Vuxenlivets förberedelser, steg 1

Idag var en stor dag på Eslövs gymnasiala studieinstutition. Idag tog nämligen SP3Cs interner ännu ett stapplande steg mot vuxenlivet och den hägrande självständigheten, då klädsel av böcker var av högsta prioritering på samhällslektionens dagordning. Detta besynnerliga åtagande var debuten för samtliga inblandade att visa framfötterna vid uppfinningsrikedom och kreativitet, eftersom man fram tills nu helt och hållet kunnat förlita sig på hjälpsamma och assisterande föräldrar. Det var med andra ord dags att klara detta utan mamma och pappa, och det rådde minst sagt en kaotisk stämning i 136:an.
Bokplasten visade sig vara långt mer avancerad än någon av de inblandade någonsin hade kunnat ana, och innan någon visste ordet av hade plasten alldeles tappat fattningen och helt sonika på något vänster hamnat på exakt alla andra ställen än det ursprungliga syftet. Kalabaliken visste inga gränser, och de unga oduglingarnas lärare och tillika klassföreståndare Ingela Roos himlade otåligt med ögonen och verkade mest av allt önska att hon befann sig någon helt annanstans.

Saxar och diverse andra kontorsmaterial flög runt likt guttaperkabollar i det lilla klassrummet, och den feminina överlägsenheten blev än en gång bevisad då det var just denna som fick assistera då de något oförstående ynglingarna tampades med den till synes omöjliga plasten.
När mer än halva lektionen hade gått var det just undertecknad som fortfarande, paradoxalt nog, bedrev en inre strid med den besvärliga bokplasten. Oh, happy day!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback