Sista dan som sjutton

Min sista dag som omyndig har snart passerat, och det har minst sagt varit fullt upp hela dagen.
Eller okej, skolan var väl inte allt för mödosamt. Det var däremot efter det som det började trappas upp.
Först till Flyinge för att träna vårt lag, och efter det föräldramöte för samma följe. Kändes riktigt sorgligt att behöva bekänna att det inte kommer bli någon fortsatt tränarroll till hösten eftersom mitt schema kommer att bli ännu mer pressat framöver. Hoppas verkligen att tränarfrågan kommer lösa sig så att laget inte behöver läggas ner.
Efter en eftermiddag/kväll med mycket handboll bar det av hemåt för städning av rummet. Det kan ju vara ganska trevligt att ha det i presentabelt skick, även om det oftast är ganska svårt. Det brukar bli ett temporärt tillstånd.
Ska man summera dagen tycker jag nog att jag har varit väldigt ambitiös och ansvarsfull, och med tanke på att jag från och med imorgon går in i det "vuxna" stadiet får man ju se det som ett gott tecken. Men gud, låt mina Peter Pan-tendenser finnas kvar!

Stress, stress, stress

Flera nyanser blondare, berikad med en ny fräsch frisyr och ganska nyligen hemkommen från träningen. Usch, klockan är på tok för mycket. Sent eller inte, den där jäkla Afrika-kartan måste pluggas in i alla fall.
Har tagit en koffeinkick med en kopp te, vilket förhoppningsvis ska ge mig tillräckligt mycket energi för att orka med allt som ska hinnas innan jag äntligen kan sova. Varför gjorde jag inte mer av kartan tidigare?

I'm going even blonder

Tisdag morgon. Alternativt förmiddag. I vilket fall som helst är det klippdag idag. Klippning och färgning på Håriskåpet kl. 12.30, vilket automatiskt ledde till sovmorgon och en day-off från skolan. Sovmorgnar är grymt underskattat, så när man väl får chansen är det ju klart att man tar den.
Stämningen är precis som sig bör inför frisörbesök - jag har ännu inte bestämt mig hur jag vill ha det.
Det blir nog som jag brukar vilja ha det, eftersom jag helt kan utesluta de allt för spektakulära förändringarna. Gränsen för det radikala kommer däremot gå vid att jag tänker vika av från den invanda trenden med slingor, och istället satsa på en gedigen blondering. Mycket mer vår än så kan det knappast bli.

Åter en väntan

Idag är det en precis lagom ansträngande dag. Har befunnit mig i 126-34:an ett antal timmar för författande av svenska uppsatsen, och sen var det inte mer med det. Sen var dagen slut.
Så varför befinner jag mig då fortfarande innanför Bergas väggar hela två timmar efter uppsatsens slut? Det är ju knappast i frivilligt syfte, men eftersom mina kära föräldrar en gång i tiden gjorde det ödesdigra misstaget att bosätta familjen i
världens ände så har jag inget större val. Miljöombyte fortast möjligt?!

Den avgörande domen

Undrar egentligen hur stor del av ens liv som går ut på att, på ett eller annat sätt, vänta.
Sitter just nu på Berga och fördriver tid, och än så länge har jag lyckats slå itu lite mer än en timme. Well done.
Ikväll blir det nämligen ett väldigt viktigt möte, vilket jag innerligt hoppas kommer gå vägen. En lyckospark hade varit på sin plats.

Dagens slutprodukt

Då var det där historiaarbetet äntligen klart. I alla fall nästan. Åtminstone om man bortser från innehållsförteckningen, sammanfattningen och en liten bit på källförteckningen - men på det stora hela är det bara petitesser. Och efter dagens flitiga arbete kan jag vara ganska nöjd.

"...ett av de mest tänkvärda områdena i mitt arbete var den del som berörde de mytomspunna föreställningarna och hur illusionsbilden av den typiska vallonen såg ut. Personligen har jag väldigt svårt att tro på dessa, eftersom karaktärsdrag och utseende inte alltid har genetiska explikationer. Trots det är det ju ganska amusant, även om inte samtliga drag stämmer in på mig. Kort kroppsbyggnad och bruna ögon i all ära, men det där med stora händer och snirklar i öronen kan ju diskuteras. Och något vallonveck har jag inte heller sett skymten av"


Eller förresten, jag är nöjd.


Sommartider hej, hej - sommartider!

Övergången från vintertid till sommartid och vice versa vållar allt som oftast förvirring. Man vaknar upp, kollar på klockan och tror att man har kontroll över tillvaron. Men nejdå, då befinner man sig plötsligt en timme efter alla andra. Och trots att det är den enklaste huvudräkningen kan man ändå inte bli riktigt klok på vilken tid det egentligen är. Okey, klockan är närmare kvart i 12. Jag har accepterat faktumet.
Idag står effektivitet och flitighet högt på prioriteringslistan. Mitt självdisciplinerade jag har lovat att ägna  x antal timmar åt det där fördjupningsarbetet i historia. Vilket kommer att leda till fokuseringssvårigheter med tanke på det fina vädret där ute. Men ett löfte är ett löfte, även om jag redan är grymt less på det.
Det kommer bli många koppar te idag.

Vinst efter inköpsronden

Riktigt ovärt att sitta hemma en lördagkväll som denna. Förutom mina mästerkocksinsatser med quornwoken befinner jag mig verkligen i händelsernas vakuum.
Men tidigare idag har effektiviteten verkligen varit skyhög. Jag har befunnit mig på inte mindre än tre ställen. Dock inte samtidigt.
Shoppingturen med mamma blev verkligen en succè. Det enda sorgliga var att jag fick vinka av min kamera som åkte iväg till Sony på lagning, men förhoppningsvis ska den snart vara frisk och kry igen. Snart och snart förresten, men åtminstone senast någon gång i mitten av april.
Det blev paketinköp med riktiga fynd som förgyllde min dag, och med alla härliga vårfärger i butikerna kan man inte annat än att bli glad. Fick dessutom ett par nya skor av mamma, vilka mycket glatt och tacksamt togs emot. Våren är här, och jag känner livsglädjen explodera i en gudomlig detonation. Att jag sedan faktiskt övningskörde lite på hemvägen gav mig en balanserad dos av spänning och action, och jag kan lova att jag gav det till omgivningen också.

Teberoende och lördagsfilosofi

Sitter för tillfället och är vråleffektiv genom att överträffa allt som stavas simultanförmåga. Här har vi nämligen en individ som kan fokusera på inte mindre än tre saker samtidigt, och på morgonen dessutom.

1) Jag äter frukost och grubblar återigen på varför teet alltid ska bli några få grader för varmt för att kunna drickas. Kanske borde man fixa en tekokare med automatiskt timertermostat?
2) Jag har enorma svårigheter att acceptera vardagen som den är, och känner ett akut behov av att komma ut i världen. Ett permanent liv i Harlösa går inte att acceptera, vart är mina livspoäng?
3) Snart shoppingtur med mamma - vad ska man ha på sig?

En högst gemytlig fredagkväll

De senaste timmarna har ägnats åt SVTs kvällsfilm med Legally Blonde. Här har vi verkligen ett praktexempel på en riktigt bra feeling-good-film som inte kan annat än att försätta en i djupaste glädje och välbefinnande, och såna filmer går hem hur många gånger som helst!
Har också hunnit med lite hemmaspa med bad och peeling, och nu är det dags för lite Coconut body butter (påminn mig om att jag snart måste in om Body Shop och köpa nytt, det har kommit att bli starkt beroendeframkallande).

Ett barskrapat tillstånd

Hemma igen ifrån Malmö, och sorgligt nog inte med någonting alls inhandlat i bagaget. Ja, om man inte räknar med mina tuggummin förstås. Och det borde man nästan göra, bara just därför att jag betalade Extra White-påsen med endast femtioöringar. Och dom blev ganska många.
Annars blev det mest trånande blickar efter både skor och en massa kläder. Med andra ord var det precis som vanligt; det är alltid när man är pank som man hittar allting.
Imorgon blir det i alla fall en shoppingtur med mamma för att kolla presenter till min stundande 18-årsdag. Nu är det bara en vecka kvar, sen är jag (tro det eller ej) en myndig människa. Ja, herregud.


Morgonuppdatering

Det är fredag morgon, solen skiner och jag har verkligen fått en bra start på dagen.
Inte för att dagen har hunnit bli så långvarig för min del än så länge, men har man sovmorgon så har man. Då ska man faktiskt inte gå upp förrän närmare halv 11-snåret.
Har nyss åtnjutit dagsfärska nyheter med morgonens vanliga tidningsläsning, och jublade högt över tidningsnotisen i Magasinet om en yogasatsning på TV4. Så från och med den 16 april ska jag, trots mitt horribla morgonhumör, vara beredd med yogamattan i högsta hugg på tidiga morgonkvisten. Min förhoppning är att detta ska stärka mig både själsligt och rutinmässigt, och kanske till och med leda till en morgonpigg helomvändning. Man kan ju i alla fall hoppas, och det är ju åtminstone värt ett försök.
För att lämna det yoga-relaterade ska jag rusa vidare för uppfräschning och klädvalsångest. Idag blir det nämligen (fönster)shoppande i vårsolen i Malmö. Nog för att min budget inte kommer att tillåta några spektakulära inköp - men titta kan man alltid göra. Och skor står väldigt högt på listan!

