Äkta mor- och dotterkärlek

Härmed är det vida känt bland grannarna att jag är hemma om på Lindvägen. Alldeles nyss var det vilda och orientaliska rytmer uti köket, och innan vi visste ordet av hade jag och mamma dragits med i galenskapen och förvandlat hela köket till en turkisk skådeplats. Det var servetter som viftades, benen gick som trumpinnar i dansens virvlar, det var idel höga tillrop - och jag drog ner en hylla! Och allt vi skulle göra var att göra matsäck för imorgon...



Framtidsambitioner

Jag har något att bekänna. Jag tror jag kommit fram till precis vad jag vill göra. Med hänsyn till min framtid och min utbildning. Att ens ha kommit en så här pass bit på vägen är en stor befrielse och lättnad, vilket kanske kan förstås om ni minns min bräckliga studentkris i mitten av september. Vad det handlar om kan jag inte riktigt avslöja i nuläget, men jag känner mig upprymd och peppad inför steget ut mot branten.

För att nå dit där jag ämnar har jag lite grann jag måste fixa - det kommer att bli kämpigt, men jag är övertygad om att jag kommer klara det! - och resan mot mitt mål kommer att påbörjas i januari. Fram till dess kommer jag att plugga 15 poängs religion (!) vid Malmö högskola (vilket jag mest ser som en blandning av ett tidsfördriv och en källa till en kunskap som väl aldrig kommer vara en till last), och sedan kommer jag bli lite klarare i mina avslöjanden. För er som nu befarar att jag tänker bli präst kan ta och andas ut - mina ambitioner är av helt annan karaktär och inom en helt annan bransch. Se religionen som en bisyssla.

Tjugoåttonde oktober

Effektiviteten sprudlar här på Ulrikedalsvägen! Innan klockan ens slått tre har jag hunnit med att

a) överge min skönhetssömn, käka frukost i en randig tröja (kanske mera iförd denna randiga tröja) och plöja igenom dagens nyheter

b) skörda grödorna och mjölka kossorna - tacka gud för Farmville!

c) köra dagens träningspass på Gerdahallen och producerat mängder utav endorfiner

d) stämma shoppingträff med syster (även om det förmodligen kommer bli ett tomhänt resultat, tummen upp för fönstershopping!)

 

Produktiviteten finner inga gränser.


En riktig jäkla tjejkväll

Här och nu är jag alldeles nyss hemkommen från en superhärlig hud- och make up-kväll tillsammans med Nina. Var hemma hos Ninas kompis på homeparty med alltifrån välkomstte till peeling och hudkrämer, och det var alldeles genomtrevligt och himla roligt. Under kvällens gång fick vi prova på en hel del produkter från märket Mary Kay, och det blev en hel del underhållande diskussioner och en hel massa sköna tips.

Kan verkligen rekommendera det för alla - en skön och avslappnad kväll i hemmamiljö med en hel del skratt och galet tjejsnack. När det var dags att vända hemåt var både jag och Nina överentusiastiska och bokstavligt hoppade runt medan vi belåtet njöt av den numera överlena huden. Nu är jag alldeles exfolierad, återfuktad och allmänt behandlad - och det känns riktigt bra!

På tal om galghumor

Det finns en grej som jag aldrig kan förstå. Hur jag än kommer vrida på det, hur många infallsvinklar och perspektiv jag nånsin kommer få och hur många gånger jag än kommer att filosofera över det. Det har att göra med en så banal sak som en stackars liten klädgalge oss dess märkliga förmåga att ständigt lyckas försvinna i garderoben.

Det kvittar hur många galgar jag än köper - jag är alltid minst en galge kort. Det märkligaste utav allt är väl när det går så långt att galgen faktiskt fanns där, typ, kvällen innan, för att sedan spårlöst va' försvunnen. Lägg särskilt märke till att jag genom årens lopp ändån har utvecklat ett särskilt förhållande till mina kära galgar (jag skulle antagligen kunna rabbla IKEA-termer och namn som ett rinnande vatten till och med i sömnen), och då skulle man ju nästan kunna begära nåt slags gensvar. Dock är detta något som de små kära galgarna har missat, och de fortsätter att liksom slukas upp av garderobens innandömen.

En del av er kan kanske tro att det hela har nånting med mina shoppingvanor att göra och att bristen på galgarna helt enkelt är något naturligt, men så är inte fallet. Jag kör nämligen en kontinuerlig rekryteringsprocess av nya BUMERANG och HOPA, och enligt mina högst uttänkta kalkyler borde det råda ett överflöd. I nuläget är det precis så att det funkar - det råder såväl balans som harmoni bland mina garderobsligister - men likväl vet jag att det är ett tillfälligt scenario. Mycket snart kommer stiltjen kvickt att rubbas och övergå till att efterfrågan överstiger utbudet. För så är det. Alltid.

 


Då kickar vi igång på nytt...

Måndagkväll och veckan är igång igen. Idag har jag jobbat för Nespresso ute på Media Markt, och det har vart en spännande dag med mycket prat och mycket kaffe. När jag kom hem för dagen var jag så pass trött att jag nästan föll ihopa i en hög på golvet, så i detta nu blir det läsning av Stieg Larsson tillsammans med tända ljus och clementiner i min soffa. Hjälp, vad detta kändes läskigt dagboksbloggat.

Sweet as candy

Det är egentligen märkligt vad trött man kan bli av att inte göra något särskilt. Ännu märkligare är det att man kan vara trött även fast man unnat sig en sovmorgon. Jag har vart riktigt trött hela dagen rakt igenom, det är väl det som jag egentligen vill komma fram till.

Mycket därför har dagen varit ganska lugn idag. I förmiddags mötte jag upp Björn och hans kompis Niklas inne i stan, och sedan var det presentjakt som stod på vårat schema. Imorgon stundar nämligen både dop och födelsedagsfirande för hela slanten, och nöjda med inköpen begav vi oss sedan hemåt. Även tv-spelet Litte Big Planet gjorde oss sällskap hem till Björn, och sedan var det spel så det stod härliga till! Jag är väldigt svag för plattformsspel med gulliga figurer (gärna sådana som kan hoppa runder och göra roliga ljud ifrån sig), så det var idel nöjda tillrop och hjärtliga skratt från min sida. Sött så att det gjorde ont!


Och resultatet blev...

...gigantiska brödstycken med extra knaprig yta, med beröm godkänt och väldigt nöjda provsmakare. Att de sedan blev något annorlunda storleksmässigt än vad som egentligen var menat kan man ju faktiskt leva med.



Bloggat från min iPhone

Brödbak på Lindvägen och jag bloggar med min iPhone. Tekniken finner inga gränser nuförtiden, och det är bara att låta sig svepas med. I detta nu ligger mina olivciabattas (är det ens ett ord?!) under handduken och jäser, och fortsätter dom i samma takt kommer de antagligen bli gigantiska som bröd. Bildbevisen utlovas.

Kaffekickat

Efter en dag som inte vart så rolig så räddades min kväll till det bättre med en genomtrevlig kaffestund på Ariman med Nina. Det var nog precis exakt vad som behövdes just nu - ett par timmars skitsnack, högt hysteriskt skratt och en hel del andra trevligheter. När vi dessutom hade druckit oss igenom det skyhöga kaffeglaset var vi båda ganska speedade och koffeinstinna, så på det hela taget var det en riktigt, riktigt trevlig kväll.

Kvällen har också inneburit en visit i Harlösa hemma hos mamma och pappa. Alldeles nyss lyckades jag (efter mycket om och men!) tysta ner mammas musikaliska (?) försök till tonerna från Nationalteatern, och imorgon står det bak på schemat för mig och min syster. Jag tänker mig ett riktigt grymt olivbröd, förutsatt att jag hittar ett riktigt grymt recept, och mer om detta lär dyka upp nån gång imorgon. Häng på låset, kära vänner.

Skam den som ger sig

Med anledning av förra veckans stickbesvär är det nog på sin plats att göra en uppdatering. Stickskolan och Garnstudion kan slänga sig i väggen - mormors assistans krossade allt motstånd och jag har långt om länge lyckats återvända till stickningens ädla konst. Halsduken är numera en ordentlig bit på väg, och det är nästan så den stickas av sig självt. Jag gillar't.


"Hon ser ut som mixerstaven från OBH Nordica!"

Bara för en liten stund sedan lyckades jag samla tillräckligt med energi för att kravla mig upp ur sängen och mitt täcke. Igårkväll var det tjejkväll hemma i Chris nya lägenhet i Landskrona, och det blev ganska mycket vildare än vi egentligen hade räknat med.

Stämningen igenom var väldigt, väldigt tjejig. Det pimplades vin för fulla muggar, det sjöngs med (i falsett!) till finalisterna i Idol, det gjordes oväntade bekännelser till höger och vänster och det fälldes en hel del minnesvärda kommentarer. Innan vi visste ordet av hade det dessutom dragits rejäla paralleller till SATC, och plötsligt hade huvudtemat vinklats till en salig blandning av sexsnack och historier. Vi hade hur roligt som helst, och när det till slut var dags att vända hemåt blev det tåg och buss tills vi nästan mådde illa. Tack till Chris, Tozz och Nadja för en riktigt rolig kväll, och låt oss snart göra om det igen!



Czech it out!

Nu var det klappat och klart - den 18 december drar jag och Madde iväg på en efterlängtad weekendtripp till Prag och Tjeckien!

Lågprisbarometern på WizzAir genererade i svinigt billiga biljetter, så varför inte passa på när man har möjlighet? Mellan den 18-20 december kommer jag besöka mitt tjugoförsta land i ordningen, och det kommer nog bli hur sjukt grymt som helst. Jag och fröken Nilsson har som vana att försöka dra iväg nånstans med hyfsat jämna mellanrum, och vart vi än i världen vänder brukar det alltid skapas oförglömliga minnen. Jag behöver väl bara nämna
London -08 och Polen -09 för att förklara vad vi pratar om, och jag är alldeles övertygad om att resan till Prag kommer bli minst lika minnesvärd. Längta, längta, längta!


Burlöv - Eslöv - Lund

Idag har vart en härlig dag. Det hela inleddes med en shoppingtur med mamma där jag agerade smakråd och personal shopper, och där mamma slog på stort medan jag mest fyndade vantar och en prästost. Kvällen fortsatte sedan i Eslöv där jag mötte upp Jönne för att lira Sverigespelet och kolla handbollen, och i detta nu befinner jag mig hemma på Ulrikedalsvägen tillsammans med min älskling nerbäddad under det varma täcket. Det är minst sagt synd att klaga.

Some you give away

Det finns stunder då man inte vill göra något annat än att bara ta det lugnt. Att man liksom bara vill strosa runt i pyjamasen, sätta upp håret i en lagom oattraktiv knut, svepa in sig i en filt och kolla avsnitt av One Tree Hill. Här har vi historian om min kväll, gott folk, och jag har skrattat och gråtit om vartannat. Jag har förmågan att bli alldeles överdrivet och känslomässigt involverad i seriens karaktärer, och vid ett numera okänt antal tillfällen har jag kommit på mig själv med att i ena stunden garva sanslöst och okontrollerat för att i nästa böla så mascaran rinner. Är det inte bra, så säg!
 


The knitting revolution

Idag har det varit en härlig tisdag, åtminstone efter det att jag skrivit ut mig från jobbet och återvänt hemåt. Jag och Björn hade en mysig eftermiddag med käk på Brunius, och sedan spenderades kvällen med Sandra och två timmars powerwalk.

I detta nu är jag mitt uppe i ett riktigt projekt. Den briljanta idén har nämligen kommit över mig om att jag, på nytt, ska lära mig att sticka, och sagt och gjort har jag dagen till ära införskaffat både stickor och ett garn. Fram tills nu har min inställning ungefär varit att eftersom jag kunde det i skolan så borde det sitta i fortfarande, och med lite självhjälp och internetrådgivning så borde det gå vägen. Det visade sig dock vara ordentligt mycket svårare än jag hade kunnat ana.

Under inte mindre än två timmar har jag alltså riktat all min koncentration åt Garnstudio.com's magnifika Stickskola, men trots dess illustrerande bilder och
detaljerade beskrivningar har jag mest bara lyckats fästa garnet vid stickan. Efter mycket om och men. Fast skam den som ger sig - jag ger mig fanken på att får man bara rätt på tekniken kommer det att gå av bara farten!

You & me

Det är otroligt vad tiden har gått fort. Idag har jag och Björn varit tillsammans i ett halvår, och det har verkligen varit det finaste halvåret man skulle kunna tänka sig. Kärleken växer sig starkare för varje dag som går, och jag ser fram emot framtiden tillsammans med honom.

Du gör mig hel Björn, och jag älskar dig över allt annat.


9-11 oktober

Söndagen har kommit och ännu en helg har lagts till arkivet. Fredagen innebar en genomtrevlig tjejmiddag hemma hos Jenny på Studentlyckan, och innan jag och fröken Månsson hade lyckats med bedriften att hitta rätt dörr och rätt adress hade vi avverkat en grundlig genomgång av kvarterets alla trappuppgångar. Varför bekänna sina oklarheter när man istället kan luska reda på det själva, liksom, och när vi långt om länge hittat rätt och dessutom inväntat de andra (den nersläckta och tomma lägenheten fick oss att ifrågasätta om vi verkligen var ute rätt datum) drog tjejkvällen igång.

Det lagades en utsökt trerättersmiddag med en meny i form av

  • rödbetstoast med getost, vilket ratades totalt av Linn som högljutt protesterade med argument och paralleller till getkoftor och annat tilltyg
  • fläskfilé med champinjonsås, samt en i ugnen exploderad potatisgratäng
  • äppelkaka och vaniljglass

Den delikata middagen, ett par glas rött och en hel del skratt och snack senare var vi alldeles för trötta för någon vidare utgång, och vi valde att avrunda kvällen när den var som allra bäst. En riktigt trevlig tillställning med mycket trevligt folk!

Igårkväll var det åter dags för festligheter då min morbror Lars firade födelsedag i Staffanstorp. Det blev en urmysig och genomtrevlig kväll med nära och kära, och ju äldre man blir (därmed inte sagt att jag känner mig särskilt gammal!) desto mer har jag också kommit att uppskatta sammankomster med min släkt. När jag var något yngre och något dummare tyckte jag mest att det var lite jobbigt och ganska ont om gemensamma och underhållande samtalsämnen, vilket jag inte alls kan förstå i nuläget. Idag tycker jag verkligen att det är hur mysigt och trevligt som helst att umgås, och jag antar att det är en fråga om mognad. Det är tur att man har utvecklats i rätt riktning.


En tekväll som kom av sig

Ikväll har det avverkats den mest absurda tekvällen i hela världshistorien. Skrattsalvorna och andnöden har knappt hunnit lägga sig på Ulrikedalsvägen, och om ett gott skratt förlänger livet kommer jag antagligen bli hur gammal som helst.

Som sagt var så stavades torsdagen tekväll med Månsson. Med ingredienser och bakplåtar i högsta hugg svepte vi ihop ett hejdundrandes recept på världens godaste chocolate chip cookies, och tillsammans med Söders Höjder-teet dukade vi upp för en trevlig pratstund med äkta kvalitetstid. Ungefär samtidigt som vi intog position, tände ljusen och slog oss ner med teet bankade det plötsligt på dörren och myset tog en plötslig vändning. Aldrig hade vi på förhand kunnat ana att vår tvåsamhet skulle utgöras av en tredje part på oväntat besök.

Ute vid tröskeln väntade nämligen ett sändebud från Hyresgästföreningen, och innan vi visste ordet av hade vi bjudit in honom på nybakade chocolate chip cookies. Det roligaste var antagligen att hela situationen var så absurd att jag vid inte mindre än tre illa valda tillfällen lyckades riva av i ett ordentligt asgarv, vartefter sändebudet skruvade lite osäkert på sig, fortsatte att prata och ihärdigt knaprade i sig sin chokladkaka. Iförd en mundering som mest liknade en skjorta med en prästkrage, och med ett tonläge som utan större svårigheter skulle kunnat tillhöra en manipulativ Jehovas. Hela grejen är naturligtvis en sådan som inte alls låter särskilt lattjo när man ska återberätta det hela, men som varken jag eller Månsson (eller för all del mannen ifrån Hyresgästföreningen) nånsin kommer glömma. Jag nöjer mig med att säga att jag faktiskt valde att gå med i sällskapet.


I'm cleanin' out my closet

Det finns stunder då jag ställer mig kritisk till min prioritering av det jag tog med mig när jag flyttade hemifrån. De allra flesta grejerna är ruggigt genomtänkta sådana, men så finns det en del som jag inte riktigt hittar mening med. Idag blev jag varse om att jag har glömt min mössa - men fått med en rånarluva. En rånarluva. Man kan undra vad jag tänkte med.

Mörkerspöken

I natt blev min sömn uppehållen av en riktigt läskig mardröm. Fram till det att jag lyckades ta mig ur den var det ett enda virrvarr av ångest, skräck och rädsla, och när jag till slut slog upp mina ögon och återvände till verkligheten kändes mardrömmen så påtaglig att jag nästan börjat gråta. Kallsvettig och vettskrämd puffade jag på Björn, och efter att jag med darrande röst lyckats få fram det jag ville slog han armarna om mig och tog mig i sin famn. Då kände jag mig trygg igen.

Hollywood ocensurerat

Idag var det stora rubriker som väckte mitt intresse i Metro.

...i kvällens avsnitt av "Svenska Hollywoodfruar" får Anna Anka möta sin exmake, som hon har delad vårdnad om dottern Ellie, 7, med. Men när dottern ska överlämnas efter en helg hos sin pappa blir han arg över att Anna har ett tv-team med sig. Han kör iväg med dottern kvar i bilen - Anna följer efter.

Biljakten går över Los Angeles gator och Anna är väldigt upprörd över den kaotiska situationen.

De andra fruarna tar det något lugnare, med husletande och tillfixning av åderbråck.


Hur har jag egentligen kunnat undgå denna fullständigt geniala serie? När klockan slog 21 satt jag självklart bänkad för att bevittna infernot (dessutom tvingade jag Björn att kolla på det med mig!), och sedan dess har jag varit alldeles frälst. Kvalitets-tv, kära vänner, kvalitets-tv!


Thank god it's Friday

Så har man fredag i blodet igen. Denna veckan har gått ruggigt fort och helgen står än en gång för dörren på Ulrikedalsvägen. Så som runt om i övriga världen.

Fredagen har inletts med en genomtrevlig fika och shoppingtur på Nova med Marina, och innan vi visste ordet av hade det handlats presenter till födelsedagsbarn, det hade avslöjats både det ena o det andra och jag hade dessutom provat en Hitlerjacka. Bara för att nämna något, liksom. Till syvende och sist var det inte denna jackan som fick göra mig sällskap hemåt, utan en betydligt snyggare upplaga som verkligen var jag. Det är nästan så att jag längtar tills det blir vinter och kyligare så jag kan börja använda underverket!


Alldeles strax kommer Björn hit och fredagsmyset fortsätter. Kvällen kommer sedan stavas matlagning, Alfapet och en sjuhelsikes tävlingsinstinkt. Antagligen kommer det bli en ruggigt rafflande kamp vid bokstavsbrädet, och antagligen kommer jag återigen dra till med en hel del ogenomtänkta ordförslag. Det och Earl Grey.


Gröthetsen

Jakten på allierade fortsätter på Björnberget. Mina lunchrutiner värver ständigt nya anhängare, och idag har jag lyckats utmana min chef på havregrynsgröt för morgondagen. Själva tillbehöret till de kära grynen är både valfritt och prestigeladdat - jag väljer russin och färska hallon och blåbär, sedan hoppas jag på det bästa!

Kvällens roligaste är för övrigt att mina bortresta föräldrar och morbror förärade mig och Björn med ett högst underhållande telefonsamtal direkt ifrån Turkiet. Samtalet innehöll både tyska dunderfraser och någonting som mest liknade hysteriskt tonårsfnitter, och har dom bara hälften så roligt där nere som det lät i telefonen är jag övertygad om att dom har en riktig höjdarresa. Det unnar jag dom verkligen.