Dagen D

Så var dagen äntligen här, dagen som sedan länge har varit efterlängtad och som genomgått en omfattande nedräkning i fröken Bromèes kalender. Ikväll är det nämligen säsongsstart för årets upplaga av Bonde söker fru.
Jag brukar anse att man inte ska leva på gamla meriter, men idag är jag faktiskt beredd att göra ett undantag. För ungefär ett år sedan publicerade jag en krönika i min dåvarande lunarblogg (ja jag vet, men det var på den tiden då jag fortfarande var naiv nog att hänga runt på de svenska fjortisarnas officiella hemmaplan) som handlade om just Bonden. Och jag är självgod nog att göra en favorit i repris - ni som inte läste det då, nu har ni en chans till!

Än en gång har jag förundrats över den nya trendflugan som för tillfället genomsyrar vårt avlånga rike. Tidigare flockades tjejerna runt Stureplans ungkarlar, ivrigt suktande efter att bli flickvän till Mr Backslick och få gratis inbjudan till Café Opera av självaste Bindefeldt. Men som sagt, detta verkar numera vara lika ute som budskapen på de marknadsledande veckotidningarnas utelistor.
Nej, den nya trenden är något helt annat. Något som går lika långt bak i tiden som den agrara och neolitiska revolutionen. Det nya fenomenet är här; bönderna har invaderat.


Bonden fick en helt ny status i samhället
då grabbarna från tv4:s dokusåpa "Bonde söker fru" tog ett steg ut till våra tv-soffor och rakt in i hjärtat på svenska folket. Plötsligt sitter nära 1,5 miljon tv-tittare bänkade varje onsdagskväll och följer böndernas väg mot kärleken. Från början var dom åtta, nu har antalet bönder reducerats till hälften. Det är nästan som ett öråd i Expedition Robinson, med den skillnaden att det var Sveriges singeltjejer som fick skriva brev till sin egen favoritbonde, och på så sätt återstod de fyra finalistbönderna som fått flest beundrarbrev.

Det är ju som bekant ingen riktig dokusåpa utan intriger, och självklart är det ingredienser som det är väl kryddat med även i denna storsatsning. Skandalerna är redan väl omsusade; en av tjejerna har redan brutit ihop, en bonde har blivit beskylld för väl vågade omfamningar och tjejernas konkurrens hårdnar.
Numera kan man också tillaga en alldeles egen romantisk bondemiddag på tv4.se, eller varför inte ladda ner den nya Bondesången av Drängarna? Som sagt, bondefenomenet blir allt mer riksomfattande.

Som om inte detta vore nog så har Svenskt Lantbruk nyligen givit ut sin nya bondekalender, och om detta fenomen håller i sig så är det snart bara en tidsfråga innan kalendern med de tolv lättklädda bönderna har tagit över scouternas väggalmanacka i det svenska folkhemmet. För vem vill inte ha 53-årige Sven-Erik förföriskt och sensuellt poserande i halmet hängandes på köksväggen? Eller kanske rent av 47-årige Lars som med bar överkropp står och skyfflar gödsel? Man kan ju undra hur bönderna ställer sig till det där med kärlek och relationer - de kanske möjligtvis föredrar bond(age)?
Ja, visst är det något charmigt med livet på landet, och med föregångare som "Farmen" och aktuella "Bonde söker fru" verkar bönderna kunna gå hur långt som helst...


Kommentarer
Postat av: Emelie

hur var det nu snygging. Var bonde söker fru en höjdare???

2007-10-04 @ 21:48:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback