Jag och mitt hjärta

Igår efter jobb var tanken att jag och Björn skulle dra ner till den pågående Helsingborgsfestivalen och kolla konserten med fantastiska Jennie Abrahamson. I samma sekund som vi kom ner till hamnen fullkomligt öppnade sig himlen i ett sjuhelsikes ösregn. Så istället valde vi att spendera kvällen på en restaurang - betydligt mysigare! Det enda som var synd var att vi missade Jennie. De folkölsfulla fjortisarna kunde vi glatt slippa.


Tid att komma i kapp!

Längesen jag bloggade, jag vet. Sedan i fredags har det mesta rullat på i ett ganska högt tempo. Fredagen innebar en genomlyckad inflyttningsfest, i söndags spenderade vi kvällen i Ängelholm med Evelina och Santi, och sedan har jag jobbat ganska mycket. Naturligtvis har det roliga lite hamnat i skuggan av det fruktansvärda som inträffat i Norge. Helt ofattbart, och mina tankar går till alla de som drabbats av det hemska som har hänt.

Idag har jag en ledig dag som ska spenderas med sånt som man vid jämna mellanrum måste ta sig tid att göra. Tvättid, även kallat, och mellan tvättarna tänkte jag även passa på att läsa ut de sista rafflande sidorna av den oerhört spännande deckaren Tusenskönor. Kristina Ohlsson kan sin grej!

 


Bild hämtad från
Adlibris


Fredag, fredag, fredag!

Om någon timme kommer det hit en hel drös med härliga människor på vår extremt försenade inflyttningsfest. Även om vi bott här nu i lite mer än ett halvår (!) är det bättre sent än aldrig, och jag ser verkligen fram emot en sjukt rolig kväll tillsammans med fina vänner. För tillfället har jag lyckats med bedriften att fastna med en korkskruv i en flaska rosé, så bäst är det att invänta assistans från en stark och duktig pojkvän. Så går det när man ger sig fan på att man kan!


Världens bästa Harry

Igårkväll var jag och Chris med om en alldeles magisk bioupplevelse. Det var den sista Harry Potter-filmen som skulle ses, och OJ vad bra den var! Jag kom på mig själv med att sitta och snyfta bakom mina 3D-brillor av blotta tanken på att Harry-filmerna är slut nu. Precis på samma sätt som jag drabbades av separationsångest när jag läste sista boken och verkligen försökte dra ut på det hela. Åh... Se den!

Bild hämtad härifrån


Kul i jul(i)

Det finns anledning att undra under vilket halvår jag egentligen befinner mig. Där ute är det sol och sommar, men här inne har vårt köksbord förvandlats till en riktig tomteverkstad. Broderandet av julstrumpan är i full gång, och med tanke på att den förra strumpan blev klar ungefär fem månader för sent så är det lika bra att lägga in en extra växel. Denna borde ju bli klar till jul!


"Men det är ju bara hallonsoda!"

Kvällen igår var... onekligen minnesvärd! Som ni vet så hade jag, Chris och Tozz planerat att vi skulle kolla ett par schyssta konserter med bra musik, men det hela visade sig stanna vid planeringsstadiet. Det hela började med att vi satte oss och väntade vid helt fel scen och istället för Rebecca & Fiona fick bevittna den countrysjungande 40-plussaren Dj Helene. Så fort vi insett detta fatala misstag började det naturligtvis att ösregna, vilket resulterade i att karnevalsmoodet fick sig en ordentlig törn. Istället tillbringade vi kvällen under tak på Tycho.

Äventyret slutade dock inte här. Där och då var vi nämligen en ynka mikrometer ifrån att bli ordentligt tilltygade av en vansinnig och aningen överförfriskad kvinna. Bäst att springa medans man kan, tyckte vi, vartefter vi trotsade ösregnet och lyckades få en skymt av konserten med Daniel Adams-Ray från en upphöjd parkbänk.

Då det senare var dags att ta tåget hemåt blev jag, Tozz och ett helt gäng karnevalsbesökare fullkomligt frånkörda av den fullpackade stadsbussen. Det återstod inget annat än att genomföra århundradets kvickaste powerwalk - och som det gick! Med hotet om att tvingas ta både buss, tåg, båt och promenad för att komma hem till Malmö var Tozz ganska orolig, men rätt som det var hade vi på något oförklarligt sätt lyckats överträffa mobilgps-en och hunnit fram i tid. Med andra ord, en sjukt komisk kväll som vi inte kommer glömma i första taget!




Karnevalsdags!

Efter ett mysigt dygn hemma hos mamma & pappa är jag tillbaka i Helsingborg. Om ungefär en timme drar jag dock vidare till Landskrona där det bjuds på karneval tillsammans med Chris och Tozz. Där väntar nämligen en kväll med Rebecca & Fiona, Adam Tensta och Daniel Adams Ray - najs!

Då var Sjöbo gjort!

Lägesrapport: pre-marknad Spöregn och uppfällt paraflax, ett par lånade blommiga, cerisrosa stövlar, en knivig parkering och tio par strumpor. Dessvärre inte större intryck än så. Bättre blev det när vi begav oss därifrån och istället styrde kosan mot mormor & morfar. Marknadsbetyg: bristfälligt.

Dagen idag...

...har spenderats med en tur på stan för att hitta present till mitt hjärta. Han fyller nämligen år på söndag, och i år kändes det svårare än någonsin att hitta den perfekta gåvan. Så här i efterhand känner jag mig dock mycket nöjd med dagens inköp!

Ett par timmars jobb har det också hunnits med idag efter att ha blivit inringd imorse. Helt perfekt avrundning på kvällen med trevliga kunder och härliga kollegor, och sedan en stund tillbaka är jag hemkommen igen. I detta nu pågår en mental uppladdning inför morgondagens höjdpunkt - Sjöbo marknad. Det är säkert flera år sedan jag var där sist, så nu ska det bli ganska spännande att bevittna detta ståhej.

Alldeles nyss pratade jag med min kära mor i telefon och tilldelades klara direktiv för morgondagen. Då väderprognosen talar för regn gör vi nämligen klokt i att utrusta oss med kläder efter väder. Därför har jag passat på att, helt strategiskt, införskaffa ett sprillans nytt paraflax som ska skydda mig från ovädret. Dessutom fick jag meddelat att det finns stövlar att låna om det skulle krisa sig ordentligt, för har man en gång bestämt att det blir marknad så kommer det att bli det oavsett. Inga ursäkter och inga undantag. Vidare rapport dyker säkert upp imorgon!

En stunds läsning

Om ett par timmar ska jag bege mig till jobb för utbildning. Fram till dess tänkte jag tillbringa en stund på balkongen tillsammans med en bok i solskenet. Jag har fullkomligt slukat böcker denna sommaren, och just för tillfället är det chicliten Mitt nya jag av fantastiska Sophie Kinsella som står för underhållningen. Riktigt dråplig humor som man skrattar dubbelvikt av. Rekommenderas!

 


Bild hämtad från
Adlibris


Veckan som gick - i bilder

Så här i sommartider har jag lovat mig själv att min kamera ska få leva ett aktivt liv. Av någon anledning har det blivit ont om tagna bilder det senaste halvåret, men nu så är det dags igen.

Som skrivits tidigare innehöll ju förra veckan konsert på Sofiero, och helt enligt uppsatta planer knäpptes det av en hel del fotoblixtrar. Så även i lördags då det stundades grillkväll på Evelinas koloni i Ängelholm - en riktigt härlig sommarkväll tillsammans med goda vänner. Enjoy!




Robyn - klapp, klapp, klapp!

Igår såg vi denna fantastiskt duktiga kvinna på en utsålt Sofiero. Kvällen börjades med picnic i det gröna, och tillsammans med mitt hjärta hade jag det hur mysigt som helst.



We love Ernst!

Världens bästa Ernst har varit mitt frukostsällskap på balkongen denna morgon. Något oförlåtligt missade jag nämligen säsongspremiären av programmet förra veckan, så väl är det ju att playen finns att tillgå.

Man kan nog säga att Ernst Kirchsteiger spelar en ganska stor roll i min familj. Min kära far har fått utstå otaliga gliringar om denna händige man, det kastas ofta kommentarer såsom "åh, vad han är duktig, den där Ernst!" och i julas klädde min syster in huset med stora tidningsurklipp med budskapet "Ingen jul utan Ernst!".

Vinter eller sommar spelar ingen roll, men så länge sommaren är här med sin underbara värme passar jag på att njuta kungligt. Ingen sommar utan Ernst!



Resfeber

Fram tills augusti kommer detta år ha varit ett av de utlandssnålaste åren hittills för min del. Om man lever enligt premissen att resa är att leva blir det väl en rättvis liknelse att säga att jag nätt och jämnt har existerat. Hade det inte varit för en dubbelsidig öroninflammation som satte käppar i hjulet för Budapestresan i februari hade jag åtminstone haft det. Nu däremot, i augusti månad, bär det av till de stora länderna i väst. 14 dagar ska spenderas i Kanada och USA - och jag kan knappt vänta!

Återuppstånden

Vad gör du nu för tiden?
Varför hör du aldrig av dig?
Det var alldeles för länge sen vi sågs...

I mitt förra inlägg, daterat till en tid då snön låg tjock och vit på stadens gator, annonserades ett hjärtligt välkomnande till vårt nya boende. Det blev också slutsignalen för mitt skrivande i denna blogg, vilket jag faktiskt måste erkänna var ett synnerligen dåligt avsked. Välkommen och hejdå avverkades sida vid sida i en helt för jäklig symbios, så vad återstår väl då än att göra om igen. Göra om och göra rätt.

Jag tänkte ge det en chans till, det här med mig och bloggen. Vid en given tidpunkt känner man nämligen att det som tidigare var preskriberat, nerlagt och inte längre lika roligt sakta börjar ändra sig till formen. Plötsligt känner man en längtan efter det där som höll på att glömmas bort, men som allt mer börjar ersättas av små ivriga ryck i den kreativa ådran. Jag känner det nu. Skrivkrampen har besegrats. 

Bloggen är tillbaka.