Planer inför framtiden

Precis i detta nu är det 122 dagar kvar till studenten. Det känns nästan surrealistiskt att tänka att man snart har tagit sig igenom alla åren i skolbänken, och att man som nybakad student snart ska ta steget ut i det verkliga livet där arbetslöshet och platsbanken.se kommer att vara ens trogna följeslagare. Det går inte att beskriva hur mycket jag längtar.

Med drygt fyra månader kvar till studenten känns det bra att ha någorlunda koll på allt det där praktiska. Balklänningen är sedan några månader tillbaka kirrad och sänd till skräddaren, tid för håruppsättningen är fastställd och bokad och till och med studentåket är fixat och planerat. Ibland är det tur med killkompisar som bestämmer sig för att köpa Merca, och som om inte det vore nog så kommer gänget att inleda med kollektivt lastbilsflak i Eslövs innerstad innan vi slutligen hoppar in i stiliga vrålåk för att åka hem och mottagas av släkt och vänner. Som jag har längtat efter det här så länge jag kan minnas - hur den vita studentmössan pryder den kortvuxna lantortstjejen som under otaliga år offrat såväl blod, svett och tårar för att nå det mål som fungerat som morot under tolv års tid. Det kommer att bli stunden av lycka.

Även om framtidens planer har fått sig en ordentlig törn på sistone verkar det på nåt vänster som om det kommer reda ut sig ändå. De närmsta dagarna efter studenten är vikta åt London, och även om destinationen för närvarande är relativt suddig så kommer hösten att tillbringas på resande fot någonstans i världen. Riktlinjerna finns där, och det hänger egentligen bara på att backpackssambon ska börja att verkligen agera. Bollen är hos dig nu - tärningen är kastad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback