.

Kände i vilket fall att jag var tvungen att hitta på något idag för att skingra allt och tänka på nåt annat. Min räddning stavades bilen ut till Nova, och under ett par timmar gick jag in stenhårt för att bearbeta allt med hjälp av min utbetalning ifrån CSN. Den gamla erkända principen gjorde sig dock självklart påmind: så fort man har pengar hittar man ingenting som faller en i smaken. Seriöst, planerna var att fynda en uppdatering åt min gapande garderob, men istället fick jag ett flytta-hemifrån-ryck och vände hemåt i sällskap med ett gäng frukostskålar.

Lärdom utav detta: någon gång i mitt framtida liv kommer jag att käka müsli ur världens (förmodligen) snyggaste skålar - men imorgon kommer jag att få ha på mig en sjaskig gammal trasa som såg sina bästa dagar någon gång i juli nollsex. Det gäller att investera inför framtiden.  

Tankar

Det är svårt att gå vidare och inte vara ledsen. Jag gråter, jag tänker och jag gråter igen. Jag försöker tänka på att du i och med detta slipper ditt lidande, att du slipper plågas av den sjukdom som undan för undan gjorde dig svagare. Jag försöker tänka mig dig i något efter detta. Jag vill tro att det finns något efter detta livet, att det inte finns något slut utan bara en början på någonting därefter. Jag tror att människans själ lever vidare efter döden, och att det vi gjort i våra liv har betydelse och ger utdelning i vårt nästa. Om det är så så har du det bra nu. Då är du som en ängel som vakar över oss och sprider din glädje till oss alla. Om det är så så har du det bra nu.

Vila i frid

Det gör så jävla ont och jag vill inte tro att det är sant. Jag kommer aldrig glömma din sprudlande livsenergi och optimism, och inte heller din förmåga att locka alla andra till ett skratt. Du är en av de starkaste människor jag nånsin träffat, och ett liv utan dig kommer inte att bli lätt. Vila i frid, älskade moster Annelie.

Jag flydde

Även fast allting gör ont och även fast allting känns värdelöst och jobbigt så måste man gå vidare. Man kan inte bara stanna upp och låta allting rulla förbi en. Man kan göra det ett tag, men sen blir även det för mycket.

Egentligen känner jag inte för någonting just nu, men trots det finns det en del grejer som jag faktiskt måste göra. Därför går jag nu ut och kokar mitt kaffe, slår upp de många böckerna och klistrar på mig ett falskt leende och en yttre fasad om att allting är okej. Men det är det förstås inte, inte på långa vägar.

-

Varför ska livet va så jäkla orättvist? Att livet har sin gilla gång, det kan jag acceptera. Jag kan godta att gamla människor går bort på grund av ålder, men inte att människor ska göra det när dom fortfarande är unga. Att förlora dig kommer jag aldrig att klara. Jag kommer inte vara hel utan dig, min finaste älskade moster...

Hejdå Sverige!

Nu är det bara ett par timmar kvar innan flyget lyfter ifrån Sturup. Tidigare imorse, halvt yrvaken och allmänt vilsen, fick jag ett telefonsamtal från Madde som alldeles panikslaget hade insett att hon inte hade någon resväska. Vår resa har börjat riktigt bra innan vi ens har lämnat hemmet, och det ska bli spännande att se hur allting fortlöper. Det känns som om resan har potential att bli riktigt minnesvärd.

Nej, nu drar vi - hejdå Sverige, tjenare Polen!


Respepp

Packningsbestyren är igång och imorgon är det dags. Jag och Madde åker till Krakow, flyget går från Sturup vid 16.40 och vi är borta tills på lördag. Ska bli så himla skönt att komma iväg, och eftersom Madde fyller 20 år imorgon kommer vi fira ordentligt så fort vi kommit fram. Planen är att snabbt dumpa väskorna så fort vi hittat fram till vårt hostel, därefter snabbt fixa till oss och sen så drar vi ut!

Nu: boxercise med Marina och aggressioner ska tas ut. Fortsättningen av packningen får bli en senare fråga.

I did it!

Vilken bejublande start på veckan och mitt "nya" liv! Som jag nämnde igår så var det dags för antällningsintervju på Kvällsposten i Malmö idag, och numera ingår jag i tidningens eventpool som kommer att medverka vid arrangemang och event av olika slag. Jag fick alltså jobbet! Dom jag pratade med var hur trevliga som helst, och jobbet verkade vara både roligt och lärorikt. Ända sedan Fight-utbildningen har jag varit såld för allt vad arrangemang heter, och att nu dessutom få chansen att jobba inom det ska bli riktigt, riktigt roligt!

När jag kom hem väntade det dessutom ett stort kuvert med min adress i brevlådan. Avsändaren var inte mindre än min nya arbetsgivare Kvällsposten, och innehållet var en vinst i form av en signerad affisch av Carolina Klüft. När vi var på Malmö Indoor Gala för någon vecka sedan medverkade jag nämligen i en tävling där man kunde vinna just Klüftan-priset, och nu visade det sig inte sämre än att jag gått vinnande ur striden. Knappt hann jag alltså komma hem från anställningsintervjun förrän jag plötsligt återigen var aktuell i ett annat sammanhang, det känns ju faktiskt helt okej. Klüft är en stor idol och förebild för mig, så det kändes riktigt roligt att få ett sånt pris. Det roliga var att kuvertet var skickat av samma Linda som jag intervjuades av på Kvällan, och alltså var det henne jag träffade redan på Malmö Arena i samband med galan och tävlingen. Att hon sedan skulle bli min uppdragsgivare är ju faktiskt lite roligt!

Handboll på schemat

Denna dag har varit ganska mycket bättre än de föregående nu i helgen. Har vart social nog att vara ute och träffa folk igen, tror att det har en hel del att göra i att jag känner mig bättre nu igen. Som sagt var så hade vi match idag, och det var riktigt gött att befinna sig på planen mitt i hetluften. Ett mål signerat fröken Bromèe blev det också, kändes hur bra som helst. Det var härlig kämpaglöd i laget, men trots allt så var Kävlinge ett par nummer för stora för oss. Bara att blicka framåt tjejer, nästa match blir mot Skurup och där ska vi väl kunna visa framfötterna. Lite synd att jag missar den matchen eftersom jag dagen till ära kommer att befinna mig på sydligare breddgrader. Nåja, Polen är väl inte något direkt exotiskt resmål just så här i februari, men likväl är det ju något mer åt syd än vad kalla Sverige är.

Efter matchen åkte vi in en sväng till Månsson för lite samkväm och skitsnack. Nu har vi äntligen beslutat om vår bokcirkel - första boken kommer att bli Falling man av Don DeLillo, och det kan nog bli bra. Boken handlar om tragedin med World Trade Center 2001, helt ofattbart att det i år är åtta år sedan det hände. Det känns som om det var igår - jag minns precis vad jag gjorde den där septemberdagen när jag möttes av nyheterna att flygplanen hade kapats och flugit rakt in i tvillingtornen. Varenda liten detalj. Boken har för övrigt fått mycket bra kritik, så ska bli spännande att se hur bokcirkeln kommer att inledas.

Nu närmar det sig natt och jag ska gå och sova. Jag har beslutat att jag inte ska gräva ner mig i depressionen något mer just nu, utan att jag helt och hållet ska inrikta mig på mig själv och se till att ha en himla rolig vecka. Imorgon ska jag dessutom på anställningsintervju, och mer om detta får ni höra om imorgon. Så länge jag inte tabbar mig totalt, det vill säga.

We'll cast some light and you'll be alright


Get confused and you fade away

Denna helg har inte vart nåt vidare. Då jag vaknade imorse hoppades jag innerligt på att allt det där som hänt i fredags skulle vara någon slags konstig dröm som man bara kunde vakna upp ifrån, och när jag insåg att så inte var fallet ville jag nästan bara somna om igen. Ni vet, ungefär som när Carrie alldeles förkrossad bara vill sova sig igenom helvetet med Mr Big i Sex and the City-filmen, ungefär sådär kändes det. Här gick det som sagt inte att vakna upp ifrån nåt, och genom att göra mig så frånvarande och långt bort från kontakt som möjligt hoppades jag kunna ta mig igenom dagen. Ni vet väl säkert vad det var för dag, och det gjorde det hela ännu värre.

Klockan är numera officiellt söndag och jag sitter klarvaken och lyssnar på smäktande akustiska ballader. José Gonzaléz, The Kooks, Melissa Horn och Anna Ternheim.

Imorgon är det match och tillfälle att bara koppla bort allting. Bara fokusera på bollen och strunta i allting annat, låta tankarna slås bort och bara köra på. Fantastiskt vilket filter det kan funka som, den där handbollen. Ett filter som rensar bort det där obekväma som tränger sig på och bara vill ta över en, och detta filter är min bästa mekanism för att få rätsida på sånt jag inte vill ha kvar. Sen vet man att man inte är ensam heller. På planen jobbar man hela tiden som ett lag, det är en för alla och alla för en. Det är därför jag har blivit en lagspelare. Jag skulle inte vilja stå som en diskuskastare ensam i en bur och kasta saker runt omkring mig.



...

Jag visste det, det var för bra för att va sant.

Another shape of wintertime




Fredagen den trettonde

Jag har bävat för denna dagen i stort sett hela veckan. Allmänt vidskeplig som jag är, så är jag inget större fan av fredagen den trettonde. Inte för att jag har haft särskilt mycket otur än så länge, men det känns som om det med allra största sannolikhet kommer hända något. Att det nu dessutom kommer att vara två fredagar den trettonde på raken (både denna månaden och nästa) får mig nära på att börja klättra på väggarna.

Än så länge har oturen som sagt inte börjat infinna sig idag. Jag har haft en bra morgon än så länge - jag har vart och klippt mig (mest bara topparna - men det blev ganska kort), jag har vart och gått en runda i solen och jag ska nog snart gå ut igen. Det är alldeles underbart vinterväder nu idag; solen skiner och snön ligger vit på fur och gran. Jag tror det blir en powerwalk mot Silvåkra, och dessutom tror jag jag slår följe med min kamera. Kameravänligt väder och jag drar ut direkt!


Heja Eslöv!

Föreläsning om arvsrätt klockan åtta till tolv och bankmöte kort därefter - sen hoppades det på ett tåg och drogs vidare från Lund till Malmö!
Efter att jag likt en vettvilling irrat runt efter busskuren till 33:an mötte jag upp med Helena och vi styrde kosan mot Ikea. En annalkande och tilltagande blodsockerdipp gjorde sig kort därefter påmind och det gjordes därför snabbt beslut om energiintag på restaurangen för att förbereda oss på den stundande storshoppingen. Det där sistnämnda gjorde sig dock aldrig gällande för egen del - mina enda inköp kom att bestå av två teklämmor á fem kronor styck, resten körde jag med fönstershopping.

Kvällen har sedan dess stavats Eslöv och Medborgarhuset i form av en storslagen kväll med Johan Glans. Det var EHF som stod som arrangörer av tillställningen, och förutom den brutalt rolige Glans bjöds det även på en lite annorlunda form av underhållning genom estraddebatten mellan politiker och kommunala höjdare. Eslövs egna ungdomsombud, tillika min trogna vapendragare,
Arzana deltog i debatten och såg till att göra det med fanan högt. Tänk, Arzana, nu har du både minglat och stått på scen med kungen Johan Glans - vi har många profiler i kommunen att vara extra stolta över! 

Förresten så har jag ett spännande projekt på gång och ska på anställningsintervju på måndag. Jag håller tummarna för fullt och lovar att hålla er upprättade. Hoppas verkligen att det går vägen!

Familjens jurist

Idag är jag riktigt trött och har ont om energi - alldeles nyss nickade jag till, bara för att ett okänt antal minuter senare vakna till liv igen. Har vart uppe sen klockan sex idag, det kan va därför.

Äktenskaps- och samborätt som stod på schemat idag för lagbokens paragrafer. Denna veckan har vi ju gått över till fyra-timmars pass, och tur är det att vi kör både akademisk kvart och ett par kaffepauser där emellan. Då går det faktiskt helt okej, fast jag gillade nog två-timmars passen ganska mycket bättre. Jag har problem att sitta still för länge, det börjar liksom krypa i en och min koncentration blir inte den samma. Tacka vet jag filosofilektionerna vi hade på gymnasiet i trean - 40 minuters högeffektiva tankegångar med världsbästa Stig-Lennart får åtminstone mig att längta tillbaka till Berga!

Nu så blir'e lite plugg. Har föreläsning om arvsrätt nu imorgon, så är väl bäst man drar igenom sidorna och försöker vara lite extra studieeffektiv. Kanske också bäst att hålla koll på vad man faktiskt kan bli tilldelad när det tragiska slutskedet står för dörren. Usch ja. 


Terror på Sofiavägen

Igårkväll var en tokig kväll. Jag och Månsson, rånarluvor och halskragar, toppluvor och långkalsonger, termobrallor och skidstrumpor. Länge såg det ut som om vi skulle ge oss ut i snöstormen och vinglande bana väg på cykeln bort till Arenan - ja, vi var till och med så psykiskt beredda att vi för vår inre syn såg hur vi skulle haverera i en snödriva redan vid Allhelgonakyrkan. I sista stund kunde Ekström rädda oss, och tur var nog det!


Powerstarten som kom av sig

Idag kom min morgon att innehålla det allra mesta. När alarmet ringde vid 06.15 var jag förvånansvärt pigg och nära på flög upp ur sängen med väldigt kvicka steg, och som om det inte alls vore beckmörkt utanför fönsterrutan och som om sängen som jag lämnat inte alls var tilltalande att återvända till var jag nästan otäckt energisk (när hände detta senast?!)
Det var som om jag fått en riktig powerstart på morgonen - jag läppjade på nybryggt kaffe, jag läste alla delarna av tidningen och jag gjorde världens bästa frukost. Plötsligt blev jag också varse om att klockan började dra iväg ordentligt över tiden.

Som skjuten ur en kanon for jag snabbt upp och plockade ihop mina grejer, rusade ut genom dörren och sprang tvärsöver parkeringen. Det var ungefär i samma veva som min powerstart började urarta totalt genom att jag, till råga på allt 
1) plötsligt insåg att jag skulle bli tvungen att skrapa rutor
2) såg att bensinmätaren var i botten och blinkade ilsket rött
och att jag 3) hade på tok för liten marginal för att realistiskt sett hinna in till Lund i tid
Jag lade därför gasen i botten och styrde kosan bort mot macken, naturligtvis med halvt igenimmade rutor och is som inte hade blivit bortskrapad. Det måste vart en syn för gudarna.

Nämnde jag min knappa tidsmarginal? Jag kan intyga att den blev ännu mera knapp ju längre tiden gick. Naturligtvis fanns det ingen hejd på galenskaperna som plötsligt börjat hopa sig, och kort efter att jag kastat mig ut ur bilen för att skruva av tanklocket insåg jag att detta satt som sten. Tanklocket gick inte alls att rubba. Ni som känner till mina tidigare och inte allt för forntida bravader är säkert väl medvetna om att jag för inte särskilt många veckor sedan lyckades utmärka mig på bensinmacken då jag i all iver (och naturligtvis utan att inse det) greppade fel pump och stod länge och väl med ett krampaktigt grepp och försökte trycka ut bensinen, så man kan ju lugnt säga att jag redan gjort vad jag kunnat på den där macken. Nu var det dock hög tid igen, och ursinnigt svärandes kämpade jag länge och väl med det trilskande tanklocket.

Klockan tickade obönhörligt vidare och det återstod inget annat än att snabbt drämma igen luckan, kasta mig tillbaka in i bilen och med gasen än en gång i botten återvända hem till uppfarten. Som tur var kunde min kära mor ge mig skjuts in till Lund och jag kom, mot alla odds, precis i rättan tid till äktenskapsrätten.

Vad som helst bör utelämnas från denna historia är att jag, till pappas stora och förmodligen eviga triumf, framåt eftermiddagen fick klart för mig att jag stått och skruvat det förbenade tanklocket åt helt fel håll. Och av ren principövertygelse hade jag inte ens övervägt att prova åt det andra. Tummen upp för det, gott folk!


Tankar inför alla hjärtans dag

Då har man måndag i blodet igen! Visst och okej, den där klämchecka frasen passar fan så mycket bättre på fredagar när helgen står för dörren - men från och med idag har jag börjat gilla måndagar. Ända sedan jag kan minnas har mina tidigare associationer med måndagar varit negativa och ångestdrypande, men nu jäklar har vi ändrat på det! Tänk vilka möjligheter det ger egentligen - en ny start, man påbörjar något nytt och man kan fylla veckan med nya spännande händelser.

Den här veckan har stora potential att bli en lyckad sådan. Som ni säkert har kunnat utläsa mellan raderna har jag varit ledig idag och har hittills mest ägnat dagen till att plugga äktenskapsrätt. Det är nämligen det som står på schemat på Jiken denna veckan; äktenskapsrätt, samborätt och arvsrätt. Med andra ord sådana grejer som man förr eller senare kommer att ha användning av. Det känns ganska bra att få få en bred grundkunskap i vårt svenska rättssystem, för som min kära vän Sanna så fint uttryckte det så är det ju aldrig fel att ha en konsult i dessa frågor. Jag kan dessutom intyga att det inte heller är helt galet att kunna vara en konsult i dessa frågor!

Nu i veckan är det föreläsningar på tisdag, onsdag och torsdag och vi går över till lite tyngre fyratimmarspass. Emellan varven kommer min vecka även att fyllas med lite mera lättsmält underhållning och social stimulans.

Imorgon är det träning, senare i veckan väntar det en IKEA-tripp med H, på torsdag är det Johan Glans i Eslöv och till helgen är det den 14 februari. Alla hjärtans dag.


Jag känner mig lite kluven inför denna dag. Det här är första gången på gud vet hur många år som jag har pojkvän att fira denna dagen med. Helt ärligt, jag vet knappt hur man gör!

Jag tycker att Alla Hjärtans Dag har förstorats allt mer och blivit lite av ett kommersiellt jippo. Det är egentligen konstigt att det ska finnas en specifik dag då man ska visa sin kärlek och omtanke. Det skulle nog kännas mer ärligt menat om man istället gjorde det på vilken dag som helst under året, att det liksom inte behövdes något särskilt datum. Kanske resonerar jag så här eftersom jag inte har så stor erfarenhet av förhållanden, så därför ska det faktiskt bli ganska kul att fira detta året. Frågan är bara hur jag ska uppvakta min pojkvän på rätt sätt. Jag tror mer på gester och uppskattning än att uppvakta med någon dyr present. Därför vill jag komma på det ultimata sättet att visa min kärlek på, och jag skulle verkligen behöva hjälp. Är det någon som har några idéer tas dom varmt emot - fram till dess fortsätter jag att brainstorma på egen hand.


Polen, here we come!

För några timmar sedan bokade jag och Madde, något spontant, en resa till Polen och Krakow. Vi hade snackat lite löst om det ett tag nu, och nu visade det sig att flyget var billigt och tidpunkten den ultimata. Jag är ledig en vecka från skolan och Madde är ledig från jobbet - då jäklar åker vi!

Den 17 februari (alltså i stort sett om en vecka) åker vi från Sturup till Katowice/Krakow med lågprisflyget Wizz Air. Vi har sedan fyra dagar på oss i den polska kulturstaden, och det är en hel del vi ska vara med om. Vi har siktet inställt på Auschwitz-Birkenau, det gamla judiska kvarteret Kazimierz, Gamla Stan och det stora torget Rynek, slottet Wawel, saltgruvan i Wieliczka och mycket, mycket mer. Genom Hostelworld hittade vi dessutom ett billigt boende för runt 40-50 kronor, så denna resan har verkligen potential att bli en ytterst minnesvärd sådan. Det ska bli härligt att vara på resande fot igen!


Helgen i Ystad

Söndag igen och vi kan blicka tillbaka mot en riktigt härlig helg. I fredags var det som bekant Ystad. Det började med match i ÖP-hallen mot Pandora, och det var onekligen en riktigt spännande och bra match som vi verkligen ska ta till oss. Pandora ligger ju i toppen av tabellen och har spelat riktigt bra den här säsongen, och ändå lyckades vi gå in och bjuda upp till en riktigt spännande kamp och spela lika fram till halvlek. När slutsignalen hade gått stod Pandora dock som vinnare med ungefär fem mål, men vi spelade riktigt bra och var helt klart nöjda med resultatet. Måste förresten sett jäkligt kul ut då vi rusade in i hallen högst två minuter innan matchen började, och till en början bara halva laget, efter en del "genvägar" och turer i rondeller hade gjort att laget hamnat lite grand på villospår innan dom hittat in till Ystad. Som sagt, härligt kämpat tjejer, och vad kul det var att se en jäkligt mycket bättre inställning än i förra matchen. Asgött jobbat!

Senare på fredagkvällen blev det utgång för att fira Magnus bror som dagen till ära fyllde 18 och skulle inskolas i Ystads uteliv. Blev en himla rolig kväll - alla inblandade var ju ganska bra på lyran när jag mötte upp, men ett par glas senare var jag säkert inte mycket sämre! Efter att ha vart inne på några olika ställen dissade vi till slut Bar á bar och det blev istället efterfest i Magnus lägenhet. Som sagt, en väldigt livad kväll och de sista stack nog vid närmare halv fyra.

Lördagen var av förståeliga skäl en ganska bakfull sådan. Jag och Magnus tog det mest jättelugnt hela dagen och slöade framför tvn, och senare framåt kvällen insisterade jag självklart på att vi skulle kolla Melodifestivalen. Något som min käre pojkvän däremot inte fann lika roligt som jag gjorde, men till slut var han snäll nog att finna sig i schlageryran. Kompromissen blev helt enkelt att han fick bestämma programmet därefter, och då blev det Rosa pantern som gick på tv4. Himla rolig film, men sedan var vi båda alldeles slut efter den vilda gårdagen och den slitna lördagen och somnade rätt fort.

Söndag då och jag lämnade Ystad för några timmar sedan. Blir nog en relativt lugn dag idag, får se vad som dyker upp framåt eftermiddan. Annars är det ju en ny vecka som börjar från och med imorgon och det är på något vänster åter måndag. Tiden går så fort just nu.

Fredag

Idag har jag inte haft energin att göra något produktivt. Det mest effektiva jag har gjort var att kolla över några instuderingsuppgifter om fordringar och skuldebrev, but that's it. Däremot så laddar jag för kvällen. Det är nämligen dags för match mot Pandora i Österporthallen, och jag är nog bland de få som tycker det är det ideala att vi har matchen långt bort i Ystad en fredagkväll halv åtta. Efter matchen blir det utgång för att fira Magnus bror, så på det hela taget kommer det nog bli en riktigt livad kväll.

Nu ska jag fortsätta att ladda - genom att tömma diskmaskinen och vara allmänt hjälpsam. Efter grälet igårkväll känns det som om jag gör bäst i att försöka ligga på plussidan här hemma. Inte direkt för all framtid, men åtminstone för, ja, just för dagen!

Ödets nyck

Vilket jävla slut det blev på denna dagen. Har alldeles nyss haft ett väldigt hetsigt och väldigt högljutt gräl med min mor som med allra största sannolikhet fick hela kvarteret att vakna upp ur sin skönhetssömn och gnugga sig sömndrucket i ögonen. Det hela började med att jag, lite sådär i förbifarten, tog upp samtalsämnet om Emmis 21-årsfest i Gbg på lördan vecka 10. Det tog inte många sekunder förrän Gittan förvred ansiktet i en skrämmande grimas, spände ögonen i mig och skrek och gormade om att det var samma dag som pappas 60-årskalas, vilket också innebar att jag var så illa tvungen att ändra mina planer och snällt stanna hemma. Jag å min sida var inte sämre på att höja rösten och informera henne om att det krävs lite planering och kommunikation för att familjeplaner ska kunna gå i lås, men trots mina idoga försök gick jag förlorande ur denna strid.

Jag förstår mycket väl att det är en stor dag för pappa och att jag bör vara hemma då, det är inte alls det. Grejen är mer att det där andra redan var bestämt och planerat, redan innan mina föräldrar behagade meddela mig om 60-årsyran. Det är det som är grejen. Jag har dock insett att det inte är lönt att dividera längre om det här - jag får helt enkelt finna mig i att jag måste lämna återbud till Emmi och att jag kommer missa världens fest. Jippi och hurra. Hoppas ni har lite roligt för mig också.

För att försöka göra det bästa av situationen har jag funderat länge och väl efter en lösning och kompromiss på dilemmat. Nu tror jag att jag hittat det. Jag och Joppe snackade nämligen om att åka upp till Göteborg redan på torsdagsförmiddagen, och då kan jag i sådana fall stanna hos Emmi fram till lördagsförmiddagen då jag dessvärre snällt måste hoppa på ett tåg eller en buss och bege mig tillbaka mot Skåne igen. Ungefär samtidigt som alla dom andra är på väg från Skåne och upp till Göteborg. Det betyder alltså att jag kommer missa festen, men på det här sättet kommer jag i alla fall att kunna fira Emmi och hälsa på henne ändå. Det blir väl nog den bästa lösningen på detta. Får spåna vidare på det här tillsammans med Joppe, och framförallt invänta klartecken från Emmi om det här skulle funka.

Är som sagt jäkligt ledsen och ska väl gå och gråta mig till sömns i detta nu.

Mitt bästa må-bättre-piller

Har känt mig krasslig nu i några dagar och det verkar inte som det vill ge med sig. Det är jobbigt sånt där, när man riktigt känner hur man håller på att bli sjuk, men sen bryter det liksom aldrig ut ordentligt. Nu ska jag därför göra det bästa av situationen. Dricka en stor kopp te och kolla underbara Mamma Mia. Härligare film får man leta efter, och den får en alltid på så bra humör!


Say goodnight and go

Min dag har varit lite sisådär. Inte mycket att hänga i julgranen egentligen - det har varit grått och trist, det har snöat och vart kallt, jag har börjat känna mig oroväckande krasslig och jag har haft en hel del otur. En stor dos av det sistnämnda, om vi nu ska lyfta fram något. Därför stryker vi ett streck över dagen, drar täcket över huvudet och blickar fram emot morgondagen. Smset från Magnus piggade i varje fall upp och gjorde mig på bra humör igen, så godnatt från ett lite bättre Harlösa med en lite bättre Linda!

Malmö Indoor Gala

Malmö Indoor Gala igår var en himla trevlig tillställning. På minussidan fanns väl egentligen bara att Linus Thörnblad blev sjuk, att Carolina Klüft inte gick vidare från försöksheatet och att Isinbajeva inte kunde komma. Väldigt tråkigt, men sånt är ju livet! På plussidan kan vi däremot nämna Blanka Vlasic. Riktigt kul att se henne live, och även om hennes utlovade världsrekord lät vänta så är jag övertygad om att hon kommer att klara det inom en inte allt för avlägsen framtid.

Sen så var det ju Carolina Klüft. Jösses, vad jag gillar den tjejen! Härligare personlighet får man leta efter. Hon är verkligen en förebild för hela idrotts-Sverige. Att folk klagar på att hon övergav sjukampen för att satsa vidare på längdhoppet och att hon, som det hette, "gav bort" en OS-medalj kan jag inte förstå. Det är väl klart att hon vill satsa vidare för att utvecklas inom idrotten, om man inte känner sig motiverad och inte längre ser utvecklingsmöjligheter inom det man håller på med hade man klart gjort likadant.

Kvällens kommentar var alltså inte helt oväntat signerad just Carolina.

Till alla barn där ute: det är helt okej att komma sist, det säger Carolina Klüft!

Ett föredöme av rang, den där Klüftan!



Friidrott för hela slanten

Då blir det Malmö Indoor Gala ikväll i Malmö Arena. 18.00 drar det igång med stavhopp, sen blir det 60 m herrar (och skulle man ha gått på tidningarnas syftningsfel hade man kunnat tro att det var himla långa män!), kulstötning herrar, stavhopp damer, höjdhopp herrar, längdhopp damer, 60 m damer (ganska långa även dom), höjdhopp damer och - håll i er - 60 m häck! Jag kommenterar det inte längre, men ja, ni fattar!
Våra största dragplåster är förstås Linus Thörnblad och Blanka Vlasic. Kommer nog bli en stjärnspäckad kväll, uppdatering och bilder kommer sen!

Biovarning

Jag har haft en hemsk bioupplevelse. En riktigt jävlig sådan. Som bekant var ju jag och Månsson på förhandsvisningen av The Wrestler nu ikväll, och jag vet inte hur jag ska förklara filmen mer än att den var riktigt vedervärdig. Seriöst så satt vi båda och mådde psykiskt dåligt och ville nästan bara lämna salongen i all hast. Det var brutalt, det var blodigt, det var sjukt och det var svinäckligt. Vad ni än gör, så se den inte!

Med undantag från filmen så var kvällen en himla trevlig sådan. Efter mycket om och men är vi nu inskrivna på Lunds Nation och i full gång med att schemalägga vårt framtida studentliv. En helt ny värld har numera öppnats, så nu jäklar kör vi på!

Då kickar vi igång igen!

En ny vecka är på uppgång och min måndag är igång. Sov alldeles för gott för att vilja lämna sängen nu imorse, vet inte hur länge jag snoozade med alarmet - men en bra stund var det!
Funderar på att göra ett ryck och städa rummet lite nu på förmiddagen. Även om det är en ganska seg process att ta tag i den där städningen känns det ju himla bra när det väl är gjort. Jag trivs inte när mitt rum ser ut som ett slagfält från tyskarnas blitzkrieg, så nu jäklar ska det göras nåt åt!

Ikväll väntar nationsinskrivning med Månsson (ja, vi råkade ut för ett smärre missöde då vi i fredags förväxlade öppettiderna med adressen - det visade sig vara Tornavägen 17-19 och inte alls öppet fram till sju) och framförallt förhandsvisningsbio i form av filmen The Wrestler. Det lönar sig att vara med i den där Bioklubben - på sistone har jag varit på bio minst en gång i veckan och merparten av dessa har varit alldeles gratis. Härligt med en superstart på veckan - vem sa att måndagen är veckans värsta dag?

Helgen som har gått

Söndag då och helgen är till ända. Det har gått sinnessjukt fort allting, alldeles nyss var det fredag och bio och helt plötsligt är det söndag och om på nytt igen. Hur som haver har det varit en riktigt härlig helg med en massa roliga grejer som har hänt hela tiden. Gårdagen var himla underbar och mysig - jag och Magnus var ju och bowlade med Sandra och Anders, och vi var nog utan tvekan det vassare laget i den inofficiella partävlingen. Magnus slog strike efter strike från första början och jag lyckades överträffa mig själv ordentligt genom att dra till med mina bästa serier någonsin. Kan ha vart de attraktiva bowlingskorna som gav en extra superkrafter.

Nu idag har vi haft en lugn och mysig förmiddag fram tills dess att Magnus skulle bege sig hemåt (med sin söndriga bil) och jag skulle bege mig in till Lund och Idrottshallen. Där väntade nämligen match mot Trelleborg, en match som gled oss ur händerna i slutminuterna men som ändån var himla bra. Surt att tappa det på slutet, förstås, tror dom vann med två eller tre bollar. Kändes ändå som om vi hade övertaget i spelet matchen igenom, men det är väl bara till att tänka framåt och fokusera på fredagens match mot Pandora. Även om den kommer bli tuff som fasen.