Långhelg nästa!

Falënderim, hvala, спасибо, teşekkür, mahadsanid och tack! Många är sätten och språken som kan uttrycka min tacksamhet just nu, då det äntligen är långhelg. Studiedag imorgon, vilket antagligen kommer att innebära uppstigning vid middagstid slash välförtjänt sovmorgon. Och jag tackar och tar emot.
Ännu en dag är avklarad av denna terminen, och trots att jag befunnit mig i ett sömndrucket tillstånd större delen av dagen har det faktiskt funnits ljusglimtar. Som till exempel fajten med Ida och filmredigeringen med de utlösande skrattsalvorna. Det är tur att man lever i den tid som man faktiskt gör - jag har ytterst svårt att tänka mig att stämningen var lika uppsluppen i skolbänken på 30-talet.
Torsdag eftermiddag innebar som vanligt kidsens träning i Flyinge, en träning som genomsyrades av västvägrande och händelseförevigande med fotografering.
Och just nu ska jag njuta något alldeles enormt med toknördande av One Tree Hill. Lucas and Nathan, here I come!

Trauma i 107:an

Det råder en hetsk stämning i 107:an. Avstängda datorer, sabotage med stolar, krigslystna blickar och hämnden är ljuv. Fröken Petersson vet inte vad hon har gett sig in på, men snart kommer hon att få ångra allt jävelskap hon har ställt till med. Fröken Bromèe smider grymma planer, och snart är det dags att en gång för alla skipa rättvisa. Det är payback-time!

Delayed onset muscle soreness

Så där ja... Då var man hemma igen, full av endorfiner och härligt trött efter handbollen. Och ja, jag hade alldeles rätt i mina föraningar - vaderna smärtar som bara den. Imorgon kommer jag att stappla runt som en trött och ledbruten kärring, där endast avsaknaden av rullatorn kommer att hålla mig kvar i någorlunda ungt tillstånd. Dessutom har det skadade höftbenet blivit en färgglad historia som närmast kan associeras till ett penseldrag med Falu rödfärg. Huh, vad det kommer kännas imorgon - och huh vad det kommer att bli besvärligt att hitta en relativt smärtfri sovposition. John Blund, var barmhärtig!

Stressad igen

Då har halva veckan gått, och det är lillördag igen. Ibland går det undan, och tur är väl det.
Det har varit en dag som gått i explosivitetens och avslappningens tecken. På idrotten var det rugby och yoga som stod på schemat, och det var sjukligt uppskattat. Sen att mitt ena höftben fick sig en ordentlig törn under den våldsamma rugbyn är helt enkelt skavanker man får räkna med. Övergången till yoga var en riktig höjdare, världen behöver mer avslappning i dess stressiga vardag!
På tal om stress så är det väldigt hög nivå av den varan just nu. Har nyss kastat i mig en snabb sallad, och snart är det hög tid att rusa iväg ner till bussen, för vidare eskort till Oxie och träningen. Den tenderande träningsvärken som började kännas igår har trappats upp ytterligare, och ikväll lär den återigen uppdateras.


En sömndrucken tisdag

Då var det bloggdags igen. Ibland är det svårt att avgöra om man egentligen har något som det är värt att skriva om - jag menar, det som är fascinerande för en kan ju lika gärna vara en ohygglig pina för en annan.
Just för tillfället är jag inne i ett sömnigt stadium, och dagens insikt har därmed varit att det är förenat med katastrof att kolla bio på tidiga morgonkvisten. Tänk er själva; en relativt komfortabel biofåtölj, dämpad belysning och en mysig jacka som ett värmande täcke - det var (ing)en bra kombination.
Så till den själsliga biten. Nu är det än en gång bevisat att romanser och svärmeri antagligen inte är någonting för mig. Ett av mina motton är att det alltid funkar att associera sitt liv till filmer och musik, och då är det väl lika bra att även här dra ett citat och hänka på det vinnande konceptet - "Jag ska bli celibat!"
För fröken Bromèes liv verkar melodin vara given, saker och ting fungerar varken eller. Funkar det någonstans, så slår det slint på något annat. Just nu funkar det på planen, tillsammans med handbollen. Och det kan ju faktiskt jämna ut allt det där andra.


