En solig dag i Limhamn

Igår stod det fiske på schemat med Helena, så med fiskelådan, spön och drag begav vi oss bort mot Limhamn och småbåtshamnen. Knappt hade vi hunnit dit förrän jag, efter en ordentlig knyck med kastspöt, var en mikrometer från att plumsa i det blå, och sen gick det bara utför. Några firrar blev det inte, men det var en riktigt härlig dag ändån. Det rättmätiga namnet på Öresund borde vara Döda Havet, det kan vi båda skriva upp på, och med fiske, trevligt sällskap, solsken och ett par kalla cider hade vi en himla trevlig dag. Att det sedan inte blev nåt napp är väl smällar man får ta!




Det sista för idag

Klockan börjar gå mot natt och det börjar bli hög tid att gå och sova. Det har varit en väldigt bra dag idag, och det kommer bli tomt att sova ensam nu i natt. Att få sova och vakna upp vid Björns sida är något som slår det allra mesta, och jag har blivit bortskämd med det de senaste dagarna. Ungefär precis hur mysigt som helst.

I övrigt har dagen bjudit på riktig sommarvärme med solbrillor och kortärmat, och jag har tillbringat timmar i solen med att läsa Män som hatar kvinnor. Det går lite på halvfart med den boken eftersom jag samtidigt läser riktigt många böcker parallellt i litteraturkursen jag pluggar, men mellan varven då jag väl kan läsa Stieg så är den riktigt jäkla bra. För er som inte läst den - läs den!

I detta nu sitter jag uppe och drar igenom det sista inför morgondagens föreläsning. Litteratur och klass står på schemat, och det kommer betas av alltifrån arbetarlitteratur till renegat och autodidakt. Jag är en sån som är löjligt svag för vackra språkliga formuleringar, och mitt bland de blekta pergamenten stod det där som svart på vitt. Ett ords betydelse är dess användning i språket, och visst kan man inget annat än instämma med herr Wittgenstein. Nu låter jag kanske som en överexalterad lingvist, men det får jag väl ta. Jag brukar, på allvar, skriva ner citat och rader som jag tycker är värda att minnas, och detta stycke fick va med i samlingen. Bara så ni vet.

Valborgsplaner

Valborg på torsdag börjar te sig allt mer från suddigt till glasklart. Även fast det kommer gå i bakvänd ordning på själva dagen, men det tar vi då! Kvällen innan stundar Kvalborg på Wermlands, och alldeles nyss blev det spikat frukostfest hemma hos Nina på tidiga valborgsmorgonen, sen så blir det stadsparkshäng för (läs med!) fulla muggar. Peppen den är svinhög!

Fredag i Eslöv

Kvällen igår var en trevlig sådan i Eslöv med vänner. Tidigare på dagen hade det varit shoppingtur med syrran, och med bilen fylld med kassar och fynd begav jag mig vidare mot Eslöv framåt kvällskvisten. Där stundades nämligen festligheter, och efter ett par cider stod det klart att det inte (även om så egentligen vart planerat) skulle bli en vit kväll för mig. Som sagt, trevligt var det, och även om vi kände oss ganska gamla och felplacerade på festen efter förfesten hade vi himla kul ändån. Imorse väcktes jag av att Jönne slog datorn i mitt huvud, och det var inte helt okej.





Torsdagkvällens slut

Har tillbringat slutet av dagen tillsammans med Stieg Larsson i kvällssolen och en powerwalk med mamma. Däremellan har det även hunnits med att flumma ut ett tag i etnicitet och litterära aspekter, så nu är man laddad för seminarium imorgon. Det kommer för övrigt bli en riktigt härlig morgondag - efter skolan blir det en shoppingtur med Sandra och sedan väntar grillkväll/fest med vännerna i Eslöv. Vattenpipan är ett krav, herr Jönsson!

För övrigt är dagens bästa att kent har påbörjat jobbet med sitt åttonde album. Vad mer kan önskas, liksom?

TP-kväll och onsdags/torsdagsmys

Torsdag morgon och veckan går helt galet snabbt just nu. Dagarna flyter på, mycket händer och jag mest bara gillar läget. Det känns svårt att hitta nåt som man skulle kunna klaga på just nu, och det gillas väldigt skarpt.

Vaknade upp nu imorse vid Björns sida och det kändes riktigt, riktigt underbart. I normala fall är jag något av en blandning mellan en zombie och ett ursinnigt nervvrak om inte klockan passerat niosnåret om morgnarna, men idag var det som om hela jag var fylld av glädje och positiv energi. Det är du som får mig att må så härligt, Björn, så jag hoppas du läser detta. Funderade på att skriva en lapp till dig denna morgonen också, men det får bli en modern upplaga via länk på nätet. Hoppas det funkar lika bra.

Något som är väl värt att nämna är att jag gick segrande ur den prestigefyllda TP-kampen igårkväll, och eftersom både jag och Björn är tävlingsmänniskor ut i fingerspetsarna var det naturligtvis en kamp på liv och död. Figurativt talat. Jag blev naturligtvis omåttligt kaxig med vinsten i bagaget, och det här kommer skrivas i historieböckerna. Kom ihåg vart ni hörde det först, gott folk!

Best of Sunes Sommar, del I


Oh, vilken härlig dag

Sitter hemma hos Björn och ser hur morgonen vaknar till liv utanför fönsterrutan. Själv är man ledig idag, men Björn har åkt till skolan. Det var tungt att säga hejdå till honom imorse, men trots allt så ses vi snart igen. Dagens låt-listan på Spotify hörs ur högtalarna i lägenheten, och jag är jäkligt nöjd med livet här och nu.

I eftermiddag blir det en fika på stan med Marina, och framåt kvällskvisten ska vi köra ett pass med yoga. Lutar mot en riktigt härlig dag.

Ett gäng Bromèeare i Lund

Nyss hemkommen från släktträffen i Lund, och det blev verkligen betydligt roligare än jag hade trott det skulle bli. Till en början var jag ganska skeptisk och kände egentligen inte för att följa med överhuvudtaget, men eftersom det faktiskt blev väldigt mycket trevligare än väntat var det bara massa plus!

Väldigt roligt att äntligen fått ansikten på en massa okända nästkusiner som man fram tills nu bara stiftat diffus bekantskap med på Facebook, och det blev massor med underhållande samtalsämnen om alltifrån feministiskt självförsvar till musik och konserter. Alltså så är jag väldigt glad att jag faktiskt följde med, för Bromèe-släktet var tusen gånger vassare än jag hade anat!



Tummen upp för härlig torsdag!

Idag har det vart en överhärlig dag som har vart i stort sett lysande hela dan igenom. Började med seminarium i Malmö mellan 10-12, och efter en imponerande språngmarsch genom stationen med mina kursare lyckades vi i sista sekund kasta oss ombord på tåget och bege oss bort mot Lund. Väl där var det nämligen äntligen dags att träffa Martina igen, och jisses vilket kramkalas det blidde!

Som sagt så var det hur roligt som helst att träffa henne igen. Vi har vart med om så mycket tillsammans, och det har varit väldigt konstigt att, efter att ha levt så nära inpå varandra 24/7 i två och en halv månad, sedan inte setts sedan i december. Det blev mycket prat och mycket skratt, och det kändes verkligen hur bra som helst att äntligen ha henne hemma igen! Efter resan vi var iväg på känns det verkligen som om vi har ett riktigt starkt syskonband som håller oss samman, och så kommer det nog alltid vara.

Framåt femtiden vinkade jag hejdå till Martina och mötte sedan upp Evve som hade slutat jobba. Det blev en chai och skitsnack på Espresso House, och vi blev genast väldigt uppmärksamma på att det i detta nu är ganska precis exakt två månader kvar tills vi kommer befinna oss i Kosovo. Det kommer bli så jävla kul att det inte ens finns ord, och den ivriga nedräkningen har väl aldrig känts större än just nu. 

