L som i lördag

Alldeles precis hemkommen från en tur till Burlöv Center, och det har vart en himla härlig lördag som spenderats bland klädgalgarna i butikerna. Jag fullkomligt älskar att vårkollektionerna är i full gång, och efter att ha gått runt i butikerna ett bra tag så var det nästan som om jag trodde att det hade blivit vår på riktigt. Så fort jag satte stöveln utanför entrédörrarna och kylan slog emot mig blev jag dock smärtsamt medveten om att det bara var en dröm.

Kvällen idag stavas hemmakväll hos Chris med SATC-maraton och härligt tjejsnack. En härlig, härlig lördag!

Yes!

Det visade sig att allt slit och ångest under religionskursen gav utdelning till slut. Högsta möjliga betyg och Linda är rätt nöjd!

En tisdag i Lund

Idag har vart en härlig dag. Det började imorse (dock inte fullt så härligt) med en stunds mattehandledning, och efter att jag beklagat mig över den obegripliga derivatan och efter att matteläraren bedrivit en motivationskampanj i form av "ge inte upp, Newton klarade det minsann helt på egen hand!" begav jag mig in till stan för att träffa Evelina.

Från den stunden blev det en himla härlig tisdag med min favoritalban. Efter en shoppingtur på stan där Evve beklagat sig högt och tydligt över den helt slutsålda kursboken och där jag investerat i ny hårfärg begav vi oss sedan hemåt för att skrida till verket med det nya inköpet. Jag måste erkänna att jag var lite nojjig inför färgandet, och efter Evves ivriga försök att lugna mig med att jag var helt i säkra händer var jag inte mycket lugnare. Minnet sedan Kosovo i somras då hon fick både lila och grått hår inom loppet av en timme låg liksom allt för nära till hands.

Lite oro, ett par minuter och en hel del skratt senare var resultatet färdigt och jag var riktigt nöjd. Nu är det nämligen som att jag faktiskt har en hårfärg (och inte den där halvblekta nyansen sedan tidigare) och det ska förhoppningsvis kunna pigga upp även i denna vinterkylan. Någon märkbar drastisk skillnad är det visserligen inte, och med tanke på frisörens forna erfarenheter var det kanske rent utav det bästa!

Är det nu som man blev gammal?

Kvällen idag har alldeles nyss avslutats tillsammans med Månsson i form av en riktig myskväll. I takt med vår catch-up och en himla massa spridda samtalsämnen insåg vi också vilken åldersfas vi nyss har äntrat. För ett par år sen var det fejkleg, smuggelsprit och lådvin på en petflaska - idag var det gourmetkex, ostar, oliver och en Ramlösa. Man har helt klart lärt sig uppskatta andra värden här i livet.

Ett knippe energi

Fastän att förkylningen ännu inte släppt sitt grepp om mig mår jag ändå bättre än på mycket länge. Hela jag känner mig energisk, pigg & driven och det känns verkligen som om jag är på väg mot helt rätt köl. Egentligen är det väl bara den långdragna vintern som lämnar en hel del kvar att önska, men förhoppningsvis ska det bli vår snart också.
Lycklig sambo och påväg mot att äntligen ha hittat min drömutbildning som är helt och hållet jag - ja, det var verkligen längesedan jag kände mig så här pass motiverad - och det känns jäkligt bra!

På tillfrisknadsfronten intet nytt

Förkylningen har satt sig och det är inte mycket bättre än det var igår. Febern verkar flimra, halsen den smärtar och hela kroppen gör i stort sett ont. På det hela taget känner jag mig riktigt eländig, och just nu hoppas jag på en snabb tillfriskning så att jag snart är på benen igen.

Dagen idag har därför inte varit allt för hektisk. Unnade mig en lång sovmorgon under det varma täcket, stapplade upp och gjorde frukost med te och min kära morgonrock, slötittade på Travel Channel och läste lite böcker. Känner mig ruggigt effektiv och ambitiös som redan plöjt igenom kapitlena inför morgondagens föreläsning och säkert läst närmare halva boken vi ska ha till seminariet i nästa vecka. Får man egentligen vara så pass positiv till utbildning?

Allmänt krassligt

Mirakulöst nog lyckades jag i mitt febersvaga tillstånd kravla mig upp ur sängen och bege mig bort mot matteprovet imorse. Nu är provet skrivet, jag är tillbaka i lägenheten och jag har bunkrat upp med alvedon, blåbärssoppa, tidningar och halstabletter. Vi har fått en sjukstuga i vårt hem.


Nystart och kursstart

En lugn och mysig helg har passerat och det är måndag och ny vecka. Var hemma i Harlösa i lördags och hade en myskväll med familjen med fruktsallad och gamla videoband med film sedan vi var små. Verkligen hur roligt som helst att kolla på, även om jag stundtals blev riktigt rädd för mig själv som i yngre dar påminde om en hjärntvättad sektmedlem. Det är väl tur att man ändrade bana sedan dess!

Gårdagen tillbringade jag och Björn på Ikea med att strosa runt bland möbler och inredning. Jag älskar verkligen Ikea - att gå omkring och titta på de möblerade rummen och fundera på vem som bor där, vilka personligheter dem har och vad de jobbar och sysslar med, och verkligen drömma sig bort - och jag förstod också ganska snabbt att detta lyckorus inte riktigt hade överförts på samma sätt till y-kromosomen. Det är nog en rätt så typisk tjejgrej.
I vilket fall vände vi hemåt, glada och belåtna, och i sällskap med alltifrån bokhyllekorgar och servetter till vispskålar och tidningsställ. En riktigt härlig söndag.

Om bara några timmar ska jag va' på plats i Helsingborg för kursintroduktion på Campus. Jag har riktigt höga förväntningar på kursen jag ska läsa, och det faktum att jag redan börjat läsa kurslitteraturen talar väl bara för sig själv. Det känns riktigt härligt att känna sig så här pass motiverad, och mer om detta dyker upp nån gång i framtiden. Håll till godo fram till dess, gott folk.

Lördagsplaner

Knappt har jag hunnit avsluta religionshysterin förrän jag återigen befinner mig med plugg upp över öronen. Just nu är det mattekursen som står i centrum för min tankeverksamhet, och med prov på tisdag är jag i full gång med att nöta och repetera. Även om matte inte är någon större favorit för egen del (jag intalar mig själv, och är hyfsat övertygad om, att min hjärna egentligen är skapt för andra grejer) så är det ändå ett nödvändigt ont som jag tänker ta mig igenom. När provet sen är avklarat är jag dessutom en fjärdedel igenom kursens innehåll, och förhoppningsvis ska det flyta på som bara den därefter.

Så här i plugg och tusen böcker vill jag återigen poängtera vikten av att omge sig med positiv energi. Igårkväll (eller rättare sagt i natt) läste jag ut Lars Keplers Hypnotisören som jag fick i julklapp utav Björns föräldrar, och det är verkligen en bok som jag varmt kan rekommendera. Ända sedan jag började läsa har jag vart helt såld och fast, och även om jag stundtals har fått tvinga mig själv att lägga den ifrån mig (till förmån för betydligt tråkigare kurslitteratur som tyvärr fick prioriteras högre mellan varven) har jag mitt emellan bibelcitat och religionshistoria återgått till Kepler (eller rättare sagt pseudonymen) som en form av belöning. Verkligen en bok som alla borde läsa, och verkligen en utmärkt julklapp!

Ikväll lämnar jag Lund ett tag till förmån för en tripp till Harlösa. Var ett tag sedan jag var hemma hos familjen nu, och det ska bli skönt att komma dit och bli lite ompysslad en kväll. Tills dess blir det dock en återgång till matteboken om jag ska hinna med min självdisciplin och tidsplanering. Tur man är så effektiv.

Nöjd, nöjd, nöjd!

Tentan är nu skriven och jag är jäkligt nöjd med min insats. Det visade sig att min panikartade oro inte hade varit särskilt befogad eller nödvändig, och med sista ordet skrivet kände jag mig sjukt tillfreds med tillvaron. Jag har alltid vart en sån där människa som sitter kvar längst av alla när det är prov och tenta, den som skriver så att pennan glöder och som börjar tänka nerviga tankar i stuk med "jäklar Linda, tänk på regnskogen!" när jag inser att jag är på sjätte pappret.
Nu känns det riktigt bra att ha religionskursen ur världen och istället kunna inrikta sig på sånt som man är intresserad av. På måndag nästa vecka börjar jag nämligen min nästa kurs i form av Turism och platsutveckling på Campus Helsingborg, och det ser jag verkligen fram emot.

Kvällen ska nu firas med att göra inget särskilt för att markera lugnet som har infunnit sig. Imorgonbitti stundar det ett efterlängtat Ikea-besök, och sen står helgen för vår dörr. U.N.D.E.R.B.A.R.T.

Tänkvärt

Det är möjligt att både Riddar Blåskägg och häxan i pepparkakshuset fick för lite moderskärlek och för hård potträning när de var små, men jag kan inte minnas att någon därför pockat på förståelse för deras illdåd som vuxna. Kanske hade Tengil det också taskigt när han var liten, men jag förlåter ändå inte att han så grymt förtryckte Törnrosdalen

Astrid Lindgren

Jag älskar dig

Nio månader med min älskade Björn Nilsson. Kärlek är det finaste som finns.

Permanent Monday

Redovisningen är avklarad och endast en dag återstår av religionskursen. Exklusive två tunga dagars plugghysteri inför tentan på torsdag, och jag är väldigt kluven. Ena stunden känns det som om jag har hyfsad koll på vad jag borde kunna medan jag den andra stunden känner mig fullständigt hopplös och totalt omotiverad. Man kunde ju hoppas på att det förstnämnda skulle ta överhanden.

För att lätta upp i den tentatyngda januarikylan har jag därför omgett mig av ett positivt energifält. Detta har gjorts genom en investering i ett par nya stövlar (långt om länge sedan de förra paren slets både sönder och samman under strapatserna i Prag) och jag är fullständigt förälskad. Jag tror nog man kan köpa lycka.

Söndag

I detta nu är studiebesöks- och intervjuarbetet klappat och klart inför morgondagens redovisningar. Skönt är det, riktigt jäkla skönt är det, eftersom jag börjar bli mer än trött på själva kursupplägget. Jag tror att jag hade lite för  höga förväntningar än vad som i själva verket infriats, men med en vecka kvar (och en ruggig, hemsk, horribel tenta nu på torsdag) är det bara till att maxa sista rycket. Läsa lite mera, anstränga sig med det allra sista och kämpa ännu mera.

Ikväll blir det dock ett desto roligare schema än det varit under dagen. Då stundar det nämligen bio i form av Avatar tillsammans med min älskade, och det kommer bli ett utmärkt avslut och markering utav jullovet. Den har dessutom fått riktigt bra kritik, både av vänner och av mera inbitna och yrkesmässiga filmfantaster, så mina förväntningar är riktigt höga. Punkt slut nu, gott folk.

"Jag har en känsla att i natt kommer bli en bra, bra naaatt!"

Igår var det en riktigt härlig tjejkväll med vild förfest hemma hos Nadja i Eslöv. Högtalarna fullkomligt dånade till tonerna från Jordin Sparks, I gotta feeling, nostalgiska studentflakslåtar och ett okänt antal repeats av Guettas Sexy bitch. Klockan tickade obönhörligt på och Julia och Ida begav sig av mot Loop Troop medan jag, Chris och Nadja tog en sväng inom B2 innan vi slutligen begav oss vidare mot Malmö.

Väl i Malmö var det Crown som blev vårt dragplåster, och väl på dansgolvet blev det shejk och moves till det att mina stackars stövlar sett sina sista dagar och Nadjas strumpbyxor endast var ett minne blott. Det är tecken på en riktigt livad kväll!

"Okej, vi gör oss fula på 3!"

 

Chrissan i kupén - är det bara jag som tycker att jag ser sinnessjukt rolig ut i fönstret?!



Nadja, värdinnan för kvällens förfest - tack för en sjujäkla rolig tjejkväll!

Tillbaka till allvaret

Jullovet är över och det är hög tid att va' produktiv. Torsdagen har därför stavats ångestplugg hos Loella där vi suckat högt och ofta åt alltifrån konventikelplakatet och missionsskap till EFS och intervjuer. På söndag stundar studiebesök på Betaniakyrkans gudstjänst, och med tanke på att jag redan efter trettio sekunders Youtube-klipp från årskonferensen i Skellefteå höll på att drabbas av panik och drog paralleller till Tre Kronor och Sten Frisk ska det bli ytterst intressant att se hur det hela kommer fortlöpa. Det kommer att bli skönt när kursen sen är över.


En alldeles vanlig söndag

Idag har jag och min kära sambo spenderat dagen med att storhandla på Willys, dela lika på hushållssysslorna och placera en kundvagnstia för framtida inköp i handskfacket i bilen. Vuxenpoängen bara haglar in just nu.

2009 blir 2010

Då har vi lagt 2009 bakom oss och gått in i ett nytt decennium och 2010. Det känns väldigt skumt att skriva det, 2010, och det ser antagligen ännu skummare ut om man väljer att förkorta det. -10, liksom.

Så vad tar jag då med mig ifrån 2009?
Det var verkligen ett år som innehöll en hel del grejer. Det är svårt att välja ut och sålla bland alla händelser som inträffade, men för att inte göra inlägget allt för tjatigt ska jag göra ett försök.

2009 var året då jag
  • lämnade föräldrahemmet i Harlösa och flyttade hemifrån till Lund
  • reste runt i länder såsom Polen, Kosovo, Albanien och Tjeckien
  • jobbade min tredje sommar på Björnbergets servering, vilket innehöll alltifrån kraschade partytält på vilda kräftskivor till spektakulära synthdanser i bara strumplästen
  • hade en smärre beslutsångest i fråga om utbildningsval, och då jag pluggade alltifrån juridik till mångkulturalitet i form av litteratur och religion
  • tog ett smärtsamt avsked av min älskade moster, som alltid och för evigt kommer finnas i mitt hjärta
  • vann nya bekantskaper och fördjupade de gamla
  • fann mitt hjärta och träffade min älskade Björn Nilsson
Det sistnämnda är, utan tvekan, det absolut bästa som hände under tjugohundranio, och jag kan knappt fatta vilken tur jag haft som träffat världens underbaraste människa. Kärleken för Björn växer sig starkare var dag, och jag ser fram emot att möta framtiden med honom. Därför ser jag med stor glädje fram emot det nya året, 2010, ett år som kommer innebära ett liv som sambo. Detta året har verkliga potential att bli ett år att minnas!