 


Handboll och mejeriprodukter

Söndag eftermiddag, dagen som i vanlig ordning brukar försätta den mänskliga individen i djupaste ångest över att hon eller han inte hunnit med allt som denna borde hunnit med under helgens gång. Och därför är det väl dags för även mig att summera veckoslutets händelser.
Det har varit en lugn helg. Ja, åtminstone om man bortser ifrån incidenten med spisen igårkväll.
Och dagen idag har tillbringats på Norrevång med att kolla matchen mellan EIK och Skuru, ett prestigemöte som slutade med gulsvart seger. Sen när jag åkte in om Lund för att åka hem hamnade jag plötsligt mitt uppe i förhandlingar angående egyptiska inköp av mjölk, så först nu inser jag att helgen har varit ganska händelserik i alla fall. Och ikväll blir det kanal 5 för hela slanten, även om jag är ganska besviken på att det inte blir nåt One Tree Hill. Men jag antar att OC och det nya Brothers and Sisters kan kompensera det hela, bakåtsträvande skall för evigt bekämpas!


Represent Cuba

Åh, vad jag är svag för dessa alldeles underbara kärlekskryddade dansfilmer!
Har nyss åtnjutit Dirty Dancing 2, och det är helt sinnessjukt vad fin den är. När Katey och Javier snurrar runt i dansens virvlar sprider sig ett fånigt leende över hela mitt ansikte, och jag kan verkligen känna den kubanska atmosfären från La Rosa Negra. Filmer har en sån positiv inverkan; har man inte tillräckligt av den harmoniska biten i sitt eget liv, så kan man ju åtminstone ryckas med och glädjas åt de andra.

Inte utan mankemang

Herregud. Jag har lyckats igen.
För att ge lite cred till mig själv, så brukar jag faktiskt fixa det där med matlagning riktigt bra. Och de senaste åren har jag verkligen imponerat på mig själv (och förhoppningsvis på några andra) med allt mer avancerade specialiteter. Därför kom dagens snedsteg som en blixt från en klarblå himmel.
Men det var faktiskt inte mitt fel. I alla fall inte helt och hållet. Det var den där spisplattan som var boven i dramat. Det började med att jag tyckte det började lukta lite väl bränt, och att stekpannan verkade leva i symbios med plattan. Knappt hann jag reflektera särskilt mycket över det förrän jag plötsligt insåg att hela spisen höll på att brinna upp. Det utbröt tumult, och jag tillkallade snabbt assistans. Lyckligtvis blev det inte mer brandinferno än så, om man bortser från det rökfyllda köket. Och sen att själva måltiden fick en dominerande smak av vidbränd stekpanna behöver väl kanske inte nämnas. Kontentan av detta är väl således att det bara är genom snedsteg som man verkligen lär sig, och att man aldrig kan vara nog försiktig. Därför ser jag förväntansfullt fram emot nästa uppdrag - då blir det flambering.


Konspiration med inspiration

Lyckligtvis fick min dag en desto muntrare fortsättning när jag väl kommit bort från Bergas bistra åtaganden, och jag istället åkte in med Madde och Jönne till Lund. Det blev en tur med köbildning på drive-in, en väldigt otymplig myntlåda, diverse komplikationer vid parkeringsautomaten, boxande Irakdemonstranter och en akut Inspirations-förvirring. Dessutom blev jag halvt förälskad i ett par skor. Det är något speciellt med dessa vårkänslor!
Fast när jag skulle ta sista bussen hem kör naturligtvis det aset (även kallad busschauffören) iväg, trots min spektakulära och panikartade språngmarsch efter det förbaskade fortskaffningsmedlet. Fast med tanke på att jag träffade Martina och fick en pratstund med henne så var det helt klart värt det. Och som tur var kunde pappa hämta mig, så helt utom räddning var jag ju faktiskt inte.
Kvällen kommer alltså att vara en lugn sådan, och om ungefär en halvtimme blir det feeling-good film med Masjävlar. Lägg till en varm kopp te och mango, och min kväll är gjord!


