Rapport från huvudstan

Andra dagen i Stockholm, och vi börjar redan smälta in i storstadsdjungeln. Bara en sån sak som att vi under gårdagens busstur fick bevittna Svennis i eftermiddagsstressen vid ett övergångsställe fick oss genast att trycka näsorna mot rutan och hoppa högt av glädje. För närvarande befinner vi oss i studion på Tekniska museet, där jag har fått axla rollen som en yngre Tone Bekkestad. En timme kvar till sändning. Pepp.

Stockholm here we come!

Väskorna är packade (hoppas, hoppas, hoppas att jag har fått med mig allting), mjukisbrallorna är på och jag är snart redo för eskort till Eslöv där vår resa börjar. Egentligen är det skrämmande att jag är så pigg som jag faktiskt är, med tanke på att jag gick upp klockan 5. Jag kommer nog snart komma in i min normala morgonfas.
Idag har vi ett antal timmars bussresa framför oss upp till Stockholm, där vi kommer stanna fram till fredag. Jag hoppas på goda möjligheter till shopping. Rättare sagt, jag kräver.
HJÄLP! Jag har redan glömt bort att packa ner min del av den gemensamma listan - kortleken, genast!


What's the story, morningglory?

Typiskt. Underbart. Nu har mitt busskort avmagnitiserats. Snälla nån, kunde det inte ha väntat med det i två veckor till?! Fick känna mig lagom duktig när jag raskt hoppade på 157:an, lika snabbt stoppade ner mitt kort vartefter jag förvånat och bedrövat fick bevittna det hoppa upp och ner i kortautomaten. Som om inte detta vore nog passade busschauffören på att upplysa mig om att "det nog inte funkade". No shit.
Nåväl, det är nog bäst att jag avreagerar min irritation genom lite shopaholicbekännelser i väntan på lektionen. Börjar nämligen inte förrän 9.50, och sen går vi till kl 12. Jag gillar det.
I eftermiddag blir det antagligen en snabb tur inom Lund alternativt Malmö, sedan tillbaks till Eslöv för ett färdigställande av mitt bild- och mediaprojekt. Stockholm imorgon, och jag har inte börjat packa. Kan inte bli någon träning för min del ikväll. Tears som fan.

Avslutningshelgen i Nebbeboda

Allting började i fredagskväll då vi med som vanligt allt för överlastade bilar med alldeles för mycket packning än vad man någonsin skulle hinna förbruka under tre dagars tid, men som man ändå måste ha med sig, begav oss upp till de blekingska skogarna vid Nebbeboda för den stundande avslutningshelgen med laget. Innan vi ens hade anlänt till stugan började det råda meningsskiljaktigheter bilarna emellan, och vi beslutade oss för att sluta en pakt inför helgens eskapader. Det var Maxi eller ingenting alls, och absolut inte något Nära. Och så var det med det.
När vi väl landsteg vid Nebbeboda skola drogs det genast paralleller till diverse filmatiseringar a la Astrid Lindgren, och vi stormade genast in och reserverade önskvärda sovplatser. Då var vi ännu lyckligt ovetande om vad som komma skulle.
Kvällen kom att innebära en oförglömlig och otroligt enerverande hamburgerstekning som visade sig vara ett riktigt Sisyfosarbete tätt följt av allt för komplicerade hockeyspel, dedicerande brev och en kent-influerad nostalgitripp innan vi slutligen somnade efter den numera traditionsenliga danska ritualen.

Lördagen inleddes med energigivande frukost inför dagens kommande tävlingar. När gongongen väl var slagen avlöste konkurrenserna varandra, och det blev varierade grenar i form av tipsrunda i skogen, allmänbildande frågesport, vadslagning om vem som var störst i käften, rebusar och mycket mycket mer. Det var först vid Patriks tävling som skepsisen började tillta. Det är nämligen inte varje dag som man tävlar om vem som kan gissa rätt cola-fabrikat iförd två tamponger i munnen. Det var i alla fall tur att dom var oanvända, men denna syn kommer etsa sig fast på näthinnan ett bra tag framöver. Inte vet jag om det var mycket bättre med känselmomentet bland burkarnas okända och illaluktande innehåll, och det faktum att det hos Månsson utlöste klökreflexer som resulterade i vomering på toan talar ju ganska bra för sig själv.
På kvällen blev det grillning, och tävlingsinriktade som vi är beslutade jag och Emmi oss för att utmana varandra på en Funny Bunny. För er som inte vet det, så innebär detta intetsägande moment kort sagt att man ska stoppa så många marshmallows som möjligt i munnen. Det må vara infantilt, men det var sannerligen ytterst amusant.
Resultatet vill jag minnas blev oavgjort efter att vi båda tvingats rusa iväg bakom stengärdet och spotta ut preparatet.
Aftonen följdes upp av kvällsbad, fyrmannapolka, ett okänt antal myggbett och diverse strapatser. Min principövertygelse till trots fick Ashton Kutcher se sig besegrad av Madde då vi beslöt oss för att ta en nattlig promenix. Det skall tilläggas att jag fortfarande suktar efter Kutcher-boxen på Olofströms Ica Maxi, men vad gör man? Jag köpte ju åtminstone Extra White.
Med nattens intåg följde också en allt mer tilltagande rädsla, då vi utan förvarning plötsligt skulle komma att falla offer för horribla händelser utan dess like. Allting började med ett ytterst misstänksamt ljud som genast fick oss att ana perversa akter, vilket avlöstes av ett allt för omisskännligt karaktäristiskt ljud. Våra sexistiska misstankar fick ett abrupt slut då ljudet övergick till ett läskigt pipande, och när Månsson satte fart i en språngmarsch mot fönstret var jag inte sen att ana oråd. Efter att det pipande ljudet började låta skrämmande likt en mus eller råtta rusade jag genast ikapp, tog ett kvickt och förskrämt skutt upp i sängen, vartefter jag panikslaget intog fosterställning och snabbt kastade sovsäcken över mig och Månsson. Som om inte hysterin vore nog började jag att skrika i panik och skaka som en vettvilling, helt övertygad om att alienmusen skulle komma och anfalla. Att den bistra sanningen sedan innebar att det i själva verket var Erika som drömde mardrömmar fick mig ju inte alls att känna mig dum. Smått pinsamt var väl det rätta ordet. Läskigt var det i vilket fall. Att vi sedan trissade upp stämningen med Peeping Tom och spökhistorier gjorde ju knappast situationen bättre. Ärligt talat sprang vi faktiskt skräckslagna ner till nedanvånigen och bad om att få logera hos de andra.

Skakade efter nattens eskapader vaknade vi imorse av att Månsson till vår stora förskräckelse hade bevittnat något verkligt hemskt i rummet som vi sprungit ifrån. Hade vi märkt det under natten så hade vi nog skrämts ihjäl. Det stod nämligen "dead" i blodrött ovanför sängen. Fy fan.
Dagen innebar städning och ett besök i klassrumsmiljö då vi till vår stora förtjusning fick bevittna Nebbeboda skolans ålderdomliga (och förmodligen k-märkta) skolbänkar. Det faktum att lokalkändisen Harry Martinsson en gång i tiden förmodligen fördrivit ett x antal timmar med att kasta längtansfulla blickar mot fönstret efter den kommande rasten, fick oss genast att vilja utforska miljön lite närmare. Däremot har väl generationernas skolbarn åtnjutit ljuvare toner på skolorgeln än min version av Spanien.

Så var det då dags för oss att åka hem och ta avsked av Nebbeboda för den här gången. Men nejdå. Vi spolar tillbaka bandet ett tag. För just när vi hade lastat in i bilarna för avfärd kommer vi plötsligt på att vi blivit av med nyckeln till stugan. På riktigt. Efter en hetsig och panikartad genomsökning bland stugans inventarier och intilliggande byggnader hittade vi dock den igen. Och ja, ni hörde rätt. Vi hade kastat den i soptunnan.



 


Opackat och oklart

Är det inte typiskt mig att alltid vara ute i sista minuten när det gäller det där med packning? Att bara plocka lite förstrött bland mina kläder, fullständigt koppla bort det och istället komma att tänka på en miljon andra grejer som måste göras. Hinner gör man ju i vilket fall som helst. I alla fall förr eller senare.
Inte heller denna gång är ett undantag, då jag om ungefär en timme ska åka iväg till Blekinge och Nebbeboda för avslutningshelgen med laget. Just det, jag har inte ens börjat. Väskan stor tom, så när som på ett par mjukisbrallor och en tröja. Stress, stress, stress!

Laufen - schnell, schnell!

Det är antagligen så det är, en del dagar går (nästan) allting ens väg precis som man har tänkt sig. Och med tanke på mina överstressade veckor på sistone, så var dagen idag en välkommen sådan.
Jag gjorde det. Jag lyckades. Jag sprang och förbättrade min tid på 5:an med inte mindre än 2 minuter!
Minuterna ute i löparspåret dominerades av idel pushande tankar om betyget, och någonstans långt där inne i huvudet hörde jag tränarens förmaningar "vi springer tills vi spyr". Jag sprang för ett MVG, något annat existerade inte. Med en välmixad spellista i iPoden och med välknutna skosnören gav jag järnet, och vid slutspurten på upploppet hörde jag det glädjande beskedet ropas ut. Det behövdes en minut. Det blev till och med två. Lycka!
Kan inte det här övertyga Christina, så vet jag inte vad som kan göra det.


Beachhandboll och möten

Idag har det varit en högst gemytlig dag. I alla fall om man bortser från att vi har haft läskigt mycket geografi, men med tanke på att det var det sista lektionstillfället av kursen idag så var det faktiskt helt okey. Att dagen sedan fortsatte med beachhandboll på idrotten fick genast mitt humör att svämma över i glädjeskuttande smurfar i mitt huvud, och försätta mig i största möjliga eufori. Sand mellan tårna är sommar. På hög nivå.
Dagen följdes upp med möte om sommarens fjälltur, vilket även kommer att bli mitt kommande projektarbete. Vidsträckta vidder, en tilltagande skoskav, frystorkad påsmat och en pushande Peder Jogstad. Mycket bättre kan det väl knappast bli.
Kvällen innebar årsmöte i Löberöd där vi fick mottaga blomsterbuketter som tack för vår tränarinsats den gångna säsongen. Det var även dags för stunden våra minisar så länge hade väntat på, då avkastet för den första riktiga matchen gick av stapeln. Trots att det var en smått desarmerad trupp på inte mer än fyra pers, lyckades dom ändå spela oavgjort mot flickor 94/96. Då skall det tilläggas att dessa motståndare är betydligt äldre än våra små, och att de har tränat mycket längre. Nej, det var helt enkelt underbart att se att det faktiskt gick så bra som det gick. Jag fylldes av känslor av äkta stolthet, och det faktum att vi inte kommer ha möjlighet att träna dom nästa säsong känns riktigt vemodigt. But all good things come to an end. Unfortunately.

I skuggan av min stress

Vem sade att skolgången någonsin skulle vara lätt?
Just nu känns det som om jag håller på att stressa sönder för att hinna med allt som måste göras i mitt liv. En mängd faktorer inverkar och får min dos av adrenalin och kortisol att skjuta i höjden - krävande skola, sena träningar, diverse möten och andra förpliktelser. Kroppen börjar säga ifrån.
Igårkväll fick jag mer eller mindre erfara tröttheten i ett stadie där jag mådde så illa att jag bara ville spy, och på bussen hem från träningen drabbades jag helt plötsligt och alldeles oväntat av gråten som stockade sig i halsen. Ja, jag grät. Tårarna rann, och där satt jag på 166:an.
Denna pågående stress leder i sin tur till att sömnen är det som tar störst skada. Jag hinner helt enkelt inte sova så mycket som jag egentligen borde. Jag vet inte hur jag ska styra upp det, det känns som om jag snart kommer kollapsa av trötthet. Gå in i väggen, bli utbränd, stressa sönder. Hjälp?

6 gånger 5

Då var min andra dag på jobbet avklarad, och jag börjar redan komma in i det typiska Sodexho-tänket. Idag har jag nämligen lärt mig att fylla på mjukglass i maskinen, vilket Linn passade på att föreviga på kort. Där var stor precision.
Förutom detta har jag även servat ett okänt antal danskar, och dessutom lärt mig skillnaden på hindbaer och jordbaer (eller hur det nu var, jag reserverar mig för felstavning). Lägg där till att vi lärt oss sanningen bakom 6 multiplicerat med 5. Det blir inte alltid bara 30.
Nu har jag även fått
fler bilder av Lilja sen i fredags, så det är bara att njuta och minnas tillbaka.
Nästa: duschen, följt av En shopaholics bekännelser. Det gäller att grunda inför skolan imorrn...

Fight-fest på hemmaplan

Gårdagens fest med Fight-gänget var en mycket trevlig tillställning, och det hela började med att framtidens goa handbollstöser korsade land och rike runt för att ge sig i kast med den mytomspunna skånska landsbygden i Harlösa. Efter ett antal smärre komplikationer med vägbeskrivningen, då jag bland annat fick erfara att min by sin storlek till trots faktiskt innehar en brandstation, var gänget samlat och grillningen tog sin början. Det bör väl tilläggas att själva grillningen kunde ha inletts betydligt tidigare om jag inte hade stött på problem med den barnsäkra tändvätskeflaskan. Dock kändes det bättre efter jag fått höra om det liknande Listerine-fallet.
Kvällen fortlöp extremt nöjsamt och gemytligt med underhållande samtalsämnen och galna upptåg.

Presenterna i form av välljudande CD-skivor och EM-relaterade bilar med flaggan i topp var mycket uppskattade, och gav oss samtliga inblandade hejdlösa skrattsalvor.
Aftonen innebar även högst underhållande webcams-hälsningar till Sanna i London, då vi hade minst lika kul åt när camen föll i golvet som när Cissi agerade svartklädd nunna.
Efter några timmar hade jag således kommit över skamen efter min ketchups-incident med fläskfilèn, och kunde tillsammans med fröken Skoug nyttja all fantasi och påhittighet till gemensam brainstorming. Den smått apatiska stämningen som plötsligt hade infunnit sig då resten av tjejerna fått ideér om film och vila ersattes snabbt av ivriga och skrattretande illustrationer vid vår prestigefyllda Rita-gissa-spring-tävling, och efter belysande exempel av en rockande CNG och välsmakande linser övergick tävlandet till konkurrenser i par. Här skulle det snart bevisas sanningen om Skånes hämningslösa handbollstöser, då vi alla fick bevittna och iscensätta saker man gör i bilen, saker man inte skulle göra för pengar, saker man gör vid köksbordet och saker man gör när man är bakfull. En mängd häpnadsväckande realiteter, med andra ord.

Kanske var det den skrämmande damen i tavlan som fick Nisse att tappa kontrollen, då hon plötsligt fick den akuta ingivelsen att värma baguetten i micron - och att försätta hela köket i en överhängande os av bränt. Fast vid närmare eftertanke kan det lika gärna ha varit en undermedveten flashback sen negerpopcornen i Dalhems klubbstuga under JEM.
Kvällen blev till natt och övergick till 20 frågor. Det bevisades också att man lika gärna kan vara både levande och seriefigur, och precis lika gärna vara manlig utan snopp.
Framåt småtimmarna somnade vi alla ifrån dvdn med Harry Potter, och efter några timmars sömn i den annars väldigt justerbara fåtöljen, kunde vi snabbt konstatera att stolsdynorna i trädgården numera var dränkta av regn och att köket fortfarande luktade skrämmande bränt. Men det blev en extremt trevlig fest, som alltid med de goa Fight-tjejerna! För fler bilder, kolla här - det kommer mera!


Personalmöte och kartångest

Då var man hemma igen efter personalmötet på djurparken, vilket var en mycket trevlig tillställning kantat med posande sälar, illaluktande illrar och längdhoppande grisar. Att själva bilfärden dit utvecklades till en höghastighetstur utan dess like satte bara extra krydda på tisdagskvällen. Dessutom fick vi inside information som antydde att de flesta av parkens rovdjur matas med kyckling, vilket genast startade spekulationer huruvida djurparken är sponsrad utav Kronfågel eller inte. Anställningsavtalet är nu underskrivet, och min debut äger rum klockan 10.00 på torsdagmorgon.
Nej, nu måste jag verkligen ta tag i den där Asien-kartan - thank God for Seterra!
Imorgon är det konsert med Sugarplum Fairy på Debaser i Malmö, och jag kan knappt vänta förrän vi får höra live-versionerna av Sweet Jackie och When I'm coming home. Det blir näääjs!

Snabb reflektion

Just nu släpar sig tiden fram riktigt långsamt, och otålig som jag är håller jag på att gå under av tristess. Kanske inte så konstigt med tanke på att tillståndet är kombinerat med lektion med Marie, men på nåt vänster har i alla fall jag och Marina lyckats färdigställa vår moderna version av Dantes helvetestratt.
Nästa: socialiserande i Eslöv följt av möte på Skånes djurpark, men först min dagliga dos av bloggläsning

Tiden som har gått

Grillkväll, tårtbakning, gräsklippning, eurovision och internet har varit paj. Efter mycket om och men verkar det äntligen som min skriftliga publicitet ska kunna återupplivas igen.
Som sagt, eurovision. Vad hände liksom?! Ännu en gång är det bevisat att ESC inte är vad det än gång varit, då det istället har förvandlats till en öststatlig kraftmätning. Varför ens försöka aspirera när hela tävlingen redan verkar vara uppgjord på förhand? Jag menar, vad ska vi ta oss till? Vi skickade bland det bästa Sverige har i form av The Ark, men inte ens det räckte för att undvika ett serbiskt segertåg. Man blir bara så trött.
Med denna omåttliga besvikelse i bagaget var man då tillbaka i skolan för en relativt kort vecka, och det blev en helskön inledning med bio och Litte Miss Sunshine. Jisses, vilken härlig film! En helgalen familj som inkluderar en knarkande farfar, en depressiv son, en självmordsbenägen morbror, en skönhetstävlande dotter, en vinstpredikande pappa och en sönderstressad mamma som ger sig ut på en roadtrip genom Kalifornien, med allt vad det innebär. Skratten ekade högt på Bian i Eslöv, det kan jag lova!
Dagen fortsatte med en tur till Burlöv Center för att hämta kameran (vilken jag verkligen hoppas ska fungera oklanderligt), och när jag ändå var omringad av affärer och kläder passade jag på att inhandla ett par vita shorts. Det är väl helt enkelt så det är, det är lätt att falla offer för konsumtionssamhället.
På vägen hem blev det en tur inom Nautilus och gymmet, och efter ett härligt workout-pass åkte jag slutligen hem och fördrev kvällen med hårfärgning och telefonsamtal. Att jag egentligen borde tagit tag i den där Asien-kartan får helt enkelt vara. Istället ska jag försöka prioritera sömnen inför det engelska nationella provet imorgon.


Vidbränd couscous och ett rop på hjälp

Så där ja. Det extremt enerverande tyskabrevet är äntligen färdigställt, tekoppen är fixad och i mitt stilla sinne sprider sig ett förvånansvärt lugn. Och som en av mina kloka bekanta tidigare föreslog ska jag ikväll unna mig en tidig natts sömn. Det kan behövas efter dagens uppsats i psykologi, då hela mitt psyke arbetade på helspänn för att ge ett analyserande mångfald om ångestbegreppet i dagens samhälle. Tro mig, det blev djupt.
Allting hade egentligen varit frid och fröjd om det inte varit för det faktum att torsdagen kommer allt närmare för varje sekund som går. Min tilltagande ångest är ytterst påtaglig, men jag har en vidunderlig känsla av att när matteprovet väl är över kommer allting att ordna sig. Just nu behöver jag verkligen något/någon som pushar på och ger mig de motiverande känslorna som jag verkligen behöver. I need it very badly!

Så var vi där igen...

Egentligen är det nog detta som är höjden av onödighet. Ända sen kl 12.50 har SP2Cs grymt oaktiverade elever fördrivit tid med att göra det som vi förmodligen är allra bäst på i Bergas bistra skolmiljö. Nämligen bedriften att göra ingenting.
Det mest häpnadsväckande hittills får väl ändå vara ett smått dramatiskt musikbattle, men det faktum att det inträffade för mer än en timme sedan förvisar oss genast till bottnen av händelsefasen. I och för sig har jag fått reda på min recension, och höll nästan på att ramla av stolen av förvåning över Maries honnörsfyllda uttalanden. Det finns tydligen ett intellektuellt djup även i henne.
Drygt 15 minuter kvar av händelsernas vakuum, sedan inköp av diverse förnödenheter på Eslövs ICA Kvantum. Tragiskt att jag missar studiebesöket på SVT, det hade faktiskt inte varit helt fel att spatsera runt bland studior och TV-soffor.

Helgens eskapader

Ännu en helg är lagd till det förgångna, och det har varit en helg som genomsyrats av Hammarbys SM-guld, sängliggande försök till kurering från den ihållande förkylningen, avskedsmiddag till de numera bortresta föräldrarna och powerwalk i flipflop. Med strumpor.
Inspirerad av de repriserade avsnitten av Fab 5 fick jag en plötslig och akut ingivelse att göra en drastisk förändring igårkväll, och innan jag visste ordet av befann jag mig således med målarpenseln i högsta hugg. Den tämligen anskrämliga och hidösa vitprickiga tapeten hade ett x antal timmar senare fått ett välbehövligt och smyckande uppsving i form av en uppdaterad kulör, och jag kunde långt om länge unna mig en god natts sömn efter ett okänt antal meter maskeringstejp. Än så länge är mina paranteser (lyckligt?) ovetandes om sin dotters utfallande tonårsuppror, och med tanke på min systers överrumplade reaktion vid sin hemkomst imorse finns det ju sannolika skäl för dem att förvänta sig en påtaglig överraskning om två veckor. Men jag är nöjd!

Krassligt värre

Halsont, illamående och te-abstinens. Således ord som för närvarande kan beskriva mitt hälsotillstånd, och därav den självklara anledningen till att jag fick åka hem redan efter det att geografilektionen var till ända. Kort sagt mår jag för jävligt, och det känns ungefär som om jag har svalt en taggtråd. Fan för aulaskrivningen med engelska B imorgon,  men jag ska väl vara glad att det inte är den muntliga biten. Min nasala och raspiga whiskeyröst är inte mycket att hurra för just nu.
Dagen har i stora drag tillbringats nerbäddad tillsammans med När kärleken kom, vilket har resulterat i X antal sidor romans och harmoni. För att följa upp temat ytterligare har jag även fördrivit några minuter med ett av cyberspace's otaliga tester, denna gång en undersökning huruvida mitt tillstånd som singel är lyckligt eller ej. Infantilt eller inte, men i vilket fall ganska underhållande.

 "You're not anti-relationship, you just doesn't need one to be content. You find plenty of happiness from your life as it is, and if you find someone you love, then that's just icing on an already decadent cake..."
 

Ett melodiöst valborgsfirande

Valborg firades ute i Brostorp/Snogeröd, och det blev en kväll som kom att innebära en mängd minnesvärda händelser. Det blev en sofistikerad och social inledning i form av middag, och följdes upp med ett par omtvistade och skrattframkallande spelpartin. I takt med övergången från det omdömesgilla tillståndet förvandlades plötsligt spelrummet till ett slagfält med vilt och dramatiskt gräddbullskrig, och efter ett tag var samtliga inblandade förevigade på gräddnosförsedda foton. Generationsklyftan var tydligen helt den motsatta, men det var sannerligen extremt amusant och nöjsamt!
Konsumtionen av de alkoholhaltiga rusningsdryckerna försatte oss skrämmande tidigt i ett drucket tillstånd, och halkande med nylonstrumpor på den hala parketten blev ett faktum innan kvällen ens hade börjat skymma.
Någon timme senare bevittnade vi följaktligen familjen Anderssons egenkomponerade majbål, och ungefär samtidigt utfördes en påringning till fröken Nilsson i Trelleborg. Hon må ha verkat skeptisk till Snogeröds pompösa utbud, men bedyrade samtidigt att Trellefesten inte var mycket att hurra över. Det är ju lätt att avgöra vem som hade roligast!
Det flammande bålet följdes upp med en för evigt minnesvärd allsång i vardagsrummet, och aldrig förr har det väl uppmätts ljuvare toner än dessa. Tösaskrik och melodiösa skränanden till Enriques "Do you know" borde från och med nu vara standard på fest!