Livet är en schlager

Det verkar som om min schlageryra har börjat smitta av sig. Häromdagen kom jag på min kära pojkvän med att rita schlagerrebusar där vi två fick dansa i neon. Hur lyckades jag vända honom hitåt, liksom?

 

En dag i Vallåsen

Hör och häpna: min kropp är intakt och jag överlevde dagen helskinnad! Vi har haft en riktigt underbar och rolig dag i Vallåsen, och det blev verkligen en heldag med massa härlig skidåkning och galna upptåg. Jag måste säga att jag överträffade mig själv rejält, och den enda gången som jag faktiskt ramlade var jag (vilket är tämligen skrattretande) utanför skidbacken. Jag passade nämligen på att dra till med en ordentlig vurpa inför fullsatt publik inne i värmestugan, och genom denna förödande isfläck bidrog jag till höga skrattsalvor. Det bjöd jag helt klart på!

Vad som annars är nämnvärt en dag som denna är min enastående förmåga att verkligen leva mig in i det jag tar mig för. När jag var och red islandshäst i somras iklädde jag mig till exempel en mental roll som Arn eller någon nobel riddare i Bröderna Lejonhjärta, och idag kände jag mig som en OS-medaljör som for fram i pisterna med världens blickar på mig. Andra stunden kände jag mig i och för sig mer som Stig-Helmer i Sällskapsresan, men huvudsaken är ju att man låter fantasin få spelrum. Tack för en sjukt rolig dag, tjejer!

 


Ingen av oss fattade vart den danska tjejen kom ifrån (eller för all del vad hon ville)


Jag fick verkligen dom kortaste skidorna, men sen kan det ju klart ha vart min ringa längd som avgjorde


Tyngden på dalskidan, älskling!

Hemma från en rafflande badmintonmatch, Björn har kommit hem och fredagsmyset har börjat! Lutar mot att det blir en lugn kväll nu i afton, med tanke på att jag ska upp i gryningen imorgon bitti. Imorgon bär det nämligen av till Vallåsen för skidåkning, och det ska bli riktigt, riktigt roligt! Jag ska säga er att jag är glad om jag kommer hem i ett stycke - förra gången jag åkte (vilket också var absolut första gången som jag åkte) slutade det hela med att jag fick en lift i huvudet och fick eskorteras med räddningsskoter hem till stugan - och detta är helt sant. Med andra ord ska det bli hur kul som helst i backen, och bilder och detaljerade redogörelser utlovas redan. Se upp i backen!

Fredag!

De senaste dagarna har jag varit inkvarterad på Pensionat Lindvägen och vart hemma om och hälsat på familjen. Det har varit mysiga dagar i form av OS-tv, en promenad med mamma (där hon till sin stora glädje fick syn på en gigantisk klöv som hon var övertygad om att den tillhörde ett stort, stort djur, vartefter jag vänligt fick inflika att det i själva verket var en sko...) och en tur med syrran till Ikea. Himlans roligt.

Alldeles strax ska jag bege mig hem mot Lund igen, och då blir det badminton med Månsson. Ikväll kommer sedan äntligen min Björn hem från Halmstad, så då blir det fredagsmys för hela slanten. Denna veckan har gått galet fort!

Damn it

Alldeles nyss avbröt jag ett kämpigt pass med matteboken. Även om förra kapitelhalvan gick som en dans med alla rätt på provet, så är det betydligt svårare med andra delmomentet. Min panna har legat i bekymmersamma veck, jag har slitit mitt hår - och jag har fått fel på allting som jag försökt att ta mig för. Det känns ju jäkligt bra, liksom.

Obeskrivlig saknad

Idag har det gått precis ett år. 365 dagar sedan vi tog avsked. Det är inte rättvist att en människa kan tas ifrån en alldeles för tidigt. Jag saknar dig Annelie, jag saknar dig så himla mycket. Varje dag.


Suck

Nyss hemkommen från bion Snabba Cash med Chris, Johan och Julia. Och ja, vad ska man egentligen säga? Har man ansträngt sig det yttersta för att göra filmen så skild från boken som det bara går att göra? Fanns det någonting i filmen, bortsett ifrån karaktärerna, som baserats på det som utspelar sig i boken? Jag är inte nöjd, nej.

Plockat ur bokhyllan

Förra veckan läste jag Johan Theorins kriminalroman Nattfåk som fick Deckarakademiens pris för 2008 års bästa nordiska kriminalroman. Det var verkligen en stundtals rafflande rysare som fick mig att drömma mardrömmar, vakna upp kallsvettig och inbilla mig att prydnadsängeln i bokhyllan hade förvandlats till en skrämmande våldnad - tro mig, silhuetterna som avtecknades från månljuset från fönstergluggen var inte att leka med då man är ensam i en lägenhet! Igår började jag läsa Katarina Wennstams Smuts, och bara efter ett par sidor av boken var jag redan fast. Jag älskar verkligen att läsa och fly in i böckernas värld, och nuförtiden läser jag åtminstone en bok i veckan. Denna vecka blir väl knappast ett undantag med nästan en fjärdedel som redan avverkats.


Vecka åtta inledd

I samma veva som jag hunnit med både duschen, frukosten och påklädningen fick jag också veta via mejlen att dagens föreläsning blivit inställd. Nu är jag ju i alla fall redo för att fånga dagen, så då är det väl lika bra att slå upp böckerna och agera ambitiös student. Förra veckan hade vi ju introduktion till nästa case som vi ska skriva om - denna gång om kulturarv som turism - och då är det ju lika bra att sätta igång på direkten. Artikelsök, genomplöjning av kurslitteratur och brainstorm med idéer - nu kör vi!

Nästa Landskrona, Landskrona nästa

Än en gång blir det bloggat från min iPhone. Det får mig att känna mig så väldigt kosmopolitisk. Efter en urmysig lördagförmiddag som inleddes med ett pass badminton med Björn är jag i detta nu på väg mot Landskrona. Det är födelsedagsfirande för Chris som står på schemat, vilket snart kommer inledas med fördrink (läs vitt vin!) innan det bär vidare på restaurang i Helsingborg. Med andra ord: en utgång är på ingång, kära vänner.

En mindre ljuvlig morgonstund

Hjälp! På mitt tåg till Helsingborg har jag hamnat mitt emellan två suspekta representanter från "Jesus Kristus Kyrka" som ivrigt förser sina läppar med Vaselinsalva. Symboliken med händelsen i Dusseldorf (min iPhone klarar inga tyska tecken) är alldeles för påtaglig.

Torsdagskväll

Alldeles nyss slog portarna igen och kvällens gäster lämnade. Det har varit en vild och underhållande spelkväll tillsammans med Månsson, Ekströms och Johanna, och det har spelats Alias och Scattergories så det stått härliga till! Jag verkligen älskar ordspel med höga språkliga underhållningsvärden, och Scattergories (allmänt känt som Spelet med stort S) lockar ständigt fram de mest uppseendeväckande förslagen. Ikväll blev vi införstådda med att brott kan rubriceras såväl som antastning och benbrott, att fritidssysselsättningar kan ta sig så skilda former som mimning och gödselspridning och att kändisar på R kan rymma både Rimér, Bingo och Robert (TV-Robert). Riktigt, riktigt trevligt!

YES!

Jag hade tydligen anledning till att lita på min magkänsla. Alla rätt på matteprovet och jag är jäkligt nöjd!!!

En vanlig dag på Campus

Idag var det redovisning av reflektionpappret och vårt PBL-case som stod på schemat, och efter en mängd intressanta och givande diskussioner (som genom en del förväxlingar även fick oss att ifrågasätta om man var bosatt eller kanske rent av påsatt) var vi i vår basgrupp nöjda med vår insats. Vid uppsamlingstillfället fick vi dessutom glädjande besked om kommande höjdpunkter, och det stod klart att vi åker på TUR-mässan i mars och till Estland (!) i maj. Jag är så pepp att jag nästan ramlar av min stol!

15/2

Helgen har passerat och vi har haft en riktigt härlig helg hemma hos Emelie, Jimmy och lilla Moa i Göteborg. Det var ett par riktigt mysiga och roliga dagar med alldeles magiskt god mat och vin - ja, med andra ord en fullständigt underbar alla hjärtans dag-helg på väst(bäst)kusten!

Idag är jag dock tillbaka i vardagen och veckan har inletts med ett matteprov. Rent spontant kändes det mycket bra, och åtminstone enligt mina beräkningar känns det som om det blivit ganska många rätta svar. Förhoppningsvis tycker både jag och läraren likadant, och ett resultat kommer inom det närmaste.

Dagens bästa är för övrigt att bästa Carolina Gynning är tillbaka i Förkväll - me like! (även om man egentligen inte kan avsluta ett blogginlägg så kortfattat).


Effektivitetens högvarv

Idag satte jag punkt för allt slit och släng och blev klar med reflektionspappret. Egentligen vet jag inte varför det heter papper och inte papper, alltså flera stycken, men samtidigt så är det ganska lika ord som lätt kan vara vilseledande. I vilket fall som helst har jag ju tampats med en PBL-uppgift som ska in i nästa vecka, så det känns riktigt skönt att ha den klar i tid (och med god marginal, dessutom!). Hoppas att min motivation och effektivitet håller i sig!

I övrigt har jag varit iväg en sväng på mattehandledning nu på eftermiddagen, och med prov i nästa vecka känns det som om jag är en bra bit på väg mot målet. Till en början var jag sjukligt skeptisk om jag skulle klara det eller ej, men på något sätt har jag snart hunnit halvvägs - och det känns riktigt bra. Har man bara någonting som morot tror jag nog att man kan lyckas med det mesta.

Onsdag

Då var lillördag här och halva veckan gången. Idag hade en av våra föreläsare satt ihop ett extrainsatt föreläsningstillfälle om akademiskt skrivande, och det var verkligen en kanonresurs inför vår PBL-uppgift som ska in i nästa vecka. Till en början satt vi hela klassen med pannorna i djupa veck, men efter en bra stunds frågestund (där ingen fråga var för dum att ställa) kändes det hela mycket bättre. Tack vare detta har min källförteckning och referenslista blivit ruggigt mycket snyggare än innan!

Kvällen har sedan tillbringats i biosalongen tillsammans med Månsson och Johanna. Det var filmen Did you hear about the Morgans? som var vårt dragplåster för kvällen, och det var med ett stort leende på läpparna som man lämnade salongen. Verkligen en riktig feel-good-film som fick mig att närmast börja gråta mellan skrattsalvorna - man kan ju inte annat än att älska Sarah (Carrie) Jessica Parker!




Effekter utav Snabba Cash

Just nu håller jag på att läsa Jens Lapidus Snabba cash, och jag måste säga att bokens dramatik och karaktärer gjort mig alldeles uppspelt. Jag har så lätt för att bli känslomässigt involverad i böckers karaktärer - idag fångade morgontidningens rubriker om ekonomisk brottslighet min uppmärksamhet, och jag drog genast paralleller till vem som kunde varit inblandad. Mrado? JW? Jorge?

Igår tyckte jag till och med jag såg dem gå på stan.



Helgen som varit

Helgen har passerat likt en projektil i 190 och det är åter måndag. Jag tycker att det är alldeles fantastiskt hur tiden kan gå så snabbt som den gör just nu - vi är redan inne i februari, och om man tänker att det redan gått ungefär 2/12 av det nya året (vilket med hjälp av mina matematiska färdigheter kan förkortas till 1/6) får man liksom mera perspektiv på det. Tycker nästan att vårsolen och fågelkvittret även det borde komma, om vi nu ska fortsätta gå efter logiska resonemang.