Leda och tristess

Usch, vad läskigt tråkig denna dag har varit. Det är i alla fall tur att det är fredag och att det snart är helg och ledigt. Ungefär 40 minuter kvar, sen är det äntligen slut på denna veckan.
Det har egentligen varit helt okey om man bortser från provet i tisdags. Efter det har det varit lugnt och skönt, och allt vad läxor heter har varit märkligt (men välkommet) distanserat. Trots det känns hela skolvardagen sjukligt seg och omotiverande just nu, och det är egentligen svårt att sätta fingret på orsaken. Kanske håller jag på att drabbas av det klassiska mellan-lovssyndromet, det känns nästan så. Just nu behöver jag verkligen något oväntat och impulsivt i mitt liv - vad som helst som kastar om den inrutade tillvaron.

Prickar mot mål och Lars Ohly FTW!

Vårt samhälle hade varit ett mycket finare sådant om allas vår Lars Ohly hade varit vår starke man.
Under föreläsningen på Sallius idag gav han verkligen svar på tal, och lyckades till och med genomföra den högt beundransvärda bedriften att mer eller mindre skälla ut en lärare. Helt efter noter, och helt jävla rätt.
Det enda som egentligen saknades var hans traditionella jeansjacka, men på det hela taget bidrog Lasse till en fulländad start på dagen.
Dessvärre var inte formtoppen särskilt långvarig, då jag framåt eftermiddagen greps av akut illamående och bankande huvudvärk. Jag fick helt enkelt ta tidiga bussen hem, kurera med alvedon och en vilostund, för att sedan hoppa på bussen till Flyinge och träningen. Sjuk eller inte, endorfiner ska produceras i vilket fall som helst.
Och ikväll är ännu en av dessa läxfria dagar denna veckan, och idag har jag faktiskt lovat mig själv att gå och lägga mig i tid. Nu funkar det inte med löjliga undanflykter som blockerar mitt sömnbehov, utan idag ska visionen faktiskt bli verklighet. Får vara uppe i absolut högst en halvtimme till, sen är det läggdags. Självdisciplin. Genomför nu detta, kvinna!

Let the sunshine in

Det är vår i luften, och det är verkligen alldeles otroligt underbart!
Vinterhalvåret med dess kalla väder förvandlar mig till en ytterst blek upplaga a la Snövit, och min vinterbleka hy är absolut inget som går att uppskatta. Jag hatar det. Så med vårens skinande solstrålar känner jag äntligen glädje och förhoppningar igen, och jag tänker från och med nu ta varje tillfälle i akt att uppdatera brännan.
Dagen till ära har tillbringats i solariet på Hälsostudion, vilket förhoppningsvis har resulterat i nån liten nyans av färg. I vilket fall var det en väldigt gemytlig stund med tonerna från If tomorrow never comes från radion, tills jag efter ett tag somnade ifrån både ljus och musik. Trots ett hutlöst pris är ju faktiskt solarium livet på en pinne, och jag tror starkt på vardagslyx med jämna intervaller.

Med förintelsen i bagaget

Vissa människor kan man inte annat än att se upp till. Vissa människor har förmågan att beröra och fånga sina lyssnare, och idag mötte jag just en sådan människa. Föreläsningen av Sioma Zubicky var utan tvekan den bästa jag har varit på, och förmodligen är han en av de starkaste personer som jag någonsin mött. Hans sätt att berätta om sin kamp för överlevnad i Auschwitz lämnade ingen oberörd, så inte heller hans diskussioner om empati och medmänsklighet. Att ha varit med om såna hemska upplevelser och ändå ha förmågan att skämta om det, är otroligt beundransvärt. För det är ju så, med humor kan man klara sig igenom även de svåraste stunder.
Jag skulle tro att jag pratar för många när jag säger att man skulle kunnat applådera hur länge som helst efter hans föreläsning, och jag hoppas att en historia som denna aldrig kommer att upprepas.

Ett avbrott ifrån vardagen

Min efterlängtade dos av vila och total intellektuell avkoppling är äntligen kommen. Det har varit lite av den varan på sistone, alldeles för lite skulle jag vilja påstå. Men nu när jag äntligen har den inom räckhåll drar jag nytta av den på bästa sätt genom att kolla på (och somna ifrån) allsköns komedier, för att på så sätt eklärera min alldeles egna siesta-con-fiesta.


Oh, mercy me?

Idag ska jag göra det som egentligen är det enda rätta just nu, genom att ta en day-off från skolan och helt och hållet rikta min energi på den där geografin. Man skulle kunna kalla det för hemmaförlagd utbildning, och det kommer att ge bättre resultat än vad den arbetsplatsförlagda upplagan hade gjort.
Om en stund kommer Marina med bussen, så nu ska jag snabbt kasta mig i duschen för att sedan iordningsställa en energigivande frukost. Helt klart, förberedande frukostmöte inför dagens ansträngningar. Har inte allt om lufttryck, klimattyper, isobarer, Kyotoavtal och växthuseffekten fastnat innan kvällen är jag förlorad. SnällasötararaGud, om du finns så ge mig din välsignelse!


I skuggan av kolsvarta popcorn

Igårkväll inträffade ett spektakulärt och anmärkningsvärt under - svenska folket förstod sitt eget bästa, och röstade för första gången på år och dar fram den rätta vinnarlåten. Efter triumfen signerad The Ark infann sig en exalterad känslostämning och ofantlig eufori bland herrskapet i Höör, vilket vidareutvecklades under ledning av Pratmakarna och Rappakalja. I grund och botten var det en utomordentligt jovialisk afton i ett kolossalt angenämt sällskap, och en kväll som frambringade otaliga skrattsalvor.

Det var egentligen inte förrän under betraktandet av den kazakstanske journalisten som tröttheten gjorde sig påmind, men när den väl infann sig skulle den visa sig vara bestående.
Några timmars sömn senare, och efter en deliciös dejeuné, erhöll vi plötsligt den geniala ingivelsen att förära Bilema med vår respektingivande förefintlighet. Det skulle visa sig vara en otroligt gemytlig fullbordan på veckoslutets begivenheter. Dock fick dessa begivenheter ett abrubt slut vid min återkomst till den bittra verkligheten där den geografiska inlärningen väntade, men förhoppningsvis ska även denna vedermöda kunna styras upp.


Håkan-perfektion

Har lyckats hitta ett ganska bra förhållningssätt genom att dela upp dagen i olika intervaller. Lite plugg, lite underhållning och lite avreagerande pauser. Just nu befinner jag mig nog runt omkring fas två och tre.
Drömmer mig bort i tonerna från unge herr Hellström, och än en gång slås jag av det faktum att man inte rättmätigt kan förklara den magi och sinnesstämning som hans musik och texter har förmågan att försätta en i. Men kärlek har svikit mig allt för många gånger, och jag vill ha dig.

Ska rikta min idérikedom till författandet av kvällens telegram, och i allmänhet förbereda mig inför aftonens melodifestivals kavalkad och de stundande partierna av Pratmakarna.


Strävan efter LIX

Ibland blir jag faktiskt rädd för mig själv. Jag antar att självdisciplin och målmedvetenhet är högt uppskattade egenskaper, men precis som allting annat finns det en övre gräns. Ungefär som en maximipunkt i en andragradsfunktion.
Idag har jag nämligen varit skrämmande överambitiös. Lördagen och helgen till trots steg jag upp redan 08.57, enbart för att åstadkomma effektivitet och inlärning på högsta nivå genom att låta flitens lampa lysa över de geografiska publikationerna. Och jag måste säga att mina ihärdiga och energiska kraftansträngningar gav förhållandevis önskat resultat, och därför kan jag med god moral förunna mig ett välförtjänt uppehåll där jag kan rikta min uppmärksamhet åt tämligen lättsmälta hänseenden. Och ett sådant potentiellt alternativ kan ju förslagsvis vara att kalkylera huruvida mitt vokabulär förkovrats eller inte. Fast än så länge verkar jag vara snärjd vid 45, och därför återstår det bara att utvidga kraftmätningen ytterligare några steg. Incitamentet är funnet, nu förflyttas vi mot den verbala fulländningen!

Relight my fire

Då var det äntligen fredag och helg igen, och man kan blicka tillbaka på en vecka som, förvånansvärt nog, gått ganska fort. Fastän veckan i grova drag har genomsyrats av prov, prov och åter prov har det ändå funnits ljusglimtar. Gårdagen som spenderades i utkanterna av Höör var just ett sådant exempel.
Under beskådande av en okänd film med paralleller av andlig demonutdrivning, och där vi genast kunde konstatera att Heath Ledger är väldans mycket snyggare i En riddares historia, bestämde vi oss för att höja rumstemperaturen genom att tända eld i kaminen. Sagt och gjort, Emmi tog på sig rollen som eldmästare. Däremot blev det mer åt det temporära hållet, efter att brasan slocknat och tänts ungefär fyra gånger inom loppet av 20 minuter. Men det var helt klart underhållning, det måste jag säga!

Självkännedom

En del mänskliga företeelser är och förblir stora mysterium. Bara en grej som att faktiskt gå och lägga sig någorlunda i tid för att ta igen all brist på sömn förefaller totalt omöjligt, även om man faktiskt vet att man borde göra det. Jag antar att man helt enkelt är för dum för att förstå sitt eget bästa, även om den förnuftiga insikten faktiskt finns där någonstans.

På tal om förnuftiga insikter så är den totalt avsaknad även i skrivandets stund. Faktiskt så borde jag ju egentligen lägga ner lite mer energi på den tyska bokrecensionen, men på något vänster befinner sig all min uppmärksamhet och engagemang så långt ifrån "Kannst du pfeifen, Johanna?" som man bara kan komma. Fast enligt min åsikt är det faktiskt fullt befogat efter att vi alla kämpat oss igenom provet i början av lektionen. Då behöver man ju faktiskt en relax-effekt, och med tanke på att mitt kurzschreiben har blivit relativt innehållsrikt kan jag ligga på latsidan med gott samvete. I alla fall ett tag. Och det återstår ju bara 11 minuter av lektionen, så en kraftansträngning de sista fem låter ju helt rimligt - lagom är ju alltid bäst.

Hektiskt värre

Mitt liv rullar på i 110 just nu, och jag riskerar att bli sönderstressad och utbränd redan innan jag ens trädit in i vuxenvärlden. Alla förpliktelser och prestationskrav driver mig sakta men säkert till vansinne, med den följd att hela min dygnsrytm skjuts ut i marginalen. Det är ju i alla fall väl att man berikats med lite stresshantering den senaste tiden, och att man (för det mesta) har tillräckligt med självdisciplin för att genomföra alla måsten.

Började dagen med gemytligt snack och MTV Wake up med Emmi imorse, sen passerade dagen faktiskt ganska snabbt. I alla fall för att vara en onsdag. Fick dessutom väldigt välkommen belöning för allt slit och släng i form av full pott på terrorismprovet - al Qaida, be careful not to go there!
Däremot var jag tvungen att falla offer för skolans bittra åtaganden genom att tvingas slopa träningen idag. Tyskaprovet ska väl gå an, men kommande veckas geografiprov känns väldigt knivigt.


Åh, du hjärtnupna söndag!

Usch, en sån väldigt sentimental afton det har varit idag. Kvällens avsnitt av One Tree Hill var verkligen för mycket för mitt psyke just nu, och de laddade scenerna fick mina känslor att totalt svämma över - ja faktiskt, jag grät som en dåre. Är det inte ganska notabelt hur involverad man kan bli i en värld som faktiskt bara existerar på tv? Men det är ju faktiskt sånt här som ger mig perspektiv på min personliga vardag; jag behöver ryckas med och känna på lite livsglimtar från Haley, Peyton, Lucas, Nathan, Brooke och alla dom andra. Nog för att jag haft tillräckligt med märkliga tv-serie paralleller i mitt eget liv på sistone, men i alla fall.


Vegetarisk grönsaksomelett

Ingredienser

2 st ägg
Grönsaker (för dagen i form av mix av ärtor, paprika och majs)
Kidneybönor
Keso

Krascha äggen i en stekpanna och låt omelettbottnen skapas. Under väntetiden, som vanligtvis är några minuter, kan du passa på att göra sånt som du inte hinner med annars. Eller kanske rent av förbereda dukning. Blanda sedan i grönsakerna, kidneybönorna och keson strax innan du genomför den dramatiska omelettvändningen slash inbakningen. Eventuell smaktillsats i form av diverse kryddor får förekomma. Efter vändningen är din omelett komplett, och du kan med ett skickligt sving med stekspaden (obs! var försiktig om du använder teflonjärn) föra över resultatet på en tallrik. Smaklig måltid !

173839-7


Inte längre unikt

Det har minst sagt varit en omtumlande eftermiddag och kväll, och med tanke på att jag till och med ska förära min kära lunarblogg med denna makabra händelsebeskrivning så förstår ni säkert att det är något alldeles extremt.
I alla fall, det hela började med att fröken Öhrström startade en konversation på msn, där hon skulle framföra en hälsning från Linda Bromèe. Med tanke på att jag lyckligtvis har klarat mig utan diverse personlighetsklyvningar och schizofreni var min förvirring total; Linda Bromèe, jag kan väl knappast vara så senil att jag riktat en hälsning till mig själv?
Men nejdå, förklaringen kom som en total kullkastning av hela mitt förstånd. Det finns tydligen en till Linda Bromèe - en främmande människa som till råga på allt påstått sig vara min halvkusin.
Jag fick bokstavligt talat anstränga mig för att inte ramla av min pall av förvåning och förvirring, det var minst sagt blandade känslor. På något sätt lyckades jag i alla fall att samla mig tillräckligt mycket för att fråga ut om detaljerad information.
Denna Linda Bromèe (usch, vad det känns konstigt) hade dykt upp i Ica-affären ute vid Nöbbelöv för att hämta ut ett paket hos expedit Öhrström, och av naturliga orsaker vållat både överraskelse och förvirring då hon yttrat sin identitet. Efter några inledande frågor hade det visat sig att hon var släkt med Linda Bromèe den Yngre, att hon visserligen aldrig hade träffat mig, men att hon visste om att jag fanns. Förklaringen var att någon från min familj hade vänt sig till henne med en förfrågan om godkännande av att få döpa även mig till Linda när jag föddes, men att kontakten sedan mer eller mindre brutits.
Sanningen att säga visste jag inte riktigt vad jag skulle tro, på något sätt fick jag en märklig känsla av att allting inte riktigt var som det skulle. Vilket i och för sig kan vara helt förståeligt.
Min misstänksamhet och rädsla fick mig att hysteriskt söka efter all tillgänglig information om denne skumma släkting som internet hade att erbjuda, vilket resulterade i att jag fick reda på såväl fullständigt namn, födelsedatum, adress och stjärntecken.
Jag vet inte om det är ett tecken på att jag sett för mycket på dramatiska filmer och såpor, men jag började verkligen befara att det kanske rent av var något ännu värre än en halvkusin. En okänd halvsyster skulle verkligen vara det sista jag behöver just nu.
Min identitetsförvirring är ett faktum - plötsligt är jag inte längre unik. Jag är varken den enda eller ens den första.
Efter ett tag lyckades jag i alla fall samla mod för en konfrontation och utfrågning av mamma och pappa. En konfrontation som med all rätt var väldigt kryptisk från min sida, helt i syfte att förmedla den förvirring som jag själv bar på.
Det skulle snart visa sig att detta var totalt okänt även av mina föräldrar, vilket snabbt ledde till att pappa började bläddra igenom telefonnummer till avlägsna släktingar.
Efter mycket och och men fick vi vetskap om att denne Linda Bromèe är min farfars brors sons dotter. Ja, hujeda mig - nu förstår jag hur det känns för dom i filmer.
Men det som känns bra är ju i alla fall att den äldre upplagan av Linda Bromèe tydligen inte är riktigt lika rolig som mig. Och att jag för mina närmaste är den äkta Linda Bromèe, och att hon andra bara är en kopia. Däremot föreslår pappa att jag borde söka upp henne, eller åtminstone ringa. Men jag vet inte riktigt, tänk er själva så patetiskt och komiskt det skulle bli bara att presentera sig i luren. Borde jag?

Shop 'til you drop

Dagen idag har inneburit shopping med Emelie i Malmö, kort sagt en riktigt trevlig dag. Med fyllda plånböcker och ivriga shoppingnerver strosade vi runt i storstadsmetropolen, och fick plötsligt märkligt välbekanta vibbar då vi passerade St Jörgen. Väl borta vid Triangeln slog shoppinghumöret till rejält, och pengar spenderades till höger och vänster. En väska, ett halsband, en tunika, en present, en bok och två par örhängen senare avrundade vi Malmötrippen och tog tåget hem, extremt nöjda över våra ljuvliga fynd. Det är ju trots allt det man kan byta ut pengarna mot som ger den största behållningen!


Thank God it's Friday!

Det är inte många dagar som går upp mot en fredag. Efter en veckas slit och släng är helgen och ledigheten äntligen här, och det är extremt välbehövligt just nu. Dagens tyskaprov ska vi nog inte ens prata om, maken till mer påhittade temaformer av verb har väl sällan skådats. Men de vilda chansningarna kan väl alltid leda till skratt om inte annat.
Blev nyss uppringd för att vara med i en konsumentundersökning, och förmodligen lyckades jag framstå som väldigt obildad och inkompetent med mina "hmm, jag tror det"-svar. Men med tanke på att jag avsatte 9 minuter och 27 sekunder av min dyrbara fredagstid, borde dom vara väldigt tacksamma och ödmjuka.