Dagen slutade i Lund med en kvällspromenad genom Stadsparken med Björn, och det var ett helt perfekt slut på en riktigt lyckad dag. Numera återstår det lite artikelläsning på It's Learning inför morgondagen, och sedan blir det sova. Först ska jag däremot bjuda på ett smakprov av Evelinas kreativa sida. Snyggare bild har man väl sällan skådat (för er som lider av lite begränsade hjärnceller och förståelse så föreställer den oss på väg mot Kosovo) och jag vill resa NU!

 

På språngmarsch genom Malmö

Hemma från Malmö och tillbaka med en hel rad bejublade strapatser i bakfickan. Det hela började med att jag mötte upp Helena vid Gustav, och efter att vi shoppat skor (dessvärre inte för egen del, men istället för Helena) styrde vi stegen mot Kronprinsen och mötet med Malmö Youth Games. Tvärsäkra på att mötet skulle gå av stapeln 18.30 såg vi till att infinna oss i lokalerna vid närmare 18.24, och det var inte förrän vi något panikslaget märkte att hela salen redan var fullsatt och att mötet redan var i full gång som vi insåg vårt klavertramp. Planen var att smyga in lite försiktigt och diskret för att inte göra nån större scen av vår missräkning, men efter att Stefan högt och tydligt utropade sitt välkomnande och allas blickar plötsligt drogs emot oss var det lika bra att showa till det. Storslagna entréer är nåt som annars lätt kan underskattas.

Ett tag därefter hade folkets uppmärksamhet lyckligtvis återgått till det primära och det blev genomgångar och information om de olika uppdragsposterna. Ska bli riktigt roligt när Malmö Youth Games drar igång i sommar, och jag hoppas verkligen på att jag ska lyckas schemasnickra så pass bra att allt ska lyckas klaffa. Det kommer nämligen bli många järn i elden nu i sommar, så här gäller det att ha framförhållning. Mycket därför är stora delar av min sommar redan spikad och planerad, men många bollar i luften är sånt som gillas skarpt.
Var dessutom riktigt kul att träffa Denise igen, har inte träffat henne sedan EM, och det var verkligen ett tag sedan.

Framåt niotiden promenixade vi bort mot hållplatsen för att ta bussen hemåt, och efter att vi något hastigt och lustigt blivit häftigt medvetna om att bussen var på väg att köra genomförde vi en imponerande språngmarsch bort mot kuren. Ivrigt påhejade av busschauffören genom fönsterrutan pinnade vi på i 190, och när vi med andan i halsen kastade oss in genom dörrarna bjöds vi på idel imponerande kommentarer av chauffören. Det ska två handbollsspelare till att klara ett sånt lopp!


Vapour trail

Den nya dagen gryr och det är full rulle på Lindvägen. Precis som planerat blev det sovmorgon idag, och framåt elvatiden stapplade jag upp ur sängen och tog min an Othello. Det där lät för övrigt riktigt fel, men döm det hur ni vill. Nu är den i vilket fall utläst, och nu återstår det bara att göra en personanalys av Jago. Det är nämligen det som morgondagens seminarium kommer handla om, och det finns väl inte mycket gott att säga om den typen. Han har tydligen beskrivits som en av litteraturens absolut värsta och ondaste karaktärer (är "ondaste" ens ett ord?!), och det kan man väl hålla med om.

Snart bär det av till Lund och Stadsbiblioteket med Jönne, och senare ikväll blir det möte med Malmö Youth Games. Det soliga vädret har fortsatt även idag, så det är solglasögonväder, mina vänner, och det gillar vi ju skarpt!

En tisdagkväll med Lundamys

Har vart en riktigt härlig dag med massa sol idag. Det började dock lite halvsegt med föreläsningen om dramatik, men efter en illa tvungen kaffekopp blev det hela något bättre och timman gick rätt fort. Riktigt skönt att aldrig gå längre än till tolv, jag gillar det skarpt!

Efter föreläsningen blev det en runda på stan och det investerades i två nya tröjor. Ett linne och en tröja för att vara mer exakt, och numera ekar plånboken tomt tills det åter är den 25:e. Vem vill väl snåla när det funkar att leva på bristningsgränsen och spartanskt i slutet av en månad?
Shoppingrundan avlöstes med en fika med Helena på en uteservering i solen, och det var också himla trevligt. En chailatte och en massa skitsnack senare beslutade vi oss för lite fönstershopping, och framåt kvällen var det dags för mig att lämna Malmö och bege mig in till Lund.

Resten av kvällen har jag tillbringat med Björn, och det har varit hur mysigt som helst. Låt vara att vi inte lagade jättelyckat kaffe, men förutom detta snedsteg var kvällen riktigt underbar. Lite hastigt och lustigt lyckades vi dessutom glömma bort både tid och rum ordentligt, och sen hade jag lyckats missa bussen hemåt. Det slutade med att min kära mor var snäll nog att hämta mig i Sandby, så ingen större skada skedd.

Här och nu blir det sängen på direkten. Är helt slut efter all den sömn jag har gått miste om på sistone, så imorgon ska jag unna mig en riktig sovmorgon. Vissa är ju lediga en onsdag, sa hon nöjt och log.

Årets första djurparkshelg

Sista jobbdagen för denna helgen är avverkad och jag är galet sliten. Det har vart så sinnessjukt mycket folk på djurparken under hela påsken, och det har verkligen känts som om det varit mitt i sommaren. Milslånga köer, fullt med människor, allt mer slutsålt och jättemycket att göra. Det ska bli skönt att sova i natt, så kan man väl säga.
Däremot har det hänt en hel del roligt också. Det har serverats kaffe med salt och allkrydda, Pernilla var bakfull och mätte 0,4 i promille och Filip gjorde en heroisk insats med sina fyratusen växelmynt. Bara för att nämna något.

Påskhelgen i övrigt har vart mycket mycket trevlig. Det började med världens bästa dejt med Björn i torsdags, i lördags blev det grill hos Chris och igår var det ännu en överhärlig kväll med Björn. Båda två gick nog runt med världens fånigaste leenden på läpparna, det kan jag nästan lova, och det var verkligen en kanonbra kväll i Lund. Jag är jäkligt nöjd med allt!

Och förresten...det har börjat dyka upp några bilder på Facebook sen i onsdags. Jag skrattar högt och bjuder nog på denna. De flesta av de andra är nämligen belagda med censur. 

 

Grillkväll och påskafton

Nyss hemkommen från en trevlig kväll hos Chris, och det börjar bli hög tid att gå och sova om jag ska palla upp imorgon. Drog direkt från jobbet till Torp, och sen blev det en något otraditionell påskafton med årets första grill. Hur härligt och gott som helst, och när vi lämnat av Johan i Tågarp blev det tjejkväll för fulla muggar!
Det skrattades, det snackades, det drogs sjuka paralleller mellan festivaler och vilda sexorgier och sen så blev det seriöst. En himla trevlig kväll, med andra ord, och framåt midnatt blev vi alla ganska trötta och jag sa hejdå till Chris och Julia för att bege mig hemåt genom natten.

Nu är det sängen, för imorgon blir det jobb igen. Glad påsk på er alla.

"Jag har ju inte alltid varit så här kort..."

Jag har blivit dålig på att blogga. Ibland blir det liksom så att man inte riktigt hinner med, och så har det varit på sistone. Det har varit fullt upp med annat nu i dagarna, och roligt har det varit.

För att börja med onsdagen var det dagen D som stod på schemat och tentan skulle göras. Jag var vansinnigt nervös och darrade som ett asplöv när vi stegade in i Mattehuset, och mitt i allting var vi ganska nojjiga att tentavakterna skulle göra en razzia i väskorna och komma på vårt läskigt stora spritförråd. Det hade INTE vart okej. Hur som haver så satt vi till slut där i salen och pulsen slog i 190. Seriöst så har jag nog aldrig vart så nervig i hela mitt liv, men efter ungefär en fyra timmar hade jag avverkat tentan och lämnat mitt öde i herr Hellsviks händer. Nu var det över, och det skulle firas!

Kvällen blev sen ganska vild. Vi startade med käk på Helsingkrona, drog vidare på förfest hos Charlotte och sedan blev det VGs. Det är egentligen skrämmande hur mycket det dracks under kvällens gång, men Pyramiden med sangria kan aldrig sluta väl. Det ska väl tilläggas att vi vart illa tvungna till att pausa under spelens gång, och det löpande kissekortet (läs: de kassa juridikskämten) blev snabbt hett eftertraktat!

Först så vart det cider. Sen så var det GT. Sen den där sangrian. Sedan blev det starkare. Och så blev det smuggelsprit. Sen därefter dracks det vin. Sedan ännu mer sangria. Och sen fann vi Tetra-vin. Sen blev det tequilarace. Sedan ännu mera cider.

Är det tenta så är det, och ja jäklar vilken rolig kväll det blev!



Bakfylla pågår!




Stulna ölen nästa!

Jag är inne i ett överspeedat kafferus. Koffeinet tickar som en tidsinställd bomb, och snart har jag antagligen nått den kritiska tidpunkten. Vet inte vilken kopp det är i ordningen - jag känner mig alldeles hispig och pulsen slår väl ungefär i 190. Fast det är ju inte kaffet, det är ångesten för tentan.

En rad paniksms och konversationer över Fejjan har utbrutit som en fortlöpande trend under hela dagen. The Fantastic Four på Jiken har snart drabbats av vansinne hela högen, och snart är det väl nästan säkrast att avbryta pluggandet och istället rikta in sig på lite psykoterapi. Så fort tentan är gjord imorgon bitti kommer allting dock att släppa. Vi har redan fastställt egengjord Sangria, blandad GT, stulen öl och polska fulevodkan. Allt för att dränka våra sorger.

Du är telefonen, kaffet som dracks så långsamt att det hann bli kallt

Nu har den kommit. Den riktiga ångesten. Det är bara två dagar kvar nu, för på onsdag gäller det och det finns ingen återvändo. Hade nyss ett timmalångt telefonsamtal med Jeanette där vi i ren panik beklagade oss över alla juridikens termer, och mellan varven blev det en hel del panikslagna asgarv och teorier som mycket väl hade kunnat fått oss tvångsintagna på psyket om det vart nån som hade hört. Jag antar att det är så det blir när man är begravd i hyllmeter av paragrafer och författningar.

Våren har fortsatt idag och det har varit riktigt härligt väder. Hade föreläsning mellan tio och tolv i Malmö, och sen satt jag och min kursare Johanna och pratade galna reseupplevelser och njöt av vårsolen i väntan på tåget. Väl i Lund blev det en promenad i solglasögonen i väntan på bussen hem, och sedan dess har det varit hårda bud. Lagboken, behöver jag egentligen säga något mer?

Dagens bedrift var nog ändå tidigare imorse då jag ganska yrvaket anlände till IMER efter en tupplur på tåget in, och då jag därför bestämde mig för att pigga upp mig med en kopp kaffe. Trots mitt idoga försök att balansera den överfulla kaffekoppen utan att spilla (tänk er luciaeffekten då man går i sakta mak med sitt lusseljus!) tog det inte särskilt lång tid förrän innehållet i koppen skvalpade ut över kanterna och spilldes rakt ner på mina vita tygskor. Jag kan väl tillägga att de där vita tygskorna inte är särskilt vita längre, och med facit i hand var det kanske inte det bästa att göra så här i nya kursens första skede. Från och med nu kommer ju alla att kolla snett på tjejen i kaffeskorna.

...så är det solsken där jag går

Då vart det ett tag sen jag kikade in, men till detta har jag flera anledningar. Den tyngsta är, med full förståelse, det underbara vädret. Igår var det precis som om det var sommar, och jag hade den mysigaste dagen på mycket, mycket länge. Tillbaka då till anledningarna så har vårt bredband dessutom legat nere. Vad kan man göra då, liksom.

Helgen har som sagt var bjudit på en himla massa trevligheter. I fredags (efter att jag avverkat alltifrån seminarium till mötet med eventpoolen) bar det av på fest i Lund hos Linn, och det blev en himla trevlig kväll med en himla massa skratt och snack. Det fastställdes också att det, till allas stora glädje, faktiskt kommer bli en midsommar hos Linn även detta året. Strunt samma om hon är i USA - krockar nåt med midsommar ser man helt enkelt till att flytta fram midsommar. Och det ser vi verkligen fram emot!

Lördagen var som sagt alldeles solig och underbar och jag blev räddad ifrån lagboken av Björn som kom ut och hälsade på. Aldrig har Harlösa vart så vackert, och det var en genomhärlig dag som utan tvekan återspeglade årets hittills soligaste dag på bästa möjliga sätt.
På kvällen blev det film och mys nere hos Månsson, och när kvällen blev till natt satt vi båda och grät ikapp till filmen Vid din sida. Så sorglig att det gjorde ont var den, den rekomenderar vi varmt.

Idag har det fina vädret dessvärre börjat lysa med sin frånvaro och det har vart ganska mulet och halvtrist. Jag och syrran valde att ställa in vår inplanerade tripp till Österlen, och istället hade jag inte längre några ursäkter till det där med tentapluggandet. Min lagbok är numera fullständigt nedklottrad och egentligen är det ett rent under att den inte börjat falla samman än. På onsdag gäller det, och jag blir mer och mer nervös. Fram till dess så ber jag nog till högre makter.

Strukturerat tentaplugg

Åh, vad man blir glad av solen! Har vart helt underbart väder hela dagen, och det var med lätta steg man promenerade genom Lund imorse. Det där med vädret gör en hel del alltså, och energikicken är verkligen välbehövlig i stunder som dessa. Har nämligen tentapluggat hela dagen, och efter att de fyra jikenstudenterna nära på gjort sig ansvariga för urkundsförfalskning då vi drog en ordentlig rövare om att vara engelskastuderande och i behov av ett grupprum var effektiviteten vrålhög. Efter att vi vart seriösa i över tre timmar med alltifrån paragrafer, whiteboardtavlor och pedagogiska pekpinnar kände vi alla att det gott och väl fick räcka för idag, och istället var det hög tid för lite avkoppling och betydligt mer lättsamma samtalsämnen över en lunch på SOL.

Nu blir det forsatt plugg ända fram till tisdagnatt / tidig morgon. Kaffet kommer vara min bästa vän ett tag framöver, så redan nu kan jag varna för att jag kommer va sinnessjukt associal under de kommande dagarna. Dock ska det ju bli en påtagligt social och rolig kväll imorrn då det stundar fest och nationsutgång, och innan dess ska morgondagen innehålla seminarium och möte med Kvällsposten. Vi gör så hära: det associala skjuter vi nog fram till lördag - jag har nämligen hört att man kan plugga för mycket också, och det vill man ju faktiskt inte riskera!

Tale as old as time

Off to the cupboard with you now, Chip.
It's past your bedtime.
Goodnight, love.

Vilse vid orkanen

Andra dagen på "litteratur i ett mångkulturellt samhälle" och det stundade föreläsning om epikanalys samt lite mera känna-av-stämningen-och-bekanta-mig-med-mina-kursare. Verkar vara trevligt folk, det är väldigt blandade åldrar och det kommer nog bli intressanta diskussioner ur en mängd olika perspektiv och erfarenheter.
Det värsta av allt var däremot att boken som jag i ren panik satt och sträckläste halva natten inte alls skulle vara utläst till idag, utan först på fredag. Ganska surt, men hur som haver så har jag ju den gjord i alla fall och kan därför helhjärtat och hängivet ägna mig åt juridiken. Vi bestämde dessutom i basgruppen idag att vi kör en gruppdiskussion på fredag innan seminariet, så då slipper man att åka in till Malmö imorgon. Torsdagen ska ju som bekant nämligen ägnas åt tentaplugg med Jeanette, Charlotte och Jessica uppe på SOL - vi ska dra igång vid nio och lär hålla på tills vi blir galna.

Vad som fungerar som min morot mitt i allt pluggandet och ångesten är däremot mitt spa-besök jag ska på nu ikväll. Det mineraliserande kurbadet kommer vara precis den vardagslyx jag verkligen behöver här och nu, så med en sån belöning känns det ju faktiskt okej att kämpa vidare i ett par timmar till.