Heja Sverige

Efter en riktig rysarmatch lever drömmarna om OS fortfarande kvar. Det såg minst sagt mörkt ut i den inledande första halvleken mot Ungern, och ett bra tag trodde jag att svenskarna var borträknade från vidare avancemang. Den ungerska målvakten räddade friläge efter friläge, och de svenska kantskotten var till synes omöjliga att få in.

Men någonting hände i samband med andra halvlek. Det var ett betydligt tuffare Sverige som kom tillbaka ut på planen, och genom vinnarskalle och en ordentlig satsning lyckades svenskarna vända matchen och dra ifrån med 24-20. Mitt hopp började gärna tändas igen, men det visade sig snart att ungrarna inte skulle ge sig utan kamp.

Knappt en minut återstår, Ungern har jobbat sig ikapp till ett måls ledning, Linell börjar vifta med time out-kortet, Svensson plockas ut och man sätter istället in en extra väst i form av Arrhenius. Kim får order om att låta tiden gå, och med ungefär en tio sekunder kvar går svenskarna upp och bränner av ett skott i mål. Slutsekunderna tickar på och ungrarna som vet att Sverige saknar målvakt bränner av ett skott mot mål. Där händer det. Janne Lennartsson kliver fram som matchhjälte och räddar Sveriges chans till vidare spel mot OS-kvalplatsen. Slutsignalen går och matchen slutar oavgjort med 27-27.
En poäng var viktigt att ta med sig, för mot Spanien och Frankrike kommer det att behövas mer än marginaler för att kunna fortsätta resan mot OS.