Artes, scientia, veritas

Tidigare idag bestämde jag och Chris att vi skulle starta ett nytt liv. Ett liv som skiljer sig från det gamla, ett liv där vi tar fasta på livsutvecklande företeelser och ett liv som kommer att göra oss till begåvade och intellektuella människor. Vi beslutade att bli mer kulturella.

Våra nya kulturella jag kommer att öppna upp en mängd nya dörrar. Det kommer att göra oss bildade och samhällsengagerade, och på vår pågående språngbräda till vuxenlivet kommer vi hädanefter att snappa upp en mängd nyttiga kunskaper.
Ivriga och entusiastiska började vi genast att skriva ner en lista över framtida åtaganden. Brainstormingen var i full gång och vår första programpunkt kom att skrivas upp i form av Tekniska museet i Malmö. Där har vi ju varit förr, så för att acklimatisera oss i lagom takt passar det utmärkt som uppvärmning i bekanta miljöer.
 
Efter tankarna om allmänbildande museum gick det utav bara farten. Plötsligt hade vi skrivit ner alltifrån teatrar, musikaler, dansuppvisningar, operor och tv-inspelningar till det något oväntade ämnet i form av rättegångar. Kultur som kultur tänkte vi, och för mycket kan ju knappast skada.
Efter att vi entusiastiskt diskuterat huruvida vårt nya kulturliv skulle innehålla litteratur i form av de klassiska verken började både Ida och Nadja att rikta kritiska och påtagligt skeptiska blickar mot vårt håll, men av ren principövertygelse har vi gett oss fan på att genomföra våra visioner. Kanske till och med nästa helg i form av Faust i Malmö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback