All makt åt wordfeud

Jag har en bekännelse. Jag har blivit beroende av Wordfeud. Detta mästerliga, underbara bokstavsspel har gjort mig alldeles frälst och upptar numera en betydande del av mitt vakna liv.

Vad var det egentligen som hände? Från att ha smått föraktat denna megahajp och lite nonchalant bortförklarat det som "bara en fluga" har jag plötsligt blivit förvandlad till dess förste apostel. Wordfeud får mig att ligga vaken till långt in på småtimmarna, pliktskyldigt stirrandes på skärmen med maniska svepande över iPadens pekskärm. Det kan helt enkelt inte vara hälsosamt. Dessutom bidrar mina lovord till att dra ner allt fler i träsket, massvis med bekantskaper som likt mig själv ska bli fjättrade i Wordfeuds bojor.

Åh. Jag har fallit pladask. Förmodligen kommer den sjukliga bokstavsivern snart att börja påverka mitt tal. Typ att jag strategiskt kommer välja mina ord enligt principen om hur jag kan maximera grodorna som hoppar ur min mun genom att gruppera dom parallellt.

Ja, ni ser ju. Det har påverkat mig redan.

iPad-love

Långt om länge har jag äntligen fått hem min älskade iPad. I detta nu sitter jag uppflugen i soffan tillsammans med den vita rektangeln och njuter av veckans avsnitt av Hollywoodfruarna. Livet är bra fint ändån!

En helg på landet

Denna helg har jag spenderat i krokarna kring Harlösa. Igår åkte jag nämligen hem till mina föräldrar för ett dygns mysig samvaro - och lite grann för att jag ville isolera mig för att inte kunna ha några ursäkter för att inte plugga. Efter en sjukligt effektiv lördagseftermiddag var det dessutom dags för middag i Tvedöra. Emmi var nere och hälsade på i helgen, och det blev en riktigt mysig middag tillsammans med Emmi, Månsson och Nilla. Vi käkade kokta kronärtskockor och hemmalagad pizza, vi kollade på en katastrofalt dålig skitfilm och vi skrattade så mascaran rann. En helt underbar kväll tillsammans med goda vänner!

Söndagen idag har långt ifrån varit en vilodag. Jag har pluggat som om det inte fanns någon morgondag (även om det känns som om man knappt kommit någonvart i den tjocka boken...), vi har druckit kaffe på altanen i den härliga höstsolen, jag har gosat med två busfrön till hundar och haft en mysig dag med mamma och pappa.

Här och nu är jag tillbaka hos min älskling i Helsingborg, och här har det SWOT-analyserats för fulla muggar inför morgondagens plugg. Därför har jag verkligen förtjänat en stunds avkoppling och tänker avrunda kvällen med den nya Robert Gustafsson-serien på fyran.


Världens sötaste Zack - jag vill också ha en vovve att gosa med i soffan!


Segerns sötma

Inte för att skryta eller så, men igår vann jag över Björn på Alfapet. Både jag och Björn är riktiga tävlingsmänniskor, och ett till synes rogivande traditionellt sällskapsspel kan lätt förvandlas till en rafflande kamp på liv och död. Så var fallet igårkväll. Fast sanningen att säga var jag rent ut sagt överlägsen och stod som slutlig vinnare med hundra poäng mer.

Då är det förresten helt okej att skryta!


Mysfredag

Idag har det varit en mysig dag på många sätt. Denna lediga dag har vi nämligen haft besök av mina föräldrar, och det blev en riktig fixardag med besök på Ikea, montering av belysning och trevligt sällskap. Nu har vi äntligen tagit tag i det där med att fixa lampor i köket - i somras var det ju så ljust ute att det inte var någon fara, men nu... ja, nu är det höst helt enkelt!

Tack för en jättemysig dag och stort tack för all hjälp!


Torsdagens strapatser

Idag har jag spenderat dagen på campus med en himla massa föreläsningar. Just nu är vi ju mitt uppe i det andra delmomenten på kursen och är i full gång med att lära oss organisationsteori och ledning. Jag tycker verkligen att det är en riktigt intressant kurs, men det är så himla tråkigt att det är så ojämn kvalitet på föreläsarna. Ena stunden har vi en förvirrad och fisförnäm stockholmare som ständigt envisas med att lägga till ett "E" i slutet av allt hon säger (vilket inte är särskilt vettiga grejer), medan vi den andra stunden har drivna och motiverande energiknippen.

Hur som helst har kvällen sedan ägnats åt att baka mitt alldeles utsökta fullkornsbröd. Mamma och pappa förärar oss nämligen med ett besök i morgonbitti, och som den exemplariska dotter jag är vill jag naturligtvis bjuda på något himmabakt. I detta nu doftar hela köket som ett enda bageri, och det är dags att trappa ner på effektiviteten för idag.

Godnatt på er!


Lycka!

För en liten stund sedan beställde jag en rektangulär dunderapparat som förmodligen kommer bli min absolut bästa vän. Jag har gått och sneglat på denna underbaring ett bra tag nu - jag har drömt om vår framtida relation, jag har avundsjukt petat på den blanka skärmen och jag har kastat trånande blickar av intensivt begär. Nu är den på väg hem till mig, och till på fredag är det beräknat att den dimper ner på min adress.

Min alldeles egna, underbara iPad.

 

Bild hämtad från Apples hemsida


Längtan efter Linda-jackan

Det är riktigt höstväder idag. Det känns ganska konstigt när man tänker på att jag för ungefär precis en månad sedan befann mig i 30-gradig värme och på resande fot i Kanada och USA, och nu... Ja, nu sitter jag här och försöker intala mig att det är för tidigt att börja använda sin vinterjacka. Inte på grund av temperaturen (det börjar bli kallt nog för att börja ha den), men mest för att jag rent mentalt vill slå bort tanken på höst och vinter och långa månader av mörker och kyla.

Nej, den får helt enkelt ta och hänga kvar till det åtminstone har hunnit bli oktober. Även om jag verkligen älskar den och egentligen ser fram emot att börja använda den. Tids nog kommer det!


16-18 september

Med risk för att upprepa mitt förra inlägg, men oj vilken härlig helg jag haft! Eftersom vi inte hade några föreläsningar i fredags passade jag på att jobba istället - helt perfekt att kunna kombinera. Senare på fredagskvällen var det äntligen dags att hälsa på på Rebeckas och Peos gård, och det blev en sjukt mysig kväll tillsammans med tjejerna och våra respektive. Jag blev dessutom alldeles tokförälskad i marsvinet Malte, och var bra nära på att smuggla med honom hem i jackfickan då det var dags att vända hemåt i natten. Tack för en sjukt trevlig kväll, Rebecka!

Lördagen innebar den andra helgen i rad då kräftskiva stod på schemat. Vi var hembjudna till Edona och Tobbe tillsammans med en hel hop trevliga människor, och det blev en urmysig kväll då vi fick lära oss en hel del underhållande förkortningar och praktiska uttryck. Senare på kvällen tackade jag och Björn för oss och begav oss vidare för en stund i biomörkret. Vi såg den otroligt fina filmen Midnatt i Paris, och efter filmens slut gick vi hand i hand från salongen och nynnade glatt på signaturmelodin. Rekommenderas!

Lagom trött efter helgens alla trevligheter avrundade jag sedan söndagen på jobb. Med andra ord har det varit en helg där jag hunnit med otroligt mycket, och det gillas! Nu har jag fyllt på ett rejält förråd med positiv energi inför denna nya vecka. Förhoppningsvis blir det även lite tätare mellan blogginläggen...


Helgen som gick

Vilken härlig helg det har varit! Även om jag vart belastad med en hel del plugg inför tentan nu i nästa vecka, så har jag mixat detta med en hel del trevligheter.

I fredags var det kräftskiva hemma hos Kicki och Jonas - en genomhärlig kväll med massa kräftor, fula partyhattar och trevliga människor. Lördagen fortsatte med finbesök i form av familjen Sandberg, följt av jobb på kvällen. Kändes riktigt roligt att vara tillbaka på jobbet efter ett par veckors avbrott och resa, och efter att jag dessutom kunde erbjuda förstklassig service till en av våra kunder kände jag mig genast (rent bildligt talat) ungefär två meter längre!

Dagen idag har hittills inneburit tentaplugg så det stått härliga till. Om en liten stund tänkte jag bege mig till Plantagen för att fixa lite nya växter - och för att få ett nödvändigt avbrott från all kurslitteratur. Balkonglådands numera halvdöda sommarblommor ska nämligen bytas ut mot något mer i höstväg.




Mysmorgon

Idag har varit en mysig dag. Jag och Björn började nämligen dagen med frukost på Ikea, och därefter spatserade vi över till nya Väla. Det var verkligen hur fint som helst sedan de byggt om, och det var riktigt kul att kolla i alla nya affärer. Dagens egentliga mission var ju att kolla på det där överkastet jag kärat ner mig i på Hemtex, så med lite hjälp av expediten lyckades jag få med Björn på min sida. Vi vände alltså lyckligt hemåt tillsammans med överkastet, och nu ligger det i all sin prakt på sängen.

Score.

Helt outs(tand)ing!

Idag utspelade sig en rolig sekvens i mitt huvud. Jag hade nämligen begett mig hela vägen till Eslöv för ett årligt besök hos tandläkaren, då tandläkaren noterar:

Du har fått två visdomständer. Men inga här nere. Jaja, ibland får man bara två...

Efter detta uttalande blev jag ganska stolt. Och smått förnärmad! Även om jag vet om att visdomständer inte har att göra med hur bright man är. Ledsamheten försvann dock då tandläkaren i nästa sekund förklarade besöket avklarat, vartefter hon nöjt meddelade att hennes jobb var "så enkelt när hon hade så här duktiga patienter!".

Glad i hågen begav jag mig därefter till Lund och belönade mig själv med att shoppa två tröjor. Det var jag värd!


Dublin here we come!

...med koppling till gårdagens inlägg: en weekend i Dublin är bokad! I december drar jag och min älskling ut på nya äventyr och upplever ännu ett land. På något sätt har jag redan utlovat att detta ska bli resan då jag lär mig dricka whisky - då detta helt enkelt är något man förväntas göra där!

Nu har jag verkligen något att se fram emot hela långa hösten!


Den stora frågan: kommer jag anamma liknande mundering?
Bild hämtad
här


Söndag

Idag har jag tillbringat denna söndag tillsammans med Lovelock och Wirtz, författarna till den mastodonttegelsten som utgör delar av vår kurslitteratur. Just nu läser vi kursen att leda, organisera och marknadsföra serviceverksamheter, och med ungefär precis en vecka in på kursen måste jag säga att den är riktigt intressant. Spännande ämnen, intressanta praktikfall tagna från verkligheten och en hel del handfasta tips om hur man bör driva verksamheter efter det att utbildningen är klar.

Emellan dagens pluggtimmar har jag även passat på att drömma mig bort genom att klicka runt på SAS hemsida. Deras pågående rea med en miljon billiga flygbiljetter får mig att vilja resa nu på studs - även om jag knappt varit hemma en vecka sedan förra reseäventyret! Kanske ska man shoppa en liten, liten weekend, i alla fall...


Sprid den!



Tillbaks igen!

Oj, vad mycket som har hunnit hända sedan jag skrev sist! Jag har tillbringat två helt underbara veckor på resande fot i Kanada och USA, jag har börjat andra året på utbildningen och jag har gått och blivit dunderförkyld. Inte illa pinkat, alltså. Hädanefter vågar jag lova att det blir mer uppdateringar gjorda. Från och med imorgon!