Så vad har då helgen innehållit för några eskapader? Jo, det började i fredags med en himla mysig frukostdejt på stan med Madde, och efter att vi avverkat ett x antal underhållande samtalsämnen, var det dags för mig och Björn att dra på bankmöte i Bjärred. Vuxenpoängen tog dock inte slut vid utgången från banken, inte än på långa vägar, och kvällen följdes därför upp med en urmysig ost- och vinkväll. Fredagsmys i lyxförpackning.

På lördagmorgonen begav vi oss iväg med tåget upp till Helsingborg för den stundande lägenhetsvisningen. Som bekant satte vi ju in en annons på Blocket där vi högt och tydligt basunerade ut att ett byte var i görningen, och efter att vi tagit oss en närmare titt på våningen i Hbg var vi alldeles underbart nöjda med vad ögat kunde skåda. Om allt nu flyter på som vi hoppas flyttar vi dit i början på april, och det känns riktigt, riktigt bra!

Efter en lördagkväll som inte riktigt blev som egentligen var planerat, hade jag en betydligt trevligare söndag tillsammans med Emmi och Johanna med lunch på Wraphouse. På något sätt hade alltså helgen lyckats passera i ultrarapid, och med tanke på denna veckans digra schema kommer den säkerligen gå i samma tecken. Har dessutom en härlig helg att blicka fram emot i form av en tripp till Göteborg, och det gillas skarpt!

Houston, I am mobilized!

Merparten av dagens vakna timmar har spenderats med mobilen fäst vid örat. Tillsammans med såväl CSN som Folktandvården har jag tillbringat så pass mycket tid i telefonkö att det verkar som att min stackars iPhone har övergått till att bli en suspekt utbucknad vid min skalle, och med tanke på den mobila strålningen borde jag va' stenhög vid det här laget. Det skulle inte förvåna mig om jag skulle börja blöda radon.

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Ända fram till klockan 16.00 har min tisdag varit helt fantastisk. Efter dagens föreläsning/workshop om hållbar turism åkte jag tillbaka hem till Lund för att möta upp Julia och Chris. Dagens höjdpunkt stavades nämligen Nova och en shoppingtur, och efter att Chris svurit på att inte snåla och att jag fått in mitt efterlängtade CSN på kontot hade startskottet gått. Jag kan väl inte påstå att det blev några omdömeslösa utsvävningar (det sparar jag till längre fram i veckan!), men jag gjorde verkligen ett lyckat fynd i form av min kavaj jag suktat efter länge. Jag fullkomligt jublade på HM!

Lyckan var som sagt var alldeles för kort. Kvällens middag hos finaste Johanna (som igårkväll åter nådde svensk mark efter att ha vart au-pair i USA och borta ifrån oss ett år) fick ytterst sorgligt ställas in på grund av snöstormen. Just nu är jag bara så uppgiven och trött på vintern att jag skulle kunna kräkas, och därför ska min kväll stavas depp med pepp i form av Cashmere Maffia som kom hem till mig i brevlådan. Är det något som kan pigga upp i vinterkoman är det sannerligen chicflic, och med god kritik och liknelser med älskade Sex and the City och Lipstick Jungle är förväntningarna mycket höga. Jag ser fram emot en riktig helkväll!

Chilley, Mr Chilley

Jag har en pojkvän som är svag för datorspelet World of Warcraft. Även om jag stundtals skakar missnöjt på huvudet och å det bestämdaste hävdar att det är på tok för mycket våld, så kan jag inte låta bli att, lite då och då, falla för dess charm. Jag har nämligen upptäckt att det inte bara innehåller hemska monster och förskräckliga mördarmaskiner, utan faktiskt också ett och annat guldkorn. Den här hoppade nämligen fram och presenterade sig som maskoten Mr Chilley - och sedan dess är jag ju helsåld! Ja, jag skrattar både hjärtligt och högt och blir alldeles gråtmild över hans söthet. Hur kan man liksom undgå honom?!