FIFA - Linda : 0-1

Den närmsta tiden riskerar jag bli utmanövrerad av ett tv-spel. Björn har nämligen fått hem FIFA 13 och är så inne i gamet att han till och med klär sig i matchande t-shirt.

Genom min storslagna övertalningsförmåga har jag på något vänster ändå lyckats lura med honom till nyöppningen av Mio ute på Väla. Bäst att dra honom ifrån spelet innan han ångrar sig!


Fina vardag

Det är något visst med hösten. Att få tända ljus, mysa under en varm filt och lyssna på regnet som smattrar mot fönstren. Fint ändå.


Natti natti

Idag har jag verkligen kämpat järnet för att sätta mig in i alla artiklar och kapitel för veckans praktikfall. Kan lugnt konstatera att det är svåraste veckan hittills... Eftersom jag kände likadant förra veckan och det sen visade sig att jag fick hela 4/5 poäng hoppas jag på ett lika lyckat upplägg denna vecka. Kämpa, kämpa!

I detta nu ska jag varva ner med min kära inredningsridning. Godnatt på er!


I förebyggande syfte

Puh... Det känns som om jag börjar bli förkyld igen. Både jag och Björn vaknade med ont i halsen imorse, vilket har fortsatt med allmänt-slö-känslor hela dagen. Jag har inte tid just nu, så vänligen dra härifrån, förkylning, innan du bryter ut på riktigt.

Tackar.


Lady marmelade

Idag var en historisk dag. Det blev nämligen dagen då jag för första gången i mitt liv kokade egen marmelad! Jag känner mig verkligen så sjukt stolt att hälften kunde vara nog, och resultatet blev en apelsin- och morotsmarmelad som blev helt fantastiskt god.


Torsdagsbestyr

Suck och pust och stön. I detta nu har jag fullt upp med att försöka sätta fingret på vad veckans praktikfall egentligen handlar om. Det är betydligt rörigare än de förra veckornas - efter paniksamtal med Rebecka och Evelina står det klart att den åsikten delas - men förhoppningsvis kommer det klarna något i eftermiddag när vi ska diskutera det tillsammans.

Förutom pluggfika kommer kvällen bjuda på föreställning av "Den enfaldiga mördaren" på Stadsteatern. Härligt att vara lite kulturell så här en torsdag!


Blandade känslor

Det har vart få guldkorn denna onsdag. Tur är det väl att det ibland bara räcker med ett par stycken, och idag var det utan tvekan fikan med Isabella och Kicki som stod för guldet. Fina Isabella flyttar nämligen till Norge nu på söndag, så det var dags att vinka hejdå och önska henne lycka till i det nya landet.

Även om vi kommer sakna henne väldigt mycket är vi i alla fall glada att hon inte hamnar allt för långt bort. Dessutom är det som upplagt för en tripp till Oslo framåt vintern för att hälsa på henne - och det gillas skarpt!


Stickningens comeback

Idag har det varit riktigt höstväder... Regnet har öst ner under större delen av dagen, det har blåst ordentligt och varit allmänt grått och tråkigt. Då gäller det att göra det bästa av situationen och passa på att vara inne utan att ha dåligt samvete!

Min dag inomhus har innehållit stora doser plugg, ett träningspass och en runda på Väla med Björn. Inne på Panduro fick jag plötsligt ett infall att jag minsann skulle börja sticka igen, så sagt och gjort vände jag hemåt med ett gäng garnnystan i påsen!

Med stickorna i högsta hugg fick jag sedan fräscha upp kunskaperna med hjälp av pedagogiska instruktioner på Youtube. Det gick väl minst sagt knaggligt i början, men rätt som det var så bara satt skillsen där i handen. Det var som jag aldrig gjort något annat och nu går det hela av bara farten. Återstår att se vad stickningen kommer bli för något - sist jag stickade var planen en halsduk men som resulterade i inte mindre än en vante... Kan bli spännande det här!


Ny vecka igång

Hallå måndag! Ny vecka, nya möjligheter och en hel drös med roligheter ligger framför oss. Jag började min dag redan klockan åtta imorse med frukost och ett kapitel i kurslitteraturen. Jag har insett att jag så sakteliga börjat bli en sån där människa som sätter värde i att stiga upp med tuppen, få ut max av timmarna på dygnet och inte sova mig igenom halva. En sån där morgonmänniska, helt enkelt!

Efter några timmars plugg på morgonkvisten fortsatte min dag med en powerwalk i Filborna skogspark. Så härligt att se hur löven sakta men säkert börjar falla till marken och ändra färg, det är något visst med hösten ändån!

Förutom denna uppfriskande promenad har jag tillbringat dagen med fyra timmars föreläsning om resursbaserad strategi. En produktiv dag, med andra ord, så nu ska jag unna mig en lugn myskväll med en kopp te framför favvoprogrammet "Ensam mamma söker". Vem sa att måndagen är veckans värsta dag?!


Söndagsmys

Det blev en himla härlig söndagseftermiddag nere i hamnen. Solen strålade, det var varmt nog att sitta ute och det var ett helt perfekt slut på denna vecka.

Efter en caesarsallad på Dunkers vinkade jag av Björn som skulle köra och jobba och tog en powerwalk längs stranden. En mil blev det i höstsolen - fantastiskt härligt!


Weekend

Åh, vad skönt det vart med helg! Med det upplägget vi har på vår nuvarande kurs kan man - med gott samvete! - ta helg utan att behöva tänka på skolan. Väldigt skönt tycker jag!

Så vad har då helgen bjudit på? Ett biobesök med filmen "Hope Springs" med fantastiska Meryl Streep (urmysig och rolig var den, kan verkligen rekommenderas!), bakning av ört- och olivbröd och sen en väldigt händelserik kväll i Lund tillsammans med Chris, Tozz, Julia och Ida.

Kvällen inleddes med middag på en thairestaurang och sen blev det Kulturnatten med någon form av skrik-och-panik-musik på Mårtenstorget och en cider på Mynthas uteservering. Innan vi visste ordet av hade vi dessutom hamnat på någon form av andakt i Domkyrkan och en utställning av isländsk konst. Kort sagt en väldigt rolig kväll med mycket skratt och snack som avrundades med en kaffe på Gräddhyllan.

Alldeles strax blir det en mysig söndagslunch med Björn nere på Dunkers Matsalar. Hoppas ni haft en underbar helg ni med!


Milano here we come!

By the way... Ikväll bokade jag, Emmi och Månsson en resa till Milano över nyår! Jag kan inte tänka mig nåt bättre sätt att fira in 2013 än med mina fina tjejer - i Italien! Shopping, fest, god mat och fyra helt fantastiskt roliga dagar: åh, vad jag längtar!


Pluggeliplugg

Jag börjar ana ett mönster i mina veckor framöver. I likhet med förra veckan stundar det examination i form av praktikfall på fredag, och förutom föreläsningen i måndags är veckan fri att disponera över sin egen tid. Jag gillar nog upplägget ganska mycket - att sätta upp egna listor över sidor som ska läsas, hur mycket jag borde ha hunnit i litteraturen och hur jag ska lägga upp allting annat.

Precis som i förra veckan träffades vi på Das Backhaus imorse för frukost och utbyte av tankegångar. Den här gången har vi lagt upp inlärningen på ett helt annat sätt än sist som förhoppningsvis kommer funka ännu bättre än förra veckan. Nu återstår bara en sammanställning i punktform inför morgondagen - nu kör vi!



Borta bra men hemma bäst

Ordningen är återställd och Björn är äntligen hemma från Korea! Glädjen visste inga gränser när han kom hem i måndags och vi hade en urmysig kväll med god middag och en massa prat om hur resan hade varit. Jag fick dessutom ett helt gäng presenter - däribland den goda parfymen Daisy Eau so fresh från Marc Jacobs och ett helt underbart ametisthalsband. Helnöjd tjej!

Sedan dess har vi passat på att njuta för fullt av varandras sällskap. Både igår och idag blev jag serverad frukost, idag stack vi bort och simmade och mellan varven har vi sett ett par avsnitt av Greys Anatomy och bara varit.

Välkommen hem, älskade du!


Fjärilar i magen

Längtan är äntligen över - idag är en bra dag!


Fredag, lördag & söndag

Efter en intensiv första vecka tillbaka i skolbänken var helgen riktigt välbehövlig! Efter fredagens praktikfallsdiskussioner höll jag helg genom att börja med ett besök hos frisören. Det gjordes väl inga radikala förändringar direkt då det mest var topparna som klipptes, men det kändes ändå skönt att göra sig av med det slitna och bli lite extra höstfin!

Fredagen fortsatte sedan med att jag tog tåget till Lund för att möta upp Sandra. Nu väntade nämligen fredagsmys för hela slanten, vilket började med en shoppingtur på Nova. För min del blev det ett par riktigt snygga höstskor/stövletter som kommer bli helt perfekta att börja använda så snart det blivit lite kyligare i luften - visst är väl hösten en alldeles utmärkt tid att uppdatera garderoben en aning?! Kvällen fortsatte med middag och film i form av komedin "Cockpit" - en riktigt rolig film som varmt kan rekommenderas!

Min helg fortsatte med jobb på lördagen med en händelserik dag som gick så fort att man nästan inte hann blinka. Med samma hastighet hoppade jag sedan på tåget direkt efter att jag slutat och begav mig till Emmi i Hjärup. Väl där bjöds det på trerättersmiddag med tema raw food och en meny bestående av gazpacho, raw food tacos och hallon- persikosorbet. Gudomligt! Förutom detta innehöll kvällen höga skratt åt Oldify-appen - hoppas verkligen man kommer åldras med värdighet!

Söndagen idag har slutligen stavats en härlig powerwalk tillsammans med Edona. En och en halv mil traskades det på och vi passade på att inspirera varandra ordentligt till att ta tag i alla livets möjligheter och våga testa nya grejer den här hösten. Med detta insåg vi båda att man borde hitta en hobby att förkovra sig i och verkligen engagera sig till hundra. Jag lovar att delge er det när jag väl kommit på det och ser fram emot en grymt rolig höst!


Tid för höst

Ännu en dag i pluggandets tecken! Denna morgon började med frukost och kreativ brainstorm nere på Das Backhaus - cafeet som blivit lite av vårt plugghak. Det var en riktigt bra start på dagen och det var skönt att gå igenom caset och utbyta idéer och tankar inför examinationen imorgon. Mitt diskussionsunderlag är nu sammanställt och jag är laddad inför kraftmätningen!

I övrigt har jag tillbringat ännu en kväll ute i Råå hos mamma och pappa. Det blev middag, mys och en promenad längs stranden denna blåsiga kväll som verkligen visade att hösten har kommit på riktigt. Kändes skönt att komma in i värmen därefter och mysa med en kopp te!


Busy woman

Självstudier här hemma är vad som står på schemat idag. Gick upp vid åttatiden och började morgonen med frukost framför Nyhetsmorgon, sen har jag haft fullt upp med att förstå samband mellan konkurrenskrafter, framgångsfaktorer och branschstrukturer. Ganska kämpigt är det allt, men himla skönt när man ger sig fan på att hinna med allt och sedan också gör det!

För en stund sedan pratade jag med Korearesenären på Facebook... Åh, vad han är saknad nu! På måndag kommer han äntligen hem igen och jag räknar ner varje dag som går tills jag får hem honom.

Han verkar åtminstone ha det hur bra som helst där borta och passade på att skicka en bild så jag inte skulle ha glömt bort honom. Den får mig dock att undra vilken inverkan det där landet har på sina besökare... Snyggt Björn!


Underbara vardag

Idag har vart en händelserik dag. I morse var det dags för den andra föreläsningen med tema strategi och branschanalys, och därefter stack jag och Anders bort till Campus för att plöja igenom caset vi ska ha på fredag.

Det roliga var när jag skulle kila ner och sälja mina böcker sen förra året till en av mina kollegor och under tiden lämnade väska, mobil och alla mina tillhörigheter i salen hos Anders. När jag kommer tillbaka en stund senare upptäcker jag att salen vi suttit i numera har ockuperats av en hel klass från okänd typ av studieinriktning och att Anders är försvunnen. Här och nu inleds en febril jakt på vart han kan ha tagit vägen och i vilken sal han kan tänkas vara. Aldrig förr har Campus känts så stort som då!

Efter ett okänt antal minuters virrvarr mellan fem olika våningsplan och ett panikartat försök till kontakt via Facebook kunde jag slutligen hitta honom i rätt sal. Ett gott skratt åt eländet blev det allt!

Dagen har därefter fortsatt med plugg här hemma och en kväll som avrundades med middag i Råå dit mamma och pappa åkt med husvagnen ett par dagar. Riktigt mysigt slut på dagen - nu är jag sådär härligt trött och ser fram emot en god natts sömn.

Mitt panikmeddelande på Facebook får sätta punkt för kvällen.


Första dagen på sista året

Idag började mitt sista år på service management. Tänk att tiden har gått så snabbt och det redan är två år sedan det var nollning, första föreläsningen och allmänt nervöst och pirrigt. Helt otroligt!

Det blev ingen mjukstart direkt... Vi tillbringade fyra timmar i de fina lokalerna på Dunkers kulturhus med den första föreläsningen på vår kurs "strategi och verksamhetsstyrning". Känns som om det kommer bli en väldigt intensiv men rolig kurs med nära koppling till det verkliga arbetslivet genom livecase och praktikfall.

Känner mig riktigt härligt taggad!