Julafton, juldagen och annandag jul

Då var jag hemma i Helsingborg igen efter ett par underbart mysiga dagar i Harlösa. Hade en riktigt härlig julafton där vi lyckligtvis kom iväg till Vollsjö och mormor och morfar, och därefter har det varit slappa dagar. Jag gav mamma första säsongen av Tre kronor på dvd i julklapp, och sedan julaftonsnatten har vi plöjt igenom avsnitt efter avsnitt av denna fantastiska tv-serie. Suverän!


Idag bar det av på mellandagsrea tillsammans med mamma och pappa. När vi fyndat klart vände jag hemåt i sällskap med en kofta och ett par nya vinterskor (mina nuvarande stövlar är nämligen alldeles massakerade av snö och is och slask), så på det hela taget var jag mycket nöjd med dagen.

Kvällen har sedan dess ägnats åt flyttpackning för fulla muggar. Imorgon får vi nämligen nyckeln till vår nya, undersköna bostadsrätt, och det ska bli så härligt att jag inte finner ord för det. Kanske ska jag gå och lägga mig nu så att det blir imorgon fortare?


God jul!

Nu så är det jul igen, jultomten myser, julegran och klappar han skickar så snällt... Går texten verkligen sådär? Det verkar orimligt att tomten skulle skicka både gran och klappar, samtidigt som han tar det lugnt och myser. Hela grejen bygger ju på att han idag ska ha det stressigaste dygnet under hela året?

Nåväl, idag är det julafton! Länge såg det ut som om vi skulle förbli insnöade på Lindvägen på grund av allt vitt omkring oss, men just för tillfället verkar snön ha avtagit. Därmed ser det ut som om vi kommer kunna åka iväg till mormor och morfar för vårt traditionella julfirande, men man kan aldrig vara riktigt säker. Utifall det skulle bli riktig nöd har mamma har sett till att bunkra upp rejält med proviant och 3 (!) paket kaffe och Sandra har hängt upp stämningsfulla tidningsurklipp med bilder på Ernst Kirschsteiger och budskapet "Ingen jul utan Ernst!". Med andra ord har vi det väldigt mysigt i vår stuga, men det blir ju ingen riktig jul om vi inte kommer iväg...

Därmed håller vi tummarna för vår förestående resa och hoppas innerligt på att snön kan sluta yra. God jul på er, mina nära och kära, och hoppas ni får en underbar julafton!
 


Morfar under (vad jag tror) var förra årets julafton.
Detta är ju jul för mig!


Jullov!

Med sista dagen avverkad i skolan har jag i detta nu ungefär 20 dagars ledighet framför mig att fylla med en himla massa skoj! På fredag är det julafton, i nästa vecka flyttar vi till nya lägenheten och om ungefär en och en halv vecka är det nyår. Nu ska det njutas!!


<3

Det är läskigt så snabbt saker och ting kan vändas helt upp och ner. Igår var det extremt nära att det gick riktigt illa, och jag är så tacksam att det löste sig så bra som det gjorde. Så därför, gott folk, krama om era nära och kära och se till att ta hand om dem ordentligt. Hela tiden, varje dag.

Freedom!

Ända sedan tentan skrevs i fredags har det känts som om jag fått mitt liv tillbaka! De gångna veckorna har nämligen vart fulla med nationalekonomi, konkurrenskraftsmodeller och lokaliseringsteorier, och nu är det bara så himla härligt att kunna göra något alldeles annat. Därför har jag tillbringat eftermiddagen med att lyssna på julmusik och att baka saffransbiscotti, och det kan jag lova var betydligt roligare.

 

På det hela taget är denna veckan en riktigt härlig sådan med en himla massa godbitar. Andra halvan av kursen har hunnit inledas med en vecka som i stort sett börjats och avslutats på ungefär samma gång, för då veckans föreläsningar har avverkats redan nu idag känns det hela ganska lugnt. Imorgon blir det jobb med Rebecka inför nästa veckas seminarium, och förhoppningsvis ska vi då få koll på både omvärldsanalys och SAS årsredovisning.

På torsdag väntar sedan en heldag på Torekovs Hotell och Spa för mig och min älskling. Jag fick ju nämligen ett presentkort där när jag fyllde år i våras och som inte kunnat utnyttjas förrän nu, så det ska verkligen bli hur härligt som helst med en dags lyxig avkoppling! För min del är det bokat en lerinpackning - inpackning i varm mineralrik lera där det under tiden ges en ansiktsrengöring, peeling och ansiktsmask. Behandlingen avslutas med en skön kroppsmassage - medan Björn har bokat den något mer maskulina "Tores muskelkur". Vi kommer säkert komma hem som två helt nya människor med hur mycket energi och kraft som helst!


Stockholm syndrome

Då var man åter i Skåne efter en alldeles underbar helg i Stockholm! I fredagskväll hoppade jag och Joppe på tåget som skulle ta oss upp till huvudstan, och ett par timmar senare möttes vi av Emmi och Johanna på centralstationen. Här och nu uppdagades det vem som hade mest packning (jag), och därefter styrde vi kosan genom snön bort till vårt hotell. Här och nu var vi så trötta att vi knappt hann checka in förrän vi somnade, även om vi alla hölls mer eller mindre vakna natten igenom av en hostandes Emmi.

Lördagen tillbringades sedan på stan med (vad som i alla fall var tänkt som) julklappsshopping. Det hela slutade naturligtvis med att vi istället var ganska ego allihopa och köpte grejer för personligt bruk och att ingen av oss handlade en enda julklapp. Nöjda blev vi i alla fall, och efter en heldag på stan med famespotting på hög nivå i form av Håkan Hellström och Pontus Gårdinger vände vi tillbaka till hotellet för en välbehövlig powernap.

Ungefär en timme senare vaknade vi upp med en kollektiv huvudvärk. Det enda rätta var att ta en panodil och hoppas på det bästa, och en stund senare var vi åter fit for fight och kunde börja kvällen. Piffade och i ordning begav vi oss mot Kungsholmen för glöggkväll hemma hos ett par kompisar till Emmi, och efter en del språkförbistringar mellan de ditresta skåningarna och de oförstående stockholmarna kunde isen snabbt brytas. En rolig kväll var det med mycket glögg och tre små apor!

Under vår sista dag i huvudstaden passade vi på att göra en tripp till Skansens julmarknad - där vi dessutom träffade Hasse Aro i aphuset. Det var verkligen hur mysigt och stämningsfullt som helst att traska runt bland utställningarna och marknadsstånden, och efter några timmar i minusgraderna vände vi lyckligt tillbaka mot city i sällskap med fyra stycken granar. Vi blev nämligen tilldelade var sin liten grankvist som ska odlas med kärlek och värme för att (förhoppningsvis) växa upp till en stor och ståtlig julgran, och i och med detta slog vi dessutom vad om vem som skulle råka ta kol på granen först. Jag kan säga att det kunde börjat bättre för min egen del då jag råkade tappa den stackars granen inte mindre än tre gånger mitt i stadsrushen - tur var ju att jag hittade den igen!

Framåt kvällen var det dags att säga hejdå till Stockholm, Emmi och Johanna då jag och Joppe åter hoppade på tåget ner mot sydligare breddgrader. Tack tjejer för en himla rolig helg med en massa tokigheter - det var precis vad jag